Jump to content

Henk-hg

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Idd Marjan, verkeerd gelezen. Hij mag dus 1/3 btw terugvragen, hoe gelden de regels voor zijn aftrek van de kosten voor de ib? Ook 1/3 of helemaal niks, dit is niet in het verhaal op te maken.
 2. Hallo Joost, Bedant voor je reactie. Als zzp'er wil je toch zoveel mogelijk de kosten drukken en btw terughalen. Ik vond het vreemd dat ik wel de btw mag terughalen maar geen kosten mag aftrekken, vandaar mijn zoektocht naar argumenten. Misschien een rare vraag, maar waarom mag degene dit topic is begonnen en de vraag had of hij de btw van het zakelijke deel van de verhuiskosten mag terugvragen dit niet doen? Hij maakt voor de ob toch ook zakelijke kosten? Gelukkig heb ik veel met kosten te maken die zowel voor de ib als ob aftrekbaar zijn. Alleen de lunchbonnen twijfel ik nog over. Voorgaande jaren bewaarde ik alle bonnen en nam dit voor 73,5% als kosten mee. Wel gepind natuurlijk als bewijs. De btw trok ik niet af. Is deze regel veranderd in 2013?
 3. Net heb ik een colum van Joost Rietveld gelezen over ondernemer voor de ib en ob. En de verschillen. Hij nam als voorbeeld de auto. De staat bijvoorbeeld niet op de balans maar toch mag je voor het zakelijke gedeelte btw terugvragen wanneer je de verhouding zakelijk- Prive kunt aantonen. Wel mag je voor de ib het aantal gereden zakelijke km x 0,19 aftrekken. Nu denk ik dat Marjan zegt dat ik wel de btw mag terugvragen omdat ik de verhouding zakelijk- Prive weet. Ook staat mijn kamer niet op de balans. Voor de auto is de regel x 0,19 cent voor de zakelijke km met priveauto. Is er voor gebruik privehuis nog een regel om wat kosten voor de ib op te voeren? Als ik er compleet naast zit hoor ik dat ook graag.
 4. Ok, bedankt. Maar waarom mag ik wel de btw terugvragen en geen kosten aftrekken? Kan iemand mij hier een antwoord op geven?
 5. is er iemand die mij hier mee kan helpen? ben bang dat ik anders wat fout doe en of wat geld misloop.
 6. 1. Nee, de forfaitaire correctie gebruik je als de werkelijke verhouding zakelijk/privé niet bekend is. Dat kan dus ook voor auto's zijn waarop geen aanschaf BTW is teruggevraagd. 2 t/m 4: zo moet je het onderscheid niet maken. Kort door de bocht en er vanuit gaande dat de werkelijke verhouding zakelijk/privé niet bekend is: A. Aanschaf BTW teruggevraagd: 2,7% correctie voor de eerste vijf jaren bezit auto. 1,5% voor de jaren daarna; B. Aanschaf BTW niet teruggevraagd, auto voor de BTW wel zakelijk: 1,5% correctie; Voor zowel A als B geldt dat 100% van de BTW op de autokosten aftrekbaar is als voorbelasting en in de laatste aangifte genoemde correctie gemaakt moet worden. C. Aanschaf BTW niet teruggevraagd, auto voor de BTW privé. Geen aftrek van voorbelasting en dus ook geen correctie privégebruik. groeten Joost Hallo Joost, Voor mij geldt optie c. Ik weet wat ik zakelijk en Prive heb gereden in 2012 met mijn prive auto. Alle tank en onderhoudsbonnen heb ik bewaard. Omdat de verhouding nu is te achterhalen mag ik toch een deel van de btw terugvragen? Ook las ik dat de woon-werk km als Prive gezien worden. Henk
 7. Om mijn eerste btw aangifte zo goed mogelijk in te vullen probeer ik zoveel mogelijk btw terug te vragen. Ik las dat er een verschil is tussen de wet inkomstenbelasting en omzetbelasting. Ik zit met de volgende twijfels; Omdat ik vanuit huis werk is er voor de inkomstenbelasting niks aftrekbaar, dit heb ik berekent via het hulpmiddel op de site van de belastingdienst. Mag ik wel een gedeelte van de btw terugvragen? Ik bedoel hier de warmtekosten mee die ik heb gebruikt voor mijn werkkamer. Dit is zo'n 1/6 deel van ons huis. Ben erg benieuwd.
 8. Bedankt! Klopt de verwerking verder dan in mijn voorbeeld? Ik mag dus 6 euro aan btw terugvragen, mag de rest als kosten meegenomen worden?
 9. Hallo Joost Klopt mijn voorbeeld ook? Heb dus 63/37 gedaan ipv 56/54, dat is goed. Nu het verwerken nog kun je me aangeven of mijn voorbeeld klopt. De onbelaste omzet mag nooit bij 1e ingevuld worden las ik? Bedankt
 10. Hallo Na veel zoekwerk ben ik hier terecht gekomen. Voor de aangifte omzetbelasting moet ik een verhouding nemen voor het aftrekken van voorbelasting op gekochte artikelen voor mijn onderneming. Ik heb zowel belaste als onbelaste omzet. Mijn belaste omzet inclusief btw is 4000 Mijn onbelaste omzet is 5000 De verhouding is dus 56 om 44 Of moet ik de btw er af halen bij de belaste omzet waardoor mij belaste omzet dus 3305 wordt En de verhouding dus 63 om 37 wordt. Stel ik krijg een factuur van 100 euro incl btw en we gaan uit van 63/37 moet ik het dan zo verwerken: Kosten onbelast 63 Kosten belast 31 Voorbelasting 6 Aan crediteur 100 Een beetje advies kan ik wel gebruiken Groet Henk
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept