Jump to content

Paulperm

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Recent activities

 1. Weer even een update. We hebben contact gehad met zowel een Nederlandse als een Duitse advocaat over deze kwestie. De Nederlandse advocaat gaf aan dat de verkoop in Nederland op zich nooit kan leiden tot een schending van het merkrecht in Duitsland. Maar door het product op te sturen kan deze mogelijkheid weldegelijk ontstaan. De Duitse advocaat is hierin wat stelliger en geeft aan dat het waarschijnlijk een schending van het merkrecht is ontstaan door de verzending. Beide advocaten geven aan de ‘Cease-and-desist declaration’ niet te tekenen, maar sterk af te zwakken. Dat gaan we dan ook nu ma
 2. Inmiddels hebben we reactie van CBH. Hun stelling is dat de simpele verkoop en daarom volgende verzending van zowel het product als de factuur naar Duitsland de weg opent naar Duitse jurisprudentie. Ze geven aan dat er kennelijk andere, gelijke zaken zijn. Wel willen ze nu schikken voor 300 euro EN we moeten de Cease and Desist verklaring tekenen (waar continu voor wordt gewaarschuwd). Ik heb de casus inmiddels ook voorgelegd bij een advocaat, maar ben toch ook wel erg geinteresseerd of dit nu zomaar kan. Iemand uit het buitenland koopt wat in Nederland, zowel het product als de verkoop is in
 3. Het gaat om tassen van Bag2Bag, type “Yuka”. Deze naam is in Duitsland kennelijk door een andere tassenleverancier geclaimed. Het is ook duidelijk niet dezelfde tas. We hebben de groothandel uiteraard aangesproken, zij leveren deze tassen ook niet in Duitsland. De hele discussie gaat dus alleen om de naam.
 4. Beste Twabla, bedankt voor deze naam! Mochten ze dit doorzetten dan ga ik met dit bedrijf contact opnemen. Nog even een reactie op de vorige topics; alle acties zijn geinitieerd door de test-aankoper. De gecancelde order in de webshop hebben we pas na de mails van de koper gezien.
 5. Norbert vroeg ook hoe ze aan de informatie zijn gekomen. Ze spreken ook echt over een ‘test aankoop’, kortom, heel doelbewust. In de backend van de webshop zien we ook de order tot 2x niet gelukt is, waarna hij is gaan mailen. Zoals iemand al schreef: pure uitlokking zoals ik het zie, maar ook wat iemand schreef dus een passieve verkoop.
 6. De enige onderbouwing van het bedrag is de tijd die het advocaten katoor (CBH rechtsanwalte Hamburg, maar zitten door heel Duitsland) erin heeft gestoken. Althans, dat stellen ze. Voor dat bedrag moet dat echt een berg uren zijn geweest, terwijl het zelfs als brief gewoon broddelwerk is. KvK lijkt niet te zijn uitgezocht, niet de bedrijfsnaam zoals die op de factuur is vermeld, maar de naam van de website staat vermeld, geen enkele echte verwijzing naar wetsartikelen, etc..
 7. Het enige concrete waarmee ze komen is een foto van de geleverde tas, met daarop de productnaam en de factuur. Verder helemaal niets, dat kan ook niet anders want er is niets. Wel dan de verwijzingen naar de registraties van hun klant (als dat tenminste ook echt hun klant is). Gelukkig hebben we zelf in de webshop de registratie van de gecancelde order (2 pogingen ondernomen), en het email verkeer dat met de koper heen en weer is gegaan, en uiteraard onze eigen website die echt alleen maar in het Nederlands is, met als mogelijke betaalmethoden iDeal (volgens mij niet te gebruiken vanuit Duits
 8. We hebben de groothandel gebeld. Zij weten wel van ellende als je in Duitsland gaat verkopen. Maar deze situatie kennen ze ook niet. Wij verkopen de tassen overigens met vermelding van de merknaam en de speicfiek productnaam zoals die door de groothndel is opgegeven.
 9. Bedankt voor je reactie. We hebben in ieder geval passief verkocht dat is zeker. Ik vermoed dat de vraag zich gaat toespitsen of we al dan niet actief op de Duitse markt hebben gehandeld. Ik ben geen jurist, maar als je niet adverteerd, geen site in het Duits heb en een Duitser niet via de website kan bestellen lijkt me dat hier aantoonbaar geen sprake van is. Dan blijft over onder welk recht de verkoop heeft plaats gevonden. Als leek zeg ik Nederland, net alsof hij fysiek in de winkel heeft gekocht. Maar dat zal wel betwist worden vrees ik.
 10. Beste mensen, Wij hebben een kleine winkel in het westen van het land en daarbij ook een webshop. Wij verkopen oa tassen die we van een Nederlandse groothandel inkopen. Onze website is alleen in het Nederlands beschikbaar, je kunt alleen met iDeal betalen of contant bij afhalen in de winkel, verzendmethoden werken alleen binnen Nederland, algemene voorwaarden staan alleen in het Nederlands. Als we al adverteren, is dat alleen in het Nederlands gericht op Nederlandse publiek. En uiteraard is de winkel dicht ivm Corona. Nu hebben we in januari een mail gekregen van een Duitse mijnheer
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept