Ga naar inhoud
Welkom op ons vernieuwde forum! Klik hier voor info ! Lees meer... ×

ElkeUijtewaal

Junior
 • Aantal berichten

  6
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

 1. ElkeUijtewaal

  Wat is aftrekbaar?

  Ja is inderdaad verdraaid lastig. Het idee is dan ook om de basisregels in de infographic te zetten en per onderdeel door te linken naar een pagina van de belastingdienst/andere bron waar alles uitgebreid staat omschreven. Voor de meeste freelancers is deze basis informatie voldoende en zorgen al die uitzonderingen alleen maar voor frustratie en onoverzichtelijkheid. Waar ik nu op vast loop is dat de meeste dingen niet helder op de pagina's van de belastingdienst worden omschreven, dus het simpelweg linken naar pagina's met meer informatie blijkt niet zo eenvoudig.. Die pagina's zou ik dan dus zelf moeten schrijven of ik zou moeten verwijzen naar fora of pagina's van boekhouders/accountants (die elkaar vervolgens vaak tegen spreken dus het is lastig om de juiste bron te vinden). Allemaal niet zo makkelijk dus ;) Jullie helpen met de feedback al enorm, dus ik blijf nog wel een tijdje aan mn project schuren. Het zal nooit waterdicht worden, maar als er iets ontstaat dat freelancers een heel stuk stress weg kan nemen dan is mn doel bereikt.
 2. ElkeUijtewaal

  Wat is aftrekbaar?

  Als je met alle opgetelde wijsheid van onze forumdeelnemers een infografiek (stroomkaart) hebt die 95% voldoet, vinden we daar vast een zoekmachineprettig plekje voor op Higherlevel. Nou nog een goede naam. Belastingaftrekkaart? Ondernemersaftrekschema? Aftrekbaken? Ondernemerskostenkaart? Dat zou inderdaad geweldig zijn ^^ De naam die ik op dit moment hanteer is "Kan ik het aftrekken" (ofwel kanikhetaftrekken.nl) maar ik sta open voor andere suggesties die beter de lading dekken :)
 3. ElkeUijtewaal

  Wat is aftrekbaar?

  Ja goed punt. Deze inforgraphic is in principe alleen voor de btw-aangifte (omdat ik toch ergens moest beginnen). Het idee is inderdaad om er hierna een te maken voor de inkomstenbelasting :)
 4. ElkeUijtewaal

  Wat is aftrekbaar?

  Beide instantie kijken in geval van twijfel naar de collectieve wijsheid van dit forum, dus je bent in de beste handen. En nou nog een link naar je website in je signatuur. ;) Oh dear, en ik wilde nog wel de belastingdienst gaan bellen met als doel een infographic te maken met 100% zekerheden... maar dat is dus ijdele hoop? :p
 5. ElkeUijtewaal

  Wat is aftrekbaar?

  Hmm, dat is een goeie (excuses voor de late reactie). Gekke is wel dat ik dus overal lees dat je deze uitgaven - dan bedoel ik de lunch - wel kunt aftrekken als freelancer en de freelancers die ik spreek hebben van hun boekhouders dit ook te horen gekregen. Dus ergens blijkt het nog wat vaag. Ik zal nog even wat meer onderzoek gaan doen... zou fijn zijn als het wel gewoon aftrekbaar is natuurlijk ;)
 6. ElkeUijtewaal

  Wat is aftrekbaar?

  Dank iedereen voor het uitvoerig bekijken van het diagram! Zoals inderdaad al is aangegeven: feedback is zeer welkom :) Een paar dingen die ik eruit heb gepikt: eten gekocht in de supermarkt is aftrekbaar. Ik heb voor de zekerheid weer even gegoogled maar ik vind deze info overal (o.a. https://www.moneymonk.nl/aftrek-btw-zakenlunches-zzp) Dat van de drempel van 400,- : dat is een goeie, ik zal ook nog even met mijn boekhouder bespreken hoe hij dit precies bedoelt (deze zin is namelijk een letterlijke aanvulling van hem geweest en ik ben hier iets minder bekend mee). Dus die zal ik zsm aanpassen. Wellicht is wat context ook handig: ik ben ontwerper, maar wilde graag iets maken waarmee ik freelancers uit de brand kan helpen (omdat op veel verschillende plekken - zoals op fora - veel verschillende informatie wordt gegeven). Uiteindelijk wil ik met een partij zoals de kvk of belastingdienst zelf dit verder uitwerken zodat alle informatie zeker weten klopt, maar tot die tijd probeer ik het zelf zo goed mogelijk te doen :) Mijn boekhouder is legit trouwens (geen student of oom met wat ervaring) maar het kan altijd zijn dat er dingen tussendoor zijn geslopen. Dus tips zijn welkom ;)

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké