• 0

ervaringen / advies gevraagd webdesign bedrijfjes

Hallo allemaal,

Ik heb eerder hier een topic gehad over het inhuren van een reclame bureau voor het laten maken van een nieuwe layout voor mijn online shop.

 

Nu heb ik besloten om toch geen reclame bureau in te gaan huren, dit deels vanwege de extreem hoge prijzen die dergelijke bureaus rekennen.

 

Ik heb ondertussen wel een Expert Review laten uitvoeren op mijn huidige site en daar zijn diverse goede punten van mijn website uitgekomen maar ook een lijst met slechte danwel verbeter punten.

 

Daarnaast heb ik een bepaalde style in gedachten (www.pabo.nl) en zelf nog bepaalde andere punten in mijn hoofd.

 

Nu moet ik nog een webdesign bedrijf vinden die aan de hand van het voorbeeld, mijn wensen en de expert review het ontwerp kan maken.

 

Nu heb ik in de afgelopen tijd diverse webdesigners uitgetest met wat eenvoudige opdrachten, maar geen enkelle designer wist iets te maken dat aan mijn verwachtingen voldeed (voldeed niet aan mijn gestelde voorwaarden of was totaal niet in de style/kwaliteit van het gegeven voorbeeld).

 

Nu hoop ik dat er hier mensen zijn die tips hebben voor goede webdesign bedrijven die ten eerste de style/kwaliteit kunnen leveren zoals op www.pabo.nl en ten tweede mijn wensen en de op/aanmerkingen uit de expert review daarin kunnen verwerken.

 

En als laatste: mijn budget voor die layout bedraagd geen duizenden euro's. Ik heb een budget van rond de 1000 euro voor de layout en daarvoor moeten dus alle onderdelen van de website ontworpen worden.

 

Wie heeft goede ervaringen met bepaalde bedrijven die deze klus voor dat bedrag kunnen uitvoeren of hebben andere tips voor me om een goed bedrijf te vinden?

 

Daniël

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

25 antwoorden op deze vraag

 • 0

Wil je een site a la pabo qua uitsraling, kleur enz.

Heb je nog meer websites die jou aan spreken (niet per se in dezelfde branche)

Het duurste aan ontwerpen is vaak het redesign danwel compleet opnieuw opzetten van een tweede of derde ontwerp.

Als je in een keer duidelijk kunt maken wat je wilt en welke functionaliteiten (lees knoppen(lekker dubbelzinnig :P}} er beschikbaar moeten zijn op de voorpagina, dan zal dat schelen in de kosten voor een ontwerp.

 

Dus graag eerst wat meer voorbeeldsites qua sfeer, dan help ik je wel verder om de lijst af te maken zodat je voor dat bedrag verder kan.

Link naar reactie
 • 0

Hoi,

 

Er zijn diverse sites waar je onnoemelijk veel templates kunt zien en downloaden, je zou daar eens doorheen kunnen spitten om ideeen op te doen en mogelijk een template kopen/downloaden, die laten ombouwen/vertalen etc waardoor je voor een zeer bescheiden bedrag iets leuks kunt neerzetten.

Als je een adres wilt hebben kun je op google zoeken of mij ff mailen.

 

GJ

Link naar reactie
 • 0

Persoonlijk zou ik die 1000 euro door midden hakken.

 

Ga eerst op zoek naar een grafisch ontwerper en ga daarna - gewapend met een goed ontwerp - op zoek naar een pure website-bouwer. Het zijn echt twee verschillende disiplines. Een html kenner met een goed grafisch oog vind je bijna niet. Reclameburo's verdelen de verschillende takken van sport ook vaak over meer mensen.

 

Zorg er wel voor dat de ontwerper weet hoe het is om een website te bouwen. Bij het ontwerpen van een site moet je donders goed weten wat er wel en niet mogelijk is. Enige ervaring is daarom belangrijk.

 

Op het moment dat je tevreden bent met het ontwerp levert de ontwerper een psd lagenbestand aan. Met dit bestand ga je op zoek naar een bouwer.

 

Ik heb zelf - als grafisch ontwerper - ervaring met deze manier van werken en vind het persoonlijk een prima werkwijze.

 

 

...maar stel wel prioreiten. Begin met een sterk logo, vervolgens een aansluitende huisstijl en kijk daarna pas naar de website. Reserveer dan ook iets meer geld voor het totale ontwerp, een eerste indruk maak je echt maar 1 keer.

 

suc6!

Link naar reactie
 • 0

TechNico... het is lastig veel sites te vinden met de juiste uitstraling, maar ik ben opzoek... zal waarschijnlijk wel iets worden van die uitstraling van die site en van de andere site dat deel enz...

zodra ik wat meer info verzameld heb zal ik het posten.

 

GJ... ik wil absoluut niet met een standaard (verbouwde) template gaan werken. Ik heb echt iets nodig wat op mijn wensen is afgestemd en dat kan ik nooit bereiken met een verbouwde template.

 

Feddo... Dat opsplitsen is opzich een prima idee, maar voor de duidelijkheid: ik heb dus uiteindelijk gewoon de layouts in html (zoveel mogelijk zonder tabellen) nodig welke daarna weer ingebouwd zullen worden in de software welke ik laat bouwen.

 

Momenteel heb ik ergens een wedstrijd uitgeschreven voor een logo voor de shop en daarmee ga ik dan weer verder werken.

 

Wat bedoel je echter met huisstijl? ik versta onder de huistijl het uiterlijk van de website/shop.

Link naar reactie
 • 0

 

Feddo... Dat opsplitsen is opzich een prima idee, maar voor de duidelijkheid: ik heb dus uiteindelijk gewoon de layouts in html (zoveel mogelijk zonder tabellen) nodig welke daarna weer ingebouwd zullen worden in de software welke ik laat bouwen.

 

 

Ik ben het daar niet helemaal mee eens, ik vind dat techniek en opmaak goed met elkaar in overeenstemming moeten zijn.

Denk dus goed na over welke functionaliteiten jij op je website wilt.

Dus geen woud aan knoppen (of juist wel), en bedenk goed hoe je die knoppen over je site wilt verdelen.

Je begrijpt dat dit invloed heeft lay-out van de site en daarmee dus direct invlowd heeft op het ontwerp.

 

Als je weinig kunt vinden schrijf dan de sleutelwoorden op die jij koppelt aan de sfeer die je site moet uitstralen, een goede designer weet die sfeer om te zetten in een ontwerp.

Link naar reactie
 • 0

ik heb ervaringen met een bedrijf die voor een vaste prijs per jaar en groot aantal templates levert (inclusief flash, webwnkel, foto's, content enz.) die je kunt gebruiken en dagelijks kunt aanpassen, prijzen komen overeen met jouw budget, als je meer wil weten mail maar

 

EDIT, dit soort dingen graag via pm of hiet niet vermelden.

Link naar reactie
 • 0

Nog een template website ;)

 

@topicstarter: Je moet je afvragen of je als ondernemer zijnde zelf tussen de diverse onderdelen van het ontwikkelen van de website moet gaan zitten. Je kunt ook de gehele website laten ontwikkelen door 1 bedrijf. Je hebt dan 1 aanspreekpunt. Vervolgens zorgen zij voor de invulling door het inhuren van de juiste mensen.

 

De workflow e.d. zijn dan allemaal al geregeld, de 1e keer moet je toch een beetje aan elkaar wennen als je gezamelijk 1 opdracht uitwerkt. Dat probleem kan je hiermee tackelen. Zo'n technische partner is ook voor de toekomst een waardevolle investering.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
 • 0

...welke daarna weer ingebouwd zullen worden in de software welke ik laat bouwen.

 

Wat bedoel je hiermee, gaat het over webshopsoftware of een eigen CMS?

Dat dit natuurlijk allemaal compatibel moet zijn jaagt de kosten ook op. Waarom laat je niet een totaalpakket maken bij een communicatie/reclamebureau? Het is hier al veel gezegd/getypt dat wanneer je website je voornamelijkste bron van inkomen is dat je hier zeker niet op moet besparen.

 

Voor €1000,- site a la pabo? Beetje dubbeltje op de eerste rang verhaal...Ik zit zelf in deze branche en geloof me, voor jouw budget zul je nooit maatwerk ontvangen. Zoals hierboven als gezegd, ga op zoek naar templates.

 

offtopic: Dat er geen "htlm'ers" zouden zijn die ook grafisch inzicht hebben is absolute onzin. Ik kan je er zo verschillende opnoemen. En daarbij in de bedrijven waar het wel zo is, is er vaak een team wat samenwerkt.

Link naar reactie
 • 0

Even voor de duidelijkheid:

 

Er wordt voor mij compleet nieuwe software gebouwd voor mijn webshop en affiliate/reseller programma.

Momenteel wordt hiervoor het technische projectplan geschreven.

 

Het bouwen van de software zal in India gebeuren, dit omdat het een project is van 3 a 4 duizend uur werk en dat met de uur prijzen hier in nederland onbetaalbaar is voor mij als kleine ondernemer.

 

Het bedrijf dat voor mij de software aan uitwerken is en waarschijnlijk zal bouwen is weer niet gespecialiceerd in designen.

 

Daarom zoek ik dus een apart bedrijf voor hetlaten maken van het design voor de shop welke dan wel weer ingebouwd zal worden door het bedrijf dat de software maakt.

 

Het budget van rond de 1000 euro is dus enkel voor het design, niet voor de rest van de shop.

Link naar reactie
 • 0

oke duidelijk; €1000,- voor het laten maken van een template zeg maar, moet lukken En jij zegt dat je nog nergens een bureau hebt gevonden die iets kan maken naar je zin? De werkwijze die wij hanteren, intake gesprek, er worden 4 ontwerpen gemaakt.Dan volgt er een correctieronde, je kiest een ontwerp. Dat wordt aangepast naar je kritiek, nog een correctieronde en klaar. Mocht je interesse hebben, pm me dan maar.

 

Deel je kennis nu eens in plaats van hier klantjes te werven.

 

Link naar reactie
 • 0

Even voor de duidelijkheid:

 

Het bouwen van de software zal in India gebeuren, dit omdat het een project is van 3 a 4 duizend uur werk en dat met de uur prijzen hier in nederland onbetaalbaar is voor mij als kleine ondernemer.

 

 

DUH ???

Dat is twee manjaren werk voor een uitgebreide webshop ?

Ik denk toch echt dat jou project compleet aan het ontsporen is en raad je dringend aan nu eens precies op papier te zetten welke functionaliteiten in de shop moeten zitten.

 

Ik heb een periode voor een internetbedrijf als projectmanager gewerkt en ik kan je vertellen dat het bij twee manjaren werk om hele grote ict projecten gaat, voor een webshop, zelfs als deze uitgebreid is, is dat zwaar overdreven. Ik heb het idee dat jou iets voorgehouden is waar helemaal niets van klopt.

 

Heb je een document met de voorwaarden waar je shop aan moet voldoen.

Link naar reactie
 • 0

het kiezen van een bedrijf voor het maken van een design vind ik erg moeilijk, dit omdat dat echt een creatief iets is en ik vrij specifieke wensen heb en het erg moeilijk is om te beoordelen of een bedrijf aan die wensen kan voldoen.

 

Kan wel bedrijven vinden waarvan ik wel vertrouw dat die aan die wensen kunnen voldoen maar weet ook dat ik dan gelijk het 5 voudige bedrag kwijt ben.

 

Chob... stuur me de url van je bedrijf maar eens door per e-mail dan zal ik eens naar het portfolio kijken.

 

Daniël

Link naar reactie
 • 0

TechNico.... Het gaat niet om een eenvoudige webshop.

Het gaat om een complete en zeer uitgebreide webshop, admin systeem met koppelingen naar boekhoud software, voorraad beheer systeem, afiliate systeem (zeer complex), reseller systeem (ook zeer complex) en drop shipping systeem.

 

Het betreft een systeem waarop straks tientallen/honderden shops moeten gaan draaien.

 

Ik heb voorafgaand aan het project een beschrijving gemaakt van de functies die ik wil hebben en hoe dat ongeveer moet gaan werken.

 

De punten die ik opgenoemd heb worden nu uitgewerkt in een technisch projectplan wat weer gebruikt zal worden voor de bouw van de software.

 

Daniël

Link naar reactie
 • 0

Deel je kennis nu eens in plaats van hier klantjes te werven.

 

Ehmmm Technico, als ik hem als klant had willen werven had ik allang een pm kunnen sturen maar ik deel juist mijn kennis door een werkwijze te delen hoe wij werken. Zodat hij iets of wat voorbereid is naar zijn zoektocht bij een designer.

Link naar reactie
 • 0

TechNico.... Het gaat niet om een eenvoudige webshop.

Het gaat om een complete en zeer uitgebreide webshop, admin systeem met koppelingen naar boekhoud software, voorraad beheer systeem, afiliate systeem (zeer complex), reseller systeem (ook zeer complex) en drop shipping systeem.

 

Het betreft een systeem waarop straks tientallen/honderden shops moeten gaan draaien.

 

Ik heb voorafgaand aan het project een beschrijving gemaakt van de functies die ik wil hebben en hoe dat ongeveer moet gaan werken.

 

De punten die ik opgenoemd heb worden nu uitgewerkt in een technisch projectplan wat weer gebruikt zal worden voor de bouw van de software.

 

Daniël

Wie beheert dat plan? Ben jij als ondernemer tevens de persoon die dit plan controleerd, aanpast enzovoorts? Heb je daar zelf ook de kennis voor, kan je de technische implicaties van het project overzien?

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
 • 0

Ik controleer de versies die ze gemaakt hebben steeds ja en stuur dan weer op/aanmerkingen toe die ze dan weer verwerken.

 

technisch kan ik het niet controleren nee.

Daarvoor heb ik het plan om zodra de beschrijving klaar is deze te laten controleren door een externe partij en dit dus te laten nakijken/narekennen zodat ik een controlle heb.

Link naar reactie
 • 0

He Daniel

 

Vaak hebben internet bedrijven, of individuele designers/programmeurs de neiging om in vak jargon te werken. (Erg irritant als je zelf een leek bent op dat gebied) Daarom komt het waarschijnlijk ook dat designers je ideeen niet om kunnen zetten in een goede website. Wie van jullie heeft ook welleens problemen als het gaat om het gebruik van vakjargon? Ik kan het niet uitstaan als ik een computernerd uit moet leggen hoe ik mijn design en functionaliteiten wil hebben.

 

Ik heb goede ervaringen met een internet bedrijf uit Eindhoven, De directeur is een marketeer en kan ideeen goed vertalen naar proffesionals op ICT gebied. Ik kan wel adviseren om alles aan een bedrijf uit te besteden, kost misschien iets meer maar is absoluut de moeite waard.

Je kunt wel alles willen kopen, als je niet wilt betalen kom je nog niet ver! Daarnaast denk ik dat bezuinige op je belangrijkste bedrijfsonderdeel de grootste fout is die bedrijven maken, ik weet nie in hoeverre je afhankelijk bent van je webshop?

 

groeten

 

 

Link naar reactie
 • 0

Hallo,

Ik zie niet goed in waarom het belangrijk is om de software te laten bouwen door dezelfde partij als die de layout maakt.

 

Of wat bedoel jij anders met alles aan 1 bedrijf uit te besteden (soms het ontwerpen en omzetten in html?).

 

Ik ben volledig afhankelijk van de webshops, maar waarop bezuinig ik volgens jou dan teveel?

 

 

Daniël

 

He Daniel

 

Vaak hebben internet bedrijven, of individuele designers/programmeurs de neiging om in vak jargon te werken. (Erg irritant als je zelf een leek bent op dat gebied) Daarom komt het waarschijnlijk ook dat designers je ideeen niet om kunnen zetten in een goede website. Wie van jullie heeft ook welleens problemen als het gaat om het gebruik van vakjargon? Ik kan het niet uitstaan als ik een computernerd uit moet leggen hoe ik mijn design en functionaliteiten wil hebben.

 

Ik heb goede ervaringen met een internet bedrijf uit Eindhoven, De directeur is een marketeer en kan ideeen goed vertalen naar proffesionals op ICT gebied. Ik kan wel adviseren om alles aan een bedrijf uit te besteden, kost misschien iets meer maar is absoluut de moeite waard.

Je kunt wel alles willen kopen, als je niet wilt betalen kom je nog niet ver! Daarnaast denk ik dat bezuinige op je belangrijkste bedrijfsonderdeel de grootste fout is die bedrijven maken, ik weet nie in hoeverre je afhankelijk bent van je webshop?

 

groeten

 

 

Link naar reactie
 • 0

Nog even ter vergelijking naar aanleiding van de opmerking dat alles aan hetzelfde bedrijf yuitbesteden misschien "iets" meer zou kosten maar wel beter zou zijn.

 

Als ik alles aan 1 bedrijf zou uitbesteden en de ontwikkeling van de software dus ook in nederland zou laten doen zouden dei ontwikkelings uren voor de software me ruim 6 keer zoveel kosten.

 

Voor elk uur die ik in nederland zou laten besteden kan ik er ruim 6 in india besteden voor hetzelfde bedrag.

 

Daniël

Link naar reactie
 • 0

Vreemde verhouding, daarnaast is niet gezegd dat als je alles aan een bedrijf uitbesteed je ook daadwerkelijk alles in Nederland laat ontwikkelen. Wat je alleen doet is de verantwoordelijkheid voor het project verschuiven naar een ander bedrijf, welke wel de technische kennis heeft om het te controleren.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
 • 0

Hallo,

Ik hou graag de controlle over de layout zelf strak in handen zodat ik daar optimale controlle over heb.

Dit omdat ik ondertussen uit ervaring weet hoe belangrijk een goede layout is en ik teveel bedrijven heb gehad die niet kwamen met het resultaat dat ik zocht.

 

Indien je met vreemde verhouding bedoeld het verschil in te besteden uren in nederland en india is dat gewoon een kwestie van het uurtarief dat nl bedrijven rekennen delen door het uurtarief dat ze in India rekennen en dan kom je op een factor 6 verschil (ruim). En dan werk ik nog met een bedrijf uit india dat relatief duur is maar wat wel als voordeel heeft dat ze nederlands sprekende contact personen hebben wat de communicatie makkelijker maakt.

 

Het laten coordineren van het project door een externe partij voel ik niet veel voor aangezien ik de dingen graag zelf in de hand hou en ik vind dat dergelijke bedrijven erg veel geld rekennen voor het beheer van een dergelijk project en het vrijwel niet controleerbaar is wat ze doen.

Liever laat ik dus aan het eind van het traject (het maken van de project beschrijving) het geheel eens goed nakijken en dan eventueel nog wat aanpassingen laten doen als dat tijden het maken van de project beschrijving al te laten doen.

 

Daniël

Link naar reactie
 • 0

Misschien een beetje bot maar, heb je ooit grote open source CMS systemen als DotNetNuke, Mambo e.d. bekeken? Talloze skins voor enkele tientjes per stuk. De jouwe zit er gegarandeerd bij! Je website met alles erop en eraan voor een fractie van de uren.

 

Additionele modules eveneens voor tientjes of misschien 1 of 200 euri. Kijk eens op Snowcovered.com. Huur een DNN specialist in voor een normaal Nederlands tarief maar voor veel minder uren dan maatwerk en je hebt een sublieme site die ook nog eens goed door jezelf te onderhouden is.

 

En nee, ik ben niet zo'n specialist, sorry ;)

Guido Vrijdag

Ouverture Business Solutions

http://www.ouverture.biz

Link naar reactie
 • 0

De standaard (open sourche) software oplossingen voldoen absoluut niet aan mijn wensen.

dat soort dingen zijn allemaal leuk voo kleine shopjes maar als je gaat groeien voldoen dat soort dingen niet meer. en zeker niet als je zulke specifieke wensen hebt als mij.

 

wat betreft de layout: hiervoor wil ik absoluut GEEN standaard template gebruiken.

Ik heb een expert review laten uitvoeren waarmee rekening gehouden moet worden en daarnaast zelf allemaal wensen en eisen.

Daranaast moet het commercieel gewoon goed in elkaar zitten en dat vind je nooit binnen een standaard template (die dan ook nog eens bij de concurent in gebruik kan zijn).

 

Daniël

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  5 leden, 118 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 80.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.