Jump to content

Vertigo11

Junior
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • How did you find us:
  maak een keuze
 1. Het daadwerkelijke risico is overigens zeer klein, is het niet een idee om een document op te stellen voor 'akkoord van oplevering/afronding' met daarin een exoneratieclausule (want akkoord bevonden)? (en dan ook wellicht een referentie dat dit vanaf de nieuwe werkmij komt?) Het feit dat er nu niks op papier staat is ook in mijn voordeel lijkt mij.
 2. Hi Fhellin, er is geen sprake van een BV 'in oprichting'. In mijn laatste post refereer ik naar de nieuwe werkmij in volledigheid en paraatheid qua inschrijving etc. Als ik de nieuwe BV per 1 mei opricht en de factuur daarná verstuur lijkt mij de aansprakelijkheidsstroom via de nieuwe werkmij te gaan. (en de verzekering per 1 mei in laat gaan)
 3. Is de makkelijkste oplossing (mits mogelijk) dan niet de nieuwe werkmij sneller in het leven roepen dan gepland, met daarop de beroepsaansprakelijkheidsverzekering direct afsluiten en dan desnoods even met de factuur wachten te versturen tot deze verzekering en BV in effect zijn gegaan?
 4. Hi Nobert, de overeenkomst is mondeling op hoofdlijnen besproken met een 3e partij (geen eigen BV) maar niet gespecificeerd welke BV dan wel privé dit uitvoert. De factuur gaat dus naar een relatie van mij (en dus niet naar mijn eigen werkmij). Omdat de werkzaamheden op hoofdlijnen besproken is, is er dus ook geen aansprakelijkheidsclausule genoemd. In de basis ga ik er vanuit dat er dan dus ook geen issue is, maar vandaar mijn vraag of ook zonder deze clausule maar wel een factuur toch aansprakelijkheid is. Een aansprakelijkheidsverzekering ga ik ook regelen, op de werkmij (heb ik ook op de andere werkmij al, maar die kan ik niet gebruiken voor deze factuur), die ik nog moet oprichten. (De reden dat de holding wel al bestaat is vanwege andere deelnemingen, ongerelateerd aan deze werkzaamheden).
 5. Goedendag, Ik heb een holding BV, en een nader op de richten (komende maanden) werkmij. Voor een relatie heb ik werkzaamheden verricht (IT dienstverlening), en ik wil deze uiteraard zsm factureren. Ik heb deze werkzaamheden verricht zonder overeenkomst/ondertekend contract, dus qua documenten zal ik alleen een factuur sturen. Stel ik mijn holding BV met alleen de factuur ook al aansprakelijk? De opgelevering/werkzaamheden zijn overigens akkoord bevonden en dus overgedragen. Wanneer mijn werkmij opgericht is zal ik uiteraard al mijn facturen vanaf deze sturen. Ik vraag mij dus af of ik de factuur (daar wil ik geen 1-2 maanden mee wachten) ook nu kan sturen vanuit mijn holding en dan specifiek zonder mijn holding risico op te leggen qua aansprakelijkheid. Ik heb het niet over of de holding geschikt is qua werkzaamheden (ivm economisch delict), het gaat mij puur om de aansprakelijkheid zonder overeenkomst en alleen een factuur. Bedankt!
 6. @Norbert Bakker Concluderend dan: Ik ga verder kijken naar de bestuurdersaansprakelijkheidverzekering (met 5jr uitloop, evt inloop, externe bestuurders, incl onderliggende) voor mijn holding. De bedrijfs- of beroepsaansprakelijkheidverzekeringen sluit ik dan alleen af op de werkmij's en niet op mijn holding. Ik zie bij veel verzekeraars de bestuurdersaansprakelijkheidverzekering wel als onderdeel van de bedrijfsaansprakelijkeidsverzekering/pakket, is het los aanvragen van deze verzekering (zonder bedrijfs/beroepsverzekering) wel gangbaar of wordt dit echt een maatwerk verhaal bij alleen gespecialiseerde intermediairs/verzekeraars?
 7. Bedankt voor de aanvulling, ik was zelf in de veronderstelling dat de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering een verzekering was die de werkmij afsloot (als aanvulling op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering) voor haar bestuurders. Maar ik begrijp uit jouw 2e punt dat die ook op de Holding kan, of juist moet? Met het scenario dat ik onder mijn holding meerdere werkbv's heb lijkt het uiteraard logischer om dit eenmalig op de holding te regelen dan op iedere werkbv een losse verzekering, mits dit mogelijk is.
 8. Bedankt Norbert, vooral de bestuurdersaansprakelijkheidverzekering was ik nog niet bekend mee.
 9. Beste, Ik heb een vrij standaard BV structuur van -> ik als natuurlijk persoon -> ben 100% aandeelhouder van eigen Holding BV -> de Holding BV is deels eigenaar van 1 werkBV, en volledig eigenaar van een andere werkBV -> de Holding BV verricht soms werkzaamheden voor andere BV's waar geen aandeelhouderschap voor is (zie punt 3). Naast aandeelhouder/bestuurder van de werkBV's, factureer ik managementfee's aan deze werkBV's gezien mijn directie rol. Voor elk van de werkBV's heb ik de benodigde verzekeringen afgesloten (ik doel primair op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor deze vraag). Mijn vraag is of ik ook een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor mijn Holding BV moet regelen gezien: 1. Ik management werkzaamheden doe voor de werkBV waarvan ik 100% aandeelhouder ben, als ik deze ooit verkoop, zou er in theorie ooit door de nieuwe eigenaar met terugwerkende kracht een claim gedaan kunnen worden? 2. Ik management werkzaamheden doe voor de werkBV waarvan ik deels aandeelhouder ben, de andere aandeelhouders zouden dan een claim kunnen doen op mij (op de holding)? 3. Ik ook af en toe management-services verricht voor werkBV's waar ik geen aandeelhouder ben (bedrijven binnen mijn persoonlijke netwerk die soms om hulp vragen)? Alvast bedankt
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept