vanderVlugt

Junior
  • Aantal berichten

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door vanderVlugt

  1. @Norbert Bakker Dank voor je reactie en duidelijk antwoord. Ik heb zelf het product al gecontroleerd op kwaliteit, echter weet ik inderdaad dat dit niet voldoende is. Ik ben mij er inderdaad van bewust, dat als ik een product importeer en op de Europese markt wil brengen dat het je het op de punten moet controleren die jij hebt benoemd. Om deze redenen had/heb ik ervoor gekozen om mij niet te profileren als fiets verkoper en er zelf geen white label van te maken. Dit lijkt mij nogal veel werk en ik heb niet de tijd- en middelen voor. Wat ik het liefst voor mij zie is dat ik niet zelf de fietsen verkoop aan consumenten, maar alleen aan het bedrijf in Nederland zelf. Als ik het bedrijf in Nederland een white label van de fiets laat maken, dan ben ik niet meer aansprakelijk voor al die punten toch? Want zij verkopen het uit naam van hun bedrijf dan? Is er geen andere manier om naast een white label niet verantwoordelijk te zijn voor het controleren van al die punten? En rechtelijk niet aanspreekbaar te zijn op de aansprakelijkheid van een deugdelijk product? Kan ik niet een contract opstellen waar dit in staat? Zo ja, aan wat voor contract moet ik dan denken? @Bert.Dat is niet dezelfde post. Ik heb een andere leverancier gekocht die mij wel een deugdelijk factuur kan sturen. Daarnaast heb ik nu ook leveranciers binnen de EU die mij deugdelijk factuur kunnen sturen :)
  2. @Joost RietveldHartelijk dank voor je reactie. Weet je ook hoe ik dit moet aangeven in de BTW aangifte straks? Ik heb de video bekeken en ik begrijp niet waarom deze video relevant voor mij is. Ik ben mij bewust van de risico's en wil hier zorgvuldig mee omgaan. Daarnaast heb ik geen white label, dat gaat het Nederlandse bedrijf aan wie ik ga leveren waarschijnlijk wel ervan maken. Alleen in het begin zal er niet gebruik worden gemaakt van een white label. Ik fungeer eigenlijk alleen als een tussenpersoon, tussen het Nederlandse bedrijf en de fabriek in China.
  3. Beste forumleden, Ik heb de mogelijkheid gekregen om aan een bedrijf te leveren in Nederland. Ik importeer mijn goederen uit China. Dit zijn elektrische fietsen. Ik ontvang een 0% BTW factuur uit China waarbij de BTW naar mij is verlegd. De levering is DDP. Nou kan ik deze kosten voor de aankoop weer aftrekken in de voorbelasting. Echter wil ik graag meer weten over wat voor factuur ik moet opstellen voor het bedrijf in Nederland. Als het goed is moet dit een 0% btw factuur zijn? Hoe zit het met de BTW die ik moet afdragen over mijn verkoopprijs aan het Nederlands bedrijf? Daarnaast wil ik mij graag indekken. Als het goed is word ik gezien als feitelijke importeur en ben daardoor aansprakelijk voor een ondeugdelijk product. Nou heb ik wel alle vertrouwen in de kwaliteit, maar ik wil mij hiervoor toch graag indekken. Hoe kan ik dit doen? Alvast erg bedankt voor het lezen en reageren!
  4. Iedereen bedankt voor jullie reacties. Ik ben hier zeker mee geholpen en ga jullie advies opvolgen.
  5. Het gaat trouwens om meerdere leveranciers die mij alleen een proforma invoice sturen en niet een rechtsgeldig factuur willen sturen.
  6. @Bert.bedankt weer voor je antwoorden. Ik moet voor 30 oktober nog mijn belastingaangifte doen over het afgelopen kwartaal. Ik denk dat als ik nu een brief schrijf, ik geen reactie terug krijg voor de 30e. Raad je dan aan om de BTW nog als voorbelasting af te trekken, of het te laten in dit geval en te wachten op een antwoord? Ik heb geen rechtsgeldig factuur ontvangen met een BTW nummer van beide partijen erop, maar ik trouwens niet het VAT nummer nodig van de leverancier om aangifte te kunnen doen of om een ICL op te geven ? Dus even samenvattend voor mijn situatie. Ik heb geen BTW betaald aan de leverancier, dus kan ik de BTW niet aftrekken in de voorbelasting. Ook bij de fietsen die ik heb verkocht aan mijn zakelijke partners, kan ik de BTW niet aftrekken in de voorbelasting? Dan begrijp ik deze zin nog niet helemaal: Welke BTW zou ik dan kunnen aftrekken in de voorbelasting? P.s. @Bert. ontzettend bedankt steeds voor je antwoorden, ik ben hier zeker verder meegeholpen. Door jouw verhelderende antwoorden is enige last nu van mijn schouders gevallen.
  7. @Bert. @Joost Rietveld Bedankt voor jullie reacties en excuses dat mijn reactie even op zich liet wachten. Door mijn werk was ik er niet aan toegekomen om een reactie te schrijven. Ik heb nog een aantal vragen en zal jullie vragen ook beantwoorden hieronder. @Bert.De vraag opschrift sturen naar de inspecteur, welke inspecteur bedoel je dan precies en hoe kan ik die bereiken? Of bedoel je daarmee naar het belastingkantoor (wat mij ook werd verzocht aan de telefoon)? En de vraag opschrift sturen betekent dat ik de situatie voor moet leggen met de Chinees en dat ik netjes de btw wil afdragen en de Chinees niet btw lijkt af te dragen dus? Wat zou deze brief mij opleveren? Dit begrijp ik nog niet helemaal. Als de fietsen als DDP zending worden verstuurd, dan is het geen intracommunautaire werving meer toch? Of wat is het verschil tussen btw-aangifte doen tussen een DDP zending en een intracommunautaire werving? Ik weet ook niet of het in mijn geval iets uitmaakt, omdat ik toch in beide gevallen geen rechtsgeldig factuur ontvang. Volgens mij was ik nog vergeten te vertellen dat ik een leek ben op het gebied van belastingen en aangiften. Ik moet de intra-communautaire werving aangeving in de btw aangifte als ik het goed begrijp? Ik heb in ieder geval op mijn facturen wel btw gerekend over de omzet aan mijn klanten en andere zakelijke partners. Die btw kan ik dus later weer aftrekken in de voorbelasting als ik het goed heb begrepen. Ik dacht dat ik dit alleen kon aftrekken als ik ook daadwerkelijk btw aan de leverancier had betaald? Volgens de leverancier hoefde ik 0% btw te betalen. Terecht dat je je dat afvraagt @Bert.Het communiceren met de Chinezen gaat soms wat stroef. Ik denk dat ik het beste de leverancier gewoon kan quoten. Wat de Chinees zei over het opgeven van mijn btw nummer: "We didn't give your VAT number to customs. We make customs clearance by 3rd agent, so we don't have some proof to you. But it's illegal way". Kan ik door deze actie van de Chinees ook juridisch in de problemen komen? Of waar moet ik extra op letten of zien te voorkomen om niet zelf in de problemen te komen?
  8. @Bert. @Joost RietveldOntzettend bedankt voor de reacties. Ik heb nogmaals doorgevraagd bij de leverancier en die zegt nu dat het via een 3rd partij gaat en dat het dus illegaal is. Wat ik mij nog afvroeg: - Mocht ik een rechtsgeldig factuur ontvangen vanuit Polen, dan kan ik de BTW in de voorbelasting niet aftrekken, doordat ik 0% verlegde factuur zou ontvangen? - Mocht ik een DDP factuur ontvangen, dan is het als het goed is geen intracommunautaire werving meer, maar een binnenlandse werving en kan ik de btw in de voorbelasting weer aftrekken? - Nu de hamvraag, ik verwacht niet dat ik een rechtsgeldig factuur ga ontvangen. Iemand enig idee hoe ik nu btw aangifte moet doen en wat ik over het algemeen in deze situatie het beste kan doen? Zoals het er nu op lijkt valt het voor de belastingdienst niet te achterhalen waar ik mijn producten vandaan haal en zou ik maar wat kunnen invullen bij de btw aangifte? Moge het duidelijk zijn dat dit niet mijn insteek is en ik op een legale manier wil ondernemen.
  9. @Joost Rietveld Daar kan je wel eens gelijk in hebben dat de leverancier niet die intentie heeft. Enig advies wat ik nu zou kunnen doen?
  10. Beste forumleden, Alvast bedankt voor jullie tijd en moeite voor het lezen en eventueel reageren op mijn post. Ik zou jullie reacties zeer waarderen, want ik loop vast, zelfs na enig onderzoek en het bellen met de belastingdienst. Ik licht graag het één en ander voor jullie toe. Ik verkoop fietsen afkomstig uit China in Nederland. De contactpersoon die ik via Alibaba heb gevonden uit China levert de fietsen vanuit een Poolse loods, ik maak de bedragen over naar een Iers rekeningnummer. Ik krijg geen factuur, maar wel een proforma invoice, zoals ik het begrijp is dit geen rechtsgeldig factuur. Ik heb daarom nogmaals gevraagd of mijn leverancier mij ook een factuur kan geven met BTW nummer erop van ons beiden, of dat van de Poolse leverancier. Dit was niet mogelijk. Ik heb ook gevraagd of mijn BTW nummer ergens aan wordt doorgegeven (zoals een ICL opgave), volgens de Chinees geeft hij niet mijn BTW nummer door aan wie dan ook. In de proforma invoice zie ik dat het gaat om een DDP levering. Sinds juli heb ik wel facturen met btw verstuurd naar mijn klanten in Nederland. DDP, geen factuur ontvangen Aan de hand van wat ik op dit forum heb gelezen en bij de belastingdienst ben ik erachter gekomen, dat bij DDP termen de Chinees geen btw in rekening mag brengen. Wel moet hij via zijn douane-agent de btw bij invoer betalen en later terug vragen bij de belastingdienst (of door een fiscaal vertegenwoordiger laten verleggen). Op zijn factuur aan de NL koper moet de Btw verlegd worden volgens artikel 12 lid 3 Wet OB. Bij navraag bij de Chinees blijkt dat hij 0% btw rekent. Klopt het dat doordat het als DDP is verzonden, ik niet meer aan het importeren ben/het geen intracommunautaire werving is? En als ik dan een DDP factuur zou moeten ontvangen met Nederlandse btw? Dan zou ik deze btw wel bij de voorbelasting kunnen aftrekken? Het punt is alleen, ik krijg geen factuur. Btw aangifte Ik wil btw aangifte doen, omdat ik voor de belastingdienst een ondernemer ben en ik sta ingeschreven bij de Kvk. Voor de btw-aangifte heb ik geldige facturen nodig volgens de medewerker van de belastingdienst. De medewerker had geen antwoord op de vraag wat ik zou moeten doen met de btw aangifte als ik geen facturen ontvang. Het enige wat ze mij kon vertellen was dat ik achter een geldig factuur aan zou moeten gaan (volgens de leverancier is deze er dus niet). Hebben jullie enig idee hoe ik nu de btw-aangifte moet doen? Extra informatie over facturen voor btw aangifte: "In de Europese BTW richtlijn (EG verordening 112/2006, artikel 178 -c) staat inderdaad dat voor de aftrek van voorbelasting er een BTW-aangifte gedaan moet worden en er een factuur moet zijn. Echter op deze regel is een uitzondering van toepassing, artikel 181: De lidstaten kunnen een belastingplichtige die niet in het bezit is van een overeenkomstig titel XI, hoofdstuk 3, afdelingen 3 tot en met 5, opgestelde factuur, toestaan de in artikel 168, onder c), bedoelde aftrek toe te passen met betrekking tot diens intracommunautaire verwevingen van goederen". Of nationaal niveau kan dus afgeweken worden van de eis om een factuur te hebben. @Bert.wist niet precies of/hoe dit in de NL wetgeving is opgenomen. Als advies gaf Bert mij om te bellen met de belastingdienst en dat heb ik gedaan, aldus werd mij verzocht dat ik geldige facturen heb voor btw aangifte.
  11. Ja precies. De leverancier zegt dus van wel dat die btw naar mij is verlegd, maar geeft mij geen factuur tot nu toe. Is er ook een mogelijkheid om met mijn btw nummer ergens na te gaan of de btw naar mij is verlegd (mocht ik geen correcte factuur ontvangen namelijk)?
  12. Bedankt voor je reactie Cosara. Ik ben wel een ondernemer voor de omzetbelasting. Dus stel dat ik alleen maar proforma facturen krijg, dan neem ik dit mee in de privé uitgave in mijn administratie. En dan draag ik de BTW nog af via mijn zakelijk btw aangifte? Of hoe zit dat dan precies?
  13. Precies, dus als ik niet een factuur krijg. Hoe moet ik het dan doen met de belastingaangifte?
  14. Oké dus dan hoef ik hier verder niets meer mee te doen? Dat staat er ook niet in. Ik heb ook Googled wat een proforma invoice betekent. Het komt erop neer dat het een "good faith" agreement is tussen mij en de leverancier. Maar hun commerciële factuur is niet veel verschillend. De Chinees waar ik contact mee heb, gaat nu navraag doen of de Poolse leverancier mij ook een fatsoenlijk factuur kan sturen met de punten erin die jullie benoemden. Wat als ik alleen die proforma invoice heb, hoe moet ik dan de aangifte aanpakken? Duidelijk, bedankt hiervoor. Dat was het ook na jouw eerste uitleg wel, maar ik begon te twijfelen door deze zin:
  15. Bedankt voor jullie reacties @Bert. en @Cosara . Dat waardeer ik enorm. Het één en ander is mijn nu duidelijk. Ik heb nog wel wat vragen en zal op jullie vragen reageren. @Bert. De ICP aangifte moet als het goed is apart van de OB aangifte? Ik begrijp dat dit wat verwarrend is inderdaad. En dat ik mezelf tegensprak. Ik kreeg geen factuur van een Chinees of Pool (ik heb alleen contact met een Chinees). Wel heb ik om een factuur gevraagd, maar die werd niet gegeven. Ik heb gevraagd of ze BTW in rekening brengen en dat doen ze niet. 0% verlegd kreeg ik dus als ik het goed begrijp. Ik krijg dus geen verwijzingen naar de ICL, wel geef ik mijn BTW nummer op. Hoe kan ik dit nu het beste aanpakken? Update: Ik heb nogmaals vandaag om een factuur gevraagd en kreeg van één leverancier een proforma invoice. Hier staat een Ierse bankrekening op en de enige informatie die ik zie over het bedrijf is een Chinees adres waar het gevestigd is. Ik heb nog even doorgevraagd en diezelfde leverancier stuurt nu een commercial invoice sturen. Alleen de titel is anders en er lijkt niet veel verschil te zijn met een proforma invoice. Mijn andere leveranciers sturen geen factuur. Hoe kan ik dit nu aanpakken? Extra info: Ik betaal geen inklaringskosten, ik ontvang of krijg geen enkele documenten over de intracommunautaire werving te zien. Ik zie wel dat de afzender op de doos in Polen zit. Ik zie nu ook het het om een DDP zending gaat in de proforma invoice. Ik zie in de proforma invoice dat het inderdaad gaat om een DDP levering. Zie antwoord dat ik heb gegeven op Bert. Dus zonder facturen die ik zou moeten ontvangen van mijn leveranciers, wordt het gezien als privé aankopen en kan ik geen aangifte doen. Hoe moet ik aangifte doen als ik geen facturen ontvang? En mocht er sprake zijn van een ICP (wat ik overigens wel denk, omdat ik geen inklaringskosten betaal en de leverancier heeft gezegd 0% BTW te rekenen). Als ik het goed begrijp krijg ik met een ICP dus een verlegde factuur van 0%, dan reken ik 21% aan mijn klanten en dan kan ik dit dus in de voorbelasting weer aftrekken? Ik betaal zelf geen btw aan mijn leverancier en kan dan geen btw aftrekken toch? Of wat bedoel je met: "dan wordt de btw naar u verlegd (als verlengstuk van de Poolse verkoper) en vordert u deze btw als koper in de voorbelasting weer terug". Alvast bedankt voor jullie reacties.
  16. Hoi @Cosara Bedankt voor je reactie. Dan heb ik denk ik een fout bij een factuur gemaakt. Ter illustratie: Verkoopprijs inclusief BTW: €120. Ik heb het verkocht voor €100,- waarbij ik 21% heb verlegd in de factuur. Ik moet dan alsnog 21% BTW afdragen aan de belasting? En dan zou ik €20 euro mislopen? Kloppen mijn andere berekeningen wel? Hierin staat: "Neemt u diensten af uit een ander EU-land, dan wordt de btw vaak naar u als afnemer verlegd. U berekent de btw in beide gevallen zelf en geeft deze aan in uw btw-aangifte. Die btw kunt u ook als voorbelasting aftrekken, voor zover u de goederen of diensten gebruikt voor belaste omzet". Hoe dat aftrekken van de BTW bij de voorbelasting werkt begrijp ik nog niet helemaal. Doordat ik geen facturen krijg van mijn leveranciers. Hebben zij als het goed is dus de BTW verlegd. Dus weer event er illustratie, een verkoop aan een particulier: - Inkoop: €400,- - Verkoopprijs excl. BTW: €500,- - Verkoopprijs incl. BTW: €605,- - BTW: €105 - Winstmarge: €100,- Mag ik dan de 105 euro weer aftrekken bij de voorbelasting? Dat lijkt mij sterk toch?
  17. Of kan iemand mij ook algemeen advies geven wat voor mij gezien financieel het meest voordeligst is?
  18. Hallo forumleden, Sinds 1 juli ben ik fietsen aan het verkopen via Marktplaats als ZZP'er (ik doe niet mee aan de kor). Ik koop de fietsen nieuw in binnen de EU. Ik betaal aan Chinese banken en via het betaalplatform van Alibaba. De leveranciers brengen geen BTW in rekening, dus ik krijg een 0% verlegde factuur. Ik houd alle facturen bij in mijn administratie met 21% BTW die ik reken aan particulieren. Bij ondernemers verleg ik de factuur met 0% BTW. Alle fietsen worden vanuit een distributiecentrum van Polen naar Nederland verstuurd. Ook al betaal ik via Alibaba of aan Chinese banken, ik importeer binnen de EU als ik het goed begrijp? Mijn tweede vraag gaat over de omzetbelasting. Ik krijg geen aankoopbewijs, factuur/proforma invoice van de leveranciers. Zij brengen dus 0% btw in rekening. Ik schets even een voorbeeld om na te gaan of mijn berekeningen kloppen. - Inkoop: €400,- - Verkoopprijs excl. BTW: €500,- - Verkoopprijs incl. BTW: €605,- - BTW: €105 - Winstmarge: €100,- Als ik het goed heb begrepen moet ik BTW betalen over de totale omzet van 605 euro. Dus ik moet 105 euro aan BTW afdragen. Doordat ik een verlegde factuur heb ontvangen kan ik geen BTW aftrekken bij de voorbelasting? En moet ik dus 105 euro aan BTW afdragen, zonder dat ik dit met welke kosten dan ook kan aftrekken? Doordat ik de fietsen verkoop via Marktplaats. Is het ook mogelijk om de fietsen als tweede hands fietsen te bestempelen, waardoor ik de BTW over mijn brutowinst kan afdragen? Kan iemand mij dit uitleggen of een link met meer informatie sturen? Ik kan hier niet echt iets over vinden. Daarnaast hoef ik geen BTW af te dragen over de verlegde facturen die ik heb verstuurd naar ondernemers, wel moet ik dit aangeven in de BTW aangifte. Alvast bedankt voor de tijd en moeite! Ik waardeer het erg.
  19. Modedit: nieuw topic samengevoegd met orginele topic waar naar verwezen wordt Hallo, Enige tijd geleden heb ik deze post geplaatst: Ik heb contact opgenomen met mijn leverancier over de algemene voorwaarden. Mijn leverancier is bereid om de productaansprakelijkheid op zich te nemen. Hier heeft mijn leverancier een contract voor. Mijn vraag is, hoe weet ik of zo'n contract juridisch volstaat? En hoe gaat het in zijn werk mocht een product niet deugdelijk zijn en er komt een klant bij mij, moet ik dan de leverancier contact met de klant laten opnemen? Als dit kan, heb ik dan alsnog een verzekering nodig die productaansprakelijkheid dekt? Doordat ik het product rechtstreeks van de leverancier naar de consument verzendt (leverancier is gevestigd binnen de EU, maar betrekt zijn producten uit China), moet ik dan nog zelf steekproeven houden, of controleren of er een goede uitgangscontrole bij productie en is? Met vriendelijke groet, van der Vlugt
  20. Hoi Harold, Bedankt voor je reactie. Ik begrijp inderdaad dat ik een aanspreekpunt ben voor mijn Nederlandse klanten. Ik begrijp dat goede leveringsvoorwaarden van belang is en dat ik verantwoordelijk ben voor garantie en voor reparaties aansprakelijk ben. Na mijn eigen onderzoek kwam ik erachter dat mocht er een ondeugdelijk product zijn dat schade of letsel toebrengt, met schade een onder € 573,31 de verkoper aansprakelijk wordt gesteld. Als het goed is kan een bedrag dat hierboven komt, mits er goede afspraken zijn tussen mij en de leverancier, deze aansprakelijkheid worden verlegd naar de leverancier? Klopt dit. Stel dat mijn leverancier de aansprakelijkheid op zich wil nemen, is het dan verstandig om dit te laten controleren door een jurist? Moet ik ook alsnog een productaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Als ik wel aansprakelijk word gesteld, dan volstaat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering waaronder productaansprakelijkheid valt? Enig idee hoeveel dit gaat kosten? En hoe kun je goed voorbereid dit voorleggen bij de verzekeringsmaatschappijen? Wat moet je zoal laten zien wat voor contracten/overeenkomsten je hebt vastgelegd tussen een leverancier. Groet, van der Vlugt
  21. Beste forum-leden, Ik wil graag een eenmanszaak starten zonder personeel waarbij ik elektrische fietsen en fietsen zonder trappers (bijzondere bromfiets) ga verkopen binnen Nederland. Mijn leveranciers leveren vanuit hun magazijnen in Europa naar mijn klanten. Voornamelijk rust mijn levering op dropshipping , daarentegen heb ik van elk product een paar op voorraad. Mijn klanten willen namelijk eventueel de producten kunnen ophalen/bekijken. De producten zelf worden in China gefabriceerd. Ik wil graag starten met mijn onderneming, maar ik loop tegen een aantal juridische punten aan. Na enige research kwam ik tot de conclusie dat het handig is dat ik de algemene voorwaarden van de leverancier kan inzien en de (inkoop)overeenkomsten en leveringsvoorwaarden kan afstemmen met de leverancier (deze moet ik nog bij hen opvragen). Voornamelijk wil ik productaansprakelijkheid, reglementen omtrent ondeugdelijke producten, recall, leveringsvoorwaarden en retouren vastleggen. Alle producten zijn CE,FCC, MSDS,UN38.3,MSDS,ROHS,EU DOC gemarkeerd/gecertificeerd. Ik heb mijn leveranciers uitgekozen op basis van kwaliteit, zodat ik ondeugdelijke producten kan minimaliseren. Deze testrapporten moet ik nog opvragen bij mijn leveranciers. Wel weet ik dat de leverancier de levering, invoer en de fabrieksgarantie op alle producten regelt. Wat ik wil weten: - Aan welke overeenkomsten en contracten moet ik denken tussen mijn leverancier? - Moet ik zelf ook bepaalde overeenkomsten en contracten opstellen? - Waar vind ik de bovengenoemde overeenkomsten en contracten? - Hoe wordt vastgesteld welk recht van welk land wordt toegepast, of waar ik dit kan inzien. - De fabrikant heeft testrapporten, moet ik deze controleren? Zo ja hoe? - Moet ik zelf steekproeven houden om de kwaliteit te waarborgen en niet product aansprakelijk kan worden gesteld? Zo ja hoe? - Moet ik controleren of er een goede uitgangscontrole bij productie en batchgewijze controle bij import in de EU is? Zo ja hoe? - De fabrikant heeft een handleiding in verschillende talen, kan ik deze vertalen in het Nederlands en mailen naar mijn klanten? Context aansprakelijkheid : - Ik heb geen white label - De fabrikant importeert naar de EU, ik importeer binnen de EU - Ik bewerk het product niet meer, producent doet zelf de assemblage - Producent heeft geen relevant negatief schadeverleden - De producent bestaat een paar jaar - De producent heeft een goede creditrating Context producten: Na enig onderzoek kwam ik erachter dat de fietsen zonder trappers vallen onder de bijzondere bromfiets regeling en nog niet zijn goedgekeurd voor de openbare weg in Nederland Bij de vouwfietsen is eigenlijk helemaal geen regelgeving, hierbij hoeft niet het productie proces te worden gecontroleerd op keurmerken en markeringen. Als ze de keurmerken hebben, dan staat het je vrij om ze te importeren. Bij de bijzonder bromfietsregeling in Nederland is dit niet zo. Daarbij geldt dat de importeur in NL of de verhandelaar verantwoordelijk voor het verhandelen van deugdelijk materiaal, je moet er zelf maar voor zorgen dat je controle op de fabriek houdt. Of het kan het huis zijn in EU, afhankelijk hoe je het geregeld hebt. Weet iemand hier ook iets vanaf? En kan je het bevestigen/toelichten? Graag zie ik jullie advies tegemoet, alvast bedankt voor jullie tijd en moeite. Als ik iets over het hoofd zie, dan hoor ik dat natuurlijk graag. Van der Vlugt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.