Jump to content

Nico Schouten

Retired Mod
 • Content Count

  4,945
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Nico Schouten last won the day on April 24

Nico Schouten had the most liked content!

Community Reputation

298

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Address
  Euclideslaan 60, Utrecht, Utrecht, 3584 BN, Netherlands
 • Country
  Nederland
 • First name
  Nico
 • Last name
  Schouten
 • Company or organization name
  Synergeon
 • Website address
 • LinkedIn
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  New venture higher l

Company info

 • Location
  Utrecht - Eindhoven
 • Phone number
  06 17 6000 16
 • Branch
  Innovatie & concepten
 • Branch 2
  Wetenschap & onderwijs
 1. Ieder jaar in november vindt in Eindhoven het GLOW festival plaats. Dat is een event waarbij lichtkunstenaars verspreid over de Eindhovense binnenstad hun kunstwerken laten zien. In 2014 zat er op de High Tech Campus in Eindhoven een start-up die bezig was met de ontwikkeling van bluetooth beacons. De link was snel gelegd met de GLOW organisatie en dat jaar zou de GLOW app voorzien worden van software om BT beacons te kunnen detecteren. Idee, de app geeft je direct relevante informatie over de kunstenaar van het object waar je op dat moment in de buurt bent. Mijn zakelijke buren leverden de website en werkten samen met de beacon ontwikkelaar die alleen iOS software kon leveren. Ze kwamen bij mij terecht om te kijken of mijn team een Android versie kon ontwikkelen (binnen 3 a4 weken). Als ik het mij goed herinner hadden wij binnen 1 of 2 weken een demonstrator operationeel. We zijn toen samen met de andere partijen uitgebreid gaan testen in de stedelijke omgeving. Al snel ontdekten wij dat er echt heel veel factoren zijn die de ontvangst van een BT signaal beïnvloeden. Om er een paar te noemen: toestel, OS, aantal smartphones die actief BT signaal uitzenden, andere signaalbronnen in de omgeving, materialen in de omgeving (reflecterend absorberend) , plaats waar de gebruiker het toestel bewaard, enz. De app is operationeel geweest tijdens GLOW 2014 en tijdens onze praktijkproef bleek dat smartphones teveel variaties lieten zien om tijdens een event zoals GLOW nauwkeurig genoeg te zijn om zijn werk te doen zoals wij dat voor ogen hadden. In 2015 hebben we ook andere toepassingen onderzocht, bijvoorbeeld voor routing binnen in gebouwen, crowd control tijdens evenementen en voor een fietsroute app met toeristische routeinformatie. Door die ervaring had ik al ernstig mijn twijfels over gebruik van BT in een Corona app met een proximity functie. Ik lees nu dat een van de ontwerpers van het protocol onderschrijft dat BT misschien niet de meest geschikte technology is en dus mijn eigen bevindingen onderschrijft.
 2. Heb je een link naar een bron. Ik ben in Utrecht bezig met iets dergelijks dus ben wel benieuwd wat er verandert is aan de regels voor inschrijving.
 3. Dat klinkt alsof je een goede chatbot kunt gebruiken. Neem eens contact op met de Sparklab. Zij helpen bedrijven met het opzetten van een thunnel op basis van een chatbot ten behoeve van sales en voor servicedoeleinden.
 4. Mijn bedrijf is ooit eens uitgeschreven doordat een overijverige minister in al zijn wijsheid had besloten dat het handelsregister opgeschoond moest worden. (verhaal op zich) Een half jaar na mijn uitschrijving (ik was aan het ontwikkelen) begon ik weer facturen te sturen en heb mijn bedrijf toen opnieuw ingeschreven zonder dat iemand bij de KvK vragen stelde. Een aantal jaar hebben beide inschrijvingen onder elkaar gestaan. Ik heb daar nooit van iemand vragen over gehad. Zoek je nu op mijn bedrijfsnaam dan zie ik slechts 1 inschrijving, blijkbaar verdwijnen oude inschrijving na x jaar uit het overzicht op de KvK lijst. Je zult vrijwel zeker ook een nieuw btw nummer krijgen. Had je hiervoor een emz en nu weer dan zal het verschillen van het vorige nummer doordat b01 b02 word. Ook daaraan zou iemand kunnen zien dat je met bedrijf 2 bezig bent. Ook daar heb ik nooit reacties op gehad.
 5. Presentatie van Michiel Muller over Picnic afgelopen maandag 19 februari tijdens het Young Entrepreneurs Event van de JSVU in Utrecht. Sorry, beeld en geluid zijn niet optimaal, verhaal over Picnic begint ongeveer bij 8:45.
 6. Startup in Residence Utrecht - indienen tot en met 11 december Korte samenvatting: Met Startup in Residence wil Utrecht startups uitdagen om innovatieve oplossingen te verzinnen voor maatschappelijke uitdagingen (challenges). Onder professionele begeleiding werken startups en medewerkers van de gemeente deze oplossingen uit tot een concreet product of dienst. De gemeente kan deze producten en/of diensten inkopen bij de startups, als deze in de ogen van de gemeente innovatieve oplossingen bieden voor de challenges. Hiermee wil de gemeente startups een impuls geven aan de ontwikkeling van hun bedrijf. Het programma stimuleert uitwisseling van ideeën, kennis en ervaring tussen bedrijfsleven en overheid en moet daarmee ook een bijdrage leveren aan het innovatievermogen van de gemeente Utrecht. Er zijn 10 challenges waar je op in kunt schrijven. De gezonde sportkantine De ontdekking van Leidsche Rijn Meer MBO'ers in de horeca Kies bewust MBO Utrecht klussenbusvrij Startups en Scale-ups in de lift Utrechtse zonnekracht monitoren Iedereen energieneutraal Zelfplanner trouwen De wildcard Heb je vragen over de challenges of het programma stuur dan een e-mail aan info @ stir-utrecht.nl. Waarom vind je dit interessant of wil je dit delen?: Een mooie oppertunity voor kleine jonge bedrijven om een grote klant als gemeente als launching customer binnen te halen.
 7. op 1 november (onder voorbehoud ivm complexiteit aanbestedingsregels) wordt het lijstje steden/ministeries met nog 1 deelnemer uitgebreid. Zodra deze challenges online staan zal ik de link hier plaatsen.
 8. Zoals ik je verhaal lees zou een coop inderdaad goed passen bij wat jij voor ogen hebt. Het grote voordeel van een coop vind ik dat iedere deelnemer een belang heeft bij het succes van de coop, kortom succes deel je en dat is bij andere rechtsvormen anders. Neem eens contact op met Onno van Bekkum van CO-OP Champions. Hij heeft al meer dan 20 jaar ervaring in de wereld van de coöperaties en heeft een speciaal programma ontwikkeld om jou te helpen de coop vorm te geven. Ik ben zelf betrokken geweest bij de opzet van enkele coops en haal altijd Onno erbij vanwege zijn enorme ervaring op dit gebied, kan hem dus ook van harte aanbevelen.
 9. Zelf heb ik een vast team in Roemenië zitten en daar hebben we het af en toe ook wel eens over de verschillen en de overeenkomsten in ondernemersklimaat. In grote lijnen. Er is daar minstens zoveel red tape zo niet meer. De belastingdruk is gelijkwaardig. In de grote steden zoals Bucurest en Timosoara weet ik dat woonruimte naar verhouding stevig aan de prijs is. Als je de regio in gaat dalen de kosten voor wonen naar redelijk. Je uitgaven liggen lager, je inkomsten evenzeer. Per saldo is het maar de vraag of je er iets mee opschiet. Daarnaast kun je in Roemenië eigenlijk niks als je de taal niet spreekt. Wat wil je daar gaan doen en waarom kan dat niet vanuit Nederland? Je hebt het over dat je op wil treden namens een Engelse opdrachtgevers actief wil zijn, hoe reëel zijn de inkomsten die je kunt genereren in Roemenië?
 10. Ik sluit mij volledig aan bij StevenK. Na het lezen van jouw reacties krijg ik het gevoel dat zij jou enkele aandelen willen geven omdat ze je er graag bij willen hebben. De redenatie over de waarde van het bedrijf doet imho niet ter zake en zou zeker nooit een punt van discussie moeten worden. Als je met de eigenaren gaat discussiëren over waarde die jij op vrijwel nul stelt dan is deze kans voor alle partijen verkeken. Niemand hoort graag dat zijn inspanning van afgelopen periode geen waarde hebben en persoonlijk vind ik dat in dit geval ook niet reëel. Ik denk dat je het veel meer moet zoeken in een goede winstdeling/bonusregeling voor de verkopen die je realiseert. Aandelen blijft ook in de toekomst een hekel punt. Jij gaat je inspannen voor de sales en als je dat goed doet zal de waarde van het bedrijf stijgen. Wil je over een jaar alsnog instappen dan moet je meer geld meebrengen. Dat wringt meestal met het gevoel dat jij degene bent die voor de extra omzet hebt gezorgd. Ik raad je aan om voor jezelf een aantal scenario's uit te schrijven en goed na te denken of dit voor beide partijen iets oplevert cq acceptabel is. Verder is het belangrijk dat jullie van elkaar heel duidelijk hebben wat jullie van elkaar verwachten. Ga niet over 1 nacht ijs maar neem daar de tijd voor. Het advies van StevenK om er een derde onafhankelijke partij bij te betrekken met ervaring op het gebied van deelnames zou ik zeker opvolgen.
 11. Een productontwikkeling is een ding, het product vervolgens naar de markt brengen een ander ding dat regelmatig onderschat word. Mijn vraag aan jou/jullie Heb je al een idee hoe jij het ontwikkelde product aan de man wil brengen?
 12. Een nieuw teken aan de wand voor de CF platforms dat ze nu toch echt iets moeten gaan doen aan de steeds langer wordende lijst aan faalprojecten. IMHO moet het mogelijk zijn om bij indiening van het plan het project op haalbaarheid te toetsen, iets wat nu geheel in handen van de deelnemer ligt. PayPal trekt kopersbescherming bij crowdfundingcampagnes terug
 13. Ik gok dat het kunststofbuisjes zijn. Er zijn printer die direct op flesjes, dopjes enz kunnen printen zonder dragermateriaal. Geen idee of die dingen ook streepjescode kunnen printen. Dan blijft ver verpakking iig doorzichtig en heb je geen last van loslatende stickers.
 14. Robin Wood Sorry kon het niet laten. Voor wat het nog waard is. Als jij jezelf als merk neer gaat zetten is je bedrijf eigenlijk niet overdraagbaar. Heb je een unieke naam die niet direct aan jouw naam gelinkt is dan valt er toch makkelijker iets over te dragen. Ja ik weet dat dat ook met een naam kan maar het blijft imho wat vreemd als je op een moment klanten hebt die vragen naar Robin en dan ontdekken dat dat de vorige eigenaar was. Je zegt nu dat je geen personeel wil, maar stel nu dat het allemaal lekker loopt en je al een tijde capaciteitsproblemen hebt, dan komt er misschien alsnog een moment waarop je iemand aanneemt, en misschien die later de tent wel overnemen. Dat gaat makkelijker als je een bedrijfsnaam hebt die niet direct aan je familienaam is gelinkt.
 15. Maar wat koop je nu precies? De domeinnaam kun je overzetten op jouw naam. Meest handige lijkt inderdaad het gelijk oversteken. Maar dan? Zoals hier al vaker beschreven, de code blijft eigendom van de ontwikkelaar jij krijgt het gebruikersrecht. Dat is vooral belangrijk als de website als maatwerk ontwikkeld is, als het op basis van Open Source is ligt het genuanceerder. Hoe het intlellectueel eigendom in dit verhaal geregeld is wordt mij niet duidelijk. Ook zal er waarschijnlijk een apart contract zijn voor de hosting. Mogelijk zijn developer en hoster één partij, dan kun je dat rechtstreeks met hen regelen. Als hoster en developer aparte partijen zijn zul je ook dat afzonderlijk moeten regelen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept