SBesterveld

Newbee
  • Aantal berichten

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Geslacht
    Male
  • Land
    Nederland
  • Voornaam
    Sander

Bedrijfsinfo

  • Vestigingsplaats
    Heerlen
  • Branche
    Webwinkel
  • Branche 2
    ICT/ internet

SBesterveld's trofeeën

  1. Sja, ik had er na 12 jaar horeca ervaring nog wel wat moeite mee, laat staan 2 jaar... In ieder geval, als Romano het doorzet heeft hij wel flinke 'ballen'.
  2. Op zo'n oppervlakte, kale start, moet je denken aan €500.000-€750.000. Afhankelijk van hoe gek je het wilt maken kan het altijd duurder, maar lager hoef je niet te schatten inderdaad. Groet, Sander
  3. Ik ben een soortgelijk concept gestart, een kleiner pand, voorheen ook reeds een horecabedrijf. Scheelde aanzienlijk in verbouwingskosten en ook waren sanitaire voorzieningen al aanwezig. Inclusief de verbouwing, aanschaf van nieuwe inventaris en overige 'oplapkosten', zijn wij rond de € 125.000,- uitgekomen. Ik heb het idee dat Romano ook iets in de richting van Ibiza-stijl-lounge in gedachten heeft. Cocktails, bubbels, ontspannen zitten in een loungebank... Of zit ik er compleet naast, Romano? Qua omzet, is en blijft het lastig inschatten voor je start. Compleet afhankelijk van je doelgroep, concurrentie in de omgeving, concept, ligging, verdieping, bevolkingssamenstelling. Mijn ervaring: Gemiddelde omzet stad in de eerste 2 jaar = € 250.000 per jaar (ca. 150m2)
  4. Doen ze in ieder geval al vanaf 2016, ik ben zelf ook bij Credits gekomen ter financiering van mijn horecazaak.
  5. Hallo Romano, Wat goed om te lezen dat je voor jezelf wilt starten! Je financieel plan is het belangrijkste aspect van je bedrijf. Zorg dan ook dat dit waterdicht is. Neem anders eens contact op met Qredits. Zij kunnen je goed helpen hiermee, tevens zijn ze vaak behulpzaam in het verstrekken van een starterslening. Wellicht is een brouwerij wellicht een idee voor een financiering. Echter zit je bij het laatste vaak wel gebonden aan een bepaalde productgroep van de betreffende brouwerij. Houd verder bij de verbouwingskosten ook rekening met volgende zaken: - Verzekeringen; - Brandmeldinstallatie (gaat vaak veel geld in zitten, zeker in oudere panden); - Vergunningen. Ik neem aan dat je zelf een opleiding hebt gedaan in de horeca of in ieder geval we beschikt over je diploma Sociale Hygiëne (of deze gaat halen, heb je nodig namelijk voor de vergunningen), verder moet je van onbesproken gedrag zijn, dus geen veroordelingen op je naam of bekend zijn met alcohol of drugs gerelateerde zaken, hier toetsen gemeentes op (BOB-toetsing) bij je vergunning aanvraag. Bovenstaande zeker niet om je te ontmoedigen, maar weet wel waar je aan begint!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.