Jump to content

Wil123

Newbee
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

  • You are:
    ondernemer
  1. Dank voor de reactie! Mijn probleem hiermee is dat de rente erg laag staat. Stel ik zet nu voor 30 jaar geld in een bankspaarproduct dan krijg je iets meer dan 1 procent. Maar de rente zal over 20 jaar mogelijk flink hoger staan. Het gaat er meer om dat ik dit jaar geen echte ondernemingsactiviteiten heb gedaan. Zou de fiscus bijvoorbeeld kunnen zeggen dat ik eigenlijk vorig jaar al ben gestopt?
  2. Hi, Ik heb een eenmanszaak en een Fiscale Oudedagsreserve opgebouwd in de laatste 3 jaar. Die FOR zit niet in een lijfrente- of bankspaarproduct, maar heb ik bij elke aangifte wel opzij gezet. Sinds een jaar ben ik feitelijk al gestopt met ondernemen en zit ik weer in loondienst. Maar ik heb mij bijvoorbeeld nog niet uitgeschreven bij de KvK en doe elk kwartaal nog btw-aangifte. Mijn vraag is: Om te voorkomen dat ik alsnog op korte termijn de volle mep belasting moet betalen op die fiscale oudedagsreserve, moet ik het nu alsnog in een lijfrente- of bankspaarproduct stoppen? Is dat ook de enige manier waarop ik kan voorkomen dat er belasting over geheven wordt als ik officieel stop met de onderneming?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept