Jump to content

stoeppad

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student

Company info

 • Location
  Nederland
 1. Bedankt voor de antwoorden. Zo te zien kan het allemaal toch wat complexer in elkaar steken, gelukkig krijg ik het gevoel dat de HVA geen aanspraak kan maken en het stagebedrijf waar ik m'n eerste stage heb gedaan ook niet. Voor de zekerheid ben ik toch van plan om dit samen met de operating agreement te bespreken met een advocaat.
 2. Ik heb even het een en ander opgezocht over intelectueel eigendom en de HVA en helaas is er weinig informatie over te vinden. Op het moment heb ik even geen idee wat ik nu allemaal moet bekijken. Simpel gezegd heb ik mee gewerkt aan het opzetten van de producten met Amerikanen, denk aan bijvoorbeeld de applicatie en de infrastructuur. Doordat er wat success bij kwam kijken was het plan om een officele LLC op te richten. Dit heb ik allemaal in mijn vrije tijd buiten school om gedaan. Ik zal een member zijn in het bestuur maar het plan was om ook een full-time werknemer te zijn en een salaris te ontvangen.
 3. De organisatie word opgericht los van school. Om meer context te geven, het gaat om een IT app bedrijf. Het begon als een project waar ik in ben gekomen in september 2019. Alleen de kennis die ik heb opgedaan tijdens de studie zoals van de vakken, schoolprojecten en stage heb ik gebruikt. Zo heb ik bijvoorbeeld alle kennis die ik heb opgedaan tijdens de opleiding ook echt gebruikt om bijvoorbeeld de IT infrastructure op te zetten. Mijn plan is om de organisatie verder te ontwikkelen tijdens dit laatste jaar van mijn studie. Naast dat ik een deel uitmaak van de organisatie was ik ook van plan om hier full-time te werken als werkenemer. Mocht de mogelijkheid er zijn zou ik in deze organisatie ook een afstudeerstage volgen begin februari volgend jaar. De grootste reden dat ik verder wil met de studie is dat het mij toch verstandig lijkt om de diploma te halen, en vanwege de crisis is het onderwijs online en thuis wat het allemaal wat makkelijker maakt om dit te combineren.
 4. Hi Joost, Bedankt voor de snelle reactie. Iemand heeft mij verteld dat het verstandig is om hier wat onderzoek naar te doen en wat mensen online te benaderen voor de zekerheid, zodat mocht ik m'n handtekening hebben gezet er niet in de overeenkomst van de HVA iets zoals dit staat vermeld in kleine lettertjes, mocht er namelijk een overname zijn in een paar maanden zou ik niet willen dat de HVA aanspraak kan maken op een aandeel. Mocht dit toch zo zijn zou het op dit moment verstandiger zijn om een jaar te stoppen met de opleiding en full-time mijn tjid te besteden om de organisatie te ontwikkelen. Overigens heb ik hier zelf niets over gelezen of hier over kunnen vinden.
 5. Beste ondernemers, Ik ben nu een student die HBO-ICT studeert aan de Hogeschool van Amsterdam (HVA) en heb mezelf zojuist ingeschreven voor mijn laatste jaar dat begint in September. Tijdens de zomervakantie heb ik besloten om een LLC organisatie samen op te richten die gevestigd is in Noord-Amerika met anderen. Voordat ik de Operating Agreement teken zou ik graag wat informatie willen weten die ik helaas niet zo snel heb kunnen vinden op het Internet in verband met de HVA. En dat is het volgende: Krijgt de HVA een aandeel van de organisatie, of kan de HVA een aanspraak maken op een deel van m'n aandeel van de organisatie? Graag hoor ik van jullie. Alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept