BTCDirect.eu

Junior
  • Aantal berichten

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door BTCDirect.eu

  1. Beste Weikram, Wij vinden het erg jammer dat u op dit zeer gewaardeerde forum een negatief beeld probeert te schetsen over BTCDirect en ons onterecht verwijten ten laste legt. Graag geven wij dan ook toelichting op uw verhaal en wensen wij op deze manier uw valse aanwenselen te ontkrachten. Wij hopen dat u zich na onze uitleg bewust wordt van onze positie in dit verhaal en u overgaat tot het plaatsen van een rectificatie met daarin een welgemeend excuses of kiest voor het aanpassen van uw verhaal. De fraude zoals ik heb beschreven in de e-mail die u van mij heeft ontvangen is een bekend verschijnsel. Zie voor een beknopte doch zeer heldere uitleg: http://computerworld.nl/beveiliging/81210-oplichting-door-nepshops-explodeert U bent slachtoffer geworden van een vorm van oplichting waarbij misbruik wordt gemaakt van ons systeem. Dat wij oplichters zijn en dat onze website niet goed genoeg beschermd zou zijn is absoluut niet waar. Wij zijn net als u de dupe van deze vorm van internetcriminaliteit en ons imago leid hier onder. WIj steken veel tijd in fraudepreventie maar kunnen helaas niet alle fraudeleuze transacties filteren. Op korte termijn implementeren wij een verficatieprocedure waarbij helaas een stukje gebruiksgemak verloren gaat maar waar deze vorm van fraude voortaan niet meer zal kunnen plaatsvinden. Hopende op waardering en begrip uwerzijds. Met vriendelijke groet, Davy Stevens Co-founder
  2. Dat neemt niet weg dat er geen bitcoins kunnen worden nagemaakt. Een bitcointransactie gaat over de blockchain en die verifieerd oa de inputs van een bepaalde bitcoin, als die niet kloppen dan zal die niet worden (h)erkent. Dus ook als je afhankelijk bent van een derde partij is valsmunterij geen issue. Oplichting is een ander verhaal. Als je een derde partij toevertrouwt om jouw bitcoins te beheren dan dien je wel even te verifieren of deze partij betrouwbaar is. Maar dat is overal het geval en niet inherent aan Bitcoin. Er zijn inmiddels echter tal van partijen die zich hebben bewezen als betrouwbare derde partij. Het mooie aan Bitcoin is dat het echter niet nodig is om een derde partij te vertrouwen, het stelt je in staat om je eigen bank te zijn.
  3. Nee want je kan een bitcoin niet overdragen zonder dat het netwerk de transactie heeft geverifieerd.
  4. Bijna niemand weet hoe ons huidige monetaire stelsel werkt en toch hebben de meeste er wel vertrouwen in. Als ze zouden weten hoe het werkt zouden ze er wellicht geen vertrouwen meer in hebben, maar dat is een ander verhaal. Het is geen vereiste om de ins en outs van iets te weten om het te vertrouwen, zolang maar bewezen is dat het werkt en Bitcoin werkt! Het klopt dat banken fraude met internetbankieren vaak vergoeden, maar als je je portemonnee kwijt raakt sta je er alleen voor. Met Bitcoin ben je je eigen bank, daarom is het beter de vergelijking te trekken met contant geld voor het digitale tijdperk. Sinds kort is het al mogelijk om je bitcoins verzekerd op te slaan net zoals je in principe bij een bank zou doen. Vervolgens kan je kleine hoeveelheden op je mobiele wallet zetten om uit te geven, net zoals je met contant geld in je portemonnee zou doen. Oplichting is zoals gezegd van alle tijden, met Bitcoins is het echter veel eenvoudiger om een escrow te gebruiken waardoor veel vormen van oplichting kunnen worden voorkomen. Valsmunterij is bij Bitcoin overigens geen issue, alle bitcoins komen in omloop door ze te minen. Als een bitcoin via een andere weg in omloop komt klopt zijn geschiedenis niet meer en zal het netwerk deze bitcoin niet (h)erkennen.
  5. Dat klopt, Bitcoin is uitermate geschikt voor micropayments. Maar ook op tal van andere gebieden zoals bijvoorbeeld remittance is Bitcoin superieur aan de huidige methoden. Maar dit betreft slecht de eerste applicatie voor het Bitcoinprototcol. De mogelijkheden zijn eindeloos omdat Bitcoin één heel belangrijk probleem oplost, namelijk het niet hoeven te vertrouwen van een centrale partij voor het overdragen van waarde of het verifieren van een transactie of een document.
  6. Het is waar dat er nog een aantal bugs in het Bitcoinprotocol gevonden kunnen worden. De afgelopen 5 jaar zijn er al een aantal bugs gevonden en ook weer verholpen. Ook eventuele toekomstige bugs kunnen verholpen worden. Het feit dat het volledig open-source is is daarbij een gigantisch voordeel, zo kan iedereen meeschrijven aan de code en eventuele bugs ontdekken. Als we kijken naar goud en de eigenschappen waarom het zo geschikt is als geld dan kunnen we concluderen dat Bitcoin die ook heeft en op veel gebieden ook nog overtreft. Schaarste; Bitcoin Deelbaarheid: Gelijkspel Herkenbaarheid/niet te frauderen; Bitcoin Draagbaar; Bitcoin Eigenlijk is Bitcoin dus goud 2.0 ;D
  7. @JvdP Circa 97% van het fiat geld is tegenwoordig digitaal, alles is tegenwoordig digitaal, daar zal het naar mijn mening niet aan liggen. Bitcoins kunnen niet vergaan, het kan echter gebeuren dat je de unieke toegangscode tot een bitcoin kwijtraakt. Dat kan enkel gebeuren als je er onzorgvuldig mee omgaat, als je een back-up (of meerdere) maakt, wat je bijvoorbeeld ook met belangrijke documenten op je computer zou doen dan gebeurt dit niet. Maarja als ik goud in een vulkaan gooi is het in principe ook 'vergaan'. Bitcoin is een protocol en het best te vergelijken met HTTP, de code is volledig open-source. En ja, die afhankelijkheid van computers, alles is tegewoordig afhankelijk van computers. Banken zouden ook binnen no-time omvallen als de computers het zouden begeven. Nu lijkt het net of ik je aanval, zo is het absoluut niet bedoeld. Ik denk alleen dat een hoop tegenargumenten gebasseerd zijn om onjuiste en/of onvoldoende informatie. Het is een ongelooflijk elegant systeem, en er kunnen nog vele toepassingen bovenop het Bitcoinprotocol gebouwd worden. De valuta is eigenlijk pas de eerste 'app'.
  8. @JvdP Of Bitcoin uiteindelijk een geaccepteerd betaalmiddel wordt durf ik ook niet met zekerheid te zeggen, die potentie heeft het echter zeker. Jij denkt van niet omdat het een digitaal middel is?
  9. Je kan bitcoins niet uit het niets creeeren, bitcoins worden gemined, net zoals bijvoorbeeld goud. De hoeveelheid bitcoins die vrijkomt is vastgesteld in het protocol, momenteel komen er iedere 10 minuten 25 bitcoins vrij. Juist in ons huidige stelsel is er nauwelijks controle op hoeveel geld er wordt bijgedrukt. Dat het bijdrukken van geld in dienst staat van de economie is één van de grootste mythes ooit. Ook het feit dat bitcoins nooit gebruikt zullen worden als betaalmiddel vanwege het veronderstelde deflationaire karakter is gebasseerd op mythes en bangmakerij, maar daarover een andere keer meer. In je voorbeeld van de Higherlevel biljetten is er een centrale entiteit die voor de uitgifte zorgt. Dit is dan ook per definitie makkelijker te corrupteren of dwars te bomen dan iets wat decentraal werkt, zoals Bitcoin.
  10. Waarom niet? Er is van de week nog een tesla met BTC betaald ;D In aanvulling op Romano, er zijn nog meer payment providers voor bitcoin, net zoals bitpay.com. Deze zet automatisch de btc om in dollars of euro's voor de op dat moment geldende waarde. Als verkoper krijg je het gewenste bedrag dus gewoon betaald in fiat = geen risico voor verkoper. Edit: Tip voor de leken. Vergeet ook zeker litecoin niet als je overweegt om bitcoin als betaalmiddel te overwegen. De zogeheten altcoins zijn naast mogelijke speculatiewinsten nauwelijks interessant. Een bedreiging voor Bitcoin vormen ze al helemaal niet omdat Bitcoin gewoon wordt doorontwikkeld. Als er een feature van een andere altcoin een doorslaand succes blijkt kan dit gewoon worden geïmplementeerd in het Bitcoin protocol. Het feit dat de infrastructuur omtrent Bitcoin al zo groot is zal dus genoeg moeten zijn om de concurrentie mijlenver voor te blijven. Dat wil overigens niet zeggen dat alcoins geen toegevoegde waarde hebben, ze stimuleren de innovatie van cryptografisch geld en kunnen als mooie testomgeving voor Bitcoin dienen. Ik denk dat we in de toekomst wel een aantal altcoins naast Bitcoin zullen zien, maar ik geloof dat deze nog ontwikkeld moeten worden. Een eervolle vermelding voor Namecoin, die een peer-to-peer DNS mogelijk maakt is echter op zijn plaats.
  11. Dat het zo anoniem is betwist ik, met een beetje graaftheorie kan je vrij eenvoudig identificatie doen. Zeker als je met Bitcoins in winkels en webshops gaat betalen. Je moet erg je best doen om dat te ontwijken. Dat is wat mij betreft dan ook niet de grootste kracht van Bitcoins. Om wel een paar echte voordelen te noemen: - Eén valuta wereldwijd waardoor je dus geen valuta-conversie verliezen meer hebt. - Betalingen worden binnen 60 minuten uitgevoerd ongeacht bestemming. Probeer dat maar eens internationaal of in het weekend bij een normale bank. - Decentraal: Er is geen centraal punt dat kan crashen waardoor het systeem niet meer werkt zoals we bijvoorbeeld bij iDeal zien. Voor betalingsgebruik zitten er ook nadelen aan: - De koers is niet echt stabiel. Dat is leuk voor het handelen in Bitcoin zelf maar niet voor de acceptatie door winkels. Producten direct prijzen in BTC is het moment echt onmogelijk. Dus ga je omrekenen en dan maar hopen dat de koers niet te hard weg zakt. - Geen directe bevestiging van betaling (dat heeft pin wel, maar bijvoorbeeld creditcards niet dus veel winkels zijn hier wel aan gewend). Het duurt ongeveer 30 minuten voordat er zekerheid is over de betaling. Je kunt wel eerder zien dat de betaling is uitgevoerd maar deze kan zogenaamd nog gedoublespend worden. Bedrijven zoals Bitpay verzorgen de bitcoinbetalingen voor je webwinkel en nemen tegelijkertijd het koersrisico op zich. Daarnaast werken ze met 0 confirmations en nemen ze dus ook het risco van een double spend voor hun rekening. Betalingen worden dus direct bevestigd. Hulde aan Bitpay!
  12. Bedankt voor de feedback. @ii, Met de AFM hebben we al contact gehad maar die wisten ons eigenlijk niets te vertellen. @Joost, wij zijn zelf aan het denken om er één website van te maken met een .eu extensie. Zijn er andere regels van toepassing met bijv. een .de extensie?
  13. Beste forumleden, Een tijd geleden zijn wij begonnen met BTCDirect.nl waar ook een topic over is geweest op dit forum, zie hier In beginsel treden wij op als intermediar in de aan- en verkoop van bitcoins, maar wij willen in de nabije toekomst onze diensten uitbreiden met o.a. het veilig opslaan van bitcoins voor onze klanten en door het geven van seminars. Daarnaast willen wij onze diensten gaan uitbreiden naar het buitenland en dan het liefst naar zo veel mogelijk landen binnen de EU. Wij streven ernaar om binnen enkele dagen onze diensten aan te kunnen bieden in België (vertaling naar Frans en MrCash betaalsysteem zijn geregeld) en vervolgens Duitslands, Frankrijk etc Een vereiste voor het leveren van onze dienst is dat er betaald kan worden met een onomkeerbaar direct betaalsysteem zoals iDEAL. Gezien de onomkeerbaarheid van een bitcoin transactie kunnen wij ons geen chargebacks veroorloven. Daarnaast valt de bitcoin in vrijwel alle landen nog in een grijs gebied. Is het zo dat wij onze diensten binnen de gehele EU 'gewoon' vanuit Nederland kunnen leveren? Of raden jullie aan om toch per land te informeren naar de regelgeving omtrent bitcoin en bescherming van consumenten in het algemeen (Duitsland heeft hier strengere regels voor dan Nederland). Zijn er verder nog zaken waar jullie ons op zouden kunnen wijzen waar wij mogelijk tegen aan zullen lopen. Bij voorbaat dank voor jullie feedback.
  14. Onze server is gecrasht. We zijn hard aan het werk om alles snel weer op de rit te krijgen.
  15. Beste Benm, Het klopt dat een hardware wallet veiliger is dan een online wallet. Het wachten is echter op de Trezor, dat zal een zeer waardevolle toevoeging blijken te zijn. Als je nu, op een volledig veilige manier, je Bitcoins offline wilt halen vergt dat redelijk veel technische kennis. Daarom hebben we ervoor gekozen om de online wallet van blockchain.info aan te raden. Die is erg gemakkelijk in het gebruik en als je secuur met je vertouwelijke informatie omgaat zullen je Bitcoins in beginsel ook daar veilig zijn. Op het moment dat de eerste Trezors geleverd worden zullen we hier meer aandacht aan besteden. Zoals ons systeem nu werkt is het zo dat als een klant voor €10.000 aan Bitcoins wil kopen dat wij voor dat bedrag een bestens order op de beurs voor hem plaatsen. Het kan dus zo zijn dat er dus een miniem prijsverschil te noteren valt. Maar door de handelsvolumes op Mt.Gox is dat tot nu toe te verwaarlozen gebleken.
  16. Beste Novorso, Je had bovenstaande informatie prima in een aantal vragen kunnen verwerken. Nu je het op deze manier als waarheden verkondigt laat je zien dat je geen moment verder hebt gezocht en je bij de eerste negatieve berichtgeving je eigen vooroordelen bevestigd zag, en daarmee blijkbaar tevreden was. Anderzijds bied mij dit een mooie kans om al het bovenstaande te ontkrachten en de negatieve beeldvorming te doen kantelen en in het voordeel van Bitcoin te laten werken. Afijn daar gaan we; Beide feiten zijn waar, er komen inderdaad maar 21 miljoen Bitcoins in omloop. Dat is vastgelegd in het protocol. Dit protocol is open source en dus door iedereen in te zien. Het aantal van 21 miljoen Bitcoins die worden gemined staat vast en kan dus niet worden aangepast. Daarnaast is het dus inderdaad zo dat iedereen Bitcoins kan minen. Wat dus ook over de hele wereld gebeurd. De ratio waarmee Bitcoins vrij komen word steeds lager naarmate het Bitcoin netwerk meer rekenkracht krijgt. Zie hier een grafiek met het aantal geminede Bitcoins over tijd. Het algoritme dat de ratio van de geminede Bitcoins bepaald is bewust gekozen. Het benaderd namelijk de manier waarop goud wordt gegenereerd. De wisselkantoren waar jij op doelt faciliteerde ook een opslag voor Bitcoins of maakte gebruik van een account waar de klant geld op diende te storten. Onze transacties worden direct verwerkt, de klant betaalt via iDEAL en wij verzenden direct de Bitcoins. Als de klant Bitcoins wil verkopen stuurt hij deze naar ons adres en de volgende dag maken wij het geld naar zijn bankrekening over. Op deze manier lopen onze klanten geen risico als onze website gehackt zou worden. De Bitcoin is wel degelijk een serieus betaalmiddel. Sterker nog, hij is superieur ten opzichte van de huidige online betaalmethoden. Voor uitleg hierover kan je terecht op onze website. Vervolgens bezig je het woord 'piramide' maar dan denk ik dat je niet helemaal begrijpt wat een piramidespel inhoud. Bitcoin is volledig gedecentraliseerd, er staat niemand bovenaan de piramide die geld incasseert van nieuwe deelnemers. De waarde van Bitcoin word bepaald door vraag en aanbod, net zoals elke andere vrije markt economie. Aangezien de Bitcoin economie nog erg jong en volatiel is dien je inderdaad te spreken van een riskante investering. Behalve als investering kun je Bitcoins natuurlijk ook gewoon als betaalmiddel gebruiken, daar is die tenslotte voor bedoeld. '
  17. Dat snap ik, maar dat was mijn punt niet. Ik doelde op het gebruik van het woord "omtrent". Waarom bereken je de koers niet direct op het moment dat je de bitcoins hebt ontvangen, maar "omtrent het moment" dat dat gebeurt? Dat komt op mij vaag over. Je hebt helemaal gelijk, daarnaast is het ook nog eens feitelijk onjuist. Ook bij een verkooporder berekenen wij direct de actuele koers op het moment van ontvangst van de Bitcoins. Bedankt voor de nuttige feedback.
  18. Beste John, bedankt voor je feedback! Met aankoopfee doelen wij in deze op het percentage dat door de internationale handelsbeurzen bovenop de handelprijs wordt berekend. Een verkoopfee berekenen wij ook niet, wij hanteren uiteraard wel een marge. De marge die wij hanteren voor het terugkopen van Bitcoins is afhankelijk van de prijsstelling van onze andere inkoopkanalen. Naast de €1 iDEAL kosten worden er verder geen kosten in rekening gebracht. Dat verschil heeft te maken met het simpele feit dat wij uw order plaatsen op de grootste Bitcoin handelsbeurs, Mt.Gox. Wij kunnen een inkooporder pas uitvoeren nadat wij er zeker van zijn dat de betaling is afgerond. Een verkooporder kan pas worden uitgevoerd nadat wij de Bitcoins hebben ontvangen omdat wij geen eigen voorraad hanteren waaruit wij kunnen verkopen. Om niet afhankelijk te zijn van schommelingen in de koers berekenen wij daarom de koers op het moment dat wij de Bitoins hebben ontvangen.
  19. Beste Nico, zou je dat kunnen specificeren? Welke browser gebruik je bijvoorbeeld? Hier lijkt namelijk alles prima te werken.
  20. Beste Norbert, bedankt voor je reactie! Na overleg met mijn collega's kan ik niet anders concluderen dan dat je gelijk hebt. Komende week zal er op de site een subpagina gewijd worden aan de mensen uit ons team. Ik zal mezelf hier vast voorstellen omdat ik ook degene ben die via dit account zal deelnemen aan dit forum: Ik ben Davy Stevens, 26 jaar. Nadat ik mijn propedeuse HBO-Recht had behaald ben ik overgestapt naar de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daar ben ik begonnen met mijn academische studie Nederlands Recht. Na een aantal jaar besloot ik over te stappen naar de studie Economie omdat mijn interesses dusdanig verschoven waren dat deze studie meer aansloot bij mijn nieuwe ambities, namelijk ondernemen. Toen kwam ik aanraking met Bitcoin. Nadat ik me had ingelezen en de ongekende mogelijkheden van Bitcoin tot me door begonnen te dringen heb ik besloten om mijn studie te pauzeren en me vol op het ondernemerschap én Bitcoin te storten. De ongekende mogelijkheden van Bitcoin en de superioriteit ten opzichte van de huidige online betaalmethoden fascineren mij het meest. Ik ben ervan overtuigd dat peer-to-peer geld in de toekomst een vanzelfsprekendheid zal zijn. Daarom blijf ik mij voor 100% inzetten om via onze site (en daarbuiten) de acceptatie van Bitcoin in Nederland te begeleiden.
  21. Omschrijving van je concept: BTCdirect.nl bied een laagdrempelige methode voor Nederlanders om via iDEAL Bitcoins aan te schafffen. U kunt bij ons direct Bitcoins kopen en verkopen zonder de omslachtige betaalmethodes en tijdrovende verificatieprocessen die op de grote handelsbeurzen gebruikelijk zijn. Wij hebben onze website een informatief karakter gegeven omdat Bitcoin bij de massa nog vrijwel onbekend is en een hoop vragen oproept. Daarnaast zijn wij van plan om onze website met diverse diensten uit te breiden en onze service nog verder te optimaliseren. Ook gaan wij Bitcoin-meetings organiseren waar geïnteresseerde in dit nog relatief nieuwe fenomeen de mogelijkheden van peer-to-peer geld kunnen bespreken en ideeën kunnen uitwisselen. In onze ogen is het van belang dat ondernemingen zoals BTCDirect.nl een actieve rol innemen als het gaat om fraude bestrijding en communicatie met belanghebbende instanties. Zodat wij ons steentje bijdragen aan de versoepeling van de verdere acceptatie van Bitcoin in Nederland. Vandaar dat wij in overleg zullen treden met branchegenoten om hun visie over bepaalde zaken te bespreken. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: BTCDirect.nl is het eindproduct van de gezamamelijke inspanning van het team erachter. Alles wat er tot nu staat hebben wij zelf uitgedacht en vervolgens ontwikkeld. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Een platform bieden waar Nederlanders simpel, snel en eenvoudig Bitcoins kunnen aanschaffen. Wij geloven dat men in de toekomst niet meer om peer-to-peer geld heen kan. Door middel van onze website bieden wij onze klanten een laagdrempelige methode aan om hun intrede te maken in deze wereld. Daarnaast stellen wij onze klanten ook in staat om hun Bitcoins weer aan ons terug te verkopen. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Op de grote internationale handelsbeurzen kunt u niet via iDEAL betalen. Ook maken zij vaak gebruik van tijdrovende verificatieprocessen. Wij vonden het tijd om een Nederlandstalige website te beginnen waar Nederlanders direct Bitcoins kunnen kopen. Daarnaast kunnen wij ons voorstellen dat er omtrent Bitcoin nogal wat onduidelijk heerst. Wij bieden zowel telefonische als e-mail support aan om u door het aan- en verkoopproces te begeleiden alsmede al u andere vragen te beantwoorden. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Alle feedback is welkom! Wat kan er beter? Wat moet er anders? Wat zien jullie als een belangrijke toevoeging? Wij zullen vanaf heden actief gaan deelnemen op dit forum. We zijn helaas pas een korte tijd geleden met dit forum in aanraking gekomen, maar wat een schat aan informatie is hier voor handen! Met vriendelijke groet, Team BTCDirect.nl [alle links verwijderd op één na - mod]
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.