Jump to content

Liandi

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Company info

 • Location
  Best

Vision

 • I'm looking for people who
  productfoto's nodig hebben voor social media of webshops
 1. Even een update, het is allemaal gelukt! :) Ben nog steeds mijn audience aan het verfijnen maar er komen mensen aan op mijn website via mijn advertentie en eentje heeft zelfs meteen een shoot geboekt, en dat na 1 dag en maar 2 gespendeerde euro's. Ik denk dat ik mijn ideale marketingkanaal heb gevonden. Naast gewoon elke dag actief zijn en stories posten natuurlijk.
 2. Bedankt, goede tips. :) Nu zit ik met het probleem dat ik nog niet genoeg snap van de Facebook Pixel (geïnstalleerd op mijn wordpress website maar Facebook ad manager ziet hem niet). Tijd om een goed e-book over adverteren op FB en Insta te zoeken...
 3. Hey allemaal. :) Dit is een vraag voor de mensen die reclame maken op instagram of andere social media. Ik ben productfotograaf en bied twee dingen aan, CGI voor internationale klanten en gewone productfotografie voor webshops. Ik heb al een campagne lopen voor mijn internationale doelgroep en die loopt best goed omdat ik de interests van mijn audience goed heb gepinpoint. Maar nu wil ik graag ook een campagne starten voor mijn doelgroep in nederland - webwinkeliers met fysieke producten (cosmetica, sieraden, telefoonhoesjes, kleine electronica etc). Heeft iemand hier ervaring mee? Wat zijn de interesses van deze mensen op social media die ze gemeen hebben, enig idee? Of misschien wat tips hoe ik zelf aan deze informatie kan komen? "Webwinkels" lijkt me als interesse te breed...
 4. Ik post vooral mooie plaatjes. ;) De mooiste voorbeelden van wat ik maak. Ik post niet alles wat ik maak, veel mensen willen iets wat helemaal niet bij mijn eigen stijl past (kleurrijk en vrolijk) en dat laat ik dan alleen in de stories zien of helemaal niet (stories is een beetje messy en free-for-all terwijl de feed meer permanent en netjes is). In mijn eigen feed post ik ook dingen die ik gewoon voor mezelf maak, "self assignments" zeg maar, alleen voor mijn portfolio. Om te laten zien wat ik echt kan, ook al willen veel mensen iets wat veel simpeler is. Dat is wat je kan doen als je even geen opdracht hebt - werken aan je portfolio. Ik gebruik mijn Instagram feed dus vooral als portfolio. Je kan mij vinden onder @liandifoto_nl Veel andere instagrammers posten ook af en toe een mooie selfie, want het is ook leuk om jezelf (en misschien de mensen die met jou samenwerken) te laten zien. Mensen willen graag de persoon achter het bedrijf zien. Sommige feeds bestaan ook alleen maar uit selfies maar daar ben ik echt niet van, past ook helemaal niet bij mijn soort bedrijf, bij jou ook niet echt denk ik. Bij ons gaat het meer om de mooie dingen die wij maken.
 5. Ik heb tot nu toe veel succes op instagram wat dat betreft, bij mij gaat het ook vooral om visuele dingen (productfotografie en cgi), en bij jou ook, en daar is instagram perfect voor. De mooie visuals zijn het waardoor jij opvalt (en de juiste hashtags, voor mij dus bijvoorbeeld #productfotografie), en gewoon zo veel mogelijk actief zijn (het liefst iedere dag maar dat lukt mij ook niet altijd), ook met instagram stories, daar kan je mooi "behind the scenes" dingen laten zien van je bedrijf. Hoe dingen die jullie maken vorm krijgen. Mensen vinden het leuk om het proces te zien, zo laat je ook zien dat je er verstand van hebt. Daarnaast zijn een mooie website met portfolio en goede SEO ook belangrijk. Ik heb in mijn hele carriere als cgi artist (en nu productfotograaf) nog nooit iemand ge-coldcalled. Ik zou niet weten hoe ik dat moet doen! Ben ik totaal niet geschikt voor. Ik stuur wel emails als ik denk dat een bepaald bedrijf veel zou hebben aan mijn diensten, want dan kan ik meteen wat voorbeelden meesturen, dat gaat met een telefoontje niet. Als je wel van het bellen en sales bent dan kan je wel een paar dagen later het bedrijf bellen en vragen of ze jouw email hebben gelezen etc. Misschien kan je ook wat research doen op gebied van advertenties op instagram of facebook. Ik doe dat zelf nog niet, maar wil me er wel een keer in verdiepen.
 6. Hallo allemaal, ik wou me ook even voorstellen, duurde even voordat ik daar een plek voor had gevonden. Ik ben Janine, 38, woon in Best bij Eindhoven. Ik heb nu voor de tweede keer in mijn leven een eigen onderneming - Liandi Foto. Ik weet niet of ik een link mag plaatsen maar ik ben makkelijk te vinden op Google. ;) Vroeger was ik cg artist maar nu ben ik professionele productfotograaf. Ik kwam hier via een omweg, het leek me namelijk leuk om een eigen webshop te hebben voor mijn zelfgemaakte sieraden, ik was helemaal enthousiast maar toen ik me goed had geïnformeerd over wat er toch allemaal voor nodig is om (vooral met zelfgemaakte sieraden!) succesvol te zijn kwam ik tot de conclusie dat dat toch niets voor mij is. Ik had wel hele mooie foto's van mijn sieraden gemaakt, daardoor kwam ik op het idee om dat ook voor anderen te doen, en zo ging het balletje rollen. Het feit dat ik zelf een webshop had en me daar helemaal over in had gelezen helpt mij ook om me goed te kunnen inleven in waar mensen behoefte aan hebben kwa productfoto's. Soms krijgt iemand bij mij dan naast de foto's ook gratis advies hoe ze hun webshop nog mooier kunnen maken. Ik deel gewoon graag mijn kennis, zomaar. Ik ben nog steeds in de startfase met mijn onderneming (diverse gratis fotoshoots gedaan en een paar kleine betaalde) maar het gaat wel de goede kant op. Op dit moment ben ik vooral mijn portfolio aan het vullen met mooie foto's. Ik gebruik ook cgi elementen om high-end foto's te maken, iets wat andere fotografen vaak niet kunnen. Ik wou dat ik dat veel eerder had ontdekt, dat dit iets is waar ik goed in ben, wat ik leuk vind om te doen en waar ook echt een markt voor is. Heel lang wist ik niet wat ik met mijn cgi (en fotografie) skills moest, ik had niet echt een bepaalde richting of niche... Nu heb ik die eindelijk gevonden. In de toekomst heb ik waarschijnlijk een grotere ruimte nodig voor al mijn equipment en zodat ik ook mensen kan ontvangen en wie weet ook andere mensen inhuren als het werk voor mij alleen teveel wordt. Zo, hele lap tekst, ik hoop dat ik ook ergens iets kan bijdragen hier, anders blijf ik gewoon meelezen. :)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept