Jump to content

MartineB

Junior
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Location
  Geldrop
 • First name
  Martine
 • Last name
  Braams

Register

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • You are:
  ondernemer in spe
 • What age group do you belong to?
  ^25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  internationaal ondernemen
  expert advies
 1. Haha, dankjewel. Nee, mijn aanbod is niet gemakkelijk na te maken. Het worden mijn eigen ontwerpen. Het enige "issue" is dat mijn merknaam geen unieke merknaam betreft. Je hebt me overtuigd haha. Ik ga gewoon lekker aan de slag en de rest komt (wellicht) later.
 2. Dank allemaal voor jullie input! Super waardevol. Tegenwoordig is dit een stukje duurder geworden. Heb verschillende merkenbureaus met elkaar vergeleken en voor de registratie zelf ben je al gauw een kleine € 500,- kwijt. Daarnaast kun je jezelf beter beschermen wanneer je voor € 80,- extra per jaar de dienst afneemt waarbij het bureau er bovenop zit als er een copycat actief is. Wil je dan ook nog een onderzoek laten uitvoeren naar of jouw nieuwe merknaam een ander "beschadigt" dan kost je dit een extra € 500,-. Echter heb je natuurlijk een punt met dat de waarde voor iedereen iets anders betekent.
 3. Hi TwaBla, Bedankt voor je snelle reactie! Dat vermoeden had ik inderdaad al. Verschillende merkenbureaus raden me aan om de naam + het logo te beschermen. Ik twijfel alleen of ik er daadwerkelijk iets mee opschiet als de naam niet goed genoeg te beschermen is. Wat denk jij?
 4. Goedemorgen, Momenteel verblijf ik in de beginfase van het opzetten van een eigen kledinglijn + webshop. Hiervoor heb ik verschillende namen in gedachten, maar de naam die mijn voorkeur heeft, is vrij beschrijvend (wel een uniek logo). Nu krijg ik verschillende adviezen: - Merknaam wel beschermen (maar minder bescherming vanwege algemeenheid) - Merknaam niet beschermen (want je hebt de domeinnaam al en je naam is te beschrijvend) Ik zal vergelijkbare namen noemen zodat jullie begrijpen om wat voor een soort naam het gaat: TheHealthyFruit (ik verkoop fruit) ThePhoneCase (ik verkoop telefoonhoesjes) Hoor graag hoe jullie hierover denken!
 5. Klinkt inderdaad super interessant, Richard! Jammer dat ik het heb gemist. Ik ga het eens bekijken. :)
 6. @MrHTTP Bedankt voor je bijdrage! Ik ben niet nieuw in de eCommerce wereld (webshop + logistieke afhandeling), maar ik ben inderdaad wel nieuw in het inkopen / laten produceren van kleding. Dat is één van de redenen voor mijn aanmelding op dit forum. Ik leer graag van anderen.
 7. Dankjewel Norbert! Voor het welkom heten en duidelijk communiceren van de regels. Dat was me inderdaad ontgaan. Ik zal mijn vraag aanpassen.
 8. Goedemiddag allemaal, Momenteel ben ik bezig met het opstarten van mijn eerste eigen bedrijf. Het betreft een merk + webshop voor damespakken met een trendy uitstraling. Nu ben ik via Alibaba in gesprek geraakt met verschillende producenten in China, maar ik blijf dat communiceren op afstand toch lastig vinden. Daarnaast is het importeren vanuit bijvoorbeeld China ook een stuk complexer dan uit een land binnen Europa. Portugal, Italië, Bulgarije, Turkije; allemaal landen die ik voorbij heb zien komen als het gaat om het produceren van kwalitatief goede kleding voor een goede prijs. Ik vroeg me af of jullie mij tips kunnen geven over hoe ik het best op zoek kan gaan naar geschikte partijen/landen? Hoor graag jullie ervaringen.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept