Jump to content

Tonnygoes

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Company info

 • Location
  Goes
 1. Ik was ook niet van plan hopeloze acties te gaan uitvoeren, maar het is wel jammer dat het via een prive faillissement moet gaan. Het enigste wat ze ermee voorheen is het gevoel dat ze ons ook in privé failliet hebben, terwijl het overgrote deel dit niet wilt en een half jaar langer moeten wachten. Ik snap hun gevoel echt wel maar we hebben dit ook niet bewust zo ver laten komen.
 2. Die vraag heb ik voorgelegd, in een akkoord bekrachtigd door de rechrer is dit niet toegestaan. Ik heb dit tevens aan de curator gevraagd, en deze zei eveneens dat het niet is toegestaan. Hjj meldde wel dat wanneer een eiser zijn vordering intrekt hij niet zal navragen waarom..
 3. Vandaag contact gehad en het lijkt erop dat een prive faillissement de beste oplossing is. Een schuldeiser kan in een vof gedwongen worden om mee te doen, maar op het moment dat hij niet akkoord is gegaan heeft hij de mogelijkheid om het resterende deel alsnog in prive te verhalen. Op het moment dat het een prive faillissement betreft kunnen ze dit niet meer. De beste oplossing is dat iedereen akkoord gaat omdat het prive faillissement niets meer oplevert (eerder minder) en het nog 6 maanden langer gaat duren. Helaas blokkeert nu een enkeling het voor de anderen. Ook de curator geeft di
 4. Klopt er is in prive nog niets aangevraagd of meebetekend. De makkelijkste oplossing is dan ook deze 3 te betalen en het akkoord is akkoord. Niet helemaal ethisch vetantwoord en hoort de curator ervan ben ik ook nog strafbaar. Misschien dat het wettelijk is toegestaan dat iemand anders deze vorderingen betaald? Geen idee
 5. @Wigbolt Je bedoelt een eigendomsvoorbehoud? Hier is niet over gesproken. Morgen eens bellen naar een solventie specialist
 6. Beste Wigbolt, Met deze 3 eisers zou ik wel rond kunnen komen en betalen, maar dit is niet toegestaan. Iedereen moet een gelijk deel krijgen (ook begrijpelijk).
 7. Beste Hans, Het ligt niet zoals je zegt. Dat er in prive niets is was vanaf het begin al duidelijk, anders had de curator ons prive failliet verklaard en beslag erop gelegd. Volgens hem kan degene die niet akkoord is, uitwijken naar mijn prive. Op het moment dat we in prive failliet zijn, worden alle schuldeisers ook prive eisers en zal iedereen mee moeten in het akkoord. Ik was van gedachte dat de rechter het akkoord kan bekrachtigen en ze niet meer kunnen terugvallen op mijn prive. Ik ga morgen een specialist bellen.
 8. Ik ga de links van Rik zeker nazien, de mail was afkomstig van mijn curator. Hij schrijft: op het moment dat niet iedereen akkoord is, de tegenstemmers aanspraak kunnen maken op ons prive, omdat we daarin niet failliet zijn verklaard. In eerste instantie heeft hij altijd gemeld dat dit niet zou kunnen, omdat ze bij een meerderheid gedwongen zouden worden. Met een persoonlijk failliet zou dit niet meer kunnen. Omdat hij van mening verandert is ben ik er ook niet meer zeker van.
 9. Beste Damedia, Ik heb me zeker al verplaatst in de positie van de schuldeisers, helaas zijn we in faillissement geraakt door onvoorziene zaken. Ik heb ook met de meeste nog goed contact, vandaar dat ook bijna iedereen akkoord gaat. Degene die niet akkoord gaan waren eenmalige leveranciers (3). Als het anders had gekund had ik het wel gedaan.
 10. Hallo Hans, Die "ellende" is voor ons als vennoten idd. Volgens de curator kan een prive faillissement vrij gemakkelijk worden afgewikkeld omdat het vooronderzoek al in de vof is gedaan. Ik ben eerder bang voor de toekomst, google je je eigen naam zie je direct je naam naar boven komen. Dit ziet een bank oid ook. De schuldeisers hebben geen 100 % goedkeuring vereist, maar het gaat er meer om wanneer de rechter goedkeuring geeft ze nog terug kunnen vallen op ons prive.
 11. Het is nog niet voorgelegd aan de rechter, de curator heeft voorgesteld om prive faillissement aan te vragen. Op deze manier worden ze gedwongen mee te gaan in het voorstel. Een prive faillissement levert niets op voor de eisers, maar wel een hoop extra ellende voor ons.
 12. Afgelopen jaar is onze vof failliet verklaard, niet wijzelf in prive. Nu is er in samenspraak met de curator een voorstel gedaan naar alle schuldeisers, om tot een akkoord te komen. Hiermee is 85 procent akkoord gegaan en enkele gaan niet akkoord. De curator heeft tot op vandaag gezegd dat dit geen probleem zou zijn, omdat het restant mee zou moeten in een dwangakkoord. Zojuist kreeg ik een mail dat de tegen-stemmers ook akkoord moeten geven, omdat zij mij anders in prive nog kunnen aanspreken. Volgens mij kan een dwangakkoord toch in een vof zonder dat we in prive aangesproken worden? Wi
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept