JohnnyKing93

Junior
  • Aantal berichten

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Land
    Nederland

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Eindhoven

JohnnyKing93's trofeeën

  1. Beste Marco van den Maagdenberg, U kunt het topic dicht gooien indien die behoefte/gewoonte er is. De oorspronkelijke vraag is inderdaad beantwoord, maar er werd verder geborduurd op daaruit volgende vragen/ideeën. Voorlopig niet, ik ga eerst wat meer onderzoek doen en praten met potentieel betrokken partijen. Daarnaast komt de "toets"-week eraan, dus van mij zal je denk ik de komende 2-4 weken weinig horen. @Highio Weinig kans. En die broodjes zijn ook lokaal legendarisch. Zo legendarisch dat klanten zelf aan de bedenker aangaven dat de prijs best omhoog kon. En dan heb ik het niet over 1 of een dozijn, maar 80% van klanten. Je kan het zo noemen. Ik heb even teruggelezen, en zag niks "vreemds of enigzins gerelateerd aan wat je net noemt" en hetgene wat ik zag dat onder die catergorie kan vallen, begon pas nadat de azijn op tafel kwam. (Opbouwende) kritiek/feedback altijd welkom, maar als je me als een kleuter behandelt omdat ik toevallig weinig tot niets weet uit deze sector, kan je zo'n "onderbouwing", of hoe je het ook wil noemen, verwachten. En je mag dit best slappe hap noemen hoor Highio, heb ik geen bezwaar tegen. "ons zure reageerders?" je kan niet iedereen mee nemen in je kar; Het waren slechts enkelen, en uit mijn hoofd was TwaBla er een van ::) Maar genoeg daarover :-K Anyways, Iedereen die waarde toegevoegd heeft in dit topic, wil ik graag van harte bedanken. Ik hoop ook dat de informatie over HACCP e.d., welke jeroen in dit geval gedeeld heeft, waarde kan bieden aan een breed scala aan (potentiële) ondernemers. Ik ga aan de slag. Mochten en nog dingen boven komen, zal ik deze inderdaad in een nieuw topic plaatsen, zoals TwaBla suggereerde. Voor allen die (mij) geholpen hebben in dit topic; Er ligt een broodje klaar voor jullie op de (nieuwe) zaak. Even herformuleren; Indien dit plan wordt doorgezet en de boel draait, ligt er voor jullie allen (zij die geholpen hebben) een broodje klaar: voor jou, je partner en evt. kinderen, tezamen met een bakkie. Altijd welkom. Geldt alleen als het in Nederland wordt opgezet, anders moet je maar even een vliegticket boeken ::) En dat laatste is een geintje, maar dat was wel duidelijk denk ik.
  2. @HansvandenBerg Hai Hans, bedankt voor je reactie. Daar ben ik ook zeer dankbaar voor, iets wat ik continue probeer te laten blijken; Had je een andere indruk? Dan hoor ik dat graag! Daar ben ik het zeker mee eens. Echter is sparren altijd goed voordat je een bedrijf start; en dan bedoel ik sparren met "oude rotten". Dit heb ik in het verleden ook genoeg gedaan. Echter is dit een branche waarvan ik vakspecifieke kennis in mijn netwerk mis, en als die er al is die connectie niet warm genoeg om daarvoor te benaderen. (iig niet als het niet nodig is). Kijk ik kwam hier ook zeker niet om alles voorgekauwd te krijgen hoor Hans, vergis je niet. Sterker nog, als dat het geval was, is voor mij de lol er vanaf. Tuurlijk speelt geld en een portfolio opbouwen een rol, maar ik ga niet in een business die me niet interesseert en/of waar ik geen affiniteit mee heb en/of waar ik niet blij van wordt (de aangeboden dienst/product). En dat meen ik echt oprecht. Echter is het wel zo, dat ik niet onnodig allerlei dingen wil uitzoeken, om er dan achter te komen dat het verspilde tijd is. Dat zeg ik uit ervaring, want dat heb ik in de praktijk moeten leren {laughing in a semi-genuine way}.... Voorwatbetreft dit punt... Kijk Hans ik ben een hele rustige, "keep it cool" kind of gozer, maar er is een grens. Als ik hier een psycholoog op los laat heeft die nog wel wat te delen. De reactie van ?Peter sloeg nergens op, en had geen waarde. Wat jammer dat ik dat voorbeeld heb gegeven zeg.. ( ::) :P ) Ja dat is dus precies wat ik hier eigenlijk dacht te doen. Zoals ik al zei in het begin van het topic, ging het mij om de verpakking, want zonder verpakking kan ik echt niet berekenen/inschatten of het de moeite waard is. Het is een goed idee, in wat voor vorm dan ook, maar je moet wel een kostenplaatje kunnen schetsen. Persoonlijk heb ik wel wat research gedaan naar conserveringstechnieken (waar dit topic in eerste instantie over ging), maar als je niet weet wat je precies zoekt, moest je eens weten waar je dan allemaal beland, en op een gegeven moment weet je niet meer wat je zoekt.. enfin.. genoeg over dat. Dat is hier toch niet ter sprake? Kijk als ik heel eerlijk en direct mag zijn (wat ik in persoon ook ben, meestal); Boekhouden, belastingzaken, onderneingsplanning, prognoses en al the bs(sorry zo ga ik het even noemen), is heeeeel makkelijk op te zoeken op internet. Het zijn niet echt specifieke zaken, maar gewoon algemene aspecten die bij je bedrijf komen kijken. Als je dan hier een cursus verwacht dan klopt er iets niet. Paar tientjes en jij weet precies hoe het zit, er zijn genoeg cursussen(soms zelfs gratis via belastingdienst of kvk volgens mij) Daarnaast kan je informatie op ongelofelijk veel bronnen vinden, zelfs bij de direct betrokken partijen. Daar mee bedoel ik te zeggen, dat het eigenlijk appels met peren vergelijken is. Er zijn zoveel sites voor starters opgezet door banken, de staat etcetera, dat als je zo'n vraag hier stelt dat toch wel iets zegt, in de zin van dedication. Thanks Hans, ik hoop dat je het topic blijft volgen (is zo'n knopje voor dacht ik). Ik ben altijd blij met jouw reacties. Oh en PS/ Ik zal nooit iemand die goedbedoelde adviezen geeft en/of mij andere invalhoeken laat zien, aanvallen op wat voor manier dan ook. Echter is er een verschil tussen feedback en/of (opbouwende) kritiek --> Daar groei je van, als je er open voor staat | en het gewoon random zeiken op mensen op een forum. Sorry.. maar vind dat niet echt passend in de categorie goedbedoelde adviezen. Zet er dan nog iets nuttigs bij, dan heeft het nog enigszins waarde (haha) -------------------------------------------------------------- @JaJaJeroen Thanks man, jij bent echt een held. Wie goed doet goed ontmoet, dat moet bij jou dus goed komen 8) vragen, kritische opmerkingen.. Dat zijn zaken die ik juist graag zie, soms niet per direct, maar uiteindelijk geeft het je groei als persoon. Zo wordt je beter/slimmer en kom je verder. Ik heb juist respect voor mensen die recht door zee zijn, en er geen doekjes om winden, maar er is een verschil tussen feedback & (opbouwende) kritiek en gewoon random "Azijnz*iken"... Ben je wel met me eens denk ik dat de laatste gewoon totaal geen waarde heeft, voor geen enkele partij. (hoef je niet te bevestigen ofso). Kijk en dat soort "topicvervuiling" tolereer ik niet... Respect my authorityyhh (South Park reference ;D ::)) Jeroen, jouw reacties zijn wel zo waardevol. Vooral de manier waarop je het verteld is echt noemenswaardig. De directheid en toch positiviteit (lees: de toelichting tussen de haakjes) verbazen mij positief. Qua onderscheiding.. Misschien is het een beter idee om direct in bv. de States te beginnen. Dan moet het wel een jaartje wachten; Ga dan namelijk voor 1 of 2 jaar (of misschien meer) naar de States. Een greencard zou ik dan al in mijn bezig moeten hebben. Het concept wordt dan als volgt; Geen productie maar een soort mario concept, echter wel met mogelijke schaalvergroting. Foodtruck met dezelfde "catchy" merknaam, een breed scala aan broodjes en gerechten, welke gewoon elke dag vers worden aangeleverd aan de foodtruck. Ja trouwens... >:( >;( ;D Dan zit je weer met je productieproces >:( >;( Qua afzet (voordat iemand me voor is haha) zou je gewoon afspraken kunnen maken met kantoren dat ze hun tijden van pauzes doorgeven en dat werknemers een korting krijgen op broodjes; bij grote kantoren werkt dat goed, alle andere extra klanten zijn dan mooi meegenomen. Spits op die pauzes, daarnaast locaties zoeken waar legaal gestaan kan worden met betreffende truck enzovoorts. @P >;(eterBonjernoor; Eerst dacht ik toen ik je reactie las, goh nog enigszins respect voor Peter, maar dat kon ik jammergenoeg niet lang vasthouden... Even tussen-door hou ik niet aan mijn "oorspronkelijke beeld" vast, in hoeverre er een "vast" "beeld" was. Toen las ik dit stukje.. Ja.. No comment ;) Thanks voor de reacties heren, het wordt ten zeerste op prijs gesteld. Have a blessed week, JohnnyKing93
  3. @Ron van der Kolk- Welk probleem, Mr. van der Kolk :-[ Luchtfietserij? >;( Kijk het ding is, dat is niet mijn straatje. Dan zou ik een stap terug gaan. Zou dan eerder iemand neerzetten op die positie om de bezorging (in dit geval) te doen. Tot nu toe, in hoeverre je dat een trackrecord wil noemen, heb ik het volgende gerealiseerd qua eigen ondernemingen; - Community & trainingplatform for video(-editing); Wat opdrachten uitgevoerd voor Mac.com, vervolgens de boel verkocht aan een enthiousiasteling. - Credit Management bedrijf, echter heb ik dat opgegeven voor mijn studie. De business was te gecompliceerd om te starten en/of runnen naast mijn studie. Echter werkte ik wel samen met mensen van zeker dubbel mijn leeftijd, en die vonden dat ik toch wel extreem wijs was voor een (toen) 22 jarige; hun woorden, niet de mijne. - Daarnaast heb ik allehande sales gedaan zoals zakelijke dienstverlening B2B, waarbij ik dagelijks op bezoek was bij management teams en/of executives, om hun te overtuigen van afname van de diensten. Om ff een kort greepje uit die "trackrecord", (qua in dienst dan) te doen, waren er management executives (internationaal georienteerd, dus niet zomaar jan met de pet-DGA) Die ervan stonden te kijken dat ik geen HBO opleiding had, sterker nog ze waren ervan overtuigd dat ik een rechten achtergrond had op academisch niveau. Puur vanwege de inzichten die ik hun gaf, en hoe het hun heeft verder geholpen in de algemene bedrijfsvoering. Om even aan te geven dat die opleiding en trackrecord niet allesbepalend zijn om een beeld van mij te vormen. Maar zoals ik al aangaf, moet je me daarvoor kennen. Het was maar een voorbeeldje, jammer dat je het zo letterlijk neemt, Ron. Mijn punt was dat realistisch zijn goed is, maar hameren op realisme niet altijd het gewenste resultaat heeft. Ik ben zeker optimistisch, maar alleen daar waar het kan. Kijk dan inrichtingsverhaal is gewoon een grote brok, en als dan te gecompliceerd wordt dan is het mogelijk dat het hele plan de moeite niet waard is. Het maakt niet zo heel veel uit, er liggen nog genoeg dingen op de plank, maar daar heb ik nu simpelweg de tijd niet voor. Grt, JK Edit; @ Peter Bonjernoor; Sjonge.. Sommige mensen komen een beetje zuur over. Vind het best een beetje triest eigenlijk; Wat is de waarde van de reactie? Ik merk sowieso dat maar een deel van de mensen inhoudelijk op het topic ingaat, terwijl u, met alle respect Peter, niet echt waarde toevoegt en maar een beetje in het rond probeert te "schoppen". Ik zal er heel kort op ingaan, maar ik ga verder geen energie daaraan spenderen, we spreken mekaar wel over een paar jaartjes ;-) Feit blijft dat ik nu al een stuk verder ben dan de meeste mensen van mijn leeftijd en achtergrond, 1) Peperduur? Dat is een relatief iets. Voor de ene is dat een ton de ander 10 euro. Voor de ander 100miljoen(ken ik er ook nog wel een van). 2) Idee op het forum ging opzoeken? Kom op kerel.. Ik kom niet uit deze branche en wou in plaats van doelloos en inefficiënt informatie op te gaan zoeken en dan misschien informatie je eigen te maken waar je helemaal niets aan hebt; zonde van je tijd dus (tot op zekere hoogte, voordat iemand er weer over gaat zeuren:P, want kennis is natuurlijk altijd goed.) Daarom dacht ik hey; Misschien kan ik op dat mooie forum van higherlevel.nl, waar ik wel eens op belandde, mensen vinden die deze specifieke kennis hebben en kunnen helpen door specifieke aanhaakpunten te "providen". Dat is ook wat hier gebeurd. Ik zou zeggen Peter, zet m op met de webdevelopment, en ga aub weg uit dit topic. Je reactie heeft 0.0 waarde, en ik snap ook echt niet waarom je reageert. Uit psychologisch standpunt zou ik er nog wel iets over kunnen zeggen, maar laten we dat maar gewoon niet doen. Vind je best wel een sul (ja sorry maar heb er geen andere woorden voor, ga ervan uit dat ik hier niet op afgerekend wordt door overige volgers van dit topic, respect geef je en krijg je naar mijn mening; Dat is een 2-richtings weg. Wat een lullo hey ::) (Sorry voor mijn taalgebruik.) Succes P-mans,, Yours Truly, JK
  4. @jajaJeroen 1) Thanks 2) Begrijpelijk 3)Ja toch wel he ;D Het was maar een idee; Ik wil gewoon voor zo min mogelijk een locatie HACCP-proof maken. "Tenten" leken mij dan wel evt. een optie, op de manier dat dit ook in de asbest en virus-contaminatie gebeurd. Of dit aantrekkelijk is als uitvoering weet ik nu niet, maar het was een idee. Qua ingredienten, moet ik me wel even corrigeren, het is namelijk crème fraîche en niet room. Ik weet niet of dat verder nog verschil maakt, microbiologisch. --->De rest kom ik later even op terug. Iig bedankt voor de input. @Ron van der Kolk Hoe weet je dat zo zeker? Marktwerking, etc. Voor mij is die 250,000 absoluut geen gegarandeerde winst, daarnaast geloof ik niet zo in garanties, je kan immers nooit iets garanderen in dit type casus. Zelfs het leven is niet gegarandeerd/kent geen garanties (behalve misschien de dood en belasting ::) ) Je zou die investering waarschijnlijk niet doen omdat het te veel variabelen kent, en dat afgewogen tegen de initiële investering maakt het de moeite niet waard ( denk ik ). Wil wel even duidelijk maken dat ik er, zoals het plan er nu voor staat, zelf ook geen geld in zou stoppen. MAAR... De potentie is er. Mits een goed plan wordt uitgewerkt, en het algehele financiele plaatje klopt/aantrekkelijk is, wordt dat een heel ander verhaal. Ik heb inderdaad niet veel ervaring cq. nog geen kleurrijk track record. Ik ben dan ook pas begin 20, en die ervaring moet ergens opgedaan worden, toch? Te optimistisch? Die snap ik niet zo goed. Kan je dat misschien toelichten? Markt nog niet gecreëerd. Dat is inderdaad deels waar, maar daar valt of staat niet het hele idee mee. Kijk hoe ik het zelf voor ogen had; 1. Uitzoeken wat de productiekosten zouden zijn en de initiële investering, alsmede \ 2. Als de productiekosten en dus de verkoopprijs en marges bekend zijn, kan ik kijken wat we doen qua afzet. 3. Als die feiten dus bekend zijn en het is nog steeds interessant, dan zou ik een proef starten waarbij ik dus de afnemers zelf ook laat proeven, en vervolgens kijk (bij interesse) wat de afspraken/afname dan zou zijn. Dat is (voor mij) een hele belangrijke stap in het proces, omdat hier eventuele voordelen, zekerheden en/of volumes bepaalt kunnen worden (evt. met pilot om dat te bepalen), wat het uiteindelijk weer wel of niet aantrekkelijk maakt vanuit een financieel oogpunt. Kijk het nadeel van dit forum is dat ik puur wordt afgerekend op wat ik zeg en/of typ, terwijl ik grotendeels van de werkweek niet eens Nederlands spreek :P Als je mij zou kennen weet je ook dat ik weliswaar optimistisch ben, maar ook tot op een zeker mate realistisch. Waarom tot op een zekere maten? Omdat realisme de meest snelle weg naar gemiddeldheid/mediocrity is. Als mensen als The wright brothers, Thomas Edison en andere (extreem voorbeeld) realistisch waren geweest, dan hadden we nu niet van hun fantastische uitvinden kunnen genieten. Thanks voor de input heren. Grt, JohnnyKing #LastMinute: @jajajeroen; Juist. Het ligt me gewoon niet, los van het feit dat dat een stuk moeilijker met een studie te combineren is; lijkt mij iig. Daarnaast is het niet een concept dat past in mijn portfolio. Nogmaals grote dank voor de input!
  5. @ Ron van der Kolk Beste Ron, Ik woon niet in een studentenkamer. Ik snap je punt ook niet echt, het heeft niet alleen met ratios te maken, ik zeg wel dat een initiële investering (bijna) nooit de doorslag geeft. Het gaat om meer dan dat. Daarnaast gaf ik aan dat dat mijn ervaring is. Deze invalhoek is nieuw voor me, ik ben dan ook benieuwd naar je onderbouwing. Groeten, JK
  6. Sorry, mijn Nederlandse vocabularium is niet uitgebreid genoeg om te begrijpen wat je me probeert te vertellen. @ Ron van der Kolk Wat bedoel je precies? Als het onhaalbaar zou zijn zou ik het niet doen. Een hogere investering hoeft niet perse een probleem te zijn. Naast dat je niet kan zien wat mijn beschikbaar (investeerbaar) vermogen is, gaat het er meestal (dat is mijn ervaring) om wat de rendabiliteit is van het plan in zijn algemeenheid, en hoe snel een investering wordt terugverdiend. Natuurlijk wil je met zo weinig mogelijk kapitaal beginnen, maar ookal wordt de investering hoger, betekend dat niet dat het een onhaalbaar plan is. Moeilijk uit te leggen zo, je moet mij eigenlijk kennen om die visie te begrijpen. Even over een andere boeg; Wat zou het idee onhaalbaar maken volgens jou, Ron? @Patrick Keizer Zij doen inderdaad deels wat ik van plan ben. Echter denk ik dat samenwerken met een soortgelijke partij de aantrekkelijkheid van de investering misschien te niet doet. Het snijt in je marge etc. Maar misschien is het wel een optie. Ik ga vandaag nog bij het bedrijf informeren. Bedankt voor je reactie. Qua investering heb je wel gelijk dat het (forse) noemenswaardige investeringen (zouden kunnen) zijn, echter geeft dat voor mij niet de doorslag. Investering als appartuur e.d. doe je "eenmalig", waarna het een tijd meegaat. Het gaat er mij vooral om wat de relatie is tussen initiële investering, het te behalen rendement, en de terugverdientijd. De venture capitalists die ik ken, kijken naast naar hun onderbuikgevoel, ook vooral naar dat soort ratios. Natuurlijk vrij simpel uitgelegd, want ze kijken nog wel naar meer zaken, maar dat is wat meestal de doorslag geeft. Kijk een forse investering van bv. een paar miljoen (niet in dit geval) hoeft niet perse iets te zeggen, misschien is de terugverdientijd wel 6maanden (hypothetisch). Ik kijk dus zelf verder dan puur de initiële investering. Als er goede afname afspraken/contracten kunnen worden gesloten, is een eventuele investering grotendeels veiliggesteld. Nou is het wel zo dat er altijd een risico aanwezig blijft, zoals bij (zo goed als) elke investering, maar dan luidt het gezegde; "no risk no reward" Bedankt voor de reacties/input iedereen ;) Mijn dank is groot.
  7. jajajeroen; Sorry.. Maar ik snap de -op dit moment- irrelevantie van de verpakking niet. Kijk voor mij, en ik ben natuurlijk een leek in het vak zoals al eerder aangegeven, valt of staat de rendabiliteit van dit idee met de verpakking. Even hypothetisch; Stel je voor ik stop nu allemaal energie in het uitzoeken en/of inrichten van het proces, en dan blijkt dat de broodjes onder geen enkele mogelijke manier lang genoeg houdbaar zijn. Ja dan is al die besteedde energie dus eigenlijk verspilde tijd. Al weet ik een beetje/de basics, dan kan ik i.i.g. bepalen of het een rendabel plan is. Ik snap echter wel dat je het proces belangrijker vindt en daar op hamert (met zijn allen (haha :-K)), maar snap je mijn invalshoek ook? Als ik niet weet wat de directe kosten per product zijn en de eventuele (groffe) overhead, kan ik niet bepalen of het al dan niet levensvatbaar is. Ik kan dan ook niet met tankstations rond de tafel gaan, want ik weet geen (approximate) houdbaarheidsduur, geen verkoop-/productieprijs etc. Het wordt dan moeilijk om polshoogte te gaan nemen bij eventuele afnemers. Ga ik z.s.m. mee aan de slag. Weet je wat denk ik goed voor mij is Jeroen? Om eens op bezoek te gaan bij een producent uit mijn netwerk, en het daar gewoon echt visueel binnen te krijgen. Ik leer namelijk veel sneller als ik het zie of hoor, dus als ik een korte indruk kan krijgen zou dit in principe kunnen werken als smalle basis. Heb je zeker een punt. De zaken waar ik was waren echter ook producenten, maar ik kan natuurlijk niet alles (ge)zien (hebben), dat is iets waar zeker rekening mee gehouden moet worden. Even wat anders (on a side note) 1) Wat zou het groffe kostenplaatje zijn van het inkopen van deze kennis? (grof!) 2) In welke omgeving -geografisch- ben jij momenteel eigenlijk actief Jeroen? (is je echt naam neem ik aan ::) ) 3) Had nog een punt, maar even vergeten. Vwb dit punt; Het was maar een balletje die ik opgooide, want het moeten dus afsluitbare ruimtes zijn als ik het tot nu toe goed heb gelezen. Een greep uit het assortiment (het broodje waar ook mee begonnen wordt/het "kick-off" broodje); - Speciaal broodje - Kip - (gebakken, spiegel) ei - Specerijen - Sla/tomaat/... - Room Thanks voor de wederom nuttige linkjes en de zeer waardevolle reactie. Qua schoonmaak, zou ik dit natuurlijk liever binnen het bedrijf houden, indien mogelijk. Anders zitten we weer met extra overhead (niet dat dat perse een probleeem is.) Werk ze en bedankt voor je reactie, Ik zie de uitgebreide versie uiteraard graag tegemoet.
  8. @jajajeroen Wat bedoel je jajajeroen? Daarnaast heb ik de links die je deelde bekeken, en het betreft echt zeer nuttig informatie. Het punt hier (en eigenlijk in het hele topic) is eigenlijk dat ik geen tot weinig ervaring heb in de foodbranche. Dat is het enige wat mist. Niet zozeer dat ik denk "oh dat doe ik wel even", als een voorgedane kans niet de moeite waard is, zie ik dat ook echt wel in. Misschien kost het wat meer investering dan ik in gedachten had, maar mits de verpakkingskosten binnen proporties zijn, de houdbaarheid effectief verlengd kan worden, xxxxxx , is het iig de investering waard. @Highio Dat is de investering waar ik tot nu toe op uit kwam, en dan dat is dan met de informatie die beschikbaar was. Het idee blijft nog steeds rendabel bij een hogere investering, echter zal ik bij een investering van meer dan een ton met (angel) investors aan tafel moeten; in beide gevallen gaat het om terugverdientijd rendement etc., dat is wat de doorslag geeft, niet de initiële investering, no risk no reward. Er is nog geen geregistreerd merk, maar ik (ver)noem het product naar hem. Die merknaam wordt wel geregistreerd. Er is dus geen sprake van licenties/royalties oid. En inderdaad BV met holdingstructuur. Vergist je niet, het plan is ook zeker nog niet (voldoende) uitgewerkt. Daarom heb ik mij ook geregistreerd op dit forum, omdat ik er soms wel eens op belandde en zag hoe divers de kennis hier was, en hoe vriendelijk/behulpzaam de community was voor starters. Ik mis zeker de vakspecialistische kennis, deze zou ik echter bv. goedkoop kunnen verkrijgen via mijn netwerkmogelijkheden als student; dat is hoe ik in het verleden ook projecten heb gerealiseerd, en dat is meestal voldoende. Het gaat inderdaad puur om het vakspecialistische/proces gedeelte, en de eisen die daarbij gesteld worden. Persoonlijk heb ik niet helemaal geen ervaring met HACCP, heb wel een tijdje in de voedselbranche gewerkt, maar daar heb ik dit allemaal niet uit kunnen opmaken. Zelf ben ik dan ook meer van de sales/marketing aspecten, daar ligt mijn kracht. @Hans Ga ik doen! Wat ik niet snap is dat de processen die ik heb meegemaakt, -bij bedrijven die dan aan die normen moeten voldoen- waren niet zo gespecificieerd als deze. Misschien voldeden zij dan niet aan de eisen? @JajaJeroen Thanks voor je posts, ze zijn zoals altijd weer zeer waardevol, niet alleen voor mij maar voor een ieder die dit topic leest (en een leek op dit gebied is). Ik ga even focussen op je laatste post, die vooral toespitste op HACCP. In je hele verhaal lees is tussen de regels door (Investering hoger!!), op zich prima. Maar, hoe kan je - in een bedrijfspand met een hoogte van 5+ meter garanderen dat er bv. geen stof of andere contaminaties op het voedsel of een van de ingrediënten, of misschien zelfs een medewerker komt? Dan zal je toch moeten gaan werken met een kamer-in-kamer principe denk ik... Ik zou niet weten hoe je het anders volgens de normen kan doen(maar ik ben dan ook een leek natuurlijk); Om het zo goedkoop mogelijk te doen zal je dan (mijn inziens) gebruik kunnen maken van een soort containment technieken die in de asbest en viruscontaminatie worden toegepast ;D Dus tenten waarbij elke productgroep apart bereid kan worden, het makkelijk schoon te maken is/de wanden etc. zijn glad afneembaar, zal je alleen een luchtzuiveringssysteem en koelingssysteem moeten implementeren, maar ik heb zo'n onderbuik gevoel dat daar wel oplossing voor op de markt zijn. En qua tracibility e.d., bedacht ik me inderdaad dat daar vast wel softwarematige oplossing voor zijn, en ja hoor.. je hebt me zelfs een linkje gegeven. Zijn er nog totaaloplossing waar jij persoonlijk (goede) ervaringen mee hebt? :-K Kijk weliswaar ben ik een leek, maar dit soort dingen zijn in principe vrij "set-to-go", alleen kost het je wat kapitaal, of zie ik dat verkeerd? Ordernummers,Partijnummers, inboeken uitboeken, logboek etc., het kan allemaal via een (mogelijke) software partner/oplossing. Kijk! Zie je dit bedoel ik dus ::) Ik wil me enigzins verdiepen in de hoe/wat van het proces, maar het eerste waar het mij om gaat is de kans. Toevallig is dit een hele specifieke branche, waar ik niet helemaal op de hoogte van was, maar dat hoeft ook niet altijd. Een team van specialisten is altijd sterker dan een team van "all-rounders". Ik heb mijn specialiteit, en de andere heeft de zijne. Nou ben ik wel een snuggere jongen, maar de HACCP is toch wel een hele pil heb ik in de gaten. Geen onmogelijke klus, maar iemand met ervaring weet waarschijnlijk precies wat er nodig is, en als je dat eventueel aanvult met een student uit het zelfde vakgebied, kom je tot inzichten die de fantasie voorbijgaan :) @JohnB Daar heb je zeker een punt. Echter lacht de eigenaar niet zo veel, ik ga daar niet dieper op in, maar het is niet echt een persoon die marketing als kracht heeft. Het afbakken ruikt volgensmij helemaal niet, want hij heeft een zeer krachtige afzuiger. Ik heb iig nog nooit iets geroken, tenzij ik half in de keuken stond (doet/mag niet elke klant natuurlijk). Het gaat in deze casus echt puur om de smaak van het broodje. Het is zo lekker dat mensen er echt over praten, iets wat je niet kan zeggen over de standaard dingen die verkrijgbaar zijn (kant-en-klaar) in de benzinepomp of supermarkt, een hele speciale maaltijdsalade daargelaten. Jazeker. Kijk het belangrijkste is de verpakking, daar begint je "appeal". Je kan het inderdaad niet ruiken e/of proeven, maar het ene broodje/verpakking trekt jou meer aan als consument dan de andere. Daarnaast let bijna iedereen op zijn portemonnee; als jij honger hebt en je wilt snel iets eten, wil je het liefst zo veel(/lekker) mogelijk voor zo weinig mogelijk, en het kunnen eten zonder al te veel moeite (convenience, dus geen bereidingsproces of iets in die geest.). Als jij dat dit broodje of een van de andere gerechten (zullen wss. pas later geintroduceerd worden) van ons bedrijf kan kopen voor de zelfde prijs als een wrap die er 1)Minder lekker uit ziet 2)Minder goede presentatie heeft 3)Minder divers is in haar ingredienten 4)Mindere hoeveelheid/minder voedingsstoffen/zal minder "vullen". Dat dus. Daarnaast draait mond-tot-mond reclame ook een grote bijdrage.' Door economy of scale kunnen we het product aantrekkelijk maken voor iemand die er normaal gesproken niet naar omgekeken had. Echter krijg je nu meer voor minder, dus dan is de keuze niet moeilijk; iig niet in dit geval. ------------------------------- Zo ik hoop dat ik alle reacties (voldoende) heb kunnen antwoorden, en wil graag iedereen bedanken voor zijn/haar reactie. Ze worden geapprecieerd. Daarnaast even voor jeroen toch wel wat extra lof ;D; Bedankt voor de vele inzichten en informatie die je hebt gedeeld. Dit is zeker voor mij, maar ook voor anderen die zich hier in willen verdiepen, zeer waardevol. Ik vind dat je erkenning verdiend voor de kwaliteit van reageren/informeren; ik hoorde iemand in dit topic over een soort "pluim" maar ik weet niet hoe die heet; hoop dat die je toegekend wordt. Ps/ qua zaken als afgebroken mes, Partij met slechte ham etc. (als ik daar nog niet op gereageerd had, letmeknow) Afgebroken mes zou direct geconstateerd moeten worden, waarna de productie tijdelijk zal stoppen, zodat de partij behorende bij het aangesloten tijdstip vernietigd en/of onderzocht kan worden. Hier dienen mijninziens geen risico's mee genomen te worden. Eventuele metaalsplinters kunnen nog een risico zijn? Dat zou betekenen volledige schoonmaak van de getroffen sector(en). Partij slechte ham; Recall & vernietiging, schade verhalen op leverancier. Eventuele schade voortvloeiend uit het incident zou ook door leverancier betaald moeten worden, gezien wij als partij geen besef hadden van deze situatie. Qua storing bij de verpakker hangt dat puur af van de houdbaarheid en de verpakking, daarom wil ik dat ook zo graag weten. Er moet een zekere flexibiteit in het verwerkingsproces zitten, anders wordt het een lastige zaak en is het misschien niet meer de moeite waard om, op korte termijn, te realiseren. Groeten, JK
  9. @ Peter Ik kan wel het een en ander uitzoeken, maar misschien zijn er mensen die er ervaring mee hebben. Maar komt goed, geef me even een weekje, dan weet ik een stuk meer ;-) En zo'n grote omvang is het toch niet? De investering ligt niet in de tonnen en de overhead is niet extreem hoog, + er is mogelijkheid tot afname afspraken etc. @Hans Ja maar dat zijn niet de broodjes die ik bedoel Hans. Dat zijn de broodjes die ze zelf maken toch? Heb zelf een tijdje bij een soortgelijke zaak gewerkt, en dan moesten we ook stickeren(volgensmij was daar een speciale naam voor) Thank voor de link Hans, Ik stel je reactie echt op prijs en hoop dat je het topic mee volgt :) @Highio Ik snap hem niet zo goed. Kijk, het zit zo. Er is dus een broodjeszaak (1 locatie) waar deze broodjes al verkocht worden. Dat looptt als en een tierelier, omdat die broodjes gewoon potverdorie nondeju lekker zijn :P ::) Heb destijds al tegen de eigenaar gezegd dat het zonde is om zo'n product te binden aan een locatie. Dat er veel meer potentie in zat. Destijds had ie daar niet zo'n zin in en dacht 'ie ik doe wel gewoon lekker mijn broodjeszaak aanhouden. Nog paar keer over gehad, maar niet perse op doorgehaakt. Nu sprak ik hem dus pasgeleden, en gaf hij aan dat ie toch wel wat minder zou willen werken (gaf ik toen al aan als argument, hij hoeft niet 40-60u te werken met dit concept.), en dus toen ik het er over had etc.. you get the point. Ik ga dus met zijn recepten, onder zijn naam(merknaam hoor je dan wel, is "supersmooth"), de broodjes produceren en dan op grote(re) schaal verkopen. Dus ja.. hoe noem je zo iemand.. ik denk de laatste @TwaBla; Reageer maar gewoon niet meer. Luchtkastelen zeetie ::) @Espen Hey Espen, bedankt voor je reactie! Ik heb daar nog niet naar gekeken eigenlijk, maar ik weet sowieso één bron; die verbonden is aan ongv. 40 winkels in Nederland; waar ik het sowieso kwijt zou kunnen. Echter wil ik dus eerst weten hoe we gaan verpakken en/of conserveren, en hoe lang de handel dan goed blijft.. Dat vind ik heeeel belangrijk om te bepalen of het concept uberhaupt de moeite waard is, hier, of in de STates :) En dan nu een stukje speciaal dedicated aan "jajajeroen" ::) ;D :-K Daar kan je misschien wel een punt hebben inderdaad. Echter is het echt zo vreemd dat ik eerst wil weten hoe lang de handel houdbaar is en hoe we het gaan verpakken? Ik vind dat zelf echt een heeeel belangrijk element om te bepalen wat er nodig is om het tot een succes te maken, of het uberhaupt de moeite waard is en om wat extra inzicht te krijgen in de productiekosten. Dagvers is niet echt de visie die ik had; het is tijd om me te gaan verdiepen in MAP/er mee te testen. Nu even antwoorden op je (specifieke:P) vragen; Jij denkt graag groot. Ik denk graag specifiek;) Hoe groter jij wil, hoe groter de risico´s zijn. Think global, start local :P Hey het is echt een hele pil om te reageren op dit moment; was er gisteren mee begonnen maar geen tijd gehad om het af te maken. Thanks voor de tips enz. Jeroen; mag ik vragen wat voor achtergrond je hebt? (ik zie je termen als lean gebruiken etc.) Ik kom zondag of maandag even terug op je post. @Frans Sijtsma; Ik stel je reactie echt op prijs. Het laat mij inderdaad een heel ander perspectief zien. Ik zal er later uitgebreid op terugkomen, maar wat is de ramp van kruisbesmetting precies? Dat stuk snap ik niet helemaal.. Op de meeste verpakking staat dat het sporen van x,y & z kan bevatten/ dat het in een fabriek verwerkt is waar ook x,y & z geproduceerd wordt. Deze leveranciers hebben dan toch kruisbesmetting in hun proces? @Hans van den Bergh; Check even terug op paasmaandag, dan heb ik er sowieso uitgebreid op kunnen reageren. groeten en bedankt voor de input, Fijn weekend & tot zeer spoedig, Yours truly, Johnny King
  10. Ja sorry ik zag de reactie van Highio en werd even chagrijnig.. Dat voegt niet echt waarde toe aan de antwoorden op de hulpvraag.. Zie net wel dat +-2dagen verkeerd geinterpreteert kan worden, ik bedoel namelijk dat ik die info over +- 2 dagen heb, niet dat de chauffeur 2 dagen moet wachten :D Groet Wat is de kritische opmerking? Neem een reactie als die van TwaBla; Ik bedoel.. komop ;D ::)
  11. Ik weet niet wat ik verkeerd gezegd heb, maar hoppah de azijn-zeikers komen naar boven. @Twabla Wat heeft dat nou weer te betekenen xD De meest succesvolle studententrepreneurs die actief ondernemen (die ik ken iig), doen precies hetzelfde. Ken zelfs mensen van in de 40 die dat doen. Bedrijf opzetten, goed systeem en team bouwen, vervolgens FTM management overdragen als er voldoende groei en omzet is, en vervolgens een volgend bedrijf opzetten. Of het verkopen voor een leuk som geld. Misschien zit ik er naast en ben ik achterlijk, maar je hebt verschillende bedrijven; grofweg 2 soorten 1. Een bedrijf dat stopt met draaien als de ondernemer/eigenaar weg is/met vakantie/whatever; meestal is zon onderneming gebonden aan één locatie 2. Een bedrijf die zelfs zonder de eigenaar of ondernemer prima functioneert, en die zelfs eventueel zou kunnen groeien onder het bewind van de werknemers (denk dat je mijn punt wel snapt) @Hogio Je begrijpt me verkeerd denk ik. Dat bedrijf wat ik verkocht had staat compleet los van de zin er boven. Vond het wel de moeite waard om gewoon erbij te vermelden. Kijk.. Het gaat veel verder dan dat hoor, maar heb geen zin om dat helemaal hier te illustreren, als je met kent weet je dat. Maar je kan misschien wel gelijk hebben. Echter draait mijn dag wel veel om het zien en benutten van kansen, ik heb dan ook nog serieuze plannen op de plank liggen, maar daar heb ik nu simpelweg niet de tijd voor. Ik heb enkele jaren geleden ook een onderneming gehad, maar dat ging op een gegeven moment echt niet meer samen met mijn studie. Heb toen ook voor mijn studie gekozen en heb het bedrijf opgegeven. @jajajeroen; Thanks. Wat bedoel je precies? Moet wel eerlijk zeggen dat de zaken die je stelt heel specifiek zijn. Ik wil eigenlijk het verpakkings/conserverings gebeuren eerst weten, voor ik verder ga met veel tijd investeringen. Het valt of staat eigenlijk met de houdbaarheid, en de kosten van verpakken/conserveren. Zoals ik al zei, is het hier in Nederland puur als "test" bedoeld, als eenmaal een goed concept en bijbehorend proces bewezen is, wordt het doorgeschoven naar een ander continent. Nu even antwoorden op je (specifieke:P) vragen; - Uhm ik moet voor het koelen inderdaad nog een proces bedenken. Heb je zelf een voorstel dan? of misschien tips daarvoor? Desnoods schaffen we daar een machine voor aan, het wordt toch wel terugverdiend, en vrij snel mits binnen proporties. -Inderdaad een werkvoorraad. Nu ik eraan denk trouwens zou de enige koeling zijn het moment dat het in de bak ligt en voordat het in het broodje verwerkt wordt en dus in de werkvoorraad van die zone ligt. Zou dat voldoende zijn? -Hoe bedoel je aanpassen van zijn proces? Dat is toch helemaal niet nodig? -Derving en evt. waste is inderdaad aniet in de berekening meegenomen. Nu is het echter wel zo dat er genoeg marge/ruimte is om eventuele extra kosten te dekken. Ziekte ook niet meegenomen; maar daar zouden evt. reserve personeel voor getraind kunnen worden. Volgens mij is dat niet zon probleem gezien de hoeveelheid werklozen, en de simpliciteit van de werkzaamheden. -Ik moet inderdaad meer gaan testen. Nou is het zo dat de broodjes al verkocht worden, en dat loopt als een tierelier; Echter wil de eigenaar toch iets meer gaan genieten van zn leven, en ging hij in op mijn plan om dit dus te realiseren. Het enigste waar hij eigenlijk mee zat is het verpakken/conservering, en hij zei zelf dat onder druk verpakken misschien een mogelijkheid was. Vandaar. Kijk in het kort, vind ik het fijn om de volgende dingen te weten voor ik/we beginnen; #Wat kost het ongv. en voor wat kan het verkocht worden #Wat zijn de startupkosten en hoe snel wordt dat terugverdiend #Wat is het rendement/De voorspelde winst/groei + etc. #Aan wie wordt het product verkocht etc., in wat voor model is dat etc.etc. Vwb het laaste punt: Eigenlijk wil ik vantevoren al kijken met de potentiele afnemers wat ze ervan vinden, wat de afspraak zou zijn etc. Marges etc.
  12. Dat is geen optie. Ik ben iemand die puur een portfolio wil opbouwen, en op de zaterdagmarkt losse broodjes verkopen is daarvoor te kleinschalig :P Nee, nog niet gedaan, gaan we binnenkort mee beginnen. Beter wat vroeger rondvragen over verdere stappen dan te laat, toch? Juist. Broodjes worden vervoerd al verpakt in de verpakking, welke weer in dozen zitten. Busje/vrachtwagen vol en overgebleven ruimte gewoon afbakenen met van die dingen die daarvoor bedoeld zijn. De overweging om dat uit te besteden is er inderdaad ook. Ik denk zelf dat het beter is zelf een koelwagen/vrachtwagen aan te schaffen, of evt. te leasen. Zo duur zijn die dingen niet als occasion. Transporteur wacht gewoon tot het geconserveerd is inderdaad. Geen idee hoe lang het duurt, die info is nog niet beschikbaar. (+-2 dagen) Hopelijk vinden die activiteiten plaats in een mogelijk te koelen ruimte, echter is die info ook nog niet beschikbaar. Startinvestering 10 mille exclusief aanvullende buffer), kosten ongv. 100-125euro per uur (operationeel ex. huur), productie behorende bij die operationele kosten is 150broodjes per uur. Personeel werkt gewoon +- 8uur per dag, afhankelijk van de groei etc. kunnen er evt. meer uren/nachtdiensten gedraaid worden, als dat rendabel is. En qua hoeveelheid tankstations, dat hangt er puur vanaf. Ik wil eigenlijk via een paar directeuren die ik ken inhaken in de supply chain van de benzinepompen. Moet dan researchen hoe hun supplychain er precies uitziet uiteraard. Ja, zelf stickeren. Lopende band omdat anders zone 3(uit mn hoofd) handmatig de broodjes moet overnemen/halen, en door de lopende band ontstaat er een lichte vertraging in de aanvoer, waardoor zone 3 efficienter kan werken. Ik bedoel dit niet disrespectvol ijscoman, maar waar er zijn altijd meer mogelijkheden. *Deli2go/Bakerstreet levert sowieso niet aan alle benzinepompen *Er bestaat ook nog de mogelijkheid om juist aan Deli2go een concept te verkopen, waarbij zij het zelf klaarmaken. Dus zak met ingredienten(gedoseerd) en instructies. Grotere aantallen etc, maar niet het originele idee. *Er zijn ook nog zat andere ketens zoals supermarkten of iets dergenlijks, die sowieso wel interesse in zon product zouden hebben, Desnoods met concept 2 wat net beschreven is. *De focus is uiteindelijk ook niet in Nederland, dit is eigenlijk puur een testfase, omdat het kan (KANSEN). ---------------------------------------- Even wat anders, het verkopen van het product in Nederland is puur een voorstadium, uiteindelijk zal het in andere landen, met een grotere markt, verkocht worden. Mocht ik wat gemist hebben, wijs me er gerust op/post het aub even opnieuw! Het was een hoop om goed en snel op te kunnen reageren. Wederom bedankt voor de reacties! :) EDIT; Ik weet niet meer wie het zei, maar: Entrepreneur betekend niet dat je actief onderneemt, maar een ondernemend persoon bent die kansen benut etc. Ik heb vroeger in mijn puberteit een keer een bedrijf (wat voor mij en mijn kameraad een hobby was) verkocht, en ben volgens familie vanaf de crèche al ondernemend. OH en @last person reacted (T... nog iets) Thanks voor je reactie! Heb op die site ook duidelijk kunnen zien waar de operaties van Bakerstreet gesitueerd zijn. Thanks! 8)
  13. Wederom bedankt voor de reacties heren. @Benm Wat stel je zelf voor dan? Vind het wel een beetje vreemd dat de externe partij die pascalisatie doet daar niks over gezegd heeft.. Ik heb aangegeven dat het om broodjes/kant-en-klaar maaltijden ging @ijscoman; Weet je dat heel zeker? Meestal wordt dit namelijk verpakt onder de merknaam van de "kraam" die in de shell zit, namelijk merk 'X'. Echter wraps, en enkele andere producten, komen van een hele andere leverancier. Zit ook niet die standaard pak- en THT-datum sticker op, en volgens mij was ie ook een stuk langer houdbaar? ( maar dat laatste weet ik niet meer zeker) @Frans Sijtsma; Ik snap niet goed wat je bedoeld. Koeling van de ruimtes? Kan gewoon dmw van een daarvoorbestemde (airco?) installatie toch Qua scheiding, word bij alle producten gebruik gemaakt van de batch methode, met tussentijdse schoonmaak indien nodig. Er zullen dus nooit vis/vlees/kip verwerkt worden op hetzelfde moment, Qua Kwaliteitsgarantie dacht ik zelf dat de opzichter daar voor was? Er worden gewoon procedures opgesteld en porties bepaald, waardoor dus alles min. x minuten wordt gebakken, er een X portie saus op komt en X gewicht aan sla/groenten/whatever. De opzichter houdt dan toezicht op het naleven van de protocollen. En dat laatste snap ik zeker, maar je geeft al aan dat deze levert aan veel supermarkten in Nederland, en het is nogal een veel-verkocht product. Mijn (aanname) mening is dan dat de schaal van de productie waarmee het bedrijf werkt niet te vergelijken is met deze casus? Kijk als je alles/veel machinaal doet, snap ik dat een evt. investering in de miljoenen kan lopen, maar dat wordt (waarschijnlijk) ook in korte tijd terugverdiend. Thanks voor de reacties jongens!
  14. Wauw.. Allereerst wil ik jullie echt bedanken voor de reacties. ;D Dit waren dus precies de reacties die ik zocht/waar ik op hoopte, en mijn dank daarvoor is groot. @Benm; Bedankt voor de voorlichting en je gebruikte voorbeelden. Bij "toeval" (toeval bestaat niet zeggen ze) kwam ik er achter dat ik iemand ken die een tijdje levensmiddelentechnologie heeft gestudeerd. De kans was echt zeer klein dat dat uberhaupt naar voren kwam. Maar hij wist niet meer precies wat de beste technieken waren voor welke toepassing. Het budget voor het opstarten moet zo laag mogelijk gehouden worden, omdat we ons niet internationaal richten. Anyways, ik zal hieronder een korte samenvatting geven, met wat meer informatie. @jajajeroen; Zelf zat ik eerst nog te kijken naar hoge-druk-pasteurisatie. Sowieso was ik van plan om het hele conserveringsproces uit te besteden, dat is denk ik makkelijker. Na wat informeren bleek dat ik de producten dan gewoon verpakt aan lever, waarna zij het onder hoge druk pasteuriseren. Qua kleinschaligheid, bedoel ik niet op grote schaal met machine o.i.d. , omdat daar het kapitaal nu niet beschikbaar voor is. Ik wil eigenlijk dat het bedrijf zichzelf en haar groei grotendeels zelf financiert. >>Vwb vacumeren denk ik dat daardoor de presentatie van het broodje (een stuk) minder wordt.. Dat zou jammer zijn >Zo'n try out zou inderdaad wel een optie zijn. Zal daar binnekort eens werk van maken. Qua dagvers/product-versheid wordt het overdag geproduceerd en elke batch/individueel product direct in een koeling geplaatst. Deze kunnen dan bv. 1x per dag vervoerd worden per koeltransport naar de locatie waar het onder druk verpakt/vacuum/whatever gemaakt wordt. >>Die zakken van de supermarkt heeft geen zin denk ik toch? Het is een volledig belegd broodje.. >!>Qua laatste stukje van wat je zei... Jazeker.. Deze broodjes zijn zo lekker jeroen, dat ik zeker weet dat je er (desnoods een flink eind) voor zal omrijden. Over. Heerlijk. :-D Echt waar... Deze broodjes en eventuele snacks (andere productgroep, niet focus bij start) zijn zo lekker... Absurd lekker gewoon.. ---------------------------------------------------------------------------------------- Anyways back on topic - Even wat extra informatie over hoe ik een eerste setup voor ogen had. Fabriekshal/Bedrijfsruimte +- 150 m2 Chain van processes om uiteindelijk het eindproduct te vormen; * 2x Bakplaat voor het bakken van vleeswaren/kip/vis etc. (bemand door 1 medewerker;zone1) * 2x Bakplaat voor overige ingredienten als bv. bak/wokgroenten, etc. (bemand door 1 medewerker;zone1) * 1x Werktafel, die output van zone 1 veranderd in basisverpakt product output zone 2 (bemand door 2 medewerkers; zone2) 1ste persoon focust op de basis v.h. broodje, 2de doet de saus en finishing touch, en plaatst deze in een verpakking(nog open). *Verpakkings(werk-) tafel; zone 3 (bemand door 1 medewerker) Deze medewerker sluit de verpakking en plaatst deze in een doos, waarna hij ze in de naastgelegen koelingcel legt. *Zone 4; Opzichter Geeft leiding aan het team en controleert werkzaamheden. Zorgt ervoor dat alle zones voorzien zijn van voldoende "grondstoffen". Verleent bijstand aan processen indien nodig Houd ook toezicht op de ovens, indien te hoge werkdruk extra medewerker of proces optimaliseren. Tussen zone 2 en 3 zou dan een loopband komen. Dus open verpakte broodjes (iig niet geseald), worden op de loopband gelegd waarna zone 3 er dan een sticker op plakt, de boel sealt en het in de doos stopt. Gemiddeld broodje; Kip/Vlees/Vis Groente/Sla Specialiteit (gebakken) 1 Kruiden Broodje Naam en dergelijke had ik eigenlijk al direct in mn hoofd, en ik vind hem echt heel vet klinken. Zal ik wel delen als het zo ver is. Qua medewerkers zou ik eventueel kunnen beginnen met thuiszittenden/uwv-werklozen, want die regeling voor werkgevers inzake geldt nog steeds volgensmij toch? Nou ik hoop dat ik zo een beetje info heb gegeven. Vraag me af waar je dat soort dingen kan uitbesteden? Misschien dat je met deze extra info op andere conclusies komt?
  15. Haha ... dus omdat ik student ben, werkt dat gelijk in mijn nadeel hier op het forum? Ik bedoelde daarmee eerder dat ik een rookie ben, die nog veel moet en wil leren. Anyways sowieso bedankt voor de reacties; @Highio: Goed plan, ik zal eens kijken wie het levert en proberen bij hun wat informatie los te peuteren. @TwaBla: Niet alle broodjes worden op die manier speciaal ontwikkeld, sowieso die wraps die in de schappen liggen bij benzinestations niet volgens mij. Heb zelf iets gehoord over onder druk verpakken (nee dat is geen vacuum) wat dat weer iets nieuws zou zijn en veel voordelen heeft; onder andere een veel langere houdbaarheid. Verder nog reacties zijn altijd welkom.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.