Jump to content

Crabro

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Register

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscale zaken
 1. Gelukkig had ik een mooie lange autorit voor het in de wacht staan bij de BD... De user-experience is nog niet optimaal. Alles wat je invult bij "Stakingwinst" doet verder helemaal niks in je aangifte behalve ter berekening van je stakingsaftrek (maar dat staat natuurlijk nergens toegelicht, alleen door het veranderen van het kopje had al veel gescheeld). Dit moet je dus verder wel via andere posten doen (oa. Wijzigingen in toelaatbare reserves ed.)
 2. Ik herkende het wel, en toch een poging mijn situatie iets beter toe te lichten: - In het aangifteprogramma van de BD vul je eerst je "stakingswinst" in - Deze bedragen zorgen vervolgens voor een fiscale winst (die bij mij dus op 0 blijft staan) - In de berekening van je te betalen belasting vindt vervolgens pas de verrekening plaats (zoals jij schetst) -> (daar wordt de stakingsaftrek gewoon afgetrokken van mijn inkomen uit loondienst...) Mijn stakingswinst is ook stuk hoger dan wat voor aftrek dan ook, dus er MOET een bedrag overblijven. Maar alles staat dus op 0.
 3. Inderdaad "met geruis". De rest van je antwoord klopt als een bus, maar niet op mijn vraag :-) Het gaat namelijk om gewoon de 1e keer ooit stakingsaftrek. Die staat ook gewoon netjes in mijn totaaloverzicht. Mijn fiscale winst staat echter op 0, en die zou op basis van wat ik ingevuld wel iets moeten laten zien (na aftrek is hij ook nog steeds hoger dan 0). Lijkt dus echt op een programmafoutje, ga vandaag ook maar eens in de wacht van bij de BD...
 4. Bezig met de IB-aangifte 2018 en loop tegen iets raars aan. - Per 8 jan mijn eenmanszaak "gestaakt" en middels verkoop overgedragen aan mijn BV - In 2018 dus sprake van een stakingswinst en aftrek - In 2018 verder geen omzet oid gemaakt in de eenmanszaak Dus: - Bij V&W: alles 0 - Bij de balans: alles naar 0 middels prive-ontrekkingen (stond alleen nog liquiditeit, verder geen boekwaarde) Bij "Stakingswinst"": - Opbrengst verkoop aan BV van afgeschreven zaken - Desinvesteringsbijtelling - Vrijval FOR Nu het issue: - Bij mijn totaaloverzicht van de IB staat nu wel de stakingsaftrek, maar mijn fiscale winst is 0. Ik had verwacht dat de bedragen van de stakingswinst als fiscale winst getoond zouden worden. Klopt deze aanname niet? (en moet ik de stakingswinst toch in de V&W verwerken oid, lijkt me ook niet de bedoeling voor bv de FOR) Of heeft de BD gewoon een programmeerfout...?

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept