Hallo allemaal,
Ik ben nieuw op dit forum en ik wil me graag even voorstellen. Ik ben al een tijdje bezig met het ontwikkelen van mijn eigen saus. De saus is een Aioli waarvan familie en vrienden al jaren smeken om het recept te delen of om de saus op de markt te brengen.
Ik ben erg enthousiast over mijn saus en ik ben ervan overtuigd dat er een markt voor is. Ik wil de saus dan ook graag op de markt brengen.
Waar ik nu tegenaan loop is een soort van vicieuze cirkel en ik hoop dat ik dit goed kan uitleggen..
Nederland heeft superstrenge regels als het gaat om de productie van Voedsel (en dat is maar goed ook). Denk aan warenwet, de NVWA, Haccp. Allemaal prima.
Maar om iets te mogen verkopen in nederland moet het allemaal getest zijn en voldoen aan de regels.
Nou heb ik een productieruimte nodig die dus voldoet aan die regels, zodat ik alles kan testen en producerren, want vanuit huis produceren is niet mogelijk met al die eisen. Alleen is een volledig pand huren en deze verbouwen met een compleet HACCP ingerichte productieruimte natuurlijk niet te doen zonder een enkel potje te hebben geproduceerd.
Dus ik moet produceren om geld om te zetten, maar heb blijkbaar HEEL VEEL geld nodig om te mogen produceren.
Heeft iemand hier ervaring mee? Ik zou heel erg geholpen zijn met tips en adviezen. Ik zie nu gewoon even geen oplossing.
Alvast bedankt,
Nootje123