bbosss

Junior
  • Aantal berichten

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe

bbosss's trofeeën

  1. Bedankt voor de tip. Hier ga ik zsm aan deelnemen. Is er bij een patentbureau nog iets om rekening mee te houden? Een certificering zoals bij merkenjuristen de BMM certificering van toepassing is? Nogmaals ontzettend veel dank voor het meedenken allemaal. Ik ben hier echt ontzettend mee geholpen. Nu ik dankzij jullie in de goede richting verder kan, slaapt het toch wat lekkerder 😆
  2. Bedankt voor je uitgebreide reactie, kuifje. Heel leerzaam om jouw inzichten te lezen. 1) Het grote voordeel van een patent op mijn uitvinding zal zijn dat ik in vergelijking met concurrenten die een knock-off willen maken, een superieur product hebt waarmee je in de toepassing een veel hogere kwaliteit kan halen. Daarnaast waarborgt mijn product een belangrijk stuk veiligheid vanwege een cruciaal detail, en ik kan mij geen voorstellen maken van een knock-off die dit detail ook gaat gebruiken, zonder dat dit dan inbreuk zou zijn op het patent. 2) Ik zat te denken aan een EU-octrooi (waar 17 landen bij aangesloten zitten) en afhankelijk van het succes, nog een aanvullend octrooi voor de VS en UK. 3) De architect bedoelde het inderdaad in de situatie als het patenteerbaar is. Hij liet er geen schijn over ontstaan dat hij daar inhoudelijk verstand van heeft. Zoals eerder gezegd ga ik bij een professional langs. Ik kom op de laatste post straks terug.
  3. Bedankt voor je reactie en uitleg. Ik heb op Espacenet gezocht naar producten die worden toegepast in dezelfde markt, en kwam al snel tot de conclusie dat ik de patentaanvraag samen met een professional wil gaan doen. Er zitten daar teveel valkuilen waar ik geen kennis over heb. Tegelijkertijd verbaasd het me ook dat er producten zijn die überhaupt zijn gepatenteerd. Als in dat het is toegelaten. Als ik er als buitenstaander naar kijk, en kijk naar alternatieven die al bestonden, dan oogt het als leek niet vernieuwend. Als ik dat dan vergelijk met mijn product, dan krijg ik daar goede hoop van. Tegelijkertijd realiseer ik me ook dat het een beetje appels met peren vergelijken is. Fijn om te lezen dat er nog iemand (naar tevredenheid denk ik?) bij die partij zit! Bedankt voor het delen. Hoe meer ik erover nadenk, des te meer ik ervan overtuigd raak dat een patent noodzakelijk is om het maximale eruit te halen. Er zullen gaandeweg veel valkuilen zijn, maar ik heb tegelijkertijd goede hoop. Ik de weg als een soort van trap waarbij elke trede voorafgaand aan de andere een noodzakelijke stap is om tot het einddoel te komen bovenaan die trap. En even ingekort zijn mijn prioriteiten dan in de volgorde: ontwikkeling, toepasbaarheid & vastlegging, uitvoering, branding, diversificatie, opschaling en licensing. Ik heb vaker goede ideeën gehad, maar die strandden vaak uiteindelijk op ontwikkeling of uitvoering. Deze uitvinding die ik voor ogen heb vinkt eigenlijk tot aan licensing alle hokjes af. Dat is voor mij voor het eerst en daarom wil ik dit ook zo gedegen als mogelijk op poten zetten. Bedankt voor je tip over de NOVU, daar ga ik even een lijntje uitzetten. @kuifje @Gemeas Patents M’n pauze was te kort om nog inhoudelijk op jullie berichten terug te komen. Doe ik later vandaag!
  4. Nou, dat gaat hier dus niet helemaal op, om deze reden: Met andere woorden: een knock off gaat in praktische uitvoerbaarheid zo ver achterlopen, dat ik een groot concurrentievoordeel houd. Dus als het al gebeurd, is het niet iets waar ik wakker van lig. En ik betwijfel overigens ook wel of een concurrent het aandurft om ,,hetzelfde” te gaan doen, omdat bij de toepassing ervan een belangrijk stuk veiligheid komt kijken. Die veiligheid kan met mijn detail gewaarborgd worden, maar zonder dat detail niet. Jawel, een prototype ben ik nu aan het ontwikkelen. Ik ben momenteel de laatste hand aan het leggen in de technische details. Ik laat de verschillende onderdelen overal ergens anders maken. Het product zelf heb ik uitgerekend en daarna nog eens uit laten rekenen, en de technische eigenschappen zullen bijzonder indrukwekkend zijn. Kan niet wachten om echt te gaan testen.
  5. Hartelijk dank voor jullie reacties. Mijn excuses dat ik nog niet inhoudelijk gereageerd heb. Dit heeft niets te maken met desinteresse (in tegendeel!!), maar ik heb nog niet de tijd gehad om even rustig te zitten voor een reactie. En dat verdiend jullie input wel vind ik, heb er heel veel aan! Ik reageer zo snel mogelijk inhoudelijk. In algemene zin kan ik zeggen dat het 1. Goed uitvoerbaar is, 2. Goed te vermarkten is, 3. Goed op te schalen is en 4. Er mogelijk ook via licenties veel interesse naar zal zijn. Zeker als ik er in de loop der jaren naamsbekendheid mee heb opgebouwd via de merknaam die eraan gebonden is. Het moet nu ik er langer over heb nagedacht ook echt gepatenteerd worden om het maximale eruit te halen. Het idee is vrij simpel, maar ik heb het nog nooit ergens gezien. Als ik het niet patenteer en iemand ziet hoe het werkt, dan is het met het grootste gemak na te maken. Anderzijds zijn variaties erop ook mogelijk. Echter houdt dat in dat er voor een andere variatie een specifiek detail anders móet zijn, omdat het anders inbreuk wordt. Maar door dit detail te veranderen wordt het ineens heel erg moeilijk om de uitvinding praktisch toe te passen. Daardoor zou een variatie niet of in elk geval heel erg inefficiënt uitvoerbaar zijn, waardoor je als patenthouder een enorm concurrentievoordeel houdt. En ondanks de simpelheid is het alles behalve een voor de hand liggende oplossing. Je moet (in het vakgebied) minstens 4 grote struikelblokken oplossen voor een correcte en veilige toepassing van de uitvinding en halverwege zullen er veel geweest zijn die settelen voor een makkelijkere, maar inferieure oplossing. Hoe meer ik erover nadenk, des te zekerder wordt ik van mijn zaak om het idee te patenteren, als dat kan natuurlijk. Des te onzekerder word ik ervan dat ik deze uitvinding in mn hoofd heb, maar dat het nog niet is vastgelegd. Geloof het of niet, maar ik begin er inmiddels echt slaap op te verliezen.
  6. Ik heb jullie adviezen ter harte genomen en een aanvraag lopen bij merk-echt, die merk-juristen heeft met een BMM-registratie. Inmiddels heb ik een offerte ontvangen voor een EU-registratie en de kosten hiervan zijn €1950,- ex voor 3 product klassen. Ik moet nog meer offertes opvragen, maar mij lijkt dit redelijk, al had ik het lager ingeschat. Nu heb ik onlangs contact gehad met een architect voor advies over mijn beoogde product, en na mijn verhaal aangehoord te hebben gaf hij aan dat ik dit als de sodemieter eerst moest patenteren, voordat ik er überhaupt met iemand verder over praat. Nu heb ik voor een correcte merkregistratie geen details hoeven geven over het product, maar ik wil het eea aan krachtberekeningen en certificering gaan inregelen, maar met klem werd mij dus geadviseerd het eerst te patenteren. Weten jullie hoe dit in zijn werk gaat? Is dit iets wat je voor een deel zelf kan? Of heb je hier echt een bureau voor nodig? Ik kan bijvoorbeeld zelf technisch tekenen, dus het product correct beschrijven moet wel lukken. Ik weet echter niet hoe ik kan zoeken in een soort van patenten-database of mijn product al ergens is vastgelegd of niet. Hebben jullie hier ervaring mee?
  7. Toch fijn om hiermee wat gerustgesteld te worden, dank daarvoor. Het zal voor een merkenbureau / jurist ook wel anders zijn dan voor een software developer. Heb daar alleen zo’n pijnlijk gevoel aan overgehouden, dat ik heel erg wantrouwend ben geworden. Maar goed om te lezen dat ik me daar in deze situatie geen zorgen over hoef te maken. Bedankt voor de tip om de kaders van de werkzaamheden, en de prijs daarvoor, goed af te kaderen. Ik ga deze week even het eea aan offertes opvragen.
  8. Bedankt voor jullie reacties en het warme welkom op dit forum! @Hans van den Bergh Het is meer dat ik overweeg een bureau in te schakelen, om te voorkomen dat ik een fout maak in mijn aanvraag, waardoor bijvoorbeeld mijn merknaam niet geaccepteerd zal worden, of dat ik een belangrijke productgroep vergeet oid. Ik heb er al een mail over uit gedaan naar BOIP, maar om een voorbeeld te noemen: Stel mijn merknaam is beschrijvend of niet onderscheidend genoeg voor de productgroepen in categorie A, maar wel in de categorieën B en C, kan ik dan categorie A laten vervallen om mijn merknaam doorgang te laten vinden ik categorie B en C? Om even wat te noemen. En zo zijn er meerdere hiccups die een merkenjurist wellicht voorziet. @Ward van der Put Dat is een hele goede tip, dat ga ik inderdaad eens uitzoeken. Ik vind het wel een lastige, omdat ik me ga specificeren in een niche binnen een markt. Een groot deel van mijn concurrenten bedienen een veel grotere markt en dus meer producten. Desalniettemin is het een goede start om mijn ingevulde gegevens eens te controleren. Dankjewel! Momenteel heb ik 31 productgroepen verdeeld over 3 categorieën. Is dit “normaal” als in “niet uitzonderlijk”? Mijn gevoel zegt dat het te veel is, maar als ik het objectief bekijk vallen mijn producten en diensten linksom of rechtsom in al deze productgroepen. @kuifje Bedankt voor je uitgebreide reactie! Als ik het zo lees, dan zou een goed merkenbureau / goede jurist geen weggegooid geld zijn. Aan welke bedragen moet ik dan denken? €500,- bovenop de kosten voor een aanvraag bij het BOIP zou ik bijvoorbeeld geen probleem vinden. Waar ik wel huiverig voor ben, is dan een merkenbureau er met jouw idee / merk vandoor gaat. Lijkt erg vergezocht natuurlijk, maar helaas is dit mij eerder overkomen met een softwarebedrijf die voor mijn idee een website zou bouwen met een specifieke vergelijkingstool voor die markt. Nooit aan gedacht een NDA op te stellen, want je verwacht niet dat een potentiële partner je op die manier een oor aan naait, maar toch is het gebeurd. Hoe reëel is die kans bij een merkenbureau / jurist? Werken die met NDA‘S, is er een keurmerk of bepaalde regelgeving waar ze aan moeten voldoen? Hoe weet ik of ik te maken heb met een betrouwbare en integere partij? Nogmaals hartelijk dank voor jullie (snelle) reacties!
  9. Beste forumleden, Momenteel ben ik bezig met het registreren van een merknaam bij het BOIP. Het eindeloos zoeken door productgroepen zal jullie niet onbekend zijn. Nu denk ik dat ik daar aardig uit kom, maar toch ben ik nog op zoek naar meer informatie en vooral ervaring van mensen die mij zijn voor gegaan. Uit jullie ervaring: waar dien je op te letten bij het registreren van een merknaam bij het BOIP? Wat zijn bepalende details die je mee moet nemen in je aanvraag, om er zeker van te weten dat je merknaam goed beschermd is? Is er bij jullie een betrouwbaar (juridisch) bureau bekend die dit op professionele wijze voor je kan inrichten, of is dit niet nodig? Ik hoor graag jullie ervaringen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.