Jump to content

mikedga

Junior
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. De belastingdienst zegt dat je de goederen moet volgen dus dat zou betekenen: 1. Aangifte doen in de UK, maar dan blijft het de vraag heeft dit toegevoegde waarde, want de waarde van de pakketjes is <22 euro dus vrijgesteld 2. Voor zendingen van China naar US, geen BTW aangifte Nederland, evt in US, maar volgens mij is het zo als je geen nexus hebt in US dan kun je ook niks aangeven in US.
 2. Pakketjes worden niet als sample verstuurd, maar als de waarde nu eenmaal laag is komt het gewoon niet boven die 22 euro uit. De consument besteld en wordt verstuurd vanuit China. Iemand daar controleert, verpakt en verzend het product dus rechtstreeks naar de consument. En ik heb zeker iemand in de arm genomen en ook nog een externe adviseur gereaadpleegd, maar het lijkt er gewoon op dat niemand echt hier heel duidelijk in kan zijn hoe dit in de BTW aangifte te verwerken. De ene zegt je moet het onder de 21% BTW laten vallen, een ander zegt van niet. Dat geld hetzelfde voor de pakketjes, die rechtstreeks naar Amerika en Australie worden gestuurd. Dit is gewoon 0% BTW, maar volgens diverse zou dit wel als omzet gemeld moeten worden op de aangifte. Vandaar de post om de discussie is even te openen van hoe het nu daadwerkelijk zit, want ga er vanuit dat daar dit forum voor bedoeld is, maar helaas is het me nu nog steeds niet heel duidelijk hoe het in de BTW wel opgenomen zou moeten worden. En dan bedoel ik: - pakketjes vanuit Azie rechtstreeks aan consumenten in EU/UK met een waarde lager dan 22 euro en indien hoger betaald de ontvanger de kosten aan de deur - pakketjes vanuit Azie rechtstreeks aan consumenten in de US met een waarde lager dan 22 euro en indien hoger betaald de ontvanger de kosten aan de deur Hoop dat iemand toch deze 2 zaken helder kan maken. Alvast bedankt
 3. Wil graag met lokale leveranciers gaan werken in de US. Nu ben ik aan het kijken om een LLC op te zetten in Delaware of andere voordelige staat. In eerste instantie ga ik dropshippen vanaf een US leverancier direct naar de consument, maar zal ook versturen vanaf Europa en vanaf Azie naar de US consument. Lever alleen maar aan consumenten. Nu heb ik uitgezocht hoe het met taxes en dergelijke zit en moet ik zowel in US sales tax als income tax aangeven. Moet ik 2 jaarrekeningen opstellen voor de LLC en voor de BV? Hoe zit het met income tax betalen, want betaal in US income tax, maar daarna in de BV nog een keer, hoe dit op te zetten? Moet ik ook nog BTW betalen in Nederland of ga ik dan alles vanuit mijn US onderneming doen?
 4. Geef je de omzet in EU voor 21 BTW dan gewoon op onder 1a? Nee het is zeker geen levensvatbare optie om te blijven dropshippen, maar ideaal om een product te testen en daarna pas in bulk in te kopen.
 5. De artikelen die via dropshipping rechtstreeks uit Azie komen en direct naar de consument gestuurd wordt zijn bijna allemaal onder de 22 euro en daardoor wordt er veelal geen invoerrechten over geheven. Mocht het wel zo zijn dat er iets betaald moet worden, dan moet de consument dat doen. Er wordt dus door mij als verkoper geen invoerrechten of iets dergelijks betaald, maar de vraag is dus hoe dit op de BTW aangifte te verwerken. Nu had ik het als inkomsten 19% aangegeven, maar volgens mij is dit niet juist en hoef ik er dus in principe geen BTW over te betalen. Verder zijn er ook artikelen vanuit China die naar Amerika en Australie en wat andere landen worden verstuurd, deze omzet is nu opgegeven onder 1e. Hoop dat iemand nog wat kan verduidelijken of dat de BTW aangifte toch ander moet worden aangegeven?
 6. Kan ik beter een nieuw topic openen of is het juist dat ik hier op gereageerd heb.
 7. Kan ik beter een nieuw topic openen of is het juist dat ik hier op gereageerd heb.
 8. Volgens mij is het ook van toepassing dat ik het product niet importeer in Nederland, maar direct naar de consument gaat. Hierdoor komt het niet in NL terecht.
 9. Volgens mij is het ook van toepassing dat ik het product niet importeer in Nederland, maar direct naar de consument gaat. Hierdoor komt het niet in NL terecht.
 10. Als ik goederen laat leveren door een leverancier buiten de EU direct aan een consument in de EU, hoe ga ik dan om met de BTW? Reken ik wel of geen NL BTW? Wat ik zo heb uitgevogeld is dat ik Nederlandse BTW moet indienen zolang de leveringen van een land onder de drempelbedragen blijven, maar weet niet of ik daar goed mee zit.
 11. Als ik goederen laat leveren door een leverancier buiten de EU direct aan een consument in de EU, hoe ga ik dan om met de BTW? Reken ik wel of geen NL BTW? Wat ik zo heb uitgevogeld is dat ik Nederlandse BTW moet indienen zolang de leveringen van een land onder de drempelbedragen blijven, maar weet niet of ik daar goed mee zit.
 12. Zit eigenlijk met hetzelfde issue. Steeds meer producten binnen mijn webshop worden wereldwijd vanuit een leverancier verstuurd naar mijn consument. Volgens mij kan ik dit prima doen vanuit mijn Nederlandse BV, maar lees hier nu dus ook dat je in elk land eigenlijk een aparte entiteit zou moeten hebben. Het internet maakt de wereld klein, maar door de papierhandel lijkt het groot te zijn. Waar moet ik aan voldoen zodat ik zonder problemen producten kan leveren vanuit China naar de consument. In mijn geval gaat het voornamelijk om kleding en accessoires en het zijn allemaal B2C aankopen. Moet ik daadwerkelijk een verzekering afsluiten? Moet ik in meerdere landen een entiteit hebben? Ben ik als bestuurder aansprakelijk als iemand bijvoorbeeld letselschade oploopt? Ik zie steeds meer bedrijven rechtstreeks vanaf China versturen naar de consument, dus ik neem aan dat hier toch ook wel mogelijkheden voor moeten zijn. Zou een onderneming in bijvoorbeeld Hong Kong een betere oplossing zijn?
 13. Zit eigenlijk met hetzelfde issue. Steeds meer producten binnen mijn webshop worden wereldwijd vanuit een leverancier verstuurd naar mijn consument. Volgens mij kan ik dit prima doen vanuit mijn Nederlandse BV, maar lees hier nu dus ook dat je in elk land eigenlijk een aparte entiteit zou moeten hebben. Het internet maakt de wereld klein, maar door de papierhandel lijkt het groot te zijn. Waar moet ik aan voldoen zodat ik zonder problemen producten kan leveren vanuit China naar de consument. In mijn geval gaat het voornamelijk om kleding en accessoires en het zijn allemaal B2C aankopen. Moet ik daadwerkelijk een verzekering afsluiten? Moet ik in meerdere landen een entiteit hebben? Ben ik als bestuurder aansprakelijk als iemand bijvoorbeeld letselschade oploopt? Ik zie steeds meer bedrijven rechtstreeks vanaf China versturen naar de consument, dus ik neem aan dat hier toch ook wel mogelijkheden voor moeten zijn. Zou een onderneming in bijvoorbeeld Hong Kong een betere oplossing zijn?
 14. Zo werkt het inderdaad ongeveer. Alleen gaat het dan wel om meer waardevolle producten en klant weet dat verzendtijd ook langer is. Klant koopt, kan vanaf de hele wereld komen, kooopt product in webshop. Daarna wordt het product besteld bij de Aliexpress of Ebay leverancier en die verstuurt het direct naar de consument.
 15. Zo werkt het inderdaad ongeveer. Alleen gaat het dan wel om meer waardevolle producten en klant weet dat verzendtijd ook langer is. Klant koopt, kan vanaf de hele wereld komen, kooopt product in webshop. Daarna wordt het product besteld bij de Aliexpress of Ebay leverancier en die verstuurt het direct naar de consument.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept