Jump to content
Jeroen68
Verberg

waar vind ik bedrijven die willen exporteren naar China?

vraag

Beste ondernemers,

 

Hier kwam ik een paar berichten over het importeren uit China tegen. Ik heb niets gezien over het exporteren naar China, terwijl China een grote markt is (of aan het worden). Het lijkt op dat er niet veel geexporteerd wordt. Waar kan ik bedrijven vinden die naar China willen exporteren?

 

Eén voorbeeld: milieu/energie is heel IN in nederland. veel bedrijven zijn daarmee bezig. china is een van de meest vervuilde landen. er moet toch een match zijn. ik zocht een tijdje naar bedrijven die gespecialiseerd zijn in windenergie maar vond uiteindelijk één.

 

Een ander voorbeeld: landbouw heeft moeilijk in nederland. in china is het een grote groeisector. Ik zocht naar bedrijven die naar china willen gaan maar vond geen.

 

ik denk dat ik niet goed gezocht heb. Heeft iemand misschien tips?

 

Alvast bedankt!

 

Met vriendelijke groet,

 

Yu Lu

 

 

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Je zoekt bedrijven die interessante producten maken, met wie je zou kunnen gaan praten en voor hen de handel naar China op gang kunt brengen? Dan moet je een goede toegevoegde waarde hebben, echt dingen voor elkaar kunnen krijgen en een goede businesscase kunnen voorleggen aan de Nederlandse bedrijven die je op het oog hebt. Dat lijkt me niet gemakkelijk, omdat het best wat financiële risico's aan kleven en niet elk bedrijf daar zin in zal hebben.

 

Voor wat betreft het vinden van contacten zou ik zeggen, verdiep je eens echt in een markt (niet alleen via Google dus). Ga bijvoorbeeld naar beurzen, of lees tijdschriften die zich op de specifieke sector die je zoekt richten. Dan zul je ongetwijfeld vele bedrijven vinden die zich op een markt bewegen en die aan productontwikkeling doen. Of zij openstaan voor een aanbod om hun producten (wie draagt de risico's wanneer het op een flop uitloopt?) kom je snel genoeg achter.

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer
Guest Verwijderd account

Dit is moeilijker dan het lijkt. Velen zien China als één grote groeiende consument waar iedereen op onze producten en diensten zit te wachten. Helaas is de praktijk anders.

 

Als er al geëxporteerd wordt dan zijn het voornamelijk de multinationals, semi-overheid etc. via handelsdeledaties waar je als éénling niet aan te pas komt. Voor je China binnenkomt zul je een lange adem moeten hebben, veel contacten en dan bots je nog op tegen de regelgeving. Vergeet niet dat China nog steeds een overheids gereguleerde (communistische) economie heeft en een totaal andere handelsmentaliteit. Er zijn enorme handelsbarrieres en het spreken van Chinees is eigenlijk onontbeerlijk. Vandaar dat de Chinezen zelf liever importeren dan dat ze ons daar naartoe laten exporteren. Er zijn veel studies en boeken over geschreven: Echte eye-openers en heel interessant!!

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er is 1 lid online en 58 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept