mikedga

Junior
  • Aantal berichten

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door mikedga

  1. De belastingdienst zegt dat je de goederen moet volgen dus dat zou betekenen: 1. Aangifte doen in de UK, maar dan blijft het de vraag heeft dit toegevoegde waarde, want de waarde van de pakketjes is <22 euro dus vrijgesteld 2. Voor zendingen van China naar US, geen BTW aangifte Nederland, evt in US, maar volgens mij is het zo als je geen nexus hebt in US dan kun je ook niks aangeven in US.
  2. Pakketjes worden niet als sample verstuurd, maar als de waarde nu eenmaal laag is komt het gewoon niet boven die 22 euro uit. De consument besteld en wordt verstuurd vanuit China. Iemand daar controleert, verpakt en verzend het product dus rechtstreeks naar de consument. En ik heb zeker iemand in de arm genomen en ook nog een externe adviseur gereaadpleegd, maar het lijkt er gewoon op dat niemand echt hier heel duidelijk in kan zijn hoe dit in de BTW aangifte te verwerken. De ene zegt je moet het onder de 21% BTW laten vallen, een ander zegt van niet. Dat geld hetzelfde voor de pakketjes, die rechtstreeks naar Amerika en Australie worden gestuurd. Dit is gewoon 0% BTW, maar volgens diverse zou dit wel als omzet gemeld moeten worden op de aangifte. Vandaar de post om de discussie is even te openen van hoe het nu daadwerkelijk zit, want ga er vanuit dat daar dit forum voor bedoeld is, maar helaas is het me nu nog steeds niet heel duidelijk hoe het in de BTW wel opgenomen zou moeten worden. En dan bedoel ik: - pakketjes vanuit Azie rechtstreeks aan consumenten in EU/UK met een waarde lager dan 22 euro en indien hoger betaald de ontvanger de kosten aan de deur - pakketjes vanuit Azie rechtstreeks aan consumenten in de US met een waarde lager dan 22 euro en indien hoger betaald de ontvanger de kosten aan de deur Hoop dat iemand toch deze 2 zaken helder kan maken. Alvast bedankt
  3. Wil graag met lokale leveranciers gaan werken in de US. Nu ben ik aan het kijken om een LLC op te zetten in Delaware of andere voordelige staat. In eerste instantie ga ik dropshippen vanaf een US leverancier direct naar de consument, maar zal ook versturen vanaf Europa en vanaf Azie naar de US consument. Lever alleen maar aan consumenten. Nu heb ik uitgezocht hoe het met taxes en dergelijke zit en moet ik zowel in US sales tax als income tax aangeven. Moet ik 2 jaarrekeningen opstellen voor de LLC en voor de BV? Hoe zit het met income tax betalen, want betaal in US income tax, maar daarna in de BV nog een keer, hoe dit op te zetten? Moet ik ook nog BTW betalen in Nederland of ga ik dan alles vanuit mijn US onderneming doen?
  4. Geef je de omzet in EU voor 21 BTW dan gewoon op onder 1a? Nee het is zeker geen levensvatbare optie om te blijven dropshippen, maar ideaal om een product te testen en daarna pas in bulk in te kopen.
  5. De artikelen die via dropshipping rechtstreeks uit Azie komen en direct naar de consument gestuurd wordt zijn bijna allemaal onder de 22 euro en daardoor wordt er veelal geen invoerrechten over geheven. Mocht het wel zo zijn dat er iets betaald moet worden, dan moet de consument dat doen. Er wordt dus door mij als verkoper geen invoerrechten of iets dergelijks betaald, maar de vraag is dus hoe dit op de BTW aangifte te verwerken. Nu had ik het als inkomsten 19% aangegeven, maar volgens mij is dit niet juist en hoef ik er dus in principe geen BTW over te betalen. Verder zijn er ook artikelen vanuit China die naar Amerika en Australie en wat andere landen worden verstuurd, deze omzet is nu opgegeven onder 1e. Hoop dat iemand nog wat kan verduidelijken of dat de BTW aangifte toch ander moet worden aangegeven?
  6. Kan ik beter een nieuw topic openen of is het juist dat ik hier op gereageerd heb.
  7. Kan ik beter een nieuw topic openen of is het juist dat ik hier op gereageerd heb.
  8. Volgens mij is het ook van toepassing dat ik het product niet importeer in Nederland, maar direct naar de consument gaat. Hierdoor komt het niet in NL terecht.
  9. Volgens mij is het ook van toepassing dat ik het product niet importeer in Nederland, maar direct naar de consument gaat. Hierdoor komt het niet in NL terecht.
  10. Als ik goederen laat leveren door een leverancier buiten de EU direct aan een consument in de EU, hoe ga ik dan om met de BTW? Reken ik wel of geen NL BTW? Wat ik zo heb uitgevogeld is dat ik Nederlandse BTW moet indienen zolang de leveringen van een land onder de drempelbedragen blijven, maar weet niet of ik daar goed mee zit.
  11. Als ik goederen laat leveren door een leverancier buiten de EU direct aan een consument in de EU, hoe ga ik dan om met de BTW? Reken ik wel of geen NL BTW? Wat ik zo heb uitgevogeld is dat ik Nederlandse BTW moet indienen zolang de leveringen van een land onder de drempelbedragen blijven, maar weet niet of ik daar goed mee zit.
  12. Zit eigenlijk met hetzelfde issue. Steeds meer producten binnen mijn webshop worden wereldwijd vanuit een leverancier verstuurd naar mijn consument. Volgens mij kan ik dit prima doen vanuit mijn Nederlandse BV, maar lees hier nu dus ook dat je in elk land eigenlijk een aparte entiteit zou moeten hebben. Het internet maakt de wereld klein, maar door de papierhandel lijkt het groot te zijn. Waar moet ik aan voldoen zodat ik zonder problemen producten kan leveren vanuit China naar de consument. In mijn geval gaat het voornamelijk om kleding en accessoires en het zijn allemaal B2C aankopen. Moet ik daadwerkelijk een verzekering afsluiten? Moet ik in meerdere landen een entiteit hebben? Ben ik als bestuurder aansprakelijk als iemand bijvoorbeeld letselschade oploopt? Ik zie steeds meer bedrijven rechtstreeks vanaf China versturen naar de consument, dus ik neem aan dat hier toch ook wel mogelijkheden voor moeten zijn. Zou een onderneming in bijvoorbeeld Hong Kong een betere oplossing zijn?
  13. Zit eigenlijk met hetzelfde issue. Steeds meer producten binnen mijn webshop worden wereldwijd vanuit een leverancier verstuurd naar mijn consument. Volgens mij kan ik dit prima doen vanuit mijn Nederlandse BV, maar lees hier nu dus ook dat je in elk land eigenlijk een aparte entiteit zou moeten hebben. Het internet maakt de wereld klein, maar door de papierhandel lijkt het groot te zijn. Waar moet ik aan voldoen zodat ik zonder problemen producten kan leveren vanuit China naar de consument. In mijn geval gaat het voornamelijk om kleding en accessoires en het zijn allemaal B2C aankopen. Moet ik daadwerkelijk een verzekering afsluiten? Moet ik in meerdere landen een entiteit hebben? Ben ik als bestuurder aansprakelijk als iemand bijvoorbeeld letselschade oploopt? Ik zie steeds meer bedrijven rechtstreeks vanaf China versturen naar de consument, dus ik neem aan dat hier toch ook wel mogelijkheden voor moeten zijn. Zou een onderneming in bijvoorbeeld Hong Kong een betere oplossing zijn?
  14. Zo werkt het inderdaad ongeveer. Alleen gaat het dan wel om meer waardevolle producten en klant weet dat verzendtijd ook langer is. Klant koopt, kan vanaf de hele wereld komen, kooopt product in webshop. Daarna wordt het product besteld bij de Aliexpress of Ebay leverancier en die verstuurt het direct naar de consument.
  15. Zo werkt het inderdaad ongeveer. Alleen gaat het dan wel om meer waardevolle producten en klant weet dat verzendtijd ook langer is. Klant koopt, kan vanaf de hele wereld komen, kooopt product in webshop. Daarna wordt het product besteld bij de Aliexpress of Ebay leverancier en die verstuurt het direct naar de consument.
  16. Een groot gedeelte van mijn verkopen wordt direct verzonden vanaf Ebay of Aliexpress. De leverancier op Ebay of Aliexpress stuurt het product dan rechtstreeks naar mijn consument, terwijl de consument bij betaald heeft. Verkoop via webshop, consument koopt bijvoorbeeld voor 25 dollar, bestel het op Aliexpress of Ebay voor bijvoorbeeld 10 dollar. De omzet van 25 dollar wordt via de webshop geregistreerd, maar van de kosten van 10 dollar is niet een echte inkoopfactuur met mijn bedrijfsnaam erop. Omdat dit gewoon door platformen als ebay / aliexpress niet geleverd worden. Is een overzicht van de order / financial statement waar de adresgegevens van de consument opstaan voldoende voor de boekhouding? Is hier een printje van maken voldoende om op te slaan? Voorbeeld bijgesloten.
  17. Een groot gedeelte van mijn verkopen wordt direct verzonden vanaf Ebay of Aliexpress. De leverancier op Ebay of Aliexpress stuurt het product dan rechtstreeks naar mijn consument, terwijl de consument bij betaald heeft. Verkoop via webshop, consument koopt bijvoorbeeld voor 25 dollar, bestel het op Aliexpress of Ebay voor bijvoorbeeld 10 dollar. De omzet van 25 dollar wordt via de webshop geregistreerd, maar van de kosten van 10 dollar is niet een echte inkoopfactuur met mijn bedrijfsnaam erop. Omdat dit gewoon door platformen als ebay / aliexpress niet geleverd worden. Is een overzicht van de order / financial statement waar de adresgegevens van de consument opstaan voldoende voor de boekhouding? Is hier een printje van maken voldoende om op te slaan? Voorbeeld bijgesloten.
  18. Wat zou er gevaarlijk moeten zijn aan kleding die je in de EU of US inkoopt / verkoopt. Of wat zou er gevaarlijk moeten zijn aan sierraden, handdoeken etc. Ik ga zeker niet bewust slechte artikelen verkopen , want daar wil ik helemaal niet aan beginnen. Ook gaat het niet om namaakproducten, copyright of iets dergelijks, daar wordt gedegen onderzoek naar gedaan. In Amerika is de claim cultuur gewoon aanwezig, als een kind bijv. een ketting van zijn ouder inslikt kun je daar al aansprakelijk voor gesteld worden. Terwijl het gewoon een gedegen product zou zijn.
  19. Uiteraard is het doel om naar stabiele winst toe te werken, maar daarnaast ben ik ook nog in loondienst. Uiteindelijk will ik fulltime gaan ondernemen, maar blijf afhankelijk of het genoeg gaat opleveren.
  20. Fiscaal is het zeker geen geschikte rechtsvorm, dat wist ik al en dat accepteer ik ook. Ik wil gewoon voorkomen door direct met prive vermogen aansprakelijk te zijn bij een evt fout of iets dergelijks. Momenteel ben ik voornamelijk bezig met webshops en en informatieve websites. Deze webshops hebben voornamelijk betrekking op internationale handel, veel US, Australie en UK. Dat kunnen producten zijn uit Azie, maar ook partijen in EU en US zijn leveranciers. Claimcultuur in US is iets wat me afschrikt, maar het is niet onmogelijk om daar te ondernemen (100000en amerikanen doen het zelf ook, Etsy, Ebay, Amazon etc staan er niet voor niks vol mee). Sommige dingen zijn moeilijk of niet te verzekeren. Een BV geeft een beschermend gevoel dat een fout niet direct het prive vermogen ter sprake is wat bij een eenmanszaak wel zo is. Ik weet uiteraard dat er ook een vorm van bestuurdersaansprakelijkheid is, maar de drempel van prive direct aansprakelijk zijn tov van een BV is nog net wat anders. Het enige wat me afschrift van een BV is het DGA salaris, het wel of niet aan kunnen voldoen en wat voor effecten dat kan / zal hebben. Hoe vaak aanpassen, wanneer aanpassen etc.
  21. Ik snap het helemaal waarom er een DGA salaris is. Maar heb ook berichten gelezen op dit forum dat men niet kijkt naar de inkomsten maar naar de werkzaamheden. Werkzaamheden zijn nog geen geld. Wil gewoon vooraf weten dat ik niet in de problemen kom als ik 2016 50000 winst (eenmanszaak) 2017 0 winst vanuit BV 2018 15000 winst vanuit BV 2019 0 winst vanuit BV 2020 100000 winst vanuit BV 2021 10000 winst vanuit BV Ga ik gewoon elke keer dat ik denk dat ik geen winst of meer winst ga maken een brief sturen naar de belastingdienst? Doe je dat per maand of per jaar? Weet niet of je loon kan uitkeren per maan zetten op 0 als de winst ook niks is, alle winst komt bijvoorbeeld binnen in november / december dat dan alsnog een verhoging aanvraagt voor DGA en loon gaat uitkeren.
  22. Bedankt voor je antwoord. Dat had ik inderdaad al vernomen. De inkomsten die wisselen gewoon heel erg en ik kan er geen prognose van doen. Soms werkt het wat ik uitvoer en genereert het iets soms niet. Wil graag weten wat voor invloed het heeft als ik iets bevoorbeeld niet haal. Gaat de BV dan meteen failliet en ben ik daarvoor persoonlijk aansprakelijk. Of doe ik telkens een verlaging aanvragen wanneer ik zie dat ik geen winst heb dat jaar of een hogere winst heb dat jaar?
  23. Situatie: Momenteel ben ik al geruim 9 jaar parttime ondernemer, dit heb ik altijd gedaan naast een dienstverband. Dit doe ik vanuit een eenmanszaak (ongeveer 10 uur gemiddeld per week), waarbij het ene jaar nauwelijks winst werd gemaakt en het andere jaar wel leuke winsten werden gemaakt. Mijn activiteiten zijn dat ik een internet ondernemer ben en diverse projecten opstart die soms wel en soms niet werken. Sinds een jaar ben ik niet meer werkzaam in loondienst (gezondheidsredenen), maar ben momenteel wel weer aan het zoeken naar een dienstverband. Afgelopen jaar was een jaar waar ik een leuke winst heb gemaakt met mijn eenmanszaak, maar de activiteiten zorgen er ook voor dat ik meer scheiding wil tussen prive / zakelijk vermogen. Afgelopen maanden (november / december) is er eigenlijk niks verdiend en daardoor zijn de inkomsten gewoon heel wisselen of soms gewoon nihil. Projecten gaan en komen. Ik weet dat een BV financieel minder interessant is en dat accepteer ik ook helemaal, het gaat mij echt om de afscheiding van prive vermogen. Waar ik me enorm druk over maak als ik de BV ga oprichten is hoe ik het DGA salaris moet vaststellen. Stel dat ik het ene jaar maar 3000 euro winst maak en het jaar erop 50000 euro winst maak en het jaar later weer bijna nihil. Hoe moet ik de DGA kunnen betalen op dat moment? Is het mogelijk om DGA alleen te betalen wanneer je winst hebt en wanneer je geen winst verwacht te hebben dat je dan om een verlaging vraagt? Geld wat er niet is kan ik niet betalen, maar wordt er dan verwacht dit uit prive te gaan betalen? De eenmanszaak zou worden gestaakt uiteindelijk en de BV zal hier een fictief bedrag voor betalen van bijv. 1000 euro, aangezien er verder geen verdere dingen in zitten. Het zijn een paar facebook pagina's en wat websites (die momenteel geen inkomsten meer genereren). Tevens ben ik momenteel ook nog op zoek naar een baan en zal ik uiteindelijk gewoon parttime blijven ondernemen, maar dit kan de ene week 0 uur zijn en de andere week 20 a 30 uur. Hoe om te gaan met DGA en voornamelijk wat als het geld er gewoon niet is?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.