C-D.E

Newbee
  • Aantal berichten

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

C-D.E's trofeeën

  1. Ik had ook zeker niet de verwachting dat ik hier een soort blauwdruk zou kunnen krijgen om een idee succesvol uit te voeren. Wat ik echter wel graag doe, is (nieuwe) ideeen met andere mensen te bespreken om aldus onverwachte andere perspectieven te kunnen zien. Door de zeer behulpzame reacties in dit topic is die verwachting in ieder geval prima waargemaakt. Voor wat betreft de zeer vele vragen die ik nog heb: deels zullen die in het onderzoeks- ontwikkelingsproces beantwoord moeten worden, deels kan er later meer specifiek gericht worden. In mijn andere ondernemingen heb ik al gemerkt dat je al doende snel genoeg door hebt waar de potentie ligt, een dergelijke benadering zou ik hier ook hanteren. Hoe dan voel ik er zeker wel wat voor om de diverse mogelijkheden nader te gaan onderzoeken/uitproberen.
  2. Dat klinkt als een goed alternatief waarmee de terecht door @RT genoemde nadelen getackeld zouden kunnen worden. Ik ga even op zoek wat er over dit concept precies te vinden valt. Bedankt!
  3. Wellicht is het voor mijn mede-ondernemers een herkenbaar iets: je hebt ogenschijnlijk zomaar ineens een idee over iets dat buiten je "vakgebied" ligt. Zo stond ik enige tijd geleden op met een idee (en een hoop vragen) over maaltijdbezorging. Even een tijd over nagedacht en onderzoek gedaan, en ten eerste lijkt het idee dat ik heb nog niet in de praktijk te bestaan (is niet perse een goed teken natuurlijk), ten tweede ben ik ook na het duiken in de details geen onoverkomelijke nadelen tegengekomen. Ik zit er nu over te denken om toch wat concrete stappen te gaan zetten en kijken of dit tot iets moois kan leiden. Toch wil ik wel allereerst mijn plan hier voorleggen om te kijken hoe "frisse" geesten ertegenaan kijken. Om ter zake te komen: we weten ongetwijfeld allemaal dat er een bont scala aan maaltijdbezorgers bestaat. Van grotere ketens (AH), online aanbieders (Hello Fresh) tot lokale tenten die vaak bezorging aanbieden door middel van de welbekende (beruchte?) jongeren op brommertjes. Hoe dan ook is dit meestal voor zowel bezorger als klant best een proces dat tijd en planning vraagt. De klant moet aanwezig zijn en open doen, de bezorger moet aanbellen, wachten, etc. Bovendien nemen grote pakketten vele ruimte in beslag, en in het geval van veel klanten zal bezorging dan ook middels auto/bestelbus moeten geschieden. Een andere categorie zijn de diverse apps waarbij je bij een lokale horecazaak kunt bestellen, en zelf moet afhalen. Hoe dan ook: ik vraag mij af of het niet voor eenieder makkelijker en efficiënter zou zijn om de aangeboden etenswaren dusdanig te optimaliseren dat ze door de brievenbus passen: kun je 's ochtends tezamen met de krant, een vers ontbijt aantreffen. Klant hoeft z'n bed niet uit om eea in ontvangst te nemen, en de bezorger kan z'n werk veel sneller doen. Gezien de (officiële) afmetingen van een brievenbus zou je zonder al teveel moeite zaken als sandwiches, pakjes drinken, en eventueel toebehoren zoals sauzen middels die wijze kunnen bezorgen. Mits goed verpakt zou het geen kliederboel hoeven worden. Nu is het zo dat er al wel degelijk enkele ondernemers maaltijden dmv brievenbusbezorging aanbieden, maar voor zover ik kan nagaan zijn deze allemaal zowel te duur om als regelmatig alternatief voor een zelfbereid maal te dienen (meer dan 10 euro per bestelling is geen uitzondering), en aangezien ze vaak gebruik maken van de diensten van PostNL zijn ze ook niet optimaal betrouwbaar qua bezorging (ik las ergens: "wij kunnen niet garanderen dat de maaltijd altijd op de gewenste dag aankomt". Dat is natuurlijk niet iets wat je als potentiele klant wilt lezen). Wat heb ik (in grote lijnen, details zouden uiteraard nog bijgericht kunnen worden) in gedachten? - Klant kan de dag tevoren een losse bestelling doen, of een abonnement nemen om 1 t/m 7 keer per week een ontbijt te laten bezorgen (je zou uitsluitend ontbijt kunnen aanbieden, je zou ook lunch en diner kunnen verzorgen. Je benodigde voorraad neemt dan echter wel navenant toe). - Vrij beperkt maar gevarieerd en gezond menu. Je zou als onderneming zijnde met betrekking tot herkomst eten en (recyclebare) verpakking dusdanige keuzes kunnen maken dat je kan zeggen duurzaam bezig te zijn. - Lokale bereiding/distributie (bereiding zou mi uitbesteed moeten worden), uitsluitend lokale bezorging (op een tijdstip dat het ochtendschema van de meeste werkenden moet dekken). - Gebruik maken van eigen bezorgers. - Bestellen zou mogelijk moeten zijn middels een vrij eenvoudige app. Wat zijn de mogelijke pijnpunten die ik zie? - Het maken van de app zou uitbesteed moeten worden. Ik ga ervan uit dat dit tevens ook de grootste investering is die aanvankelijk gemaakt zou moeten worden. - Het lijkt mij het beste als een externe partij bereiding van de maaltijden verzorgt, en genoemde maaltijdbezorger verantwoordelijk is voor het logistieke proces. Die externe partij zal gezocht moeten worden. - Er zijn mensen (voornamelijk ouderen) die geen apps kunnen of willen gebruiken. Is het lonend om aan die groep een alternatief te bieden? - Er zijn sowieso verschillende doelgroepen waarop je je zou kunnen richten: kinderen, ouderen, mensen met een bovenmodaal inkomen maar weinig tijd, etc. Al die groepen zullen aan een ander soort aanbod de voorkeur geven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet besloten heb welke doelgroep de voorkeur geniet. Hoe dan ook: is dit uberhaupt een levensvatbaar idee? Zie ik iets essentieels over het hoofd? Brand los, zou ik zeggen... [verandering: titel]
  4. Goedenavond allen, omdat ik het leuk vind om (in dit geval virtueel) andere ondernemers te ontmoeten, (en hopelijk wat van elkaar te leren) heb ik besloten om mij ook maar eens op dit mooie forum te registreren. Ter introductie: ik ben een 24-jarige ondernemer uit 't Gooi. Ik heb eigenlijk altijd het idee gehad dat ik ooit iets zou gaan doen waarin ik mijzelf echt tot uitdrukking kon brengen, en aangezien ik qua opleiding de design/vormgevingkant op ben gegaan was dat dan ook waarin mijn onderneming zich van oorsprong zou gaan specialiseren. Echter merkte ik al heel snel dat die "tak van sport" voor mij niet bevredigend was. Ik ben iemand die in veel verschillende markten mogelijkheden zie, en het leek mij jammer om die kansen zomaar te laten liggen. Aldus richtte ik daarnaast diverse merken met heel andere specialiteiten op. Zo heb ik in zo'n drie jaar tijd uit kunnen breiden naar: - een exporthandel naar Afrika (vooral voertuigen en elektronica). - handel in lokaal ingekochte gebruikte kleding. - import van antieke/vintage collectibles (welke hier vervolgens in samenwerking met diverse veilinghuizen aan verzamelaars worden aangeboden). - een merk dat unieke, hoogwaardige automotive stylingaccessoires ontwerpt en uitbrengt. - en (zeer recent) de oprichting van een lijn schaalmodelletjes (kale carrosserietjes worden geimporteerd, en hier in Nederland afgebouwd). In de nabije toekomst zal ik mijn bestaande merken verder uitbouwen, en daarnaast nog meer ideeën concreet tot uitvoer brengen. Met vriendelijke groet, C-D.E
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.