vanderVlugt

Junior
  • Aantal berichten

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe

vanderVlugt's trofeeën

  1. @Norbert Bakker Dank voor je reactie en duidelijk antwoord. Ik heb zelf het product al gecontroleerd op kwaliteit, echter weet ik inderdaad dat dit niet voldoende is. Ik ben mij er inderdaad van bewust, dat als ik een product importeer en op de Europese markt wil brengen dat het je het op de punten moet controleren die jij hebt benoemd. Om deze redenen had/heb ik ervoor gekozen om mij niet te profileren als fiets verkoper en er zelf geen white label van te maken. Dit lijkt mij nogal veel werk en ik heb niet de tijd- en middelen voor. Wat ik het liefst voor mij zie is dat ik niet zelf de fietsen verkoop aan consumenten, maar alleen aan het bedrijf in Nederland zelf. Als ik het bedrijf in Nederland een white label van de fiets laat maken, dan ben ik niet meer aansprakelijk voor al die punten toch? Want zij verkopen het uit naam van hun bedrijf dan? Is er geen andere manier om naast een white label niet verantwoordelijk te zijn voor het controleren van al die punten? En rechtelijk niet aanspreekbaar te zijn op de aansprakelijkheid van een deugdelijk product? Kan ik niet een contract opstellen waar dit in staat? Zo ja, aan wat voor contract moet ik dan denken? @Bert.Dat is niet dezelfde post. Ik heb een andere leverancier gekocht die mij wel een deugdelijk factuur kan sturen. Daarnaast heb ik nu ook leveranciers binnen de EU die mij deugdelijk factuur kunnen sturen :)
  2. @Joost RietveldHartelijk dank voor je reactie. Weet je ook hoe ik dit moet aangeven in de BTW aangifte straks? Ik heb de video bekeken en ik begrijp niet waarom deze video relevant voor mij is. Ik ben mij bewust van de risico's en wil hier zorgvuldig mee omgaan. Daarnaast heb ik geen white label, dat gaat het Nederlandse bedrijf aan wie ik ga leveren waarschijnlijk wel ervan maken. Alleen in het begin zal er niet gebruik worden gemaakt van een white label. Ik fungeer eigenlijk alleen als een tussenpersoon, tussen het Nederlandse bedrijf en de fabriek in China.
  3. Beste forumleden, Ik heb de mogelijkheid gekregen om aan een bedrijf te leveren in Nederland. Ik importeer mijn goederen uit China. Dit zijn elektrische fietsen. Ik ontvang een 0% BTW factuur uit China waarbij de BTW naar mij is verlegd. De levering is DDP. Nou kan ik deze kosten voor de aankoop weer aftrekken in de voorbelasting. Echter wil ik graag meer weten over wat voor factuur ik moet opstellen voor het bedrijf in Nederland. Als het goed is moet dit een 0% btw factuur zijn? Hoe zit het met de BTW die ik moet afdragen over mijn verkoopprijs aan het Nederlands bedrijf? Daarnaast wil ik mij graag indekken. Als het goed is word ik gezien als feitelijke importeur en ben daardoor aansprakelijk voor een ondeugdelijk product. Nou heb ik wel alle vertrouwen in de kwaliteit, maar ik wil mij hiervoor toch graag indekken. Hoe kan ik dit doen? Alvast erg bedankt voor het lezen en reageren!
  4. Iedereen bedankt voor jullie reacties. Ik ben hier zeker mee geholpen en ga jullie advies opvolgen.
  5. Het gaat trouwens om meerdere leveranciers die mij alleen een proforma invoice sturen en niet een rechtsgeldig factuur willen sturen.
  6. @Bert.bedankt weer voor je antwoorden. Ik moet voor 30 oktober nog mijn belastingaangifte doen over het afgelopen kwartaal. Ik denk dat als ik nu een brief schrijf, ik geen reactie terug krijg voor de 30e. Raad je dan aan om de BTW nog als voorbelasting af te trekken, of het te laten in dit geval en te wachten op een antwoord? Ik heb geen rechtsgeldig factuur ontvangen met een BTW nummer van beide partijen erop, maar ik trouwens niet het VAT nummer nodig van de leverancier om aangifte te kunnen doen of om een ICL op te geven ? Dus even samenvattend voor mijn situatie. Ik heb geen BTW betaald aan de leverancier, dus kan ik de BTW niet aftrekken in de voorbelasting. Ook bij de fietsen die ik heb verkocht aan mijn zakelijke partners, kan ik de BTW niet aftrekken in de voorbelasting? Dan begrijp ik deze zin nog niet helemaal: Welke BTW zou ik dan kunnen aftrekken in de voorbelasting? P.s. @Bert. ontzettend bedankt steeds voor je antwoorden, ik ben hier zeker verder meegeholpen. Door jouw verhelderende antwoorden is enige last nu van mijn schouders gevallen.
  7. @Bert. @Joost Rietveld Bedankt voor jullie reacties en excuses dat mijn reactie even op zich liet wachten. Door mijn werk was ik er niet aan toegekomen om een reactie te schrijven. Ik heb nog een aantal vragen en zal jullie vragen ook beantwoorden hieronder. @Bert.De vraag opschrift sturen naar de inspecteur, welke inspecteur bedoel je dan precies en hoe kan ik die bereiken? Of bedoel je daarmee naar het belastingkantoor (wat mij ook werd verzocht aan de telefoon)? En de vraag opschrift sturen betekent dat ik de situatie voor moet leggen met de Chinees en dat ik netjes de btw wil afdragen en de Chinees niet btw lijkt af te dragen dus? Wat zou deze brief mij opleveren? Dit begrijp ik nog niet helemaal. Als de fietsen als DDP zending worden verstuurd, dan is het geen intracommunautaire werving meer toch? Of wat is het verschil tussen btw-aangifte doen tussen een DDP zending en een intracommunautaire werving? Ik weet ook niet of het in mijn geval iets uitmaakt, omdat ik toch in beide gevallen geen rechtsgeldig factuur ontvang. Volgens mij was ik nog vergeten te vertellen dat ik een leek ben op het gebied van belastingen en aangiften. Ik moet de intra-communautaire werving aangeving in de btw aangifte als ik het goed begrijp? Ik heb in ieder geval op mijn facturen wel btw gerekend over de omzet aan mijn klanten en andere zakelijke partners. Die btw kan ik dus later weer aftrekken in de voorbelasting als ik het goed heb begrepen. Ik dacht dat ik dit alleen kon aftrekken als ik ook daadwerkelijk btw aan de leverancier had betaald? Volgens de leverancier hoefde ik 0% btw te betalen. Terecht dat je je dat afvraagt @Bert.Het communiceren met de Chinezen gaat soms wat stroef. Ik denk dat ik het beste de leverancier gewoon kan quoten. Wat de Chinees zei over het opgeven van mijn btw nummer: "We didn't give your VAT number to customs. We make customs clearance by 3rd agent, so we don't have some proof to you. But it's illegal way". Kan ik door deze actie van de Chinees ook juridisch in de problemen komen? Of waar moet ik extra op letten of zien te voorkomen om niet zelf in de problemen te komen?
  8. @Bert. @Joost RietveldOntzettend bedankt voor de reacties. Ik heb nogmaals doorgevraagd bij de leverancier en die zegt nu dat het via een 3rd partij gaat en dat het dus illegaal is. Wat ik mij nog afvroeg: - Mocht ik een rechtsgeldig factuur ontvangen vanuit Polen, dan kan ik de BTW in de voorbelasting niet aftrekken, doordat ik 0% verlegde factuur zou ontvangen? - Mocht ik een DDP factuur ontvangen, dan is het als het goed is geen intracommunautaire werving meer, maar een binnenlandse werving en kan ik de btw in de voorbelasting weer aftrekken? - Nu de hamvraag, ik verwacht niet dat ik een rechtsgeldig factuur ga ontvangen. Iemand enig idee hoe ik nu btw aangifte moet doen en wat ik over het algemeen in deze situatie het beste kan doen? Zoals het er nu op lijkt valt het voor de belastingdienst niet te achterhalen waar ik mijn producten vandaan haal en zou ik maar wat kunnen invullen bij de btw aangifte? Moge het duidelijk zijn dat dit niet mijn insteek is en ik op een legale manier wil ondernemen.
  9. @Joost Rietveld Daar kan je wel eens gelijk in hebben dat de leverancier niet die intentie heeft. Enig advies wat ik nu zou kunnen doen?
  10. Beste forumleden, Alvast bedankt voor jullie tijd en moeite voor het lezen en eventueel reageren op mijn post. Ik zou jullie reacties zeer waarderen, want ik loop vast, zelfs na enig onderzoek en het bellen met de belastingdienst. Ik licht graag het één en ander voor jullie toe. Ik verkoop fietsen afkomstig uit China in Nederland. De contactpersoon die ik via Alibaba heb gevonden uit China levert de fietsen vanuit een Poolse loods, ik maak de bedragen over naar een Iers rekeningnummer. Ik krijg geen factuur, maar wel een proforma invoice, zoals ik het begrijp is dit geen rechtsgeldig factuur. Ik heb daarom nogmaals gevraagd of mijn leverancier mij ook een factuur kan geven met BTW nummer erop van ons beiden, of dat van de Poolse leverancier. Dit was niet mogelijk. Ik heb ook gevraagd of mijn BTW nummer ergens aan wordt doorgegeven (zoals een ICL opgave), volgens de Chinees geeft hij niet mijn BTW nummer door aan wie dan ook. In de proforma invoice zie ik dat het gaat om een DDP levering. Sinds juli heb ik wel facturen met btw verstuurd naar mijn klanten in Nederland. DDP, geen factuur ontvangen Aan de hand van wat ik op dit forum heb gelezen en bij de belastingdienst ben ik erachter gekomen, dat bij DDP termen de Chinees geen btw in rekening mag brengen. Wel moet hij via zijn douane-agent de btw bij invoer betalen en later terug vragen bij de belastingdienst (of door een fiscaal vertegenwoordiger laten verleggen). Op zijn factuur aan de NL koper moet de Btw verlegd worden volgens artikel 12 lid 3 Wet OB. Bij navraag bij de Chinees blijkt dat hij 0% btw rekent. Klopt het dat doordat het als DDP is verzonden, ik niet meer aan het importeren ben/het geen intracommunautaire werving is? En als ik dan een DDP factuur zou moeten ontvangen met Nederlandse btw? Dan zou ik deze btw wel bij de voorbelasting kunnen aftrekken? Het punt is alleen, ik krijg geen factuur. Btw aangifte Ik wil btw aangifte doen, omdat ik voor de belastingdienst een ondernemer ben en ik sta ingeschreven bij de Kvk. Voor de btw-aangifte heb ik geldige facturen nodig volgens de medewerker van de belastingdienst. De medewerker had geen antwoord op de vraag wat ik zou moeten doen met de btw aangifte als ik geen facturen ontvang. Het enige wat ze mij kon vertellen was dat ik achter een geldig factuur aan zou moeten gaan (volgens de leverancier is deze er dus niet). Hebben jullie enig idee hoe ik nu de btw-aangifte moet doen? Extra informatie over facturen voor btw aangifte: "In de Europese BTW richtlijn (EG verordening 112/2006, artikel 178 -c) staat inderdaad dat voor de aftrek van voorbelasting er een BTW-aangifte gedaan moet worden en er een factuur moet zijn. Echter op deze regel is een uitzondering van toepassing, artikel 181: De lidstaten kunnen een belastingplichtige die niet in het bezit is van een overeenkomstig titel XI, hoofdstuk 3, afdelingen 3 tot en met 5, opgestelde factuur, toestaan de in artikel 168, onder c), bedoelde aftrek toe te passen met betrekking tot diens intracommunautaire verwevingen van goederen". Of nationaal niveau kan dus afgeweken worden van de eis om een factuur te hebben. @Bert.wist niet precies of/hoe dit in de NL wetgeving is opgenomen. Als advies gaf Bert mij om te bellen met de belastingdienst en dat heb ik gedaan, aldus werd mij verzocht dat ik geldige facturen heb voor btw aangifte.
  11. Ja precies. De leverancier zegt dus van wel dat die btw naar mij is verlegd, maar geeft mij geen factuur tot nu toe. Is er ook een mogelijkheid om met mijn btw nummer ergens na te gaan of de btw naar mij is verlegd (mocht ik geen correcte factuur ontvangen namelijk)?
  12. Bedankt voor je reactie Cosara. Ik ben wel een ondernemer voor de omzetbelasting. Dus stel dat ik alleen maar proforma facturen krijg, dan neem ik dit mee in de privé uitgave in mijn administratie. En dan draag ik de BTW nog af via mijn zakelijk btw aangifte? Of hoe zit dat dan precies?
  13. Precies, dus als ik niet een factuur krijg. Hoe moet ik het dan doen met de belastingaangifte?
  14. Oké dus dan hoef ik hier verder niets meer mee te doen? Dat staat er ook niet in. Ik heb ook Googled wat een proforma invoice betekent. Het komt erop neer dat het een "good faith" agreement is tussen mij en de leverancier. Maar hun commerciële factuur is niet veel verschillend. De Chinees waar ik contact mee heb, gaat nu navraag doen of de Poolse leverancier mij ook een fatsoenlijk factuur kan sturen met de punten erin die jullie benoemden. Wat als ik alleen die proforma invoice heb, hoe moet ik dan de aangifte aanpakken? Duidelijk, bedankt hiervoor. Dat was het ook na jouw eerste uitleg wel, maar ik begon te twijfelen door deze zin:
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.