Ga naar inhoud

simon90

Newbee
 • Aantal berichten

  3
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  partner-site
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  31-35
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 1. simon90

  Via via importeren

  Beste Norbert, Bedankt voor je antwoord. Als er labels aangehangen worden of verpakkingen dan gebeurt dat in NL, als er geen verpakkingen zijn voor de producten en mijn verzenddozen staat mijn logo op. Ik zal deze tussenpersoon wel echt gebruiken als dienstverlener, ik geef hem de opdracht ik wil deze en deze producten en hij zal deze voor mij gaan importeren. Ik wil zelf geen tijd kwijt zijn een importproces waar ik geen verstand van heb. Wat als deze tussenpersoon niet op de juiste manier zal importeren of dat hij niet volgende de NL producteisen levert. Moet ik daar ook weer een controle op uitvoeren? Of moet ik er vanuit gaan dat hij de producten op de juiste manier aan mij levert?
 2. simon90

  Via via importeren

  Verlegd is niet het juiste woord. Ik heb een zakelijke product aansprakelijkheidsverzekering, maar ik wil eigenlijk zelf niet gaan inkopen buiten de EU omdat ik niet de kennis heb van alle regels die erbij komen kijken voor producteigenschappen en heb niet het geld om test instanties etc in te schakelen. Nu kan ik gebruik maken van een tussenpersoon in Nederland die voor mij de producten in bijv China zal gaan kopen en importeren. Deze verkoop hij aan mij door met een marge voor hem uiteraard. In mijn ogen wordt ik dan niet meer als de importeur gezien en mochten er issues zijn met productaansprakelijkheid kan ik terugvallen op die tussenpersoon, omdat die het geïmporteerd heeft. Is dit juist? Wat gebeurt er als er bij die persoon niks te behalen valt of als die failliet is, ben ik dan alsnog aansprakelijk voor eventuele ondeugdelijke producten. Ik snap dat ik het aanspreekpunt ben voor garantie, problemen etc, maar ik wil een manier zoeken waarbij ik niet als importeur wordt gezien waarbij ik te veel bezig moet zijn met regels en papieren.
 3. simon90

  Via via importeren

  Wil graag producten uit China verkopen, echter heb ik onvoldoende ervaring met het importeren van goederen en zeker met het voldoen aan alle eisen die daar aan gesteld worden. Ik wil hier geen fouten in maken. Ik heb wel een aansprakelijkheidsverzekering, maar volgens mij dekt die niet het standaard kopen en verkopen van goederen als kleine ondernemer. De producten die ik wil zijn in NL of ander EU land niet te verkrijgen dus ben ik op zoek naar alternatieven. Nu heb ik 2 mogelijke opties: Hoe zit het als ik als particulier de producten ga kopen in China en mijn bedrijf laat kopen van de particulier? Wie is er dan verantwoordelijk voor het in orde maken van de NL wetgeving op de producten. Mocht er iets met het product zijn, moet ik dan naar de particulier.....? Iemand heeft me aangeboden om de producten voor mij te importeren en dat ik ze dan over zal kopen van hun. Dus eigenlijk gaat het andere bedrijf als een soort groothandel ertussen zitten. Wordt zo ook de aansprakelijkheid verlegd naar de onderneming waar ik van koop?

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké