Jump to content

Antonr

Junior
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. De meningen op dit forum lopen dus op dit punt uiteen. Ik denk dat ik het daarom toch maar zelf moet gaan beoordelen aan de hand van wat afdrukken van zo'n laserprinter. Ik weet dat ook het papier invloed heeft. Mijn oorspronkelijke vraag was daar ook op gericht. Hoeveel A4-tjes zitten er overigens in dat infopakketje voor 2 euro per stuk in kleine oplage, waar je het over had? Bij welk bedrijf zou ik dat eventueel kunnen regelen?
 2. De prijs per print is behoorlijk laag. Dat je niet borderless kan printen is inderdaad een nadeel. Is dat bij alle laserprinters het geval? Wat betreft de kwaliteit van de afdruk ging ik even af op de opmerking van Benm: "de resultaten zijn best goed - veel beter als wat ik ooit uit een inktjet heb zien komen... " Als het resultaat veel beter is dan dat van een inkjet, ben ik al dik tevreden. Ik wilde dus zelf eerst eens kijken wat voor een afdrukken er uit zo'n apparaat komen.
 3. Wat DaMedia zegt moet ik eerst nog zelf ervaren. Indien me een goede offerte wordt aangeboden zal het me misschien geen €750 kosten zoals ik eerder uitrekende op basis van de prijzen die voor A4-flyers worden aangeboden, maar dat het voor minder dan €50 euro zou kunnen, daar ga ik nu even voor de zekerheid niet van uit. Die laserprinter kost exclusief btw (we zijn ondernemers) net iets meer dan €800. Zoals ik al aangaf moet volgend jaar weer een groot deel van het drukwerk opnieuw gedaan worden en ieder daarop volgend jaar. De afdrukjes kosten met deze laserprinter maar een paar cent per stuk. Ik denk dus dat ik e.e.a. binnen een paar jaar heb terug verdient. Daarnaast biedt zo'n printer natuurlijk voordelen die ik als ik het uitbesteed niet heb.
 4. Dankjewel. Dit bevestigt dan toch nog mijn eerdere vermoeden dat er voor mijn geval misschien toch een alternatief is voor P.O.D. Het hoeft inderdaad niet perfect te zijn, als het maar iets professioneler oogt dan met die slappe inkjet afdrukjes. Ik ga eens kijken wat voor een afdrukken de HP Color LaserJet Pro CP5225n geeft. Dat is een vrij goedkope laserprinter die ook nog eens A3-formaat aan kan!
 5. Bedankt, dat bevestigt wat XiaoDi hier eerder zei.
 6. Zeker, maar op dat moment even niet. Je latere toelichting (van 11:46) verduidelijkte - voor mij althans - een hoop en plaatste jouw herhaalde oproepen in een wat ander perspectief. Miscommunicatie, mea culpa. Leuke reactie. Ik heb je een reus gegeven.
 7. Dat is ook een goede tip! Voor de tijdloze bladen kan de oplage dan aanzienlijk hoger zijn! Het is me duidelijk, omdat er blijkbaar waarschijnlijk geen alternatief is, zal ik voor de ongeveer 15 x10 = 150 A4-flyers zo'n 15 x €50 = €750 moeten neerleggen (voor 10 marketingkits met ieder 15 flyers.) En volgend jaar opnieuw maar dan kan het iets goedkoper omdat de tijdloze flyers niet opnieuw hoeven te worden gedrukt. Erg bedankt voor jouw bijdrage en iedereen bedankt natuurlijk. Ik heb veel geleerd hier.
 8. ??? Daarop is het antwoord nu welgeteld 5 keer gemotiveerd gegeven: printing on demand. Espen heeft er op 6-11 zelfs een mooie link bij gezet naar een P.O.D. aanbieder die ook vernist/lamineert, en wellicht dus ook vouwt/niet etc. @Norbert Bakker: Wat jammer dat je me zelfs een "kneus" geeft wanneer je op dezelfde manier aangesproken wordt als dat je anderen aanspreekt. Dat moet je dan toch kunnen hebben vind ik. Beetje jammer dat dat blijkbaar niet zo is. Vind je soms dat je boven een ander staat op het moment dat jij een vraag van die ander probeert te beantwoorden? Ik stel voor dat we toch op een iets gelijkwaardiger manier met elkaar omgaan op dit forum.
 9. Bedankt voor de tip! Het zal dus niet een standaard bestelling moeten zijn, maar even contact opnemen met de klantenservice. Welk bedrijf raad jij aan?
 10. Dat is weer nieuwe informatie! Voor mij niet zo vanzelfsprekend hoor. Ik ben een leek en daarom vraag ik hulp op dit forum. Mijn google zoektocht leverde andere info op. Fijn dat je me er op wijst dat er aanbieders zijn die kleinere oplagen aanbieden. Dat wist ik nog niet. Het probleem blijft volgens mij toch nog dat de prijs per A4-flyer bij kleine oplages van bijvoorbeeld 10 stuks enorm omhoog gaat. Nog steeds rond de 5€ per stuk. Ik heb veel verschillende A4-tjes in de marketingkit. Het produceren van een marketingkit is zodoende erg duur. Daarom vroeg ik naar een alternatief (waarschijnlijk ook voor P.O.D.) waarbij toch leuke resultaten gehaald kunnen worden. In ieder geval iets leuker dan op gewoon inkjetpapier printen. Mod edit: quote en reactie verbeterd
 11. Edit: en een andere 25 stuks voor < 50 euro voor 8 pagina's. Dan geniet, gelijmd heeft bij de 2 aanbieders die ik bekeken heb een minimum aantal pagina's > 40. Logisch. Dat is een goed idee: de pagina's bundelen zodat de prijs per pagina daalt. Ga ik daar eens naar kijken. Wel zal ik mijn presentatie er op aan dienen te passen.
 12. ??? Daarop is het antwoord nu welgeteld 5 keer gemotiveerd gegeven: printing on demand. Espen heeft er op 6-11 zelfs een mooie link bij gezet naar een P.O.D. aanbieder die ook vernist/lamineert, en wellicht dus ook vouwt/niet etc. @Norbert Bakker: Jammer dat je nu zo'n belerend toontje gebruikt terwijl je er blijkbaar zelf toch niet zo heel erg veel van af weet, of het moet zijn dat je mijn opmerkingen en vraag niet goed gelezen hebt. Wel erg bedankt voor je hulp natuurlijk. Bij de aanbieder waar Espen naar verwijst zit ik voor een flyer op A4-formaat aan een minimale oplage van 250 stuks. Die zijn inderdaad heel goedkoop, maar zo veel heb ik er niet nodig, dus dan worden ze toch weer erg duur: ongeveer 5 euro per stuk, want ik heb er maar 10 nodig. Vandaar mijn vraag of iemand een techniek weet met een goede prijs-kwaliteit verhouding bij zeer kleine oplages van rond de 10 stuks.
 13. daarom is Print On Demand ook zo'n succes en neemt het langzaamaan over he ;) Zoals opgemerkt ligt dat een beetje aan de oplages, maar als het een hoeveelheid is die je in 1 keer kunt optillen is printen meestal aantrekkelijker dan offset drukken. Het hoeft zeker geen offset drukwerk te zijn. Print on demand is kwalitatief gezien zeker voldoende. Heb in het verleden wel eens een foldertje laten "printen" en was daar erg tevreden over. Het probleem is een beetje dat oplages bij print on demand ook nog te hoog zijn. Om te beginnen heb ik aan 10 stuks per A4-tje voldoende. Volgend jaar moet het ontwerp toch weer aangepast worden. Het zijn wel veel verschillende A4-tjes die afgedrukt moeten worden. Indien ik voor ieder ontworpen A4-tje dus minimaal €50 excl. moet neerleggen terwijl ik er maar 10 van nodig heb, lopen de kosten een beetje op. Ongeveer 5€ excl. per A4-tje. Misschien dat de vraag dus moet zijn: Wat is een goede techniek voor zeer kleine oplages van rond de 10 stuks?
 14. Weet niet wie of wat je wilt bestoken met die brochures. Maar bedoel je wel brochures? Die moet je dus zelf vouwen, insteken en nieten.... Als je dat zelf (netjes) wilt doen ben je daar al snel een paar weekenden mee bezig. Met een matige kwaliteit als resultaat. Als ik het zo lees is het volgens jou dus: naar de drukker of niets? Ook erg bedankt voor jouw bijdrage. Ik ben bang dat je gelijk hebt. Zeker dat vouwen moet je niet zelf willen doen. Gelukkig is het meeste materiaal op A4-formaat. Het probleeem met drukwerk zijn in dit geval de grote oplages. Indien ieder A4-tje van de marketingkit drukwerk wordt, zit ik snel aan de €500 - €1000 aan investeringskosten. Indien dat de prijs voor een professionele uitstraling is, dan moet ik daar gewoon voor gaan. Toch vroeg ik me af of er misschien een techniek is waarbij kleine oplages mogelijk zijn met een acceptabel resultaat. Is afdrukken met een professionele kleurenkopieermachine misschien nog een idee? Of heeft iemand nog een andere tip? In ieder geval iedereen erg bedankt voor de bijdragen tot nu toe. Ik heb er erg veel van opgestoken.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept