Jump to content

Annedien Hoen

Legend
 • Content Count

  3,186
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Annedien Hoen last won the day on August 7 2019

Annedien Hoen had the most liked content!

Community Reputation

233

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  innovatief ondernemen
  expert advies

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  Ondernemend zijn en mee willen bouwen aan onze groeiende organisatie. Netwerk, communicatief sterk en autonoom.
 1. Als je een bank wilt die niet asociaal is: Triodos. Ik bankier hier zakelijk en ben erg tevreden. https://eerlijkegeldwijzer.nl/bankwijzer/
 2. Allereerst een puntje over je houding: je bent behoorlijk defensief voor iemand die gratis advies krijgt van ervaren ondernemers en adviseurs; je geeft zelf aan dat je zero ervaring hebt, dus dan is het handig als je niet elk beetje tegengas, haken&ogen aan je idee of kritische input in de afweer gaat ;-) Het is verleidelijk om een beetje gehecht te raken aan je idee en daar koppig in te willen volharden - en soms is koppigheid precies wat nodig is, om een succes te maken van iets. Maar wat het is ... een idee is frictieloos. De realisatie is weerbarstig, er komen altijd allerlei dingen in beeld waar je op in moet spelen en het vergt vooral ervaring voordat je de wijsheid hebt om te weten wat een goed advies is en welke minder nuttig is. App concepten vergen flinke investeringen, een geweldig goede interface / ux ontwerp, betrouwbaarheid (continu updaten, bugfixen, customer service) en een gigantisch marketingbudget om top of mind te geraken bij gebruikers en überhaupt de markt te penetreren; laat staan als je ook nog allianties wilt met de spelers die je noemt. Waarom kijk je niet of je iets kunt bedenken voor kleine spelers, die hun klanten nog niet snel/goed genoeg kunnen bedienen, en geen geld hebben om een hele infrastructuur in te regelen? Een Snackie App, waar werknemers van bedrijven in de regio op kunnen aangeven hoe laat ze pauze hebben, waarbij ze een half uur van tevoren een push bericht krijgen, of ze vandaag een broodje kroket willen of een kaassouffle en kunnen aangeven hoe laat het klaar moet staan voor ze of willen dat het bezorgd wordt. En kunnen instellen: vraag me dit op [maandag / dinsdag/ enz. want je wilt niet elke dag van de snackbar eten...of willen wel, maar of dat nou zo slim is ;-) (Op die werktijden kan je namelijk wel vertrouwen, in tegenstelling tot mensen die op de weg zitten ;-) Idem voor snackbars in de buurt van middelbare/hogescholen/universiteiten. Die app kan net zo goed werken voor gezondere opties trouwens, of voor een viskraam, enz. Ik noem maar iets. Als je hier landelijk een paarduizend gebruikers op hebt ... Just saying ;-)
 3. Dat zijn wel redenen om vennootschap met diegene goed te overwegen, als iemand dat gen/karakter niet heeft krijg je dat niet of nauwelijks aangewakkerd. (Is mijn ervaring...)
 4. Werken jullie al samen of zijn jullie al een jaar plannen aan het smeden? Je kunt ook eens eerst een jaar gaan samenwerken, waarbij je afwisselend factureert en de ander(en) factureren degene die de factuur stuurt namens jullie. Je kunt de samenwerking dan beproeven en elkaar beter leren kennen, voordat je in een juridische constructie stapt. Wel met duidelijke afspraken uiteraard, je kunt kijken wat er allemaal in een VOF overeenkomst besproken moet worden en met elkaar een onderlinge overeenkomst maken voor een afgebakende periode. Kwaliteiten, houding en gedrag komen in de praktijk pas echt bovendrijven en dat is om een samenwerking te verkennen en opzetten veel waardevollere informatie dan je rechtsvorm. Als dát werkt zet je het om en ga je een volgende fase in.
 5. Dat is wel heel erg foute boel, red flags en alarmbellen.🙁
 6. Zijn gedrag duidt op stress (wat je zelf ook zegt) maar jouw reactie ook. Situaties met een hoge inzet halen het beste én het slechtste in ons naar boven. Vaak vallen we dan terug op oude overlevingsmechanismen en zijn we niet meer in staat om rationeel en creatief te zijn, ook niet als de situatie dat van ons vraagt. Het 'zwalken' (steeds een ander advies ter harte nemen) duidt ook op een gebrek aan een eigen visie en goede hoop voor de toekomst. Je compagnon lijkt door het ijs te zakken. Het is misschien wat collegialer om nu eerst te gaan onderzoeken waarom en wat je hier aan kunt doen, dan om nu te beginnen met ballast uit je ballon te gooien - je stijgt daarna misschien wel snel weer op, maar als je dan eenmaal weer moet landen wacht er heel wat nasleep op je. Of iets een bullebak in iemand naar boven haalt ligt voor een heel groot deel aan de context, iets dat je zelf ook aangeeft, omdat het eerst wél prima ging. Het is menselijk om niet toe te geven dat we iets niet kunnen, of niet weten HOE. Bij crisissen zijn er 2 kernoorzaken: we weten niet wat we moeten doen, of we zijn verlamd (we weten het dan dus wel, maar komen niet in beweging). Probeer je compagnon niet aan te vallen op zijn gedrag maar eerst echt in contact met hem te gaan. Te luisteren. Je ook in de kaart laten kijken. Niet te verwijten, hij voelt zich waarschijnlijk ook écht niet heel tevreden over zijn gedrag. Ik ken jullie verstandhouding niet, maar zijn er openingen? Gaan jullie wel eens samen zeilen of pizza eten of een paar dagen naar een beurs? Als de ander onderuit gaat, ga je eerst eens kijken of je diegene kunt oprapen . Ook als zijn gedrag jou en anderen tegen de borst stuit. Ook dát is samenwerken. En probeer te achterhalen of er andere dingen spelen (medisch/privé/alcohol?/...)
 7. Je zou je concept wellicht middels een i-DEPOT kunnen registreren. Dan kan je aantonen dat je eerder was het met concept en bij het aanvragen van de offerte kunnen aangeven dat zo'n depot bestaat en dat je bij het overnemen van het idee juridische stappen zult ondernemen. https://www.boip.int/nl/ondernemers/ideeen
 8. Kijk met dit soort constructies wel zeer goed uit wie wát doet en hoe je elkaar bij de les kunt houden. Wat bedoel je precies met dat de één ontwerpt en de ander uitwerkt? (Is dat een coder, of andersom?) Wie doet het klantcontact? Hoe gaan jullie om met moeilijke klanten? Wat doe je als één van jullie ziek wordt? Zorg ook dat je algemene voorwaarden voor jullie beider diensten goed de lading dekken. Denk daarbij ook goed na over gevolgschade (als je te laat oplevert en de klant claimt gevolgschade, bijvoorbeeld ... )
 9. Helemaal mee eens @Richard Theuws ! Elkaar ontmoeten in een informele setting, met wat lekkers erbij is super! Ook omdat je met allemaal ondernemende mensen bent, dat geeft een hele bijzondere sfeer die je nergens anders mee kunt vergelijken. Zie jullie daar!
 10. Als je het al zo ver hebt weten te brengen ben je wel degelijk zakelijk en commercieel getalenteerd. Anders zou je wel ergens in loondienst werken, of verlies draaien. "Met een vraagstuk opgezadeld" zou je ook kunnen herdefiniëren als: "Uitgedaagd door een enorme kans". Als je het plafond bereikt hebt zaag je een trapgat! Je zet je zelf totaal klem met je opvattingen over jezelf, de situatie en wat je daarmee zou kunnen Je gedraagt je mentaal als een vrachtwagen, terwijl je een motorfiets zou kunnen zijn. Voel je 'm? Je kunt je businessmodel lostrekken van je eenmanszaak, een nieuw bedrijf opzetten in verbeterde vorm, de formule aanbieden aan een partij met meer executiekracht en jezelf in dat plan schrijven (met een mooie rol en vergoeding), je kunt financiering gaan ophalen om op te schalen (en een professionelere branding/communicatie neer te zetten bijvoorbeeld), je kunt je bedrijf te koop aanbieden en met wat je daarmee kunt verdienen iets nieuws starten dat jou nog enthousiaster maakt, je kunt met een businesscoach gaan bepalen waar de grootste kansen liggen en een tweejarig plan maken ...
 11. Het klinkt allemaal nogal imperialistisch en pompeus. Waarom wil je al groter klinken dan je bedrijf is? Wie wil je aanspreken met je bedrijfsnaam/payoff? Staat de naam al vast? Weet niet of je internationale (Engelstalige) klanten gaat bedienen, maar ... Groet, Annedien (naamcreatiespecialist ;-)
 12. Zij denken: die maakt er nooit werk van voor 1500 euro. Ik zou dat wél doen, geld is geld en het gaat om het principe.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept