Ga naar inhoud

ruspek

Newbee
 • Aantal berichten

  3
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

 • Land
  Nederland

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  partner-site
 • Jij bent:
  anders
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  41-45
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
 1. Dank voor dit uitgebreide antwoord! helder allemaal! van de verzekering ga ik het even uitzoeken. Wel dan de vraag als je de auto privé houdt maar er zakelijk mee rijdt (km vergoeding) en dit een aanzienlijk deel is van je totale km hoe dan de verzekering (achteraf) kan zeuren en niets uitbetalen bij schade. Hoe ik het lees wordt woon-werk in ieder geval voor de verzekering als privé gezien. wat zijn dan zakelijke km? als bedrijf doe ik interimwerk binnen onderwijs, dit zijn hoofdzakelijk langere projecten. voor de rest zijn de zakelijke km een ritje naar de boekhouder of een keertje voor werkoverleg op een locatie anders dan locatie projecten.
 2. dat klopt sowieso. maar de antwoorden op mijn vragen kan ik niet vinden. wel een beetje globaal hoe en wat maar niet specifiek. Dan krijg ik reacties die maar deels met de oorspronkelijke vragen te maken hebben. Hoe ik de verzekering nu geregeld heb maakt niet uit; auto is nu nog privé en ook als zodanig aangemerkt. Overigens is privé gebruik best ruim, en zakelijk gebruik juist als ik goederen en/of personen zakelijk vervoer. (bron: https://www.independer.nl/autoverzekering/info/zakelijk.aspx) Het gaat er juist om aan welke regels ik moet voldoen om de auto "op de zaak te zetten" Dat dan de verzekering ook naar zakelijk moet is iets dat nu dus nog niet speelt. Dus nogmaals de vraag: kan een auto die op naam van echtgenoot staat binnen de eenmanszaak als zakelijke auto aangemerkt worden met alle voordelen (en nadelen) die er aan vast hangen of moet deze auto eerst overgeschreven worden naar eigenaar eenmanszaak en dan als zakelijk vermogen ingebracht worden. ( dus "op de zaak zetten")
 3. Hoi allemaal, hopelijk kunnen jullie mij helpen met de volgende situatie: - starter, nu een maand of 5 bezig als zzp. - auto die er gebruikt wordt staat op naam van echtgenoot. - deze auto wil ik graag "op de zaak hebben" (via oldtimer regeling) * vraag in deze is de volgende moet deze auto op naam staan van mij (dus van degene die de eenmanszaak heeft) of mag het ook gewoon op naam van echtgenoot staan? * Om de auto 'op de zaak" te zetten volstaat toch alleen om hem op te nemen in de boekhouding als ingebracht vermogen? * moet de verzekering ook op naam van mij (degene die eenmanszaak heeft) staan? nu is alles ondergebracht in één (privé gezinspakket. De auto wordt gebruikt zakelijk en als prive, ongeveer 50-50 gebruik. * moet er een kilometeradministratie bijgehouden worden? graag jullie reactie, groet ruben

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké