Jump to content

Shadowsman5

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Vraag de belastingdienst van het land waar de onroerende zaak staat of u de btw moet verleggen naar uw afnemer. Als u deze btw moet verleggen, dan geeft uw afnemer de btw aan in eigen land. Als u de btw moet verleggen U stuurt een factuur aan uw afnemer zonder btw. Op de factuur noteert u 'btw verlegd'. Controleer het btw-identificatienummer van uw klant. (Deze pagina opent in een nieuw venster.) Op de factuur noteert u het btw-identificatienummer van uw afnemer. U geeft deze dienst niet aan in uw btw-aangifte. U geeft deze dienst niet op in de opgaaf intracommunautaire prestaties. Ik zal het nog maar een keer vet gedrukt voor jou citeren want blijkbaar begin je blind te worden.
 2. Je snapt het gewoon niet, ik zeg niet dat ik me ga registreren in België. Jij zeg lulraak dat je de btw kan verleggen en aangifte hier in nl btw-aangifte en ICP-aangifte moet doen, dat is gewoon uit de lucht gezogen en geldt alleen bij de hoofdregel, hier is sprake van een uitzondering en jah het schoonmaken van panden in een ander EU-land valt inderdaad onder deze uitzondering. De btw hierop kan je pas verleggen zoals ik reeds hierboven aangaf wanneer er voor de werkzaamheden in het andere EU-land tevens een verleggingsregeling geldt, dit is niet altijd het geval bij de uitzonderingen. In mijn geval is dit wel zo dus verleg ik de btw naar de Belgische ondernemer en ik hoef dit niet in de Nlse btw-aangifte te vermelden en ook geen ICP-aangifte te doen en hoef ook geen btw-aangifte in België te doen. En als jij iets anders wilt geloven dan go ahead, maar je moet niet zomaar een lulverhaal ophangen terwijl het in werkelijkheid heel anders is. Ga je maar verdiepen in de uitzonderingen zoals ik ook gedaan heb. Succes ermee!
 3. Jij gaf aan om de omzet in de Nlse btw-aangifte op te nemen en tevens een ICP-aangifte te doen, dit klopt helemaal niet want het gaat hier om een uitgezonderde dienst aan een ondernemer en dus geldt de hoofdregel niet. De btw wordt verlegd nu naar België, dit kan alleen indien er in België voor deze werkzaamheden tevens een verleggingsregeling geldt en anders dien je je daar te registreren en aangifte te doen. Bij de uitzonderingen is de verleggingsregeling binnen de EU namelijk niet automatisch van toepassing.
 4. Petercvinfo, het ligt niet zo simpel als jij denkt dat het is. Je kan in het leven ook weleens ongelijk hebben!
 5. Bedankt voor de reacties, ik ga verder kijken.
 6. Hoi Roel, Dat is inderdaad de vraag of dit een dienst is die te maken heeft met onroerend goed. Iemand stuurde me een voorbeeld uit de BTW almanak 2015 waarin het volgende staat: De glazenwasser uit Almelo die de ramen van een gebouw in Duitsland reinigt, verricht de dienst in Duitsland. Hij is geen NL btw verschuldigd. Het maakt niet uit of de afnemer van de dienst een ondernemer dan wel een particulier is. Deze dienst valt onder de heffing van Duitse btw. Zo nodig moet de glazenwasser zich registreren bij de Duitse belastingdienst. Indien het glazenwassen wel onder dit soort diensten valt, waarom zou het schoonmaken hier niet onder vallen?
 7. Gaat het om een dienst aan een ondernemer? ja Hier staat duidelijk ja ingevuld dus wat jij zegt klopt weer niet.
 8. Wat jij zegt klopt gewoon niet hoor, lees het zelf maar nog eens. U geeft deze dienst niet aan in uw btw-aangifte. U geeft deze dienst niet op in de opgaaf intracommunautaire prestaties Jij zegt me nu dat ik deze wel moet opgeven en ook ICP-aangifte moet doen.
 9. Wat je zegt druist in tegen wat er uit de hulpmiddel komt, het gaat hier toch om een uitgezonderde dienst, er hoeft niets opgegeven te worden in de nlse btw-aangifte en er hoeft ook geen ICP-opgave gedaan te worden aangezien je de btw verlegd. Als u deze btw moet verleggen, dan geeft uw afnemer de btw aan in eigen land. Als u de btw moet verleggen: U stuurt een factuur aan uw afnemer zonder btw. Op de factuur noteert u 'btw verlegd'. Controleer het btw-identificatienummer van uw klant. (Deze pagina opent in een nieuw venster.) Op de factuur noteert u het btw-identificatienummer van uw afnemer. U geeft deze dienst niet aan in uw btw-aangifte. U geeft deze dienst niet op in de opgaaf intracommunautaire prestaties
 10. Oke bedankt, het is me nu wel wat duidelijker, de omzet hoef ik dus niet aan te geven in de Nlse btw-aangifte en ik hoef ook geen aangifte te doen in België mits er verlegd mag worden. Kan ik ergens online vinden wat er onder de verleggingsregeling valt in Belgie? Kom op de Belgische belastingdienstsite nergens iets tegen.
 11. Als ik het hulpmiddel van de Belastingdienst invul kom er het volgende uit: home icoon Privé › Rekenhulpen › Diensten in en uit het buitenland › Diensten in en uit het buitenland Diensten in en uit het buitenland Geldt voor u het volgende? Gaat het om een dienst aan een ondernemer? ja Ik ben: de dienstverlener Levert u 1 van de volgende diensten? ja diensten die te maken hebben met onroerende zaken (JA) diensten die te maken hebben met het verlenen van toegang tot evenementen op het gebied van cultuur, kunst, sport, wetenschap, ontspanning of onderwijs verhuur van een vervoermiddel voor korte periodes personenvervoer restaurant- of cateringdiensten Heeft de dienst te maken met onroerende zaken? ja De onroerende zaak staat in: een ander EU-land Resultaat De dienst is belast in het land waar de onroerende zaak staat. De wetgeving van dat land geldt. Wat moet u als Nederlandse dienstverlener doen? Vraag de belastingdienst van het land waar de onroerende zaak staat of u de btw moet verleggen naar uw afnemer. Als u deze btw moet verleggen, dan geeft uw afnemer de btw aan in eigen land. Als u de btw moet verleggen U stuurt een factuur aan uw afnemer zonder btw. Op de factuur noteert u 'btw verlegd'. Controleer het btw-identificatienummer van uw klant. (Deze pagina opent in een nieuw venster.) Op de factuur noteert u het btw-identificatienummer van uw afnemer. U geeft deze dienst niet aan in uw btw-aangifte. U geeft deze dienst niet op in de opgaaf intracommunautaire prestaties. Let op! Klopt het btw-identificatienummer van uw klant niet? Vraag deze dan om het juiste nummer. Als u de btw niet mag verleggen U stuurt een factuur met de buitenlandse btw. U registreert zich in het land waar de onroerende zaak staat. U doet in dat land aangifte voor de btw. Dus als ik het goed begrijp moet ik de Belastingdienst in Belgie vragen of ik het mag verleggen en indien dit mag dan hoef ik de omzet hiervan niet te vermelden in de NL-aangifte maar moet ik aangifte doen in Belgie en daar omzet verlegd aangeven? Begrijp ik het zo goed. Kan het dus niet als intracommuntaire dienst aangeven in de NL-aangifte?
 12. Klopt, ben een nl-ondernemer, het gaat om het reinigen van stallen in België. Ik heb van iemand vernomen dat je dan de btw niet kunt verleggen omdat dit gezien wordt als het werken aan een onroerend goed en hiervoor geldt dat de dienst belast is in het land waar de onroerend goed staat. In de BTW almanak staat een voorbeeld van een ramenwasser waarvoor hetzelfde geldt. Het gaat erom waar het onroerend goed staat.
 13. Ik heb overal gezocht maar kan nergens een antwoord vinden, zit met het volgende: Indien men als Nederlands bedrijf schoonmaakwerkzaamheden verricht in België aan landbouwbedrijven, dit betreft het schoonmaken van stallen etc. Valt dit onder werkzaamheden aan onroerend goed en is de dienst belast daar waar het onroerend goed staat dus belast met Belgische BTW? Of is het zo dat dit niet gezien wordt als diensten die te maken hebben met onroerend goed en er dus zonder btw gefactureerd kan worden omdat het een intracommunautaire dienst verleend binnen de EU is? Hoor graag van degene die het weet. Alvast bedankt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept