Jump to content

Marjan

Retired Mod
 • Content Count

  2,369
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

191

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Address
  Merwedestraat 16, Amersfoort, 3812HM, Netherlands
 • First name
  Marjan
 • Last name
  ten Hagen
 • Company or organization name
  SALTO Advies
 • Website address
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.kvk.nl, www.bela

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  actief inhoud geven aan ondernemerschap, steeds op zoek zijn naar versterking en verbetering en openstaan voor samenwerking
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemen is een vak waar ik nog dagelijks veel van leer en wat ik met heel veel plezier uitoefen. Had ik dit maar 20 jaar eerder gedaan!
 • My opinion about innovation
  Het kan altijd beter, mooier, slimmer. Openstaan voor vernieuwingen en niet bang zijn iets te proberen. Niet te lang van achter je bureau over nadenken maar vooral doen!

Recent activities

 1. Beste Lilian, Sorry voor mijn late reactie. Ik ben helaas niet meer zo vaak op het forum. Maar wellicht heb je toch iets aan de volgende informatie: Voor de kot geldt de voorwaarde dat je in aanmerking komt als je inkomsten uit arbeid hebt. Echter, als startende ondernemer gaan de kosten voor de baten uit. Dit betekent niet dat je al direct het eerste jaar winst (inkomen) uit je onderneming zou hoeven hebben. De Belastingdienst beoordeelt per situatie of er inderdaad sprake is van ondernemerschap en dus het verrichten van arbeid met als doel inkomen te verwerven, het be
 2. Hoog tijd dat ik weer eens wat HL'ers ontmoet ;) en dat nog wel op loop (zwalk) afstand.
 3. Peter, jammer dat je online soms zo'n hork was, irl was je een schatje, evenals in de nachtelijke chats die we, alweer lang geleden hadden. Wat een dreun dat je er niet meer bent! Veel sterkte voor Joy, je moeder en alle anderen die jou missen.
 4. 50 uur per week kinderopvang is erg veel, dat zijn 5 hele dagen (uitgaande van dagopvang). Gezien de omzet/inkomensontwikkeling sinds 2014 kan ik me heel wel voorstellen dat de Belastingdienst in het kader van redelijkheid en billijkheid hier niet in meegaat. Als je al zoveel jaren zo weinig omzet / inkomen genereert zal het naar mijn mening lastig zijn om voor de rechter de aanspraak op zoveel uren kinderopvangtoeslag in stand te houden. 50 uur kinderopvang per week betekent dat zowel jij als je partner minimaal 36 uur per week aan arbeids(inkomens)gerelateerde uren hebben moeten maken
 5. Alle uren die bedoeld zijn om (uiteindelijk) inkomen te verwerven zijn in principe uren die in aanmerking zouden moeten komen. Echter is al eerder de toets van redelijkheid en billijkheid geopperd. Deze wordt ook vaak door rechters in beroepszaken aangehaald. Je gaf aan dat jij en je vrouw beiden gemiddeld 38 uur per week (aantoonbaar) aan arbeid besteden. Hoeveel uur per week werd/en je kind(eren) opgevangen? En wat voor soort opvang was dit? Kindercentrum, buitenschoolse opvang, gastouderopvang (door bekenden?). Een rechter zal jullie plaatje in zijn geheel beoordelen als je in ber
 6. Hoe wil je een auto die niet jouw eigendom is verhuren?
 7. Marjan

  Krediet

  Pas wanneer een dienst gefactureerd wordt hef je btw. Is er sprake van kasstelsel dan geldt het moment van betalen. Geld in depot storten is iets anders dan betalen voor een dienst. Als je geen voorschotfactuur stuurt voor geleverde of te leveren diensten maar de klant gewoon geld overmaakt in depot dan bereken je btw op het moment dat de factuur voor de geleverde dienst wordt uitgereikt. Of deze dan betaald wordt uit depot of door bankoverschrijving doet er niet toe.
 8. Jammer Ron, ik heb je gemist. Had graag even bijgepraat met je.
 9. Huh? En ik nog maar steeds dromen van een HL borrel, bijeenkomst, pyjamaparty in die prachtige boederij van jou :'( Kom je daar 5 januari wel ff verantwoording voor afleggen? ;) Enfin, veel succes met de nieuwe grootse plannen!
 10. Ik plas nooit wild, ik plas altijd heel rustig. Of mag dat ook niet?
 11. Beste Huub, Ik heb je e-mailbericht beantwoord. groet, Marjan
 12. Ik zou niet weten wat voor problemen je daarmee zou kunnen krijgen? Ik pas ieder jaar de voorlopige aanslag al direct na ontvangst aan en ga dan uit van mijn geschatte winst voor de eerste acht maanden. Eind september dien ik nogmaals een wijziging in met de schatting van het hele jaar + 15%. Ik betaal dan lopende het jaar teveel en krijg na de aangifte het teveel betaalde terug. Daarmee heb ik dan geen onnodige reserveringen staan prive of zakelijk.
 13. Als het bed niet van het breakfast gesplitst kan worden omdat het eenvoudigweg niet mogelijk is een overnachting zonder ontbijt te boeken zijn de kosten volgens mij 100% aftrekbaar.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept