Jump to content

RtgR534

Senior
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by RtgR534


 1. Zijn jullie zelf ook in staat om een app te bouwen of zal je (na overname) ook een externe organisatie inschakelen om een app te laten bouwen?

  Mijn advies zou zijn om zelf te beginnen met het bouwen van een app aangezien je dan de weg in kan slaan die jullie voor ogen hebben. I.p.v. met de visie van de huidige eigenaar te maken te hebben en later concessies moeten doen omdat hij het ergens niet mee eens zou zijn. Hoe dan ook gaan jullie er tijd en kosten in steken (zoals ik het hoor) dus kan je beter met z'n tweeën beginnen.

  Ik heb geen idee hoeveel werk het maken van een app is trouwens...


 2. Excuses, ik zie nu ook dat de ANVR geen goed voorbeeld is aangezien er wel garanties worden gegeven op de diensten van aangesloten bedrijven.

  De reden waarom ik de post heb gemaakt is dat op sites bijv. Werkspot verlangt wordt door consumenten dat er enig keurmerk aanwezig is, dat laat zien dat een vakman kwaliteit levert. Mijn inziens zijn organisaties die zulke keurmerken aanbieden nergens goed voor, ze vragen belachelijk hoge prijzen voor het tonen van hun bedachte keurmerk.

   


 3. (Ik vond het lastig om dit topic in het juiste sub-forum te plaatsen, dus als het verplaatst moet worden: mijn excuses)

   

  Hoe dan ook nu mijn bericht: iets wat ik de laatste tijd steeds vaker zie is dat er organisaties opgericht worden die keurmerken uitdelen aan bedrijven die aangesloten zijn bij die organisatie.

  Dan bedoel ik organisaties vergeleken met de ANVR (reizen), maar voor kleinere branches. Het valt me op dat deze organisaties keurmerken aanbieden die in principe geen waarde toevoegen voor de klant. Het is enkel een bewijs naar de klant toe dat desbetreffend bedrijf is aangesloten bij een organisatie (waarvoor ongelofelijk hoge bedragen worden betaald trouwens).

   

  Maar waar mijn bericht op neer komt is: wordt het nu een standaard om aangesloten te zijn bij een 'keurmerk' dat (o.b.v. jouw contributie) aangeeft dat jij goed werk levert? Mijn inziens zegt zo'n afbeelding op je website toch niks over de kwaliteit van je werk, enkel dat je genoeg geld betaald om het te mogen tonen.

   


 4. Ik vind het buitengewoon onvriendelijk overkomen naar nieuwe leden toe eerlijk gezegd, en daarom ongepast en ongewenst forumgedrag. Nog meer leden met diezelfde mening?

  Dezelfde mening als jou of dezelfde mening als iemand anders? Mening als moderator of mening op persoonlijke titel?

   

  Het aardige van een forum is dat je daar meningen mag delen. Nog mooier: je mag van mening verschillen. Nog beter: dat leidt tot debat en nieuwe inzichten.

   

  Tevens wil ik opmerken dat je zelf ervaringsdeskundige bent in het obsessief verlangen naar andermans domeinnaam, dus jouw ervaring is interessant en relevant. Hoe is dat afgelopen?

   

  Tenslotte wil ik afsluiten met de suggestie dat meningen over de stijl van reageren (grof en onbeschoft) elders op het forum een plek hebben.

   

  Het zeggen van: "Ik vind dat jij" en vervolgens iemand beschuldigen van alle negatieve dingen die in iemand op komen is niet de werkelijkheid van meningsuiting. Zelfs al is het jou mening, betekent dat natuurlijk niet dat je iemand daarna voor van alles en nog wat kan uitmaken.


 5.  

  Naar mijn mening zijn deze bestanden niet zozeer bedoeld om je pc of telefoon uit te schakelen/gijzelen. Maar meer om software te installeren die je toetsaanslagen bijhouden en dus toegang krijgen tot je accounts etc. Aan te raden is om een malware scan uit te voeren.

  Software installeren via een PDF die op een iphone mijn toetsaanslagen bijhoudt?

  Sorry, maar heb je hier bronnen van? Malware scan lijkt me over het algemeen meer iets voor Desktop en Laptop PC's ... met Windows enzo;) .. maar goed, das weer een andere discussie ;D

   

  Ik heb zo gauw geen bron bij de hand, maar je hebt half geen idee wat mogelijk is. Tegenwoordig voegen ze keyloggers van een paar KB toe aan een bestand, zoals een PDF.


 6. Ik heb deze mail idd ook ontvangen, gedachteloos de PDF met iphone geopend ???

  3 regels tekst en een Rijksoverheid logo bovenaan. (lijkt me sterk dat een stukje "Malware" in een PDF genesteld m'n iphone plat kan leggen)

   

  Snap niet echt wat de afzenders hiermee denken te bereiken >;(

   

  Beetje jammer trouwens dat de Belastingdienst er altijd als de kippen bij is, maar een fatsoenlijke update m.b.t. dit soort mails op hun eigen website uitblijft;

  https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/standaard_functies/prive/contact/fraude_misdaad_en_misstanden_melden/valse+mail_brieven_telf_app/valse_mail_phishing_mail/meldingen_phishing_mail

   

   

   

  Naar mijn mening zijn deze bestanden niet zozeer bedoeld om je pc of telefoon uit te schakelen/gijzelen. Maar meer om software te installeren die je toetsaanslagen bijhouden en dus toegang krijgen tot je accounts etc. Aan te raden is om een malware scan uit te voeren.


 7. Is de factuur het gevolg van een dienst die is geleverd aan het bedrijf ten tijde dat jij deze nog in bezit had, dan zijn de kosten voor jou.

  Heeft de opvolger deze dienst afgenomen nadat hij de zaak heeft overgenomen, zijn de kosten voor hem.

  Het gaat maar om 250 euro natuurlijk, evt. een idee om met de opvolger van de zaak de kosten te splitsen? Ik zou er voor zo'n bedrag geen probleem van willen maken.

   


 8. "In 2016 zijn wij eerst gestart onder de naam Brouwerij Julius, in mei 2018 heeft AbInBev de naam Julius opgeëist voor eigen gebruik. Daarna zijn we verder gegaan met de naam Brouwerij Jovius. Jovius is de bijnaam van Jupiter, de oppergod der romeinen. Wij vinden het heel erg jammer dat de naam Julius niet mag, vooral omdat het niets met Julius Ceasar te maken heeft maar vernoemd is naar onze rode kater Julius.

   

  Toch nog even de frustratie uiten richting abinbev. ;D

  Wel met je eens dat dit erg onprofessioneel over komt.

   


 9. RtgR534 doelt waarschijnlijk op het feit dat Google de naam "Brouwerij Julius" nog steeds als title laat zien als je zoekt op "Jovius". Je homepage heeft nu geen title tag, als je die even toevoegt met "Brouwerij Jovius" zal Google dat waarschijnlijk vrij snel corrigeren.

   

  Anders kun je de site altijd even fetchen als Google via Search Console (voorheen webmaster tools), dan gaat het vaak wat sneller.

  Precies dit ^


 10. Ik zal ook aan de mods verzoeken het topic te verwijderen want hier heeft niemand wat aan.

  Je moet mijn reactie niet als zuur zien of dat ik je ideeën de grond in wil stampen. Enkel wel het feit dat je geen realistische kijk hebt op het ondernemen. Daarnaast scheelt het een hoop dat je geld genoeg hebt en kan doen wat je leuk vindt.

  Dat houdt nog niet weg dat het verstandig is om een gedegen ondernemings/financieringsplan te schrijven voordat je start met een bedrijf. En de keuze voor markt/niche/product voordat je aan het denken bent over ondernemingsvorm is ook geen luxe.

   

  Groetjes

   


 11. "Wel is er een kans dat er in 2-3 jaar de zaak verkocht gaat worden en wij in Colombia (zij wonen er nu 3 jaar) 1-2 zaken volgend jaar gaan opzetten. Dit willen wij met name gaan financieren met de winst die wij uit dit bedrijf ontvangen."

  Als je het mij vraagt is dit toch wel erg ambitieus (onmogelijk). Dat je over 2-3 jaar met de winst van deze (fictieve) onderneming 1 of 2 zaken in Colombia wilt opstarten.

  Ten eerste omdat je nu nog in de ontwerpfase zit, en nog geen markt hebt gekozen.

  Ten tweede omdat je nog geen idee hebt hoe het gaat lopen over 1 jaar.

  Ten derde klinken jou berichten als fantasiën: waar je 'ff' dit doet, vervolgens 'pakken' we ff een nichemarkt in de voedselindustrie. ???

   


 12. Ja, hoor. Dat kan gewoon. Je betaalt voor elke auto dan bijtelling, als je verder geen kilometers bijhoudt. Als je met één van beide auto's kunt aantonen dat je die voor minder dan 500 km per jaar gebruikt, heb je voor die auto geen bijtelling.

   

  Je bedoeld hier minder dan 500 privékilometers toch?


 13. Ik heb verder geen ervaring met voorraadinventarisatie, maar het lijkt me handig dat de betreffende software ook ondersteuning voor een mobiele app t.b.v. cycle counting. Zodat gelijk op dezelfde plek het aantal doorgegeven kan worden bijv.


 14. Ik weet niet precies hoe het met voorraadbeheer geregeld is, maar de meeste (online) boekhoud software heeft ook een module van voorraadbeheer. Wellicht dat je daar iets mee kunt, opzoeken op google: boekhoud software voorraadbeheer

  Ook grote partijen zoals bol werken met software waarin hun voorraadbeheer is verwerkt, hoewel dat meer geautomatiseerd is met barcodes? lijkt me.

  Wat betreft de hoofd en subgroepen, dit is in zulke software toe te voegen als:

  Hoofd:

  Art nummer 10 potlood

  art nummer 10.1 potlood rood

  Art nummer 11 pen

  art nummer 11.1 pen blauw

   

  etc

   

EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept