Jump to content

Jerry van de Beek

Super Senior
 • Content Count

  123
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Jerry
 • Last name
  van de Beek
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  sitedeals.nl
  bnr.nl

Company info

 • Location
  Baarn
 1. Hallo T. Peters, Welkom op het forum! Een ondernemingsplan schrijf je in eerste instantie voor jezelf en daarnaast voor bijvoorbeeld het verkrijgen van financiering. Ik zou voor mezelf de concurrentie gewoon benoemen, dat is voor jezelf (en andere) ook meteen duidelijk wie jij als je concurrent beschouwd. Veel succes met je plannen.
 2. Niet helemaal een antwoord op je vraag maar Ramam had recent een hele mooie aflevering over Nederland als belastingparadijs en het maken van afspraken met de belastingdienst door met name grote internationale bedrijven. Uitzending Rambam - Nederland Belastingparadijs Er worden ook nog tips getoond!
 3. Al was het maar voor een paar jaar. Dat zou denk ik heel interessant zijn. Er is nog genoeg 'goedkope bouwgrond' op mooie locaties en als je dan tijdens de bouw als op de betreffende grond kunt wonen. Dan zit een 'zelfbouwer' niet aan extra huur voor woonruimte vast en heeft hij alle tijd om de echte woning te bouwen.
 4. Hoe bedoel je dat? Een landelijke database of specifiek van alle freelancers waarmee een organisatie werkt. Een voorbeeldje van een 'zzpregister' ZZP register woerden
 5. Als ik jouw verhaal zo lees zou ik zakelijk en privé juist zoveel mogelijk scheiden. Ben het eens met Mathias, je hebt blijkbaar andere (commerciële) en (web)talenten. Ga met die talenten verder aan de slag, maar los van je familie. Als je echt met je eigen 'ijsconcept' aan de slag wilt en je wilt gebruik maken van de faciliteiten die er al aanwezig zijn. Zou je eventueel nog een zakelijke deal kunnen sluiten om materiaal over te nemen of (voorlopig) te huren. Maar dan komt zakelijk en privé toch weer heel dicht bij elkaar. Succes en veel wijsheid!
 6. Er lijkt inmiddels meer (lokale)politieke beweging te zijn om echt wat te gaan doen met het basisinkomen in Nijmegen. Nijmegen gaat expirimenteren met het basisinkomen
 7. Heb je al eens over factoring nagedacht ? Uiteraard brengt dat flinke kosten met zich mee en afhankelijk van je business kan je die kosten dragen. Maar bij een sterk groeiende organisatie kan dit bij uitstek een goed middel zijn om je groei te financieren. Mits je natuurlijk wel in het zelfde groeitempo ook kunt factureren. (en niet zoals recentelijk een bekend bouwbedrijf pas alles kan factureren na oplevering).
 8. Waarom neem je geen contact op met X5 ? Die hebben de tools en zo te zien zijn er ook nog 'professionele' versies. Wellicht zit daar meer functionaliteit achter de formulieren. Anders zou je 'voor een prikkie' zoals Espen al aangaf bij sitedeals moeten kijken.
 9. Dat lijkt me een interessante insteek. Door jouw expertise in te huren verdient men op de uitgave aan ICT.
 10. Mooi idee! Welke doelgroep heb je voor ogen? Ik denk dat het grootbedrijf vaak al werkt met 'prefered suppliers' en de commerciele toppers van de prefered suppliers daar in sterk sturen, zodat een onafhankelijk adviseur het knap lastig krijgt. Ik denk dat het 'kleinbedrijf' wel behoefte zal hebben aan de dergelijke onafhankelijke adviseur, maar dan is de vraag weer: "past een adviseur in het budget" en levert die zijn geld op.
 11. Wie heeft je website gebouwd en waar is het formulier mee gemaakt ? Als er geen database achter het formulier zit, dan wordt het lastig denk ik. Als er wel een database achter zit, dan zijn er zeker mogelijkheden om er een excellijstje van te maken. Maar of dat makkelijk gaat, hangt weer af van de technieken waarmee het formulier is gemaakt.
 12. Jouw diensten zijn denk ik normaal belast, ongeacht aan wie je het levert. Maar met een beetje geluk leest er ook een HL specialist mee die er meer van weet.
 13. Mooi verwoord Paul! In electronisch betalen is er gelukkig nogal wat keus. Maar wat betreft contanten zijn we toch afhankelijk van de ECB. Bovendien wordt er al gespeculeerd om zoveel mogelijk contant geld af te schaffen. Banken zinspelen op afschaffen grote bankbiljetten en alleen 5 euro biljetten te behouden Wellicht komt de 'cashless society' sneller dan we denken.
 14. Dat is mijn eerste indruk vanwege prominente foto van de fiets. Maar misschien is dat persoonlijk en vinden anderen dat helemaal niet.
 15. In Working Paper No. 461 (Februari 2015) van De Nederlandse Bank (DNB). In love with the debit card but still married to cash (Pagina 13, figuur 3, bovenste staafje) http://www.dnb.nl/binaries/Working%20Paper%20461_tcm46-319225.pdf Top, bedankt! Mooi leesvoer.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept