Jump to content

Petra7519

Newbee
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. @Nico, dank voor het delen van jouw ervaring daarin! Kijk zo zie je maar, ook dat kan dus een reden zijn waardoor je uitgeschreven bent en vervolgens opnieuw ingeschreven bent zonder dat daar iets vreemds aan de hand is. Ik denk daarbij ook aan een situatie dat iemand bijvoorbeeld na ingeschreven te zijn geweest, niet meer aan het volwaardige ondernemers urencriteria voldoet. (door bijv andere baan, of andere bezigheden) waardoor je ook door de belastingdienst niet meer als ondernemer gezien wordt, en een kvk uitschrijving dan volgt. Feitelijk komt dat in de buurt van mijn eigen situatie echter heb ik in dit geval zelf (helaas onnodig) mijn eenmanszaak gestopt. @Roel, hahaha waarschuwing Amerikaanse stijl; ja zo voelde ik het ook een beetje dat het vanuit KVK persoon wel heel erg negatief gedacht is eigenlijk. Ik snap wel dat het natuurlijk vragen kan opwekken, maar om onnodig direct een negatieve conclusie eruit te trekken zegt iets over de persoon zelf denk ik dan. En daarbij wat het let het als je toch vragen hebt door een uitschrijving, om het aan de ondernemer zelf te vragen? Ik kan in mijn geval de eventuele vraag gewoon beantwoorden. Ik zelf check alleen wanneer het een onbekende opdrachtgever of bedrijf is die voor een groot bedrag een dienst afneemt en waar ik niks of weinig over kan vinden, weleens de kvk website. Eigenlijk vooral om te checken of het wel echt ingeschreven staat en waar. En ja de enige partijen die nog extra vragen hebben door dat een leverancier wanneer je op krediet koopt of bijv bank om een investering vraagt lijkt me inderdaad vrij normaal op het zeker voor het onzekere te nemen en alles na te vragen. Vanuit die positie zou ik hetzelfde doen. Maar als er een goede verklaring voor is dan lijkt het mee geen deal breaker!
  2. @Branko, Ja ik vond het zelf ook een beetje bevooroordeeld gedacht, maar de betreffende contactpersoon bij KVK zei dat zel als 'buitenstaander' dan in eerste instantie wel vragen zou hebben wanneer er een uitschrijving en een inschrijving is onder dezelfde handelsnaam. Denk dat dit meer vanuit de negatieve gedachtegoed is van de KVK persoon zelf hoe zij er zelf over dacht. Zij gaf als voorbeeld een faillissement of louche bedrijven. Ik zou het dan zelf juist merkwaardig vinden wanneer daar sprake van is, dat iemand dan onder dezelfde handelsnaam verder zou gaan. Ik heb mijn eenmanszaak goed afgerond, gezien de carriere switch in zicht kwam heb ik mijn eenmanszaak ook netjes afgebouwd dus daarna geen opdrachten meer aangenomen en daarna overgaan tot uitschrijving. @hoofdgebruiker Dank voor je input! Dit is voor mij de allereerste keer. Mocht om welke reden dan ook, door KVK toch aanvullend voor de nieuwe inschrijving documenten nodig hebben van opdrachtgevers of boekhouder dan kan ik deze gewoon aandragen.
  3. Dank voor je reactie, De uitschrijving is helaas al definitief geweest. Opnieuw inschrijven is dan wel mogelijk begreep ik vanuit KVK, zelfs onder dezelfde handelsnaam wat dus ook de bedoeling is. Heb in de tussentijd een carrière afslag gemaakt wat naderhand niet bevallen is, en heb op basis van verkeerde adviezen mijn eenmanszaak stop gezet en toen uitgeschreven. Van faillissement is gelukkig geen sprake geweest. Maar heb vanuit KVK begrepen dat een eerdere uitschrijving en opnieuw inschrijving, ook al is het zelfde handelsnaam, wellicht onnodig negatieve vragen kan opwekken.
  4. Hi Higho, Dank voor je reactie, inmiddels iets wijzer geworden! ;-) Wel ben ik nog benieuwd of anderen nog ervaring hebben met uitschrijven van hun eenmanszaak en zich later onder dezelfde handelsnaam hebben ingeschreven. Kreeg van de KVK te horen dat dit soms negatieve vragen kan opwekken, dat je uitgeschreven bent geweest maar vervolgens weer onder de zelfde handelsnaam weer ingeschreven staat. Ben dus voor nu erg benieuwd of andere ondernemers daar negatieve ervaringen mee hebben ondervonden? Groet en dank alvast!
  5. Goedemiddag, Ben al wezen speuren naar een soortgelijke vraag, echter het juiste antwoord ben ik nog niet tegen gekomen. Vandaar mijn vraag! Ik heb een eenmanszaak gehad tot ruim 6 maanden geleden. Echter door verkeerde adviezen en foute informatie heb ik uiteindelijk deze eenmanszaak stopgezet en uitgeschreven. Achteraf gezien had ik mijn eenmanszaak gewoon kunnen laten 'slapen'. Nu wil deze eenmanszaak weer laten draaien, echter vroeg ik me af hoe dit het beste aan te pakken en wat er mogelijk is? Het liefst zie ik dat alles ongedaan gemaakt kan worden, echter begrijp ik dat dat niet zomaar kan. Dit heeft meer met het praktische feit te maken, dat ik nog mijn folders, brieven en visitekaartjes heb waarop de kvk , btw gegevens nog op staan. - Moet ik weer gewoon als nieuwe ondernemer me in laten schrijven bij kvk onder dezelfde naam? Of kan dat niet? (Domein naam van website is gelukkig nog steeds in mijn bezit) - En kan ik een kvk uitschrijving ongedaan maken? Zo ja, onder welke voorwaarden? - Hoe zit het met de belastingdienst? Wordt het dan een B02 het nieuwe btw nummer? Of kan de vorige weer opnieuw gebruikt worden? Hoor graag jullie adviezen en evt ervaringen hierin. Groetjes Petra

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept