Ga naar inhoud

Nico Schouten

Retired Mod
 • Aantal berichten

  4944
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

293

Over Nico Schouten

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  anders
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  36-40
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  New venture higher l

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Synergeon
 • Adres
  Euclideslaan 60, Utrecht, Utrecht, 3584 BN, Nederland
 • Telefoonnummer
  06 17 6000 16
 • Branche
  Innovatie & concepten
 • Branche 2
  Wetenschap & onderwijs
 1. Nico Schouten

  Oplossing gezocht voor een goede klantenservice.

  Dat klinkt alsof je een goede chatbot kunt gebruiken. Neem eens contact op met de Sparklab. Zij helpen bedrijven met het opzetten van een thunnel op basis van een chatbot ten behoeve van sales en voor servicedoeleinden.
 2. Mijn bedrijf is ooit eens uitgeschreven doordat een overijverige minister in al zijn wijsheid had besloten dat het handelsregister opgeschoond moest worden. (verhaal op zich) Een half jaar na mijn uitschrijving (ik was aan het ontwikkelen) begon ik weer facturen te sturen en heb mijn bedrijf toen opnieuw ingeschreven zonder dat iemand bij de KvK vragen stelde. Een aantal jaar hebben beide inschrijvingen onder elkaar gestaan. Ik heb daar nooit van iemand vragen over gehad. Zoek je nu op mijn bedrijfsnaam dan zie ik slechts 1 inschrijving, blijkbaar verdwijnen oude inschrijving na x jaar uit het overzicht op de KvK lijst. Je zult vrijwel zeker ook een nieuw btw nummer krijgen. Had je hiervoor een emz en nu weer dan zal het verschillen van het vorige nummer doordat b01 b02 word. Ook daaraan zou iemand kunnen zien dat je met bedrijf 2 bezig bent. Ook daar heb ik nooit reacties op gehad.
 3. Nico Schouten

  Het einde van de online supermarkt

  Presentatie van Michiel Muller over Picnic afgelopen maandag 19 februari tijdens het Young Entrepreneurs Event van de JSVU in Utrecht. Sorry, beeld en geluid zijn niet optimaal, verhaal over Picnic begint ongeveer bij 8:45.
 4. Startup in Residence Utrecht - indienen tot en met 11 december Korte samenvatting: Met Startup in Residence wil Utrecht startups uitdagen om innovatieve oplossingen te verzinnen voor maatschappelijke uitdagingen (challenges). Onder professionele begeleiding werken startups en medewerkers van de gemeente deze oplossingen uit tot een concreet product of dienst. De gemeente kan deze producten en/of diensten inkopen bij de startups, als deze in de ogen van de gemeente innovatieve oplossingen bieden voor de challenges. Hiermee wil de gemeente startups een impuls geven aan de ontwikkeling van hun bedrijf. Het programma stimuleert uitwisseling van ideeën, kennis en ervaring tussen bedrijfsleven en overheid en moet daarmee ook een bijdrage leveren aan het innovatievermogen van de gemeente Utrecht. Er zijn 10 challenges waar je op in kunt schrijven. De gezonde sportkantine De ontdekking van Leidsche Rijn Meer MBO'ers in de horeca Kies bewust MBO Utrecht klussenbusvrij Startups en Scale-ups in de lift Utrechtse zonnekracht monitoren Iedereen energieneutraal Zelfplanner trouwen De wildcard Heb je vragen over de challenges of het programma stuur dan een e-mail aan info @ stir-utrecht.nl. Waarom vind je dit interessant of wil je dit delen?: Een mooie oppertunity voor kleine jonge bedrijven om een grote klant als gemeente als launching customer binnen te halen.
 5. Startup in Residence Utrecht - indienen tot en met 11 december Korte samenvatting: Met Startup in Residence wil Utrecht startups uitdagen om innovatieve oplossingen te verzinnen voor maatschappelijke uitdagingen (challenges). Onder professionele begeleiding werken startups en medewerkers van de gemeente deze oplossingen uit tot een concreet product of dienst. De gemeente kan deze producten en/of diensten inkopen bij de startups, als deze in de ogen van de gemeente innovatieve oplossingen bieden voor de challenges. Hiermee wil de gemeente startups een impuls geven aan de ontwikkeling van hun bedrijf. Het programma stimuleert uitwisseling van ideeën, kennis en ervaring tussen bedrijfsleven en overheid en moet daarmee ook een bijdrage leveren aan het innovatievermogen van de gemeente Utrecht. Er zijn 10 challenges waar je op in kunt schrijven. De gezonde sportkantine De ontdekking van Leidsche Rijn Meer MBO'ers in de horeca Kies bewust MBO Utrecht klussenbusvrij Startups en Scale-ups in de lift Utrechtse zonnekracht monitoren Iedereen energieneutraal Zelfplanner trouwen De wildcard Heb je vragen over de challenges of het programma stuur dan een e-mail aan info @ stir-utrecht.nl. Waarom vind je dit interessant of wil je dit delen?: Een mooie oppertunity voor kleine jonge bedrijven om een grote klant als gemeente als launching customer binnen te halen.
 6. Startup in Residence Utrecht - indienen tot en met 11 december Korte samenvatting: Met Startup in Residence wil Utrecht startups uitdagen om innovatieve oplossingen te verzinnen voor maatschappelijke uitdagingen (challenges). Onder professionele begeleiding werken startups en medewerkers van de gemeente deze oplossingen uit tot een concreet product of dienst. De gemeente kan deze producten en/of diensten inkopen bij de startups, als deze in de ogen van de gemeente innovatieve oplossingen bieden voor de challenges. Hiermee wil de gemeente startups een impuls geven aan de ontwikkeling van hun bedrijf. Het programma stimuleert uitwisseling van ideeën, kennis en ervaring tussen bedrijfsleven en overheid en moet daarmee ook een bijdrage leveren aan het innovatievermogen van de gemeente Utrecht. Er zijn 10 challenges waar je op in kunt schrijven. De gezonde sportkantine De ontdekking van Leidsche Rijn Meer MBO'ers in de horeca Kies bewust MBO Utrecht klussenbusvrij Startups en Scale-ups in de lift Utrechtse zonnekracht monitoren Iedereen energieneutraal Zelfplanner trouwen De wildcard Heb je vragen over de challenges of het programma stuur dan een e-mail aan info @ stir-utrecht.nl. Waarom vind je dit interessant of wil je dit delen?: Een mooie oppertunity voor kleine jonge bedrijven om een grote klant als gemeente als launching customer binnen te halen.
 7. Nico Schouten

  StartupInResidence: Amsterdam zoekt startups voor adoptie

  op 1 november (onder voorbehoud ivm complexiteit aanbestedingsregels) wordt het lijstje steden/ministeries met nog 1 deelnemer uitgebreid. Zodra deze challenges online staan zal ik de link hier plaatsen.
 8. Zoals ik je verhaal lees zou een coop inderdaad goed passen bij wat jij voor ogen hebt. Het grote voordeel van een coop vind ik dat iedere deelnemer een belang heeft bij het succes van de coop, kortom succes deel je en dat is bij andere rechtsvormen anders. Neem eens contact op met Onno van Bekkum van CO-OP Champions. Hij heeft al meer dan 20 jaar ervaring in de wereld van de coöperaties en heeft een speciaal programma ontwikkeld om jou te helpen de coop vorm te geven. Ik ben zelf betrokken geweest bij de opzet van enkele coops en haal altijd Onno erbij vanwege zijn enorme ervaring op dit gebied, kan hem dus ook van harte aanbevelen.
 9. Nico Schouten

  Ondernemen in Roemenië?!

  Zelf heb ik een vast team in Roemenië zitten en daar hebben we het af en toe ook wel eens over de verschillen en de overeenkomsten in ondernemersklimaat. In grote lijnen. Er is daar minstens zoveel red tape zo niet meer. De belastingdruk is gelijkwaardig. In de grote steden zoals Bucurest en Timosoara weet ik dat woonruimte naar verhouding stevig aan de prijs is. Als je de regio in gaat dalen de kosten voor wonen naar redelijk. Je uitgaven liggen lager, je inkomsten evenzeer. Per saldo is het maar de vraag of je er iets mee opschiet. Daarnaast kun je in Roemenië eigenlijk niks als je de taal niet spreekt. Wat wil je daar gaan doen en waarom kan dat niet vanuit Nederland? Je hebt het over dat je op wil treden namens een Engelse opdrachtgevers actief wil zijn, hoe reëel zijn de inkomsten die je kunt genereren in Roemenië?
 10. Nico Schouten

  Instapppen in start-up

  Ik sluit mij volledig aan bij StevenK. Na het lezen van jouw reacties krijg ik het gevoel dat zij jou enkele aandelen willen geven omdat ze je er graag bij willen hebben. De redenatie over de waarde van het bedrijf doet imho niet ter zake en zou zeker nooit een punt van discussie moeten worden. Als je met de eigenaren gaat discussiëren over waarde die jij op vrijwel nul stelt dan is deze kans voor alle partijen verkeken. Niemand hoort graag dat zijn inspanning van afgelopen periode geen waarde hebben en persoonlijk vind ik dat in dit geval ook niet reëel. Ik denk dat je het veel meer moet zoeken in een goede winstdeling/bonusregeling voor de verkopen die je realiseert. Aandelen blijft ook in de toekomst een hekel punt. Jij gaat je inspannen voor de sales en als je dat goed doet zal de waarde van het bedrijf stijgen. Wil je over een jaar alsnog instappen dan moet je meer geld meebrengen. Dat wringt meestal met het gevoel dat jij degene bent die voor de extra omzet hebt gezorgd. Ik raad je aan om voor jezelf een aantal scenario's uit te schrijven en goed na te denken of dit voor beide partijen iets oplevert cq acceptabel is. Verder is het belangrijk dat jullie van elkaar heel duidelijk hebben wat jullie van elkaar verwachten. Ga niet over 1 nacht ijs maar neem daar de tijd voor. Het advies van StevenK om er een derde onafhankelijke partij bij te betrekken met ervaring op het gebied van deelnames zou ik zeker opvolgen.
 11. Een productontwikkeling is een ding, het product vervolgens naar de markt brengen een ander ding dat regelmatig onderschat word. Mijn vraag aan jou/jullie Heb je al een idee hoe jij het ontwikkelde product aan de man wil brengen?
 12. Nico Schouten

  De gebakken lucht van crowdfunding

  Een nieuw teken aan de wand voor de CF platforms dat ze nu toch echt iets moeten gaan doen aan de steeds langer wordende lijst aan faalprojecten. IMHO moet het mogelijk zijn om bij indiening van het plan het project op haalbaarheid te toetsen, iets wat nu geheel in handen van de deelnemer ligt. PayPal trekt kopersbescherming bij crowdfundingcampagnes terug
 13. Nico Schouten

  kwaliteit stickers voor op plastic buisjes

  Ik gok dat het kunststofbuisjes zijn. Er zijn printer die direct op flesjes, dopjes enz kunnen printen zonder dragermateriaal. Geen idee of die dingen ook streepjescode kunnen printen. Dan blijft ver verpakking iig doorzichtig en heb je geen last van loslatende stickers.
 14. Robin Wood Sorry kon het niet laten. Voor wat het nog waard is. Als jij jezelf als merk neer gaat zetten is je bedrijf eigenlijk niet overdraagbaar. Heb je een unieke naam die niet direct aan jouw naam gelinkt is dan valt er toch makkelijker iets over te dragen. Ja ik weet dat dat ook met een naam kan maar het blijft imho wat vreemd als je op een moment klanten hebt die vragen naar Robin en dan ontdekken dat dat de vorige eigenaar was. Je zegt nu dat je geen personeel wil, maar stel nu dat het allemaal lekker loopt en je al een tijde capaciteitsproblemen hebt, dan komt er misschien alsnog een moment waarop je iemand aanneemt, en misschien die later de tent wel overnemen. Dat gaat makkelijker als je een bedrijfsnaam hebt die niet direct aan je familienaam is gelinkt.
 15. Nico Schouten

  Wil website kopen - Hoe doe je dat op een veilige manier?

  Maar wat koop je nu precies? De domeinnaam kun je overzetten op jouw naam. Meest handige lijkt inderdaad het gelijk oversteken. Maar dan? Zoals hier al vaker beschreven, de code blijft eigendom van de ontwikkelaar jij krijgt het gebruikersrecht. Dat is vooral belangrijk als de website als maatwerk ontwikkeld is, als het op basis van Open Source is ligt het genuanceerder. Hoe het intlellectueel eigendom in dit verhaal geregeld is wordt mij niet duidelijk. Ook zal er waarschijnlijk een apart contract zijn voor de hosting. Mogelijk zijn developer en hoster één partij, dan kun je dat rechtstreeks met hen regelen. Als hoster en developer aparte partijen zijn zul je ook dat afzonderlijk moeten regelen.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké