Jump to content

robert80

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Register

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. @Bert. Daar had ik inderdaad al veel gelezen, waar ik mee zit is hoe ik dit praktisch voor elkaar kan krijgen. Het importeren an sich is niet zo lastig, versturen, invoeren, belasting etc. Het gaat mij echt om het product te mogen verkopen op de NL markt. Verder lees ik ook: Uitsluitingen De verordening geldt niet voor textielproducten die – tegen betaling van maakloon - worden toevertrouwd aan thuiswerkers of aan zelfstandige ondernemingen. Zelfstandige kleermakers die textielproducten op maat maken vallen ook buiten de Verordening. In Bijlage V van de Verordening staat een groot aantal textielproducten waarvoor etikettering of merking niet wettelijk verplicht is. De producten die ik wil importeren komen van locals af, geldt daarvoor ook deze uitsluiting?
 2. Beste Richard, De productaansprakelijkheidsverzekering is er al voor andere producten die ik verkoop. Hier laat ik kleding zeker in opnemen. Echter volgens mij is een aansprakelijkheidsverzekering niet voldoende en moet ik aan bepaalde eisen voldoen. Het lijstje waar ik onder andere over gelezen heb is: - ASTM D1230 - Nederlands waslabel met stofaanduiding - vezeltest - etc etc Ik heb geen idee hoe ik dit voor elkaar moet krijgen en welke gegevens aangeleverd moeten worden door de leverancier. Er zijn superveel mensen actief met de verkoop van kleding, maar het lijkt erop dat die het allemaal zonder deze richtlijnen doen, zelfs heb ik groothandels in NL gezien die lokale kleding zonder wasvoorschriften hadden. Hopelijk kan iemand me op weg helpen om te kunnen beginnen met een kleine batch omtrent wat er nodig is vanuit de leverancier en wat er minimaal moet gebeuren voor de productaansprakelijkheidsverzekering.
 3. Hoi Hans, Dat had ik inderdaad al gedaan, maar echt concrete informatie haal ik daar helaas ook niet uit. Zal het nogmaals gaan doorlopen. Bedankt.
 4. HL ik heb jullie hulp nodig. Ik heb contacten met een Thaise local omdat ik geintresseerd ben in kleding die hun maken (handgemaakt door locals), echter ben ik er me ook van bewust dat ik deze niet zomaar kan importeren, tenminste wat ik overal lees. Ik weet hoe het werkt met invoerrechten, belasting etc, echter waar ik me meer zorgen om maak is om aan de producteisen te voldoen. Zijn er bedrijven die er voor kunnen zorgen dat ik mijn product volgens de eisen kan importeren? Ik wilde eigenlijk een kleine batch bestellen van een paar 100 stuks om te kijken of het aanslaat in NL en dat zal in beginsel voornamelijk op markten en dergelijke zijn. Echter weet ik niet hoe streng die producteisen voor kleding zijn. Ik lees op de KVK site en NVMA allemaal over brandveiligheid, of kleding niet bepaalde stoffen bevat etc. Tuurlijk wil ik hier graag aan voldoen, maar ik weet gewoon niet hoe ik dit deel aan moet gaan pakken. Het product is nog niet in Nederland of ander EU land op de markt en dus is het geen optie om het binnen de EU te importeren. Kent iemand een instantie die me hierbij kan helpen of is er een handleiding ergens hoe ik dit toch voor elkaar kan krijgen zonder meteen 1000'en euro's te moeten investeren of zijn er andere oplossingen. Ik moet eigenlijk ook een manier hebben waarbij ik het product eerst kan testen bij een markt bijv. Hopelijk heeft iemand input voor me.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept