Jump to content

Lilian79

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
 1. Hallo Highio, Bedankt! Omzet is ook zeker mijn voornaamste doel op dit punt. Tuurlijk wil ik mensen helpen en doen wat ik leuk vind. Maar onze schoorsteen moet ook roken. Zo simpel is het. Ik wil graag de inspanning leveren, maar zie dan ook erg graag dat dat omzet genereert. Liever gisteren dan vandaag. Ik werk dus zeker toe naar omzet. Maar dat is toch minder gemakkelijk dan ik dacht. Wellicht naïef. Ik hou zeker een urenadministratie bij, maar wat is gedetailleerd. Ik schrijf op wat ik doe, de tijden waarop ik dat doe en hoe lang ik erover doe. Dat hou ik bij in een app. Toegangsbewijzen, papieren agenda etc bewaar ik.
 2. Hallo Highio. Dit topic is inderdaad al eerder behandeld, maar die dateren uit 2016. Het verbaasd me dat je vraagt wat ik al die tijd dan al doe... Website, aanbod, marketing, strategie, social media, emaillijst opbouwen... Er komt zoveel bij kijken. Heel veel dingen zijn volledig nieuw. Met name het marketinggedeelte. Het kost behoorlijk wat tijd om wegwijs te worden hieruit en het dan ook toe te passen. En tuurlijk, er zijn zoveel experts die me daarbij kunnen helpen. Bepaalde dingen heb ik ook uitbesteed. Maar dat betekent niet dat daar dan geen enkele tijd en aandacht van mij naartoe moet. Ik verwacht uiteraard wel omzet te gaan krijgen, maar dat kan nog best even op zich laten wachten. Groeten Lilian
 3. Hallo, Nu ben ik bezig met mijn aangifte IB, bekijk ik ook de KOT. En ik zie ineens staan dat ik recht heb KOT als ik winst haal uit mijn onderneming. Maar zover is het nog niet. Ik ben sinds 1 oktober 2018 ingeschreven bij de KVK als zzp-er. Ik ben sindsdien druk bezig mijn onderneming op te starten. Eerst met een startersregeling vanuit de ww (deze is nu net gestopt). Daarvoor zat ik al enige tijd in de ww, maar volgde ik een studie om een nieuw beroep te gaan uitoefenen. Onze kinderen gingen toen ook naar de opvang. We betaalden een deel van de uren hadden we KOT. Uitgaande van het recht dat je nog hebt als je werkeloos wordt. Ik werk sowieso 32-40uur per week in en aan mijn bedrijf. Mijn 3 kinderen gaan nu nog 2 middagen per week naar de NSO. Nu begin ik ineens te twijfelen of ik dus niet een probleem heb met de kinderopvangtoeslag. Ik heb nog geen omzet uit mijn bedrijf, laat staan winst. Ik steek er veel tijd in. Ik investeer ook. Maar dat heeft zich (nog) niet terugbetaald in omzet/winst. Ga ik dadelijk alle ontvangen kinderopvangtoeslag terug moeten betalen? Ik hoor het graag of iemand hier meer licht over kan laten schijnen.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept