Jump to content

Dirk_H

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Heren, Allemaal echt heel bedankt voor jullie tijd. I really do appreciate it, maar ik ben eigenlijk op enkele antwoorden na, geen stap vooruit gekomen. Heel eerlijk snap ik zelf eigenlijk ook niet waar het aan ligt. Ik heb al meerdere keren aangegeven: "Mijn doel is om te weten hoe ik mezelf (zoveel mogelijk) kan indekken en niet welke keuze ik moet maken met akkoord of niet akkoord gaan." Met zoveel mogelijk bedoel ik, het kan 1% zijn, het kan 5% zijn, het kan 90% zijn, maar vertel hoe ik die 1,5,90% kan indekken, en niet dat ik het niet moet doen. Die keuze wil zelf maken. Nu zijn 9 vd 10 antwoorden mij vertellen dat ik het niet moet doen. Dat vind ik best jammer. Dus kan er iemand nog meer tips geven wat ik allemaal kan indekken en hoe dat te doen? Bedankt nogmaals!
 2. Bedankt Norbert, jij bent echt de enige die hier antwoord op de vragen geeft. hahaha
 3. Het is ook nooit mijn bedoeling geweest? Ik snap niet waarom dat iedereen dat denkt, terwijl al paar heb gezegd: ik wil advies hoe ik zoveel mogeljk kan indekken en NIET of het moet doen of niet? Wat is daar niet aan te snappen?
 4. Ik snap dat je de intenties hebt om mij te helpen met de keue die ik maak, maar Ik heb denk ik al genoeg herhaalt dat dit niet is wat ik wil. (redenen zoeken waarom niet te doen, want die wist ik vanaf begin al)
 5. Mag ik vragen wat een fiscalist er mee te maken heeft? Is een jurist van ondernemersrecht of niet iets meer wat ik moet hebben?
 6. Er staat geen vergoeding tegenover. De reden waarom ik het wil doen, is omdat ik dus een hele goede functie heb binnen dit bedrijf. Het is niet zomaar een bedrijf. Ga maar vanuit dat het Fitbit is of zo. Misschien is het zo makkelijk om te begrijpen. Ik heb dus een super functie gekregen binnen Fitbit + ik zie veel kansen binnen Fitbit en Fitbit vraag mij nu in de board te zitten voor hun holding in Nederland. Ik denk dus niet dat Fitbit frauduleuze dingen doe, maar ze kunnen altijd fouten maken. Volgens mij is er teveel een beeld dat het om een of een andere maffia tentje gaat hahahaha. Ik hoop dat jullie begrijpen waarom ik niet bij naam wil noemen. Er is niks gezegd over rekening. En trouwens al eerder bevestigd dat het heel normaal is dat de bank die eis heeft bij ene buitenlands bedrijf. Nee, daarom vraag ik het hier hoe dat inelkaar steekt En wat ik zie is dat je mijn doel niet begrijpt......
 7. Damn.... alles is nu nog verwarrender @_@ Dus het is geen onzin wat ze me vertellen? Ik ga erin, holding opgezet, gelijk weer eruit is mogelijk? Ok, hier is misschien wat miscommunicatie. Ik bedoel niet ontslag nemen als bestuurder. Ik werk nu voor dat bedrijf als marketeer en ze vragen me of ik kan helpen met holding opzetten. Ze verwachten dat ik rond december weer uit die holding zit. Stel: ik heb niet naar mn zin en wil ontslag nemen als marketeer in oktober, en zit dan al in de holding. Dan is het dus beter eerst te wachten tot ze me eruit hebben gehaald en dan pas ontslag te nemen, right? En niet in oktober direct ontslag nemen, terwijl ik nog minimaal tot december in die holding zit, zo niet langer. Ok, dan gaan we weer terug naar mijn meeste belangrijke vraag dan waarvoor ik deze topic gestart ben: "Wat kan ik dan doen om me zoveel mogelijk in te dekken?" 100% is niet mogelijk, dat snap ik sowieso. Maar mssn 10%, 40% of 80%? Dus als ze die contract onder mn neus schuiven, hoe weet ik tot hoeverre ik ingedekt ben? Of is het sowieso onmogelijk om me maar uberhaupt voor 1% in te dekken? Die agreement die ze met me ondertekenen heeft dus eigenljk 0 waarde, klopt dat? Ik werk niet in Nederland :) Bedankt voor je tijd weer, Norbert. Really appreciated.
 8. Wat is de nut voor de bank dan om iemand met een NL-nationaliteit in het bestuur te hebben als deze gelijk weer eruit kan na het opzetten van de holding? Wat je aanraadt is dus dat ik sowieso eerst uit de holding moet voordat ik zelf ontslag ga nemen. Als ik van plan ben ontslag te nemen, moet ik dus dit al vantevoren regelen. Ik heb een buitenlands contract en valt dus sowieso niet onder de Nederlandse arbeidsrechten. Het gaat mij inderdaad om de externe dingen. Stel bv dat ze fraude plegen (acht de kans zeer klein, maar het kan), stel bv dat er sprake is van mismanagement, stel er is een miljardenschuld, ik wil daar natuurlijk niet aansprakelijk voor gesteld worden. Kunnen zij dus middels een onderlinge agreement zeggen: "Dirk heeft niks met de beslissingen te maken, hij weet van niks.", dat de rechter dan ook zegt van: "Ok, dan mag hij naar huis." haha 100% indekken zal nooit kunnen (of wel?), maar tot hoeverre kan ik mezelf indekken voor deze verantwoordelijkheden waar ik dus in principe niks mee te maken heb? Ik vind het namelijk best makkelijk klinken. Stel ik wil frauderen. Ik laat iemand een holding opzetten, zet mezelf in het bestuur en laat een agreement tekenen dat ik er niks mee te maken heb en er alleen zit vanwege mn nationaliteit. Dan kan ik dus eigenlijk altijd fraude plegen zonder wettelijk aansprakelijk gesteld te kunnen worden? Zo klinkt het voor mij nu, of heb ik het helemaal verkeerd begrepen? Is geen amerikaanse bedrijf, ze zijn enkel listed in NY. Toch wel handig, omdat ik echt nada weet hahaha. Bedankt voor je tijd (alvast :P)! modtip: je kunt een quote opsplitsen door 2x enter te drukken in de quote na het stuk tekst waar je op wil reageren
 9. Sorry allen, echt heel druk gehad met werk en beetje laat met reply. Heel erg bedankt voor jullie hulp. Heb nog wel wat vragen. Deze ga ik nog even stellen. :)
 10. DIt is niet lijkt. Het is open kaart dat ze dat willen.
 11. Om mijn vraag nog een te verduidelijken: Ik wil eigenlijk weten wat ik kan doen om mezelf goed in te dekken als ik het bedrijf wil helpen. Het is bedrijf is niet zomaar een bedrijf, maar beetje onder het niveau Fitbit, Tomtom, Logitech, etc. Ze gaan nog de detailt met me bespreken en ik moet zelf ook aangeven wat ik wil, zodat ik zo goed mogelijk ben beschermt. Ze hebben EY Nederland aangenomen als consultant. Ook de vragen als bv: 1) Ze zeggen na het opzetten mij asap te verwisselen, maar kan dit zomaar? Wat als ik bv ontslag neem, kan ik dan direct eruit? 2) Ze gaan wel onderling een contract aan dat ik alleen maar mn nationaliteit verleen, en ik niks met de bestuurlijke beslissingen te maken heb. Is deze wel rechtsgeldig? Dus men moet het beetje zien als: Hoe kan ik mezelf zo goed mogelijk te beschermen als ik dit project wel wil aangaan? Ik hoor graag van mensen die hier ervaring(en) mee hebben en mij dit dus kan vertellen (bv wat voor eisen ik moet stellen, wat is wel of niet rechtsgeldig, etc) Misschien dat mn vraag nu iets duidelijker is.
 12. Mijn vraag is meer: wat kan ik doen om mezelf goed in te dekken als ik er aan mee wil doen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept