Jump to content

schoonheid2300

Junior
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. En die hebben we juist gebeld en gemaild en we moesten bij een andere dienst zijn van gezondheid. En die hebben ons verteld dat we toestemming moeten hebben om het product te mogen verkopen. Maar wat als er geen patent op staat?
 2. Ok en wie checkt of je iets op de markt mag brengen? Krijgt men een controle?
 3. even rond gebeld maar het valt onder cosmetica verordening
 4. Ja, maar dat is een knarsgebitje en die van mij ziet er ook zo uit alleen is het om een mooie lach te krijgen want in principe veranderd er niets aan de klant zijn tanden.
 5. Hoi, Neen niet in de EU. Ik zou eigenlijk een document moeten hebben van de producent dat het veilig is? of is dat een soort certificatie? Het is een mondstukje inderdaad maar niet met carnaval tandjes maar wel mooie tandjes dat mensen kunnen aankopen op maat gemaakt, daarvoor moet ik altijd een afdruk van de klanten pakken ( kan een tandarts alleen een afdruk nemen of maakt dit niet uit? Ik raak hun echte tanden uiteraard niet aan, dat blijft hetzelfde.
 6. Een vriendin van mij wilt een soort overgebitje verkopen die de mensen over hun eigen gebit erin kunnen klikken en eruit halen. Het gaat hier niet om porselein of composiet maar om flexibel materiaal. Er wordt eerst een afdruk gemaakt en de afdruk wordt gestuurd naar het buitenland die het daar weer voor haar maken en terug sturen. Valt dit onder tandarts? Aangezien ze geen ingrepen uitvoert of verdovingen gebruikt. Het is niet een medisch hulpmiddel, iedereen die een mooie lach wilt kan zo een gebitje bestellen. We denken meer dat het onder detailhandel-mondstukjes valt. Maar is het mogelijk om een afdruk te nemen van de klant? of de klant kan zelf een afdruk laten maken dmv een potje pasta bij ons te kopen en met een mond afdruk lepel Onze vraag is: Kan je dit verkopen? Is er een vergunning voor nodig? Het is niet schadelijk en het is een soort cosmetisch esthetisch mond stukje. Hoe zit het met de btw is dit dan ook 21%?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept