Jump to content

Terlouw

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  Financiën / administratie en credit management

Company info

 • Location
  Utrecht

Vision

 • I'm looking for people who
  Samenwerking met mensen op hetzelfde vakgebied. Doelstelling om ondernemers volledig pakket te kunnen aanbieden in ondersteuning bij administratie. Zodat de ondernemer kan doen waar hij/zij goed in is en wat zodoende kan leiden tot meer winst.
 1. Beste Vertigo, Voor de beperkt aftrekbare kosten heb ik aparte grootboekrekeningen welke ik ook zo in het jaarstuk/administratie benoem. Bij de aangifte vennootschapsbelasting doe ik dan een correctie voor het gehele saldo van desbetreffende grootboekrekeningen. Je hebt in je verlies- en winst geen aparte grootboekrekening nodig omdat je deze correctie niet in je winst-en verlies rekening maakt. Deze maakt je alleen in je VPB aangifte. De kosten worden dus in je jaarstuk/winst en verlies wel voor 100% meegenomen wat dus een ander resultaat laat zien. Ik snap je redenering dat het op hetzelfde neerkomt. Dat is ook een beetje zo (alhoewel de jaarcijfers bij mij een lagere winst geven omdat de correctie hier niet in is verwerkt). Het is wel zo dat je ook het juiste afdraagt volgens jou methode. Dus er zal m.i. geen correctie volgen bij controle. Zo zie je maar; boekhouden is zeker niet saai en ook een creatief vak !
 2. Ik hoop dat ik je laatste vraag goed begrijp. Je boekt in je boekhouding kosten 80,-- aan/ crediteuren (ervan uitgaande dat het factuurstelstel gehanteerd wordt). Deze kosten worden hierdoor voor 100% meegenomen in het resultaat van de BV. In de aangifte vennootschapsbelasting wordt dan uiteindelijk de 80,-- aangegeven als beperkt aftrekbaar en volgt hier een geringe bijtelling zodat de belastbare winst hoger wordt dan de winst uit onderneming (volgens de jaarstukken). Het dient dus uiteindelijk alleen om te berekenen wat je aan vennootschapsbelasting dient te betalen. In je jaarstuk wordt het gezien als volledig zakelijke kosten.
 3. Dan geldt dat deze correctie plaatsvindt in de aangifte vennootschapsbelasting van de BV.
 4. De kosten kunnen volledig worden geboekt als kosten in je verlies- en winstrekening. De correctie op deze kosten vindt later plaats via de aangifte inkomstenbelasting (indien er sprake is van een eenmanszaak). Daar geef je aan welke kosten er beperkt aftrekbaar waren waarna er een bijtelling in de aangifte volgt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept