Jump to content

JeffreyP

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  25-30
 1. Mijn vragen zijn wat ik nou het beste kan doen qua kosten. Dit vanwege het feit dat ik voor een deel ZZP'er ben, en dus de bestelauto wisselend gebruik voor prive / zakelijk. Ik ben nu ook (nog) niet van plan om volledig ZZP'er te worden. 1. Welke kosten zijn verder nog aftrekbaar van de IB als de auto zakelijk staat + bijtelling? - Is de wegenbelasting en verzekering aftrekbaar van de IB? 2. Een youngtimer bestelauto (van +15 jaar oud) kopen en met bijtelling gaan rijden? - De auto is 'oud' en heeft meer KM. Mogelijk meer onkosten, en minder comfort. - Ik voldoe aan de voorwaarden voor het bestelauto tarief, dus krijg ik het lage MRB-tarief - Ik koop de auto met zakelijk vermogen en ga met bijtelling rijden (€36,75 per/maand - Alle BTW van de gemaakte kosten kunnen worden terug gevraagd - Ik houd de zakelijke KM bij per dag. - Ik houd alleen de KM bij voor prive per jaar. Zo kan ik dus een scheiding maken tussen de gereden KM prive / zakelijk. 3. Een jongere bestelauto van 10 jaar oud kopen en zonder bijtelling gaan rijden? - De auto is nieuwer, en heeft minder KM. Mogelijk minder onkosten, en een beter comfort. - Ik voldoe aan de voorwaarden voor het bestelauto tarief, dus ik krijg het lage MRB-tarief - Ik koop de bestelauto met zakelijk vermogen en ga hier ook prive in rijden zonder bijtelling. Mag ik dan bij zakelijke ritten 0.19 cent/km declareren??? - Ik houd de zakelijke KM bij per dag. - Ik houd alleen de KM bij voor prive per jaar. Zo kan ik dus een scheiding maken tussen de gereden KM prive / zakelijk. Ik zou dan een deel van de BTW terug kunnen vragen, en ik hoef geen correctie van 1,5% x cataloguswaarde in te voeren. Zoals ik het nu bekijk allemaal kan ik het beste een jongere bestelauto kopen en zonder bijtelling gaan rijden. Ik kan dan dmv de scheiding tussen prive en zakelijk dat deel van de BTW terugvragen of heb ik het nu mis? En mag ik dan ook nog die 0.19 cent/km declareren als ik de BTW ook terug vraag?? Ik hoop dat het zo duidelijk genoeg is. Gr Jeffrey
 2. Ik koop de auto ook zakelijk en zet deze ook als investering weg voor de IB. Dan val ik wel in het lage MRB-tarief. Alleen met die jongere bestelauto wil ik dan geen bijtelling. Mag ik dan niet die 0.19cent/km declareren???? Ik snap niet precies wat je bedoeld.
 3. Als je geregistreerd staat als ondernemer met een btw-nummer dan val je in het lagere tarief voor de MRB. ik vergeet wel te melden dat beide wagens uiteraard een grijs kenteken zullen hebben!
 4. Hallo allemaal, Het 'klassieke' probleem: de auto als zakelijk of privé beschouwen (ZZP, IB Ondernemer)? Al heel veel over gelezen maar ik kom niet echt tot een conclusie. Graag wil ik jullie hulp mbt het maken van de juiste keuze. Mijn situatie is als volgt; Ik ben in loondienst, en daarnaast ben ik ZZP'er. Mijn 'oude' privé wagen is aan vervanging toe en wil graag een bestelbusje kopen waar ik ook privé in ga rijden. Waar ik achter ben gekomen is dat een youngtimer aantrekkelijk is, maar ook wat haken en ogen heeft. Vaak zijn deze te koop met een hogere km stand, en dus mogelijk meer onkosten. Ik weet niet waar ik goed aan ben. Of een youngtimer kopen en met bijtelling rijden en vervolgens alle btw aftrekken. Of een jongere bestelbus (2008) kopen zonder bijtelling en alleen 0,19 cent/km opvoeren. Ik schat in dat ik zo'n 6000km ga rijden. Daarnaast weet ik ook niet welke kosten ik nog mag afschrijven / aftrekken bij de IB Ik ga in mijn 'berekening' uit van de aanschafwaarde (WEV) van €3000,- voor zowel een youngtimer als jongere bestelbus (2008) Youngtimer á €3000.- - Wegenbelasting - verzekering €45,- per maand (is dit aftrekbaar van IB als deze voor de onderneming dient en dus met bijtelling bereden wordt??) - Bijtelling - €3000 x 35% = €1050 x 42% (IB tarief) = €441 per jaar / €36,75 per maand - Alle btw kan worden teruggevraagd van alle gemaakte kosten - Ik houd geen KM per rit bij voor prive gebruik. Alleen de prive gereden km per jaar. - Zakelijke km worden geregistreerd per dag met alleen ' 160km naar klant' ik weet niet of dit 'sluitend' is maar alles is aantoonbaar op deze manier. Moet ik dan nog de afgetrokken btw corrigeren met 1,5% x €25000 = €375,- per jaar????? (zie link 1) - Welke kosten zijn bij een youngtimer met bijtelling nog aftrekbaar via de IB??? Jongere bestelbus á €3000,- - Wegenbelasting - verzekering €45,- per maand - Alle zakelijk gereden km kunnen worden opgevoerd á 0,19cent/km, en kan vervolgens via de IB afgehaald worden. - Ik houd geen km bij voor prive gebruik. Alleen de prive gereden km per jaar. - Zakelijke km worden geregistreerd per dag alleen '160km naar klant' a.b.c. Ik zou dus een deel van de btw terug kunnen vragen zie link 2 Links: 1. Zakelijk gebruik prive auto https://belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/btw_aftrekken/btw_en_de_auto/zakelijk_gebruik_van_de_priveauto/ 2. Zakelijk gebruik prive auto met km administratie (deel vd btw terugvragen dmv scheiding prive / zakelijke km) https://belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/btw_aftrekken/btw_en_de_auto/zakelijk_gebruik_van_de_priveauto/voorbeeld_zakelijk_gebruik_priveauto_met_kilometeradministratie Alvast bedankt voor jullie hulp! Groet Jeffrey

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept