Jump to content

marcelstomp

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • First name
  Marcel
 • Last name
  Stomp
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 • Location
  Rotterdam
 1. Heb contact opgenomen met een juridische adviesbureau. Ik zal het antwoord delen voor de gene die daar benieuwd naar is: (Nu hopen dat het verhaal klopt en dat ik dit juridisch zwart op wit kan gebruiken na de lancering). De wet op de kansspelbelasting definieert een kansspel in artikel 2 van deze wet als volgt: Onder kansspelen worden verstaan gelegenheden, gegeven tot mededinging naar: a. prijzen en premies, indien de aanwijzing der winnaars geschiedt door enige kansbepaling waarop de deelnemers in het algemeen geen overwegende invloed kunnen uitoefenen, met uitzondering van levensverzekeringen en premieleningen; b. prijzen en premies, uitgeloofd ten behoeve van de deelnemers aan een prijsvraag van welke aard ook, tenzij een wetenschappelijke of kunstzinnige prestatie wordt gevorderd, dan wel een prestatie waarmee het algemeen maatschappelijk belang wordt gediend. Jouw game lijkt onder beide niet te vallen, mits het een game is waar behendigheid de doorslaggevende factor is. Dus een kansspel is het niet.
 2. Moet dus toch op zoek naar een juridisch adviseur ... heeft iemand een suggestie waar ik terecht kan en wat hier eventueel de kosten voor zijn? Heb hier geen ervaring mee! Zie antwoord van kansspelautoriteit.nl : U heeft op 6 februari 2019 een e-mail gestuurd waarin u vraagt of uw concept valt onder de Wet op de kansspelen? Allereerst kan ik u meegeven dat vanuit de Kansspelautoriteit geen goedkeuring of instemming kan worden gegeven met betrekking tot (spel)concepten of ideeën. Of iets als kansspel kan worden aangemerkt hangt af van de wijze waarop het in de praktijk ten uitvoer wordt gebracht en iedere wijziging of aanpassing zou kunnen betekenen dat alsnog sprake is van een kansspel of niet. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met een juridisch adviseur om uit te zoeken of bij uw concept sprake is van een kansspel of niet. Wat is een kansspel Er is sprake van een kansspel indien er gelegenheid wordt gegeven om mee te dingen naar (kans te maken op) prijzen en premies, waarbij de deelnemer geen invloed kan uitoefenen op de uitslag. In artikel 1 van de Wet op de kansspelen (Wok) is dit wettelijk vastgelegd en is het verboden een kansspel zonder vergunning aan te bieden. Meer informatie kunt u vinden op onze website: https://kansspelautoriteit.nl/onderwerpen/a-z/kansspel/ Online kansspelen Op dit moment is het nog niet mogelijk om kansspelen via internet aan te bieden noch te bevorderen, omdat de Wet op de kansspelen moet worden aangepast. Hiervoor ligt er momenteel een wetsvoorstel ter behandeling bij de Eerste Kamer. Meer informatie vindt u op onze website: https://kansspelautoriteit.nl/onderwerpen/a-z/aanpak-online/ Zodra deze wet door de Eerste Kamer is aangenomen kan er een vergunning voor kansspelen via internet bij de Kansspelautoriteit aangevraagd worden. De kosten, de voorwaarden en andere informatie over deze vergunning zijn nog niet bekend, omdat wij daarvoor afhankelijk zijn van de behandeling in de Eerste Kamer. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, Publieksvoorlichting
 3. Het is zeker geen loot box wat ik aan het maken ben. De gene die de game speeld weet van te voren al wat je kan winnen en de gene met de hoogste scoren wint (naar mijn idee behendigheidsspel). Het is geen "random" item wat j ekoopt of upgrades koopt in de game zelf. Maar heb een email gestuurd naar: https://kansspelautoriteit.nl/algemeen/contact/ Zal morgen ook nog eens even bellen om te vragen hoe dat zit. Alvast bedankt.
 4. Ik heb de site bekeken van de kansspelautoriteit, maar volgens mij valt mijn idee onder behendigheidsspel. Hoe kom ik erachter en waar kan ik dat zwart op wit krijgen? Wil geen verassingen na de lancering. Alvast bedankt!
 5. Bedankt voor de snelle reactie! Nee niet eerder van gehoord. Ga meteen even opzoeken.
 6. Beste lezer, Ik ben een game ontwikkelaar en had een ideale game bedacht met een concept erachter alleen ik weet niet of het juridisch kan of mag en of het iets met gokken te maken heeft. Wie weet waar ik deze juridische informatie kan in winnen? Moet ik naar een advocaten kantoor met een uur tarief om dit te bespreken? Kan ik ergens online terecht? Heb ik een verzekering nodig? Het gaat om het volgende: - Deze game kan iedereen gratis downloaden en spelen behalve op bepaalde dagen/periodes als er een prijs uitgedeeld word is het een eenmalige unlock prijs om te spelen - Elke maand of week ontvangt de gene met de hoogste score in de game een tegoedbon (hoogste score word bijvoorbeeld bepaald door game center op iOS en MAC) Mag dit zomaar? Of valt dit onder kans spel? Hoor graag waar ik terecht kan. Alvast heel erg bedankt voor het meedenken.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept