Jump to content

FDGroot

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland
 • First name
  Frans

Company info

 • Location
  Voorburg
 1. Beste Maxn, Ik zie wat u bedoelt. Ik ben het met u eens dat dan de opbrengsten met zijn vieren verdeeld dienen te worden en dit is zonde als het een succes word. Als het niks wordt zijn wij er financieel ook niet op achteruit gegaan, we zijn dan tijd kwijt, maar hebben ook veel geleerd. Verder kunnen wij misschien wel wat inleggen, al dan niet zelf dan misschien wel onze ouders. Echter is dit natuurlijk ook gelimiteerd. Aan wat voor bedragen moet men denken bij een eigen inleg/ eigen risico? Laten we voor het gemak zeggen dat er dus 20 duizend euro nodig is voor de ontwikkeling van de app. Wat is een reëel bedrag om zelf in te leggen? Mochten wij iemand vinden die zou willen investeren in het bedrijf, wat staat daar dan in het algemeen tegenover? Staan daar dan aandelen tegenover of kan het ook een lening zijn, waarbij het percentage afhangt van het risico? Wederom dank voor uw reactie.
 2. Beste Highio, Er zullen twee partijen een rol spelen, de gebruiker/klant en de onderneming. De klant koopt iets via de app bij de onderneming waarbij wij het tussenpersoon zijn, hierdoor kunnen wij bijhouden hoeveel aankopen er zijn geweest (over de app) en voor welk bedrag. Zoals ik al eerder zei twijfelen we nog over ons verdienmodel, maar een van de opties is een percentage van de verkoop over de app. Onze bijzondere inbreng voor de huidige eigenaren is dat wij de app afmaken. De app in zijn huidige staat kan niet gebruikt worden, het voordeel is dus dat wij het afmaken en het eventueel een succes kan worden. Onze bijzondere inbreng voor de samenleving, wij halen een ergernis weg bij veel mensen. Wat maakt ons zo bijzonder? Wij zijn gemotiveerd en willen er echt wat van maken. Volgens mij stralen wij dit ook uit en zijn wij goed in de omgang met mensen. Wij verwachten dat wij hier ook profijt aan zullen hebben wanneer we bedrijven benaderen. Willen we het zelf doen, dan is er nog sponsoring nodig en ja, dan moet het zeker nog verder uitgewerkt worden. Als wij bij deze heren blijven, vallen wij (als ik mij niet vergis) niet onder een studentproject. Dit valt nog steeds onder de afweging, met zijn tweeën dit project aanpakken of met de heren van de app. Wij zien het student zijn ook zeker niet als een nadeel. Uiteraard kan een bedrijf het zien als een nadeel, omdat we onervaren zijn, maar de gun-factor, zoals u dat zo mooi zegt brengt veel voordelen met zich mee. Hartelijk dank voor uw reactie.
 3. Beste Maxn, Mochten de door u genoemde reserves zijn bedoelt voor het levensonderhoud, dan komen we wel rond. We wonen niet duur en werken naast onze studie in het weekend om onze huisvesting te kunnen bekostigen. Uiteraard prettig om reserves op te bouwen, echter schuift het bouwen van de app dan ook op. Er zijn anderen ook al bezig met dergelijke apps, we weten niet precies wat de functionaliteiten van hun app zijn of hoe ver ze zijn in de ontwikkeling, maar ze zijn er wel. Er is ruimte voor meer dan een app, maar dit is ook zeker gelimiteerd. De eerste apps hoeven ook niet het meest succesvol te zijn, maar wij zien er wel het profijt van in om vroeg op de markt te komen. Appbouwers zijn erg intrek en er zijn er weinig wat ervoor zorgt dat ze erg duur zijn. Volgens de eigenaren is de huidige appbouwer in verhouding redelijk goedkoop (AppMKB). Het bouwen van de app zal dus voorlopig de grootste kosten post zijn, wat de functionaliteiten van de app moeten zijn, de lay-out en dergelijke kunnen we zelf. Nadat de app af is komen de kosten om de app en website te runnen en marketingkosten. Wat ik al eerder zei, ik weet niet precies wat de marketingkosten zullen zijn. Maar naar mijn mening kan je dat zo duur en gek maken als je zelf wilt. Het verdienmodel zijn we nog niet voor 100% over uit, we twijfelen tussen twee overgebleven opties. Bedankt voor de reactie.
 4. Beste Rik99, Dat is exact het probleem waarmee we zouden zitten als we zelf zouden doen, waar halen we het kapitaal vandaan? We hebben gedacht aan sponsoring vanuit de TU en TU gerelateerde instanties, maar die zijn voornamelijk opzoek naar start-ups in de zorg, sustainable growth, etc. Wij zijn eveneens niet bekend met zoeken naar sponsoring, dit zou dus ook een groot obstakel zijn, voordat we kunnen beginnen met het laten bouwen van de app. Nee, we hebben nog geen exact kostenplaatje van het op de markt brengen van de app. We verwachten dat het bouwen van de app ongeveer 20 duizend euro zal gaan kosten, dit bedrag is geschat op basis van contact dat we hebben gehad met een websitebouwer die vaak samenwerkt met app bouwers. We zijn ons op de hoogte van de kosten om een app te runnen en dat een aantal functionaliteiten extra geld zullen gaan kosten, waaronder het IDEAL betalen met de app (pak 'm beet ongeveer 0.19 eurocent per transactie). De eigenaren van de app (twee personen, dit had ik duidelijker aan moeten geven) hebben samen nog een aantal andere al lopende ondernemingen. Deze vereisten meer tijd op een gegeven moment en hebben onder andere daarom de app links laten liggen. Verder hikten ze ook op tegen de transactiekosten bij kleine bedragen. Wij hebben een iets andere visie op de app en zullen te maken krijgen met grotere transacties, waardoor de transactiekosten minder een probleem zullen vormen. Uiteindelijk zijn de enigen die de echte reden weten waarom ze niet door zijn gegaan de eigenaren zelf, wat ik hierboven heb getypt is wat wij (die vriend en ik) van hun door hebben gekregen. We beseffen ons dat we een goed totaal plaatje moeten maken van alle kosten en baten voordat we echt iets gaan doen. De reden waarom ik deze thread ben begonnen is (nog) niet om advies te krijgen over het starten/runnen van een onderneming, maar over de beslissing die is te maken, namelijk zelf beginnen of verder werken aan de app van een ander. Wij zien dit als een kans en een risico. De kans om aan een app te werken die al voor 50% af is en aanzienlijk lagere financiële kosten met zich meebrengt of van de grond af aan beginnen. Het tweede is spannender en geeft veel keuzevrijheid, maar maakt ons ook beperkt zolang we geen sponsoring hebben. We willen ook weten of we dus zo een regeling als die ik eerder noemde zouden kunnen treffen (of dit juridisch mogelijk is): Is het mogelijk om het contractueel vast te leggen dat wij bijvoorbeeld na de pilot periode mede-eigenaar worden van de app? Nogmaals bedankt allemaal voor alle reacties die ik krijg!
 5. Beste RtgR534, Wij zijn helaas niet instaat om zelf een app te bouwen en zullen dus een externe organisatie moeten inschakelen. Wij hebben rondgevraagd wat een appbouwer ongeveer kost en je spreekt toch snel over een bedrag van 10 tot 20 duizend euro voor een soortgelijke app als deze. Ik ben het zeker met u eens dat er veel nadelen aankleven. We hebben begrepen dat de meest verstandige beslissing is om de app door de appbouwer verder te laten ontwikkelen, dit in verband met het feit dat zij de code hebben geschreven en deze het beste kennen. Dit neemt onze optie in het kiezen van een appbouwer al af. Daarnaast kunnen we, zoals u al zei, nooit helemaal onze eigen draai aan de app geven, aangezien we het met zijn vieren moeten doen. Het is voor ons dan ook een afweging tussen: de basis voor de app hebben, direct investeerders tot onze beschikking, kennis van ondernemen (de huidige eigenaars zijn beide ondernemers) en connecties (eveneens van de ondernemers) met volledige keuzevrijheid en volledig aandeelhouder zijn met zijn tweeën. Onze voorkeur gaat uiteraard uit naar het tweede, maar de kosten voor het maken van zo een app vallen ons zwaar tegen, daarnaast zit er ook wel tijddruk achter. Wij zijn ervan op de hoogte dat er ook andere bedrijven bezig zijn met het ontwikkelen van een soort gelijke app (er is zelfs al een app, maar deze loopt niet goed). Het wil niet zeggen dat de gene die als 'eerste' de app lanceert het het beste zal doen, maar het kan zeker in je voordeel werken. In ieder geval bedankt voor uw reactie, alle hulp is welkom en uiteindelijk zullen we zelf een keuze moeten maken wat we doen, maar het is fijn om de opinie van anderen te horen voordat we de knoop doorhakken.
 6. Beste leden van Higherlevel, Allereerst een korte introductie van mijzelf: Mijn naam is Frans en ik ben een werktuigbouwkunde student aan de TU Delft. In september zal ik het tweede jaar van mijn master Transport Engineering & Logistics in gaan. Ik heb nog geen goed idee wat voor werk ik zou willen doen later, echter voel ik me zeer aangetrokken tot het ondernemerschap. Ik kom uit een familie waar veel mensen een onderneming hebben in het MKB en mijn droom is om mijzelf ook een ondernemer te kunnen noemen. Ik kan veel kennis vinden bij mijn ouders en familie, maar sommige dingen gaan hun pet te boven, zo ook deze situatie. Samen met een vriend hebben wij (hopelijk) een goed idee voor een app, na rondvragen wat vrienden ervan vinden vertelde een van onze vrienden dat zijn vader al ongeveer anderhalf jaar geleden begonnen was met het uitwerken van een soort gelijke app. Wij hebben vervolgens contact gezocht met de vader van die vriend en hebben gevraagd hoe de app ervoor staat. De app is tot zekere hoogte functioneel, maar er moet nog behoorlijk wat aan gebeuren. Ze hebben de app bij een appbouwer laten maken en hebben er dus geld in geïnvesteerd. Na ongeveer een halfjaar bezig te zijn geweest met de app kwamen er andere dingen tussen en zijn ze er niet mee verder gegaan. Nu zijn die vriend van mij en ik wel geïnteresseerd om de app af te maken en er wat van te maken. Nu komt het lastige, wij kunnen/willen ons niet inkopen, maar willen wel graag onze tijd erin stoppen om het tot een succes te maken. Echter willen wij wel aandeelhouder worden in het bedrijf (de huidige eigenaren zijn het hier mee eens), echter maken ze ons niet direct aandeelhouder (logisch). Wij zullen er eerst tijd in moeten steken om de app af te krijgen en er een succes van te maken. Is het mogelijk om het contractueel vast te leggen dat wij bijvoorbeeld na de pilot periode mede-eigenaar worden van de app? Of hebben jullie misschien een beter/alternatief idee? Of misschien stellen jullie wel voor om bijvoorbeeld toch zelf een app te laten bouwen en investeerders te zoeken. Hopelijk kan iemand mij adviseren in deze situatie. Met vriendelijke groet, Frans de Groot
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept