Jump to content
spruce
Verberg

ondernemingsactiviteiten verleggen

vraag

Een goed half jaar geleden ben ik als student mijn eigen bedrijf begonnen in een verzadigde markt, namelijk die van webdesign. Ik was me er goed van bewust dat het hier moeilijk klanten vinden zou zijn, maar na een periode van klantenwerving zag ik toch wel dat het nog wel mee viel.

Het ging mij meer om dat ik naast mijn studie elk moment van de dag zelf mijn uren kan inplannen en dat ik ook voldoening zou krijgen als ik harder zou werken. Bij diverse bijbaantjes ergerde ik me groen en geel aan bedrijfsstrategieën die echt zoveel beter konden, maar hier werd nooit iets mee gedaan. Dat allemaal heeft mij stap doen zetten om eigen bedrijf te starten.

 

Inmiddels moet ik toegeven dat het me al met al heel moeilijk af gaat en ik me soms zelf de vraag moet stellen of ik wel ondernemers bloed heb. Ik kan wel iets heel erg graag willen, maar het moet ook in je zitten.

Voor heel veel problemen heb ik wel een oplossing, maar het geld ontbreekt als student zijnde. Elke investering word nu 50 keer omgedraaid en bekeken voordat hij gemaakt word. Ook gaan de besprekingen over websitelayout me klanten heel moeizaam. Ik benader mijn klanten regelmatig om te vragen wanneer het hun gelegen komt om wat teksten aan te leveren of om een tussen bespreking over de website te houden. Deze afspraken lopen zeer moeizaam en dat gaat vreten aan mijn motivatie om er mee door te gaan.

 

Inmiddels heb ik meer plezier in het ontwikkelen van allerlei elektronica producten. Diverse machineaansturingen zijn momenteel in de maak. Dit gaat me eigenlijk veel beter af. En ik haal meer voldoening eruit, omdat vele klanten niet thuis zijn in dit wereldtje en het knap vindt wat er afgeleverd word.

 

Waar ik nu beetje mee zit is, hoe gaan jullie om met het verschuiven van je activiteiten. Moet je die nieuwe activiteiten doorgeven aan KvK?

Mensen zien mij nu als webdesign ontwerper, elektronica engineering is toch weer ander vakgebied.

 

En hoe kan ik eventueel mijn tak webdesign weer een spurt geven?

 

Alle tips zijn welkom

 


Webdeveloper, Electrical Engineering, Prototype builder, Kickstarter

Zoekende naar investeerders

www.spruce.nl | www.twitter.com/spruceNL

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer
Waar ik nu beetje mee zit is, hoe gaan jullie om met het verschuiven van je activiteiten. Moet je die nieuwe activiteiten doorgeven aan KvK?

 

Ja. Je kunt eerst een tweede activiteit registreren, eventueel later daarvan de hoofdactiviteit maken en tenslotte de oorspronkelijke activiteit schrappen.

 

En hoe kan ik eventueel mijn tak webdesign weer een spurt geven?

 

Professionaliseren. Strakkere afspraken met klanten maken. Werken met projectplannen. Passieve klanten die meer kosten dan opleveren bij het oud vuil zetten. Een beter marktsegment zoeken, met hoogwaardiger werk. Samenwerkingsverbanden aangaan. Dat soort dingen.

 

En misschien een tijdje als freelancer bij een groter geprofessionaliseerd webdesignbureau werken om te ontdekken hoe het er daar aan toe gaat.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ook gaan de besprekingen over websitelayout me klanten heel moeizaam. Ik benader mijn klanten regelmatig om te vragen wanneer het hun gelegen komt om wat teksten aan te leveren of om een tussen bespreking over de website te houden. Deze afspraken lopen zeer moeizaam en dat gaat vreten aan mijn motivatie om er mee door te gaan.

 

En hoe kan ik eventueel mijn tak webdesign weer een spurt geven?

 

Alle tips zijn welkom

 

 

Naast de tips van Rene misschien nog het volgende:

Wellicht is het zinvol een communicatietraining te volgen? Als het met name de contacten en afspraken met klanten betreft die moeizaam gaan kun je hier veel aan hebben. Dit is ook iets waar je in moet groeien.

Jij bent weliswaar de opdrachtnemer en de klant is "koning" maar deze moet er wel van doordrongen zijn dat jij alleen verder kunt als er vanuit de klant voldoende input is. De juiste vragen stellen, afspraken vastleggen en een projectplanning maken en onderhouden kan vaak al helpen.

En niet bang zijn om, indien nodig, je tanden te laten zien.

 

 

Succes!


maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 0 leden online en 50 gasten

  There are no registered users currently online

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept