JoopInstal

Senior
  • Aantal berichten

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer
  • Geslacht
    Man

JoopInstal's trofeeën

  1. On topic 1 Mijn menselijke manier van handelen door hier niet moeilijk over te doen wordt bevestigd de juiste te zijn. 2 De ervaringen en bijvoorbeeld manier waarop dit dan wordt bijgehouden om duidelijkheid te houden / in personeelsgids op te nemen etc. is geen concreet antwoord op gekomen, ikzelf trek de conclusie dat dit niet belangrijk is en gewoon geregeld moet worden in het voordeel van werknemer, oftewel niet zo moeilijk doen. Het rokers voorbeeld was een hele goeie trouwens. Off topic Laat ik voorop stellen dankbaar te zijn voor alle input, negatief of positief. 1 Er wordt heel snel uitgegaan van het slechte en dat is vervelend om te lezen, vooral als er suggesties gemaakt worden op basis van mijn eigen tekst, terwijl ik zo totaal niet ben en/of de vraag bedoelde. Dit is niet de eerste keer. Meneer Rachit heb ik hiervoor al geblokkeerd. 2 Om dit slechte vervolgens te benadrukken sleept men oudere topics bij nieuwe (waarvan sommige al opgelost zijn). Dit is gewoon lachwekkend/frustrerend/irritant aan het worden omdat er gesuggereerd wordt dat ik een harteloze kip zonder kop ben in een zinkend schip. Wat niet zo is, lol. Feit blijft dat er enorm veel lessen zijn voor mij als beginnende ondernemer, dat omarm ik. Ik had van dit forum iets anders verwacht, er heest veel negativiteit en ongezouten directheid. Genuanceerd beantwoorden met begrip voor beginners en een tikkeltje vriendelijkheid is in ieder geval niet de standaard. Dit is mijn ervaring, laten we hier vooral niet over gaan discussiëren. ''Hey Joop, over dit soort dingen hoef je jezelf niet druk te maken. Noteer de uren netjes en geef werknemer ruimte. Wij doen dit met een simpel Excel bestand en voegen het toe in de personeelsgids. Succes ermee!'' In het kader van wat mijn verwachting dan zou zijn, dit is zo een antwoord. Er heerst onbegrip zoals @TwaBla heeft gezien en daar wil ik graag van af. Dat gezegd hebbende, mogelijk is dit heel normaal op een forum met ondernemers. Ik hoor daar dan alleen niet bij.
  2. Iedereen bedankt voor de reacties, ik kan hiermee verder. ps. ik heb contact met juristen, accountants, direct met de CAO en een coach uit het bedrijfsleven.
  3. Klopt en mijn vraag is nog niet beantwoord. Niemand heeft blijkbaar een chronisch zieke medewerker. Mijn manier om hier niet moeilijk mee te doen bepaal ik nog steeds zelf, ik zoek hier adviezen en ervaringen om het nog beter te kunnen doen. Toch wordt veel uitgegaan van het slechte en suggereren reacties dat hier naar gehandeld wordt.
  4. Een dame die bij ons de administratie doet is helaas chronisch ziek. Niets ernstigs. Hierdoor heeft zij meer uur nodig per jaar dan gewoonlijk om een arts te bezoeken. Opgeteld zit ze rond de 20 uren, ik geloof dat 6 of 8 betaald moeten worden. Ze stelde mij de vraag hoe we hier mee om gaan, ze snoept namelijk haar vrije dagen weg op deze manier. Vooruitzicht is voor aankomend jaar dat het minimaal weer 20 gaat worden. Niet moeilijk doen, het is immers een goede werknemer die vrijheid nodig heeft en dit ook al krijgt in andere situaties binnen de organisatie. Heeft iemand ervaring met een chronisch ziek persoon die meer uren nodig heeft dan je moet betalen?
  5. Je hebt het mis, dat wordt letterlijk beschreven en erkend in de topic. Niets met attitude te maken. Die spiegel is inderdaad belangrijk. Er zullen gesprekken volgen. Hoe je de vergoeding wilt noemen maakt niet uit, werkgever en werknemer willen in alle redelijkheid met elkaar uit elkaar. Dit gaat waarschijnlijk mijn aanbod zijn. Het is helemaal niet leuk om een zak geld uit te delen, zeker niet in deze situatie. Blijkbaar lees je selectief, het gaat om de bottom line van beslisser. @prinsrachidZo, laten we nu lief doen anders kom ik je een knuffel geven.
  6. Wat ik mogelijk ga aanbieden: Vaststellingsovereenkomst zonder schuld bij werknemer zodat werknemer WW kan krijgen. Per direct geen arbeidsverplichting meer. 100% loon november uitkeren (overbrugging UWV) 30% loon voor de daaropvolgende 6 maanden tot einde contract. (aanvulling UWV) Dit omvat totaal 10k. Voordeel: Eerder nieuw werk, regeling blijft staan. Nadeel: UWV dagen gaan tellen Geen pensioen opbouw
  7. Eens. Ik ga met dit advies ook aan de slag. Dit was en is duidelijk. Mogelijk dat ik hier naïef ben. Pissed of niet, zakelijk loopt onze overeenkomst nog 7 maanden en zal niet worden verlengt. De kosten voor het salaris in combinatie met de transitievergoeding zijn hiermee de grootste kosten, meer ook niet. Stel dat dit uit de hand gaat lopen kan ik altijd nog een creatieve manier vinden. @stroomtang goed idee trouwens. Helder, ik heb ik het verleden gebruik gemaakt van een jurist en zal dat nu weer doen. Goed idee, ik neem dit mee.
  8. Nee, die heb ik niet. Zoals in mijn geschiedenis te lezen is ben ik een beginnende ondernemer op een rijdende trein. Ik heb HL niet nodig om een keuze te maken. Ik stel een vraag op een forum, meer niet. Permanente ondersteuning is interessant.
  9. @Cosara Oud DGA betalen, eens. UWV inschakelen is inderdaad geen optie zoals jij ook bevestigd. @Ferry Inderdaad beide partijen wat dus niet het geval is. Een overeenkomst aangaan, dat zou een mogelijkheid zijn. @prinsrachid Je hebt het inderdaad mis, zoals vaker in mijn topics. @Roel J Eens en helaas zal de rest ook zo zijn. Het krijgt nog een staart. @Hans van den Bergh Precies, consequentie zijn helder. De opties zijn dus duidelijk. Zakelijk gezien moet ik hierover nadenken i.p.v. gewoonweg 25k bieden en ontbinden, of ik het betaal of niet. Let op...ik ben 1 maand te laat wat dus het verschil gaat zijn tussen 0 euro en maximaal 25k. (te laat is te laat i know) Mijn persoonlijke gevoel zegt betalen en streep eronder, zakelijk zegt wees kritisch ook in deze situatie. Wat zouden jullie doen? Aanvullende vraag Kan werknemer acties ondernemen die nadelig kunnen uitpakken voor werkgever? In het geval dat ik de totale contract waarde afkoop en wilt ontbinden, werknemer meld zich b.v.b. ziek. en schakelt juridische hulp in. Of zoals ik denk dat het is: schade kan nooit meer worden dan het waard is?
  10. Hallo, Ik heb een werknemer die een contract heeft voor 10 maanden. Dit contract begon in augustus met een proeftijd van twee maanden. Werknemer is nu nog 7 maanden in dienst totdat het contract verlengt of beëindigd zou moeten worden. Nu is de situatie plots veranderd dat ik met deze werknemer per direct uit elkaar zal moeten gaan. De reden hiervan is persoonlijk en van oud DGA/oprichter. Er is geen schuldvraag, financiële of juridische reden. Het is een loyaliteit kwestie waar ik verder niet over wil discussiëren in dit topic. Dit staat in het getekende contract onder contractduur/opzegging: Deze arbeidsovereenkomst vangt aan op 02 augustus 2021 en wordt aangegaan voor de duur van 10 maanden met een proeftijd van twee maanden. De dienstbetrekking eindigt in ieder geval zonder dat opzegging is vereist bij het bereiken door werknemer van de AOW-gerechtigde leeftijd. Het dienstverband kan door beide partijen tussentijds worden opgezegd met in achtneming van de wettelijke opzegtermijn. Welke opties heb ik als werknemer om de arbeidsovereenkomst tussentijds de ontbinden? 1: Maandelijks doorbetalen tot einde contract. 2: Eenmalig 7xmaandsalaris (25k ) betalen en een ontbinding ondertekenen. 3: UWV / Kantonrechter inschakelen om goedkeuring te ontvangen voor ontbinding. 4: ? 5: ? In afwachting van advies. Groeten
  11. Beste Lezers, Mijn schoonvader heeft een zoon van 15 uit een ander huwelijk en heeft gevraagd of die zoon in de herfstvakantie bij mij een weekje kan helpen. Die zoon woont bij zijn moeder en is tijdens de herfstvakantie hier in de buurt. De zaak bij ons heeft een loods en ik heb wel wat ideeën. Zo wil ik de wrap van één van onze bussen verwijderen. Al bij al zijn er hand en span diensten die relatief eenvoudig zijn binnen het pand, allemaal 'veilig' werk. Maar. Ik heb het gevoel dat ik wel op moet letten als het gaat om de verantwoordelijkheid die ik neem. Dit i.v.m. zijn leeftijd en omdat hij binnen de organisatie valt wanneer hij 'werkt'? Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?
  12. Heren allereerst wil ik iedereen bedanken voor de reacties. @prinsrachid Wij begrijpen elkaar nog minder goed dan ik dacht. Al jouw aannames over hoe ik omga met mijn collega's, de wet en gezondheid van mijn medewerkers kunnen niet verder zijn van de waarheid. Daarnaast vind ik directheid erg fijn zolang het constructief is, eigenlijk zijn al jouw opmerkingen rondom dit topic negatief beladen en vol aannames, stel eens vragen zodat we elkaar kunnen begrijpen in een volgende topic. Dit klopt als een bus. Het is mij na dit topic duidelijk dat mijn vraagstelling beter moet zijn in het vervolg. Helder verhaal, dit is voor mij niet nieuw en werd in het verleden al gevolgd binnen ons bedrijf. Klant A: 1 Locatie Klant B: 1 Locatie Klant C: 10 verschillende locaties Wij zijn 2e lijn en om diezelfde reden is een oplossing op afstand niet mogelijk, 1e lijn doet de check op afstand namelijk. Groothandel is niet nodig, alle materialen zijn op voorraad (spare materiaal) Wij starten binnen 4 uur na melding. Het gesprek met collega's is geweest voordat ik de topic startte. Er zijn voldoende mensen geïnteresseerd maar willen logischerwijs eerst details weten. Het belangrijkste hiervan is natuurlijk de vergoeding. Deze vraag heb ik ook gesteld aan een aantal collega's, niemand wist hier een antwoord op te geven. ( begrijpelijk want ik weet het zelf ook niet) Doorgevraagd met bijvoorbeeld of de 130 euro die vroeger werd betaald redelijk is, dit vinden mensen aan de lage kant. Klopt. Stedin is een goed voorbeeld die erg in de buurt komt van wat wij doen. Deze mannen rukken echter standaard uit tijdens een dienst.
  13. @prinsrachid Wij begrijpen elkaar volgens mij niet. Grotere installateurs zoals Stedin hebben een vergelijkbare storingsdienst waar veel vaker uitgerukt wordt dan bij ons. Die mannen krijgen buiten alle wettelijke en cao geregelde afspraken een vergoeding om per persoon 7 dagen mee te draaien in de pool. Ik geloof dat het bedrag daar rond de €210 is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.