Jump to content

K nokkert

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 1. Wow nu toch al een half jaar verder en nog steeds niet in de wsnp....veel heel veel gegevens ingeleverd en steeds komen ze met nieuwe dingetjes die ze willen hebben is het normaal dat dat traject zolang duurt? Op persoonlijk vlak merk ik dat de onzekerheid er behoorlijk inknald zo langzaamaan. Er is in principe nog niks definitief geregeld, ik heb nog goed contact met mijn boekhouder en die opperde al om dan mss toch maar zelf faillissement natuurlijk persoon aan te vragen. ???
 2. Gesprek gehad en voorgesteld dat de complete voorraad retour mag.....en vorige week dinsdag is de hele winkelinrichting retour gegaan aan de leverancier, en nu staat er een gesprek op de agenda bij het ROZ. Ik zal nog achter blijven met behoorlijk wat schulden dus hopen op een positief gesprek bij het ROZ. Voor mij persoonlijk heb ik er vrede mee.....nu een nieuwe fase in mijn leven, ik heb echt mijn best gedaan maar het was niet meer te doen en dan moet er een punt achter gezet worden. Iedereen bedankt voor de tips enz.
 3. Donderdag heb ik zoals genoemd een gesprek met de grootste leverancier, verder heb ik wat verder geïnformeerd en ben tot de conclusie gekomen dat ik contact ga opnemen met het roz daar heb ik al verschillende hulplijnen (leningen) lopen en dat lijkt me de beste weg om via hun te kijken wat de verdere weg word. Ik weet echt niet meer wat de beste weg is faillissement wsnp of iets anders maar denk dat het roz voor mij de juiste weg is. Het word in ieder geval een bewogen weekje maar dat ben ik gewend. En ben ook bijzonder rustig eronder ik heb me erbij neergelegd hoe het ook verloopt het is goed zo. Iedereen bedankt voor de reacties ik heb er wat mee kunnen doen als iemand nog tips heeft hoor ik het graag. Bedankt zover!!!
 4. In mijn geval is de wsnp waarschijnlijk de beste optie. Om daar voor in aanmerking te komen zal het bedrijf toch echt failliet verklaard moeten worden bij de rechtbank. Om vervolgens daar binnen 2 weken aanspraak op wsnp te maken. Tenminste dat heb ik uitgeplozen mocht het anders zijn dan hoor ik het graag voor ik dat in werking zet ga ik ook wel naar een advocaat.
 5. Donderdag heb ik een gesprek met mijn leverancier daar zal ik mijn mening geven en daar gaan dan knopen doorgehakt worden. Mocht het zo zijn dan volgt er een traject waar ik bepaalde stappen moet gaan nemen. Wat die stappen precies zijn is nog onzeker, mocht het faillissement worden dan volgen de gesprekken bij de gemeente als eerste. Klinkt misschien beetje vaag maar de leverancier heeft waarschijnlijk een heel andere kijk op de zaken en heel misschien zijn er nog andere wegen te bewandelen, voor mezelf ben ik er wel uit maar wil het netjes afhandelen, hij schiet er ook flink bij in als het op de fles gaat vandaar.
 6. "Gewoon" stoppen zal helaas niet gaan.
 7. Zo even een update over de gang van zaken, ik heb besloten ermee te stoppen. De precieze datum weet ik nog niet, maar ik ga niet meer lang door. Heb de winkel nu 8 jaar en veel mee gemaakt en veel te boven gekomen. Maar zie in dat dit een verloren strijd is, en ik heb er ook vrede mee. Persoonlijk vind ik dat ik echt alles geprobeerd heb om dit te vermeiden, maar soms is het beter om er een punt achter te zetten. Ik zie het maar zo dat ik opnieuw begin vanaf 0. Iedereen zit anders in elkaar en velen zullen er anders over denken over hoe en wat het best is. Maar ik ben degene die mijn leven leeft en voel me er goed bij om te zeggen HET IS KLAAR. Ik ga dan ook vol goede moed mijn pad verder, makkelijk zal het niet worden maar er zal zeker een bepaalde last van me afvallen als ik het definitief maak. Mijn naasten weten er nu ook van en ik heb gelukkig fijne mensen die me steunen. Voor een ieder die interesse had/heeft bedankt zover en ik zal nog eens berichten hoe het afloopt. Groeten.
 8. Bedankt voor de reactie hier heb je helemaal gelijk aan. Dat traject ben ik al in geweest en kan ik dus geen aanspraak meer op maken. En het negatieve spiraal verhaal klopt ook wel op het laatst weet ik gewoon niet meer wat wijsheid is. Tot zover heb ik het nog gered en hoop op verbetering.
 9. Het een soort van discount winkel dus merk verf voor een discount prijs (scheelt 40% op advies verkoopprijs) Ik zit in het oosten van het land. Eerder reed ik rond en promote zo mijn winkel/producten, maar sinds de scheiding is hier geen tijd voor ook aangezien ik mijn zoon opvoed van 8. En in de plaatselijke krant adverteer ik ook niet meer (kosten plaatje)
 10. Hier hebben we al over gesproken met elkaar maar dat gaat niet werken te veel belangen bij betrokken van beide kanten. En een supermarkt......daar zijn er al 3 van hier in het dorp plus dan moet er geïnvesteerd worden en dat geld is er niet. Het concept is goed alleen er word steeds minder gekocht of ze gebruiken verf van de action ofzo???
 11. Ik heb een winkel met verf producten en aanverwante artikelen, in een redelijk klein dorp en er zit nog een winkel in het dorp met de zelfde producten en in naburige dorpen zitten ook nog meer winkels in de zelfde branche. Die gene die in het zelfde dorp zit als mij zit in het zelfde schuitje en die gene is al bijna pensioen gerecht maar moet blijven draaien vanwege zijn situatie (leningen en dergelijke) Dus het is wachten op wie eerst gaat letterlijk. :(
 12. Goedendag allen. Ik verkeer in moeilijke tijden en ben me aan het oriënteren wat te doen. Ik zal mijn situatie proberen zo duidelijk mogelijk uit te leggen in het kort. 2006 dikke lening opgenomen met mijn vrouw en een zaak overgenomen.(die lening is afbetaald) Cijfers vielen meteen slechter uit dan voorspeld dus weer gaan werken (vrouw runde de zaak) 2010 gescheiden en ik ben verder gegaan met de zaak.(eenmanszaak) 2014 rekeningen van de grootste leverancier zijn hoog opgelopen ook mede door zijn vertrouwen in de zaak. Maar nu levert hij niet meer (of heel slecht) en moet ik dus ergens anders duurder in kopen en verdien er bijna niks meer aan. Heb echt ontzettend hard geknokt maar zie niet echt meer een goede afloop in het ondernemen vanwege de crisis word de omzet steeds lager en loopt de schuld bij de leverancier(s) dus op. Ben echt van alles en nog wat aan het proberen heb de huur al flink omlaag gekregen en op alle kosten bespaard waar mogelijk. Op dit moment ben ik zelfs van mening dat ik een beter leven heb in een schuldsanerings traject dan zo verder te gaan want ik zie geen vooruitgang of verbetering alleen maar tegenvallende cijfers. Zou het het graag anders zien maar ben bang "alles" te verliezen, gek genoeg kan ik me er ook al bijna bij neer leggen en denk dat ik er wel vrede mee kan hebben als het gaat gebeuren. Ben echt een knokker van nature en weet dat er wel weer wat nieuws voor op mijn pad zal komen. Ik las hier verhalen op het forum die mij heel bekend in de oren klonken en dacht laat ik mijn verhaal eens doen. Nou word vervolgd zal ik dan maar zeggen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept