Vertigo11

Junior
  • Aantal berichten

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Vertigo11

  1. Het daadwerkelijke risico is overigens zeer klein, is het niet een idee om een document op te stellen voor 'akkoord van oplevering/afronding' met daarin een exoneratieclausule (want akkoord bevonden)? (en dan ook wellicht een referentie dat dit vanaf de nieuwe werkmij komt?) Het feit dat er nu niks op papier staat is ook in mijn voordeel lijkt mij.
  2. Hi Fhellin, er is geen sprake van een BV 'in oprichting'. In mijn laatste post refereer ik naar de nieuwe werkmij in volledigheid en paraatheid qua inschrijving etc. Als ik de nieuwe BV per 1 mei opricht en de factuur daarná verstuur lijkt mij de aansprakelijkheidsstroom via de nieuwe werkmij te gaan. (en de verzekering per 1 mei in laat gaan)
  3. Is de makkelijkste oplossing (mits mogelijk) dan niet de nieuwe werkmij sneller in het leven roepen dan gepland, met daarop de beroepsaansprakelijkheidsverzekering direct afsluiten en dan desnoods even met de factuur wachten te versturen tot deze verzekering en BV in effect zijn gegaan?
  4. Hi Nobert, de overeenkomst is mondeling op hoofdlijnen besproken met een 3e partij (geen eigen BV) maar niet gespecificeerd welke BV dan wel privé dit uitvoert. De factuur gaat dus naar een relatie van mij (en dus niet naar mijn eigen werkmij). Omdat de werkzaamheden op hoofdlijnen besproken is, is er dus ook geen aansprakelijkheidsclausule genoemd. In de basis ga ik er vanuit dat er dan dus ook geen issue is, maar vandaar mijn vraag of ook zonder deze clausule maar wel een factuur toch aansprakelijkheid is. Een aansprakelijkheidsverzekering ga ik ook regelen, op de werkmij (heb ik ook op de andere werkmij al, maar die kan ik niet gebruiken voor deze factuur), die ik nog moet oprichten. (De reden dat de holding wel al bestaat is vanwege andere deelnemingen, ongerelateerd aan deze werkzaamheden).
  5. Goedendag, Ik heb een holding BV, en een nader op de richten (komende maanden) werkmij. Voor een relatie heb ik werkzaamheden verricht (IT dienstverlening), en ik wil deze uiteraard zsm factureren. Ik heb deze werkzaamheden verricht zonder overeenkomst/ondertekend contract, dus qua documenten zal ik alleen een factuur sturen. Stel ik mijn holding BV met alleen de factuur ook al aansprakelijk? De opgelevering/werkzaamheden zijn overigens akkoord bevonden en dus overgedragen. Wanneer mijn werkmij opgericht is zal ik uiteraard al mijn facturen vanaf deze sturen. Ik vraag mij dus af of ik de factuur (daar wil ik geen 1-2 maanden mee wachten) ook nu kan sturen vanuit mijn holding en dan specifiek zonder mijn holding risico op te leggen qua aansprakelijkheid. Ik heb het niet over of de holding geschikt is qua werkzaamheden (ivm economisch delict), het gaat mij puur om de aansprakelijkheid zonder overeenkomst en alleen een factuur. Bedankt!
  6. @Norbert Bakker Concluderend dan: Ik ga verder kijken naar de bestuurdersaansprakelijkheidverzekering (met 5jr uitloop, evt inloop, externe bestuurders, incl onderliggende) voor mijn holding. De bedrijfs- of beroepsaansprakelijkheidverzekeringen sluit ik dan alleen af op de werkmij's en niet op mijn holding. Ik zie bij veel verzekeraars de bestuurdersaansprakelijkheidverzekering wel als onderdeel van de bedrijfsaansprakelijkeidsverzekering/pakket, is het los aanvragen van deze verzekering (zonder bedrijfs/beroepsverzekering) wel gangbaar of wordt dit echt een maatwerk verhaal bij alleen gespecialiseerde intermediairs/verzekeraars?
  7. Bedankt voor de aanvulling, ik was zelf in de veronderstelling dat de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering een verzekering was die de werkmij afsloot (als aanvulling op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering) voor haar bestuurders. Maar ik begrijp uit jouw 2e punt dat die ook op de Holding kan, of juist moet? Met het scenario dat ik onder mijn holding meerdere werkbv's heb lijkt het uiteraard logischer om dit eenmalig op de holding te regelen dan op iedere werkbv een losse verzekering, mits dit mogelijk is.
  8. Bedankt Norbert, vooral de bestuurdersaansprakelijkheidverzekering was ik nog niet bekend mee.
  9. Beste, Ik heb een vrij standaard BV structuur van -> ik als natuurlijk persoon -> ben 100% aandeelhouder van eigen Holding BV -> de Holding BV is deels eigenaar van 1 werkBV, en volledig eigenaar van een andere werkBV -> de Holding BV verricht soms werkzaamheden voor andere BV's waar geen aandeelhouderschap voor is (zie punt 3). Naast aandeelhouder/bestuurder van de werkBV's, factureer ik managementfee's aan deze werkBV's gezien mijn directie rol. Voor elk van de werkBV's heb ik de benodigde verzekeringen afgesloten (ik doel primair op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor deze vraag). Mijn vraag is of ik ook een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor mijn Holding BV moet regelen gezien: 1. Ik management werkzaamheden doe voor de werkBV waarvan ik 100% aandeelhouder ben, als ik deze ooit verkoop, zou er in theorie ooit door de nieuwe eigenaar met terugwerkende kracht een claim gedaan kunnen worden? 2. Ik management werkzaamheden doe voor de werkBV waarvan ik deels aandeelhouder ben, de andere aandeelhouders zouden dan een claim kunnen doen op mij (op de holding)? 3. Ik ook af en toe management-services verricht voor werkBV's waar ik geen aandeelhouder ben (bedrijven binnen mijn persoonlijke netwerk die soms om hulp vragen)? Alvast bedankt
  10. Hi, Voor een werknemer heb als huwelijkscadeau een fles wijn van 60 euro gekocht. Nu lees ik dat de grens voor dit soort cadeaus op 25 euro ligt, mijn vraag is hoe dit te boeken? Is het 25 euro in de WKR-vrije ruimte en de rest op de niet-vrije ruimte (buiten de 1.2%)? Of moet de gehele 60 euro buiten de vrije ruimte blijven bij het overschrijden van de 25 euro. Bedankt!
  11. Beste Terlouw, Mij vraag kwam meer neer op of de nieuwe GBR die ik nu heb 45200 - Niet-aftrekbare kosten (Overige kosten, Winst & Verlies, Credit) of dat Credit of Debet moet zijn, maar ik zie nu al dat dit Debet moet zijn als ik het als kostenpost benader (Exact boekt dit net als gewone kosten), zolang ik later bij de VPB aangifte maar dit bedrag als correctie opgeef. Maar jouw antwoord creëert bij mij wel weer een vraag... Bij jouw insteek mis ik namelijk de aparte GBR voor niet-aftrekbare kosten zoals ik in mijn post aangaf hieronder. Deze bereken jij dan handmatig achteraf bij de VPB aangifte? Waarom dit niet meteen doen dan zoals in onderstaande boekingsvoorbeeld. Dan bespaar ik mezelf wat werk door dat direct gesplitst te boeken toch? optie 1 In onderstaande boeking heb ik het zo gedaan dat ik de 73.5% van het diner boek als volledig aftrekbaar en het restant direct op de niet-aftrekbare kosten GBR boek. Totaal komt er dan wel 80 euro op de W&V, maar dan weet ik wat ik dus bij de VPB aangifte moet opgeven als correctie (het totaal van 45200 - Niet-aftrekbare kosten). optie 2 Jij suggereert dan dus 80 euro volledig op 45100 - Kosten lunches , diners te boeken en dan later zelf te correctie te berekenen bij de VPB aangifte, maar stel dit wil je wel direct doen. Zou je dan via memoriaal boeking het niet-aftrekbare-deel al boeken naar 45200 - Niet-aftrekbare kosten? Op deze manier behoud je wel een correcter overzicht lijkt mij overigens omdat de gehele 80 euro toegewezen worden aan de Kosten lunches, diners-rekening. Ik begrijp overigens zoals Roel al aangaf dat er meerdere opties kunnen, maar de verschillende insteken zetten me wel aan het denken...ook leuk om wat bij te leren.
  12. Bedankt, duidelijk. Wat gebeurd er op de achtergrond met die niet-aftrekbare kosten-vraag eigenlijk? Wordt dat ook nog eens meegenomen in de berekening van de totale kosten? want in dat geval is het beter om wél de volledige 80 euro te boeken op de GBR lunches en diners, omdat dan bij de VPB aangifte het niet-aftrekbare-deel er pas af gaat. Wordt het nu niet dubbel berekend dan zoals ik het nu heb?
  13. Oke...maar is het dan niet makkelijker om dit op het moment van boeken al te verwerken/onderscheiden zoals ik nu gedaan heb? Klopt de verwerking dan zoals ik deze gedaan heb in mijn post van maandag om 13:35 (vorige post)? Of is het beter om gewoon de gehele 80 euro op de GBR van lunches en diners te boeken en via een memoriaalboeking gewoon 'handmatig' bij te houden wat de som is van de niet-aftrekbare kosten.
  14. Als aanvulling, de meeste buitenlandse (binnen EU) facturen hebben in mijn situatie 0% btw/reserve charge).
  15. Mijn onderneming (BV) doet veel inkopen uit andere EU landen, veelal software producten/diensten (microsoft etc), maar qua verkoop zit alles in Nederland en niks de grens over. Moet ik ook bij deze situatie de 'Verzoek registratie in Nederland voor betalen btw in EU-landen (EU-regeling)' doen? Of gaat dit pas spelen als ik wat verkoop buiten NL? Bedankt.
  16. Allen, bedankt voor het meedenken. Zoals Erik al aangaf gaat dit niet zo zeer over declareren, maar meer over de verwerking van het niet-aftrekbare deel. Ik heb het diner ook met de zakelijke pas betaald dus declareren speelt niet. Tevens speelt dezelfde vraag voor diners met relaties dus de WKR gaat hier niet op (mede omdat de vrije ruimte al redelijk 'vol' zit). Wat ik op andere plaatsen ook tegenkomen is dat de niet-aftrekbare kosten als het ware opdezelfde manier geboekt worden als privé-gebruik kosten. Misschien dat daar de insteek van Remco vandaan komt. Opsommend dan wat ik nu gedaan heb: 2 Nieuwe rekening aangemaakt: 45100 - Kosten lunches , diners (Algemene kosten, Winst & Verlies, Debet) 45200 - Niet-aftrekbare kosten (Overige kosten, Winst & Verlies, Credit) De boeking vervolgens betrof 80 euro incl btw en incl 6 euro fooi. Geboekt als: 45100 - 58.80 euro, Btw code = Geen BTW 45200 - 21.20 euro, Btw code = Geen BTW Maakt totaal 80 euro, bank-boeking doet Exact verder.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.