Jump to content

Mark16

Newbee
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

  • You are:
    ondernemer
  1. Hi Rik, De producten die ik inkoop komen van grote website zoals aliexpress & alibaba. Vaak geef ik ook aan dat ze de echte waarde ermoet moeten noteren, maar toch komen ze langs de douane en hoef ik bijvoorbeeld geen inklaringskosten te betalen aan PostNL of DHL. Dan zit ik vaak met de vraag hoe de BTW of invoerrechten ingeboekt moeten worden aangezien het er door heen is geslipt als het ware.
  2. Ik ben momenteel bezig met mijn eigen online webwinkel. Nu werk ik met verschillende leveranciers in Nederland en Duitsland. Het gedeelte BTW aangeven is hier voor mij duidelijk. Nu heb ik ook verschillende leveranciers in China waarbij ik bestel. Nu ben ik op de hoogte van de waarde EUR 22. Het bedrag dat ik meestal bestel is ook altijd rond de 50 t/m 100 euro. Ik wil graag alles volgens de regels doen dus als mijn pakketje is aangehouden door de douane , is dat voor mij geen probleem om hier btw of import duties over te betalen. Dan weet ik in ieder geval dat dit netjes is gegaan. Nu komt het eigenlijk alleen maar voor dat de kleine pakketjes toch langs de douane gaan en deze bij mij thuis geleverd worden, zonder dat ik hier BTW of import duties over hebt betaald. Mijn vraag: - Wat moet ik doen als mijn pakket, hoe duur die ook eigenlijk is door de douane is gekomen zonder dat ik hier btw over hoefde te betalen? - Hoe zou ik dit moeten aangeven in de BTW aangifte? Bedankt alvast!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept