Jump to content

Evy

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Beste Maarten, Iemand anders wees mij vandaag hierop: http://wetten.overheid.nl/BWBR0005935/geldigheidsdatum_14-01-2016#CIRDIV978965 Als ik het goed begrijp kan de regeling dus toch toegepast worden in geval B het transport verzorgd.
 2. Pardon, ik zal er aan denken voortaan.
 3. Ik regel het vervoer wel in overleg met de leverancier. De leverancier zet op zijn factuur ook het afleveradres in België. Dan valt dit toch ook onder het kader "levering A aan B'? Wie het vervoer uiteindelijk verzorgd (A of B) maakt daarbij toch niet uit?
 4. Ik koop goederen in in Polen. Ik krijg van de leverancier een factuur met 0% BTW. Ik regel zelf transport en de goederen worden rechtstreeks geleverd bij de klant in België. Ik factureer de goederen en transportkosten op 1 factuur naar de Belgische klant met 0% BTW en vermelding dat het om een ICL gaat. Bij de ver.abc regeling staat op de site van de belastingdienst dat ik de AANKOOP dan niet hoef op te nemen in de btw aangifte. Van de EU-vervoerder ontvang ik een factuur met 0% BTW. Moet ik die dan wel opnemen of ook niet?
 5. Het is me helemaal duidelijk. Heel erg bedankt voor de uitleg!
 6. En dus neem ik de waarde daarvan in de btw aangifte onder 4a mee (ook al is het een EU vervoerder) En vorder ik het bij 5b weer terug? ???
 7. Hmmm...ik vind het nog steeds lastige materie. Want wat als ik bij het importeren gebruik zou maken van een vervoerder die voor de btw geregistreerd is in een EU land? De vervoerskosten zouden dan ook in de douanewaarde zitten bij invoer en vanwege de art.23 verlegging naar mijn btw aangifte onder rubriek 4a leveringen uit landen buiten de EU (invoer) vallen maar het betreft tegelijkertijd ook een dienst binnen de EU die onder 4b zou moeten valle. Hoe zit dat dan?
 8. De afhandeling wordt verzorgd door een douaneservice, zij geven het aan met de juiste waarde. Ik krijg niet de UTB. Dan moet ik de btw in de btw-aangifte toch wel zelf berekenen?
 9. Want moet ik deze factuur wel of niet meenemen (voor 21%)in rubriek 4a van de btw-aangifte? En van de NL-douaneservice die voor mij de invoer doet, ontving ik een factuur betreffende opmaak documenten, afmeldkosten etc. Met 0% btw art 144/146. Zelfde vraag, moet ik deze kosten wel of niet meenemen in de btw-aangifte of valt het hier helemaal buiten omdat ze vrijgesteld zijn? Ik hoop dat jullie mij meer duidelijkheid kunnen verschaffen.
 10. Goedenavond, Ik heb een paar vragen m.b.t de btw-aangifte bij import. Ik importeer goederen vanuit een niet EU-land. De goederen worden in NL ingevoerd. Ik beschik over een art.23 vergunning. Ik betaal dus niet BTW bij de douane maar geef deze aan in de BTW aangifte. Het bedrag bereken ik aan de hand van de factuurwaarde + transportkosten (betreft 21% goederen). Normaliter werd het transport door een niet-EU vervoerder gedaan. Dit keer is een NL vervoerder gebruikt, hij factureert het transport aan mij met 0% btw omdat zoals hij aangeeft dat diensten van buiten de EU zonder BTW belast worden. Ik raak in de war van die 0% NL-BTW
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept