Zelf heb ik de belgische nationaliteit en werk op dit ogenblik aan het op poten zetten van een concept waarmee ik een typisch belgisch product over de landsgrenzen aan de man/vrouw wil brengen.
Naast bier is belgische chocolade en dan met name pralines (belgische bonbons zoals jullie het noemen) één van de exportproducten van België. Per jaar wordt er een slordige 400.000 ton (!) van geëxporteerd en gaat er op de luchthaven in Brussel 70.000 ton (!) over de toonbank en in de bagage van vetrekkende internationale passagiers. Mijn eigen ervaring in verscheidene landen bevestigd trouwens dat er inderdaad een grote vraag naar belgische pralines/bonbons bestaat.
Op dit ogenblik worden deze (handgemaakte of artisanale) pralines/bonbons buiten België zelf tegen waanzinnig (lees voor de gewone man vaak niet betaalbare) hoge prijzen worden verkocht: tot €8/100 gr of meer!!
Met het concept wat wij internationaal verder willen uitbouwen, worden bonbons aan een betaalbare prijs aangeboden aan consumenten. Daarnaast richten wij ons ook op restaurants (kleine versnapering voor bij de koffie) en bedrijven (gepersonaliseerde relatiegeschenken).
Waar ik concreet op zoek naar ben:
1) mensen die vanop Nederlandse bodem willen meewerken om dit concept vorm te geven;
Zie jij kansen voor je onderneming/bedrijf in het buitenland? Met RVO onderneem je verder.
Kijk wat onze kennis, contacten en financiële mogelijkheden voor jou kunnen betekenen.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
Bruno Smets
Bruno Smets
Zelf heb ik de belgische nationaliteit en werk op dit ogenblik aan het op poten zetten van een concept waarmee ik een typisch belgisch product over de landsgrenzen aan de man/vrouw wil brengen.
Naast bier is belgische chocolade en dan met name pralines (belgische bonbons zoals jullie het noemen) één van de exportproducten van België. Per jaar wordt er een slordige 400.000 ton (!) van geëxporteerd en gaat er op de luchthaven in Brussel 70.000 ton (!) over de toonbank en in de bagage van vetrekkende internationale passagiers. Mijn eigen ervaring in verscheidene landen bevestigd trouwens dat er inderdaad een grote vraag naar belgische pralines/bonbons bestaat.
Op dit ogenblik worden deze (handgemaakte of artisanale) pralines/bonbons buiten België zelf tegen waanzinnig (lees voor de gewone man vaak niet betaalbare) hoge prijzen worden verkocht: tot €8/100 gr of meer!!
Met het concept wat wij internationaal verder willen uitbouwen, worden bonbons aan een betaalbare prijs aangeboden aan consumenten. Daarnaast richten wij ons ook op restaurants (kleine versnapering voor bij de koffie) en bedrijven (gepersonaliseerde relatiegeschenken).
Waar ik concreet op zoek naar ben:
1) mensen die vanop Nederlandse bodem willen meewerken om dit concept vorm te geven;
2) advies en suggesties zijn altijd welkom.
bedankt & groeten,
Bruno Smets
[titel aangepast - mod]
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/10475-de-p-van-pralines/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
4 antwoorden op deze vraag