John Vu

Junior
  • Aantal berichten

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe
  • Voornaam
    john
  • Achternaam
    vu

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    den helder

Visie op

  • Ik zoek mensen die
    Internationaal ondernemen/ ecommerce/ webshops/ import

John Vu's trofeeën

  1. Voor een eenmanszaak moet je persoonlijk langs gaan bij de KVK. Een BV kan dan wel weer volledig online via een notaris. Aangezien je niet meer in Nederland woont, misschien een optie om een bedrijf in te schrijven in een ander land
  2. Grote kans dat de meeste nederlanders koffie drinken dat uit Vietnam komt. Het is namelijk een van de grootste koffielanden, waarvan veel gebruik word gemaakt van de goedkopere variant als opvulling voor de standaard filter koffies uit de supermarkt. Klein gedeelte wel - maar meer een niche markt. Ik ben zelf Vietnamees Nederlander en heb een groot netwerk binnen zowel de Aziatische gemeenschap in NL en de gastvrijheidsindustrie dus zal ook hier gaan verkopen. Maar meer voor reguliere koffiedrinkers (introductie tot betere en meer premium koffie), speciaal-koffie liefhebbers, Horeca & Hotels. Leuk! wellicht eens verdiepen in de Vietnamese koffie cultuur. Zoek eens op: Ca Phe Sua Da. Klopt, de meesten drinken voornamelijk goedkope (mainstream) koffie, welke vaak te donker zijn gebrand en een mix is van zowel Robusta en Arabica. Dit zorgt voor onaangename bittere smaken. De speciaal leveranciers leveren vaak puur Arabica, met een light/ medium roast, waardoor zoete en fruitige smaken beter doorkomen. Wij hebben een prachtige koffie die een mooie balans tussen bitter en zoet heeft! Zowel puur Robusta (zoals die in Vietnam vooral word gedronken) en een pure Arabica.
  3. Wij werken uitsluitend met specialty grade koffie uit Vietnam van de hoogste kwaliteit (80+). Waar Vietnam vroeger bekend stond om robusta koffie (grotendeels lage kwaliteit), gaan wij ons focussen op zowel arabica en robusta van de hoogste kwaliteit. Geen enkele koffie brander in Nederland of Europa werkt met Vietnamese Specialty Coffee, wij wel. Ik heb in de afgelopen 3 jaar in de Food and Beverage industrie gewerkt in Vietnam, en was verbaasd over de koffie cultuur en kwaliteit ervan in Vietnam. Dit willen wij graag naar Europa halen. Waarom niet? Wij zullen wel grotendeels online verkopen maar natuurlijk ook vaak langs gaan bij klanten. Tevens heb ik een groot horeca netwerk in Nederland (van mijn tijd aan de hotelschool), connecties met supermarkten en is er een grote Vietnamese gemeenschap in Nederland . John
  4. @De Ketchupmaker @Branko Collin @jajajeroen Wij hebben besloten toch maar niet voor een etiket controle te gaan ivm de kosten. Wanneer het Nederlandse etiket klaar is zal ik deze hier posten voor iedereen om eens een kijkje naar te nemen. Hier hebben wij niet de benodigde certificaten voor. Wel ben ik aan het kijken naar wat mogelijk is. Zou graag nog een kwaliteits en social responsibility certificering hebben op de koffie. tips? :) John
  5. Hi Jeroen, Dat dacht ik ook al. Kon het echter nergens vinden, maar goed om een bevestiging te hebben! Duidelijk - in dat geval behouden wij de ISO22000-2018 logo als ons marketing trucje :) (zie foto) Duidelijk - Zal ik doen voor mijn eigen administratie! Ik zal dit ook even nagaan met een laboratorium in NL. Weet jij eventueel welke organisatie dit doet? Deze informatie kan ik niet vinden. Wij zullen volgens het handboek de labels maken maar zou het graag ter bevestiging laten beoordelen in NL. Zal ik doen als we de Nederlandse design hebben. Ik stuur je even een PM met de huidige designs die wij hebben in het Vietnamees/ Engels. Dankjewel Jeroen! John
  6. Beste Jajajeroen, Hartelijk dank voor je uitgebreide bericht en mijn excuus voor het late antwoord! Ik had niet eens door dat er op was gereageerd Zie hieronder mijn vragen die ik nog hebt wat betreft de producteisen. Duidelijk. Nu vraag ik mij af - Mijn leverancier van koffie is gecertificeerd en voldoet aan de "ISO 22000:2018". Deze ISO is weer gebaseerd op de HACCP. Beide zijn voedselveiligheid certificaten die internationaal erkend zijn. Kan ik er hierbij van uitgaan dat dit volstaat qua voedselveiligheid eisen in Nederland/ Europa of moet er nog een aparte HACCP certificering plaatsvinden? Ik heb tevens andere koffieproducten gecheckt die in de schappen liggen in Nederland. Ook hier staat niet overal een HACCP certified logo op. Hoe zit dit? Voor de duidelijkheid - het product zal in Vietnam gemaakt en verpakt worden. Vervolgens word het geëxporteerd en direct naar een fulfilment center (met ervaring in koffie) in Nederland gestuurd. Hun zullen de producten verder afhandelen en opsturen naar klanten. Dit is in Vietnam al gedaan en staat op de verpakkingen. Deze documenten zijn echter wel in het Vietnamees nog. Dien ik voordat ik het product op de markt breng dit te laten controleren in een laboratorium? oftewel - is dit verplicht? Ons houden aan het handboek van het NVWA voor etiketeisen is geen probleem. Dienen deze nog goedgekeurd te worden in Nederland voordat het product mag worden verkocht? Hoor graag van je Jeroen! nogmaals dank voor je antwoord. Met vriendelijke groet, John
  7. Hallo allemaal een aangenaam kennis maken! Momenteel doe ik onderzoek naar de benodigheden voor import van geroosterde koffie (levensmiddelen) en koffieproducten uit Vietnam om in Nederland (en later Europa) te verkopen. Het product zal gemaakt en verpakt worden in VIetnam, waarna ik het alleen nog naar Nederland wil importeren en verkopen. Hier loop ik echter nog wat vast wat betreft producteisen voor levensmiddelen. hopelijk kunnen jullie hierbij helpen! Tot op heden heb ik het volgende gevonden. Warenwet -> In de warenwet staat beschreven waar het geimporteerde product aan moet voldoen qua A) algemene productveiligheid en B) Consumenten veiligheid/informatie. Om dit verder op te splitsen heb ik het volgende gevonden: A) Algemene productveiligheid De producent van het product moet aan de volgende qualifications voldoen, voordat het product op de markt mag worden gebracht: 1. Food Safety Standard License (FSS) 2. Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP). -> Moet voldoen aan Europese normen https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:02004R0852-20090420&from=NL Extra aan de HACCP - 2.1. Good Manufacturing Processes (GMP) – Addition on HACCP 2.2. Good Hygiene Practices (GHP) – Addition on HACCP 2.3. Food Safety Management Systems (FSMS) – Obtained after qualifying for HACCP, GMP and GHP 3. NEN & ISO 9001:2015 International Norm for Quality Management 4. NEN & ISO 22000:2018 International Management System for Safety of Food Products 5. World Health Organisation – Good Manufacturing Practices (WHO-GMP) 6. International Food Standards (IFS) vraag: Klopt het dat de producent van de koffie aan al deze eisen moet voldoen voordat het product mag worden geexporteerd naar Nederland? Importeur (ik): Het zal aan mij zijn om het product in een labaratorium te testen in zowel Vietnam als Nederland. Waar vind ik aan welke specifieke eisen dit moet voldoen en waar doe ik dit? B) Consumenten Veiligheid/ Informatie Wat betrefd de consumenten veiligheid en informatie vind ik alleen informatie met betrekking tot het etiket (handboek etikettiering van levensmiddelen). Klopt dit en moet er naast het etiket nog ergens aan worden voldaan? Moet het etiket vervolgens worden goedgekeurd in Nederland en waar doe ik dit? Als jullie hierbij kunnen helpen, dan hoor ik het graag. Er zijn veel bronnen van informatie, maar word naast deze informatie niet veel duidelijker van wat er online te vinden valt. Hopelijk kunnen jullie hierbij helpen! John
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.