Jump to content

ZZPKOR

Junior
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Recent activities

 1. Het is niet dat ik deze kosten van de omzet aftrek in de balans, maar het maakt voor je winst verlies rekening wel degelijk uit. Dus ik heb in mijn vorige bericht het foutief gehad over omzet terwijl ik daar eigenlijk winst bedoelde, sorry. Als je in je winst verlies rekening werkt met facturen en kosten met of zonder btw heeft dat natuurlijk invloed op de uiteindelijke belasting die je zult moeten betalen. Waar ik enthousiast over was, was dat de btw over ingekochte spullen in de KOR niet verloren gaat, maar op deze manier in je winstberekening voor de BD wel meegenomen wordt.
 2. Ok duidelijk uitgelegd! Weer een inzicht erbij: Als ik inkoopkosten ook inclusief BTW mag verwerken in mijn administratie vóór de overschrijding van de limiet, dan gaat mijn omzet dus niet relatief omhoog. Dan komt het eigenlijk op hetzelfde neer als de methode van 'salderen' die ik toepaste. Om samen te vatten wat ik in eerste instantie niet goed begrepen had: In de huidige KOR boek je gewoon je totale omzet in. Dus het totale bedrag aan facturen die je geïnd hebt. Netto of bruto en BTW zijn allemaal niet van toepassing, het totaalbedrag van alle facturen is je omzet.
 3. Ik zal die correctie nog uitvoeren... Dan zal mijn omzet voor de Bd waarschijnlijk wel omhoog gaan, aangezien ik dan de btw voor ingekochte goederen niet kan salderen (noem je dat zo?) met de fictieve btw zoals in ik in de oude situatie deed. De voorbeelden op de site van de belastingdienst vond ik daar al niet duidelijk over, maar dat kan ook aan mij liggen...
 4. Ik heb klanten facturen gestuurd voor de bedragen/uurlonen zonder btw te vermelden, inkoop van goederen heb ik inc btw door de klant laten betalen. Dus ik heb ontvangen wat ik wilde ontvangen (privilege van eigen baas zijn) en de fictieve btw bestaat alleen in mijn administratie. Zoals je zult begrijpen ligt mijn tarief nu wel minimaal 20% hoger :)
 5. Sorry voor de late reactie en hartelijk dank voor jullie reacties. Dit forum heeft ook bij andere vragen al menig maal verder geholpen dan de site van de belastingdienst. Al was het maar door simpele voorbeelden. Ik heb wel verdiept in de nieuwe KOR, maar dat is alweer even terug en was blijkbaar niet voldoende. Voor de duidelijkheid; ik zat wel wel in de KOR en heb me inmiddels officieel afgemeld bij de BD. BTW aangiftes deed ik vorig jaar de eerste 3 kwartalen niet, maar nu inmiddels dus wel. Ik heb tot de 20k limiet geen BTW vermeld op rekeningen naar klanten, m
 6. Het is inderdaad volgens de methode zoals eerder toegepast bij de KOR. Het is de BTW die ik niet heb hoeven afdragen tot ik over de 20.000 limiet ging. Als ik jullie goed begrijp is dat in de nieuwe regeling ook veranderd? Heeft iemand tips hoe ik het wel goed doe? Alvast bedankt!
 7. Ok dat klinkt aannemelijk! Nu klopt de balans wel idd. Dank voor de verduidelijking!
 8. Dank voor je reactie. Dus de verschuldigde btw valt niet onder Liquide middelen als ik het goed begrijp. Als ik dan liquide middelen verminder naar 11.640 komt de activa op 11.102 waardoor ik nog steeds geen kloppende balans heb... Enig idee waar het dan fout gaat?
 9. Ik ben al even bezig met mijn aangifte inkomsten belasting. Ik ben zzp'er en viel in 2020 gedeeltelijk in de KOR. Ivm overschrijden van de 20.000 in het vierde kwartaal moet ik nog 538 btw afdragen voor dat kwartaal. Mijn administratie is verder, denk ik, vrij eenvoudig, maar ik kom er niet uit en zou het toch graag willen begrijpen. Wellicht kan iemand mij vertellen waar mijn fout zit. Er zit in de balans euro 538 verschil, een bekend getal en ik heb al willekeurig lopen schuiven met getallen, maar dat lijkt me niet de bedoeling van boekhouden. Alvast dank! winstverlies:
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept