Jump to content

Daan_073x

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Country
  Nederland
 • First name
  Daan
 • Last name
  Post

Company info

 • Location
  Den Bosch
 1. Waarom denk je dat ik op dit forum zit? Op kennis te krijgen over een bepaald onderwerp. Met de kennis die ik hier nu over heb gekregen kan ik een plan trekken. En tja, ervaring? Die krijg je door het daadwerkelijk uit te voeren. Groet, Daan
 2. Dus met andere woorden wil je zeggen dat je een groot startkapitaal nodig hebt om te starten met het ondernemen op bol.com?
 3. Zelf de producten op BOL.com zetten lijkt me geen probleem. Maar die EAN codes zijn toch geen GS1 EANS? Wat dus inhoudt dat ik mijn producten niet kan beschermen omdat ze niet gelinkt zijn aan mijn bedrijf? Waarom kunnen verkopers daar dan geen gebruik van maken?
 4. Wat is het verschil dan precies tussen de goedkopere EANS en de GS1 EANS, want bij GS1 EANS kun je er toch alleen voor zorgen dat andere mensen er niet onder mogen verkopen? Het enige verschil bij de andere verkoper is dat de verpakking anders is. Letterlijk bij elk product van 'm heeft die een foto met zijn eigen verpakking eromheen. Mag ik dan onder zijn EAN verkopen, het enige verschil is de verpakking.
 5. Hey, bedank voor je reactie. Wat word hier precies mee bedoelt en wat wilt u hiermee zeggen? Snap het niet helemaal. want heb nog niet echt verstand van EAN Code's etc.
 6. Maar ze kunnen toch gewoon zeggen of het mag ja of nee? Dat hangt toch gewoon af van een aantal factoren? Mijn meeste verwarring komt denk ik van het feit dat dit een beetje een ''grijs'' gebied is en dat het niet gewoon zwart-wit is. mis-quote verwijderd
 7. Dus als ik het doorgeef aan BOL.com dan sta ik in mijn recht en moeten zij van mijn EAN afgaan, omdat ik al deze zaken gergeld heb? Dus als je een goedkoop EAN koopt om je producten mee te verkopen, kan iederereen erop verkopen en met een GS1 EAN kun je andere verkopers erafhalen d.m.v. de take down procedure, omdat je dan in je recht staat? Stel ik heb zo'n goedkoop EAN nummer met een testproduct. Ik kan die EAN daarna toch niet meer veranderen bij BOL? Laatste vraag: Dus als ik een GS1 EAN Code heb, ingeschreven sta bij BOIP en mijn eigen verpakking heb, ben ik passief bescherm tegen andere verkopers? Dus ik hoef niet perse het logo op het product te zetten? (Private Label)
 8. Hey Ward. Bedankt voor je bericht. Als je een GS1 code wilt kopen, moet je dan perse ingeschreven staan in net BOIP? En als ik een inheachreven sta in het BOIP en een eigen GS1 EAN en logo verpakking heb, ben ik dan beachermd tegen andere verkopers? Een goedkoop EAN Nummer staat dus niet gelinkt aan je bedrijf en duidt dus ook geen verantwordelijke aan van wie de fabrikant of importeur voor de EU is? Zou hier wat meer uitleg over willen. Is het strafbaar als ik onder zijn EAN ga verkopen? Ik heb zelf BOL gecontacteerd en die zeggen ook niet duidelijk of het wel of niet mag, ookal had ik ze een clncreet voorbeeld gegeven. Ik wil ook allerlei proefproducten op BOL zetten, ik weet dus niet of deze gaan lopen. Is het dan handig om gelijk wen GS1 EAN nummer aan te achaffen voor zulke producten? Weet het prijsverschil namelijk niet en hoorde dat dit redelijk kan oplopen. Bedankt! Mvg, Daan
 9. Hallo forumleden, Ik wil graag beginnen met het verkopen van producten op bol.com, alleen heb ik ergens een verwarring over. Ik zou graag op iemand zijn EAN willen verkopen, maar is dit wel toegestaan? (Hieronder wat extra info) Wat info over deze externe verkoper: De externe verkoper staat ingeschreven in het BOIP. De producten die hij verkoopt zijn identiek als die van mij, het enige verschil is de verpakking. Bij elk product zit zijn eigen verpakking (met logo) erbij, toch heeft die bij sommige merkloos staan en bij sommige zijn merk erbij. Terwijl het principe gewoon hetzelfde is. (Het had net zo goed allebei zijn merk kunnen zijn en niet bij sommige merkloos). Ook zie ik andere externe verkopers die ik ook gewoon onder zijn EAN verkopen, ookal staat er zijn merk bij. Sommige mensen hoor ik zeggen, dat je dat niet moet doen. Andere hoor ik juist zeggen dat ze het merk gebruiken om andere verkopers af te schrikken. Ook heb ik BOL zelf gecontacteerd: Die zeggen dat als het product identiek is, dat het dan wel mag. Wel zeggen ze dat als ik het op die EAN verkoop, dat de klanten dan een product verwachten van dat bepaalde merk, en dat ik dan bij twijfel de verkoper zelf het beste kan contacteren. Ze adviseerde: mochten we er samen niet uitkomen, dat ze het dan kan voortzetten met een productspecialist. Het lijkt me sterk dat als ik aan die externe verkoper ga vragen of ik onder dezelfde EAN mag verkopen, dat ik daar een goedkeuring voor krijg. Voor die verkoper komt er natuurlijk alleen maar concurrentie bij. Dus nogmaals: is het toegestaan om onder zijn EAN te verkopen met een identiek product? Alvast bedankt! Met vriendelijke groet, Daan
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept